Οι 3 καλύτερες συμβουλές για να χτίσεις μια ποιοτική Σχέση - Men's Bible

Οι 3 καλύτερες συμβουλές για να χτίσεις μια ποιοτική Σχέση

Πώς να κάνεις Restart τη Σχέση σου, Οι 3 καλύτερες συμβουλές για να χτίσεις μια ποιοτική Σχέση

Ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές για να χτίσεις μια ποιοτική σχέση;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει και θα έχεις διαβάσει διάφορες συμβουλές για πως να καλλιεργήσεις και να διατηρήσεις μια υγιή και ποιοτική σχέση.

Και δεν αμφιβάλλω ότι οι περισσότερες απ’ τις συμβουλές που ακούς ή διαβάζεις είναι σωστές και εφαρμόσιμες.

Όμως είναι οι πιο σημαντικές;

Αν ετοιμάζεσαι να μπεις σε μια σχέση ή διαπιστώνεις ότι η σχέση στην οποία βρίσκεσαι αρχίζει να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, μπορεί οποιαδήποτε συμβουλή να σε βοηθήσει το ίδιο;

Το θέμα είναι πως η ζωή χαρακτηρίζεται από ανισορροπίες. Μπορεί πολλοί παράγοντες να καθορίζουν ένα αποτέλεσμα αλλά δε συνεισφέρουν όλοι οι παράγοντες εξίσου στο αποτέλεσμα.

Στα οικονομικά αυτή η διαπίστωση έχει και όνομα. Τη λένε «Αρχή Παρέτο» από το όνομα του Ιταλού οικονομολόγου που την διαπίστωσε πρώτη φορά.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι να καλλιεργήσεις μια ποιοτική σχέση, καλό θα είναι να ξεκινήσεις εστιάζοντας στις καλύτερες συμβουλές για τις σχέσεις. Αυτές που θα σε βοηθήσουν λίγο περισσότερο.

Και για να μην ψάχνεις με τις ώρες να τις βρεις, σου τις παρατάσσουμε παρακάτω.

Χτίστε ένα κοινό όραμα για ένα κοινό μέλλον

Σε αντίθεση με το τί πιστεύουν αρκετοί, στις σχέσεις τα όμοια είναι που έλκονται. Ναι μπορεί σε κάποια σημεία οι σύντροφοι να αλληλοσυμπληρώνουν ο ένας τον άλλο έχοντας διαφορετικά δυνατά σημεία.

Όμως σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι που μας αρέσουν και τους οποίους θέλουμε να κρατήσουμε στη ζωή μας, μας μοιάζουν στον τρόπο ζωής, στις αξίες, στις πεποιθήσεις κλπ.

Αυτές οι ομοιότητες όμως αν δεν ενισχυθούν και δεν καλλιεργηθούν, υπάρχει περίπτωση να πάψουν να υφίστανται.

Για παράδειγμα δυο άνθρωποι που μοιράζονται τον ενθουσιασμό τους για τη γυμναστική γνωρίζονται, αρχίζουν να βγαίνουν και μπαίνουν σε σχέση. Στην αρχή της σχέσης τους όλα κυλούν όμορφα. Το ζευγάρι πηγαίνει για τρέξιμο μαζί τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής, συμμετέχει σε εξορμήσεις στη φύση για αναρρίχηση, ορειβασία, ποταμοδιάσχηση κλπ και γενικά περνάει χρόνο μαζί κάνοντας πράγματα που γουστάρουν και οι δύο.

Έστω όμως ότι ο χρόνος κυλάει και ο κάθε σύντροφος ξεχωριστά αρχίζει να εστιάζει όλο και περισσότερο στους δικούς του προσωπικούς στόχους (επαγγελματικούς, ακαδημαϊκούς κλπ).

Τα ενδιαφέροντα τους αρχίζουν να αποκλίνουν και ως αποτέλεσμα αυτό που επιθυμεί ο ένας δεν ταιριάζει σε αυτό που επιθυμεί ο άλλος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τριβές ανάμεσα τους.

OK, προφανώς είναι σημαντικό να εστιάζεις στους προσωπικούς σου στόχους. Ωστόσο για να ανθίσει μια σχέση είναι σημαντικό να μην επαναπαυτείτε στο γεγονός ότι ταιριάζετε αρχικά και να συνεχίσετε να καλλιεργείτε τη σχέση σας τονίζοντας αυτά που σας ενώνουν.

Και ο καλύτερος τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι μέσα από κοινούς στόχους και μέσα από ένα κοινό όραμα για ένα κοινό μέλλον.

Μια από τις καλύτερες συμβουλές: Ενισχύστε την φιλία μεταξύ σας

Στις καλές σχέσεις οι σύντροφοι, εκτός από εραστές, είναι και φίλοι. Δεν βλέπουν ο ένας τον άλλο ανταγωνιστικά, δεν προσπαθούν να παραβγούν για το ποιος είναι ο πιο δυναμικός και ποιου η άποψη θα επικρατήσει.

Ναι σίγουρα θα διαφωνήσουν και θα τσακωθούν, όμως βλέπουν ο ένας τον άλλο ως σύμμαχο τον οποίο εμπιστεύονται, στον οποίο μπορούν να ανοιχτούν και να εκφράσουν χωρίς φόβο τους προβληματισμούς τους και από τον οποίο ξέρουν ότι θα λάβουν κατανόηση και εκτίμηση.

Δυστυχώς όμως σε πολλά ζευγάρια δεν υπάρχει αυτή η υποβόσκουσα φιλία μεταξύ των συντρόφων. Το ζευγάρι μένει δεμένο από το ερωτικό πάθος αλλά αυτό δεν αρκεί για να κάνει τη σχέση ποιοτική και υγιή.

Η φιλία μεταξύ των συντρόφων είναι που πραγματικά στηρίζει τη σχέση και που της προσφέρει εύφορο έδαφος για να εξελιχθεί πραγματικά.

Αν λοιπόν θέλεις να χτίσεις μια ποιοτική και υγιή σχέση, θα πρέπει εσύ και η σύντροφος σου να δείτε ο ένας τον άλλο και ως φίλο εκτός από εραστή. Ως κάποιον στον οποίο μπορείς να ανοιχτείς και να βασιστείς.Κωδικός Επανασύνδεση: Πώς Αναζωπυρώνεις το Πάθος με μια παλιά Γνωριμία;, Είσαι έτοιμος για Σοβαρή Σχέση;, Οι 3 καλύτερες συμβουλές για να χτίσεις μια ποιοτική Σχέση

Βελτιώστε τον τρόπο που τσακώνεστε

Όσο καλή και αν είναι η σχέση σας δεν υπάρχει περίπτωση να μην τσακωθείτε ούτε μια φορά. Οι διαφωνίες είναι αναμενόμενες και αποτελούν φυσιολογικό κομμάτι των σχέσεων αρκεί φυσικά να υπάρχουν λογικές αφορμές και να διαφωνείτε πολιτισμένα και με τρόπο που ενισχύει τη σχέση.

Και ακριβώς επειδή οι τσακωμοί είναι αναπόφευκτοι, μια από τις καλύτερες συμβουλές για τις σχέσεις, είναι να συζητήσετε με τη σύντροφο σου κάποια πράγματα για το πως θα τσακώνεστε.

Ο τρόπος με τον οποίο διαφωνείτε παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο πως θα εξελιχθεί η σχέση σας από το αποτέλεσμα της διαφωνίας.

Συνήθως αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ασαφής επικοινωνία, οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί και η αδυναμία να διαπραγματευτείτε σωστά και να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Σε γενικές γραμμές μια καλή τακτική είναι να συζητάτε μεταξύ σας όλα αυτά που σας ενοχλούν κάποια χρονική στιγμή που δεν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι.

Σε κάθε περίπτωση όμως συζητήστε το και συμφωνήστε από κοινού κάποιους κανόνες τους οποίους θα ακολουθείτε και οι δύο όταν θέλετε να εκφράσετε ο ένας στον άλλο τη δυσαρέσκεια σας για κάποιο θέμα. Και θα δείτε ότι οι διαφωνίες όχι μόνο θα λύνονται πιο εύκολα αλλά και ότι θα σας φέρνουν πιο κοντά.

Θες κάποια βοήθεια για να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!