Τελικά υπάρχουν σωστοί λόγοι για να τα βρεις ξανά με την πρώην σου; - Men's Bible

Τελικά υπάρχουν σωστοί λόγοι για να τα βρεις ξανά με την πρώην σου;

Τελικά υπάρχουν σωστοί λόγοι για να τα βρεις ξανά με την πρώην σου;

Αυτό το άρθρο θα το αφιερώσω σε ένα επίμαχο ζήτημα και θα σου δώσω δύο λόγους για να σκεφτείς αν αξίζει να τα βρεις ξανά με την πρώην σου. Το χαρακτηρίζω ως «επίμαχο» διότι ακόμα και εμείς, η ομάδα του Men’s Bible, λαμβάνουμε σχόλια του τύπου «Μετά το χωρισμό δε ξαναγυρίζω πίσω» ή «Δε θα τα ξανά έβρισκα με την πρώην μου ούτε με σφαίρες» αλλά και «την θέλω πολύ» κλπ κλπ .

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά έχουν μια βάση. Σίγουρα υπάρχουν και μερικές σχέσεις που δεν αξίζουν να «σωθούν», αλλά το πιο σημαντικό για εμένα (πριν σου χτυπήσει ο εγωισμός την πόρτα) είναι να μπορείς να εστιάσεις  στο «Γιατί» να τα βρεις ξανά με την πρώην σου.

Βλέπεις, όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι δε σημαίνει αυτόματα ότι ήταν ασύμβατοι μεταξύ τους. Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι λόγοι που να ευθύνονται για ένα χωρισμό.

Να τα βρεις ξανά με την πρώην σου;

Τις περισσότερες φορές οι σχέσεις ξεκινάνε μέσα στο πάθος και τον ενθουσιασμό. Σίγουρα θα έχεις ζήσει και εσύ κάτι αντίστοιχο. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς με την κοπέλα σου, τόσο ανακαλύπτετε πράγματα ο ένας για τον άλλον και έτσι δημιουργείται ένας ιδιαίτερος δεσμός μεταξύ σας.

Σταδιακά όμως, αυτή η αρχική φλόγα που είχατε, αρχίζει να σβήνει και έπειτα αναρωτιέσαι τί μπορεί να πήγε στραβά… Σε κάποια στιγμή θα το εκλογικεύσεις και θα πεις «χωρίσαμε επειδή υπήρχε λόγος», το οποίο μπορεί να στέκει σαν επιχείρημα, αλλά το ότι χωρίσατε για κάποιο λόγο δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτός ο λόγος ήταν και ο σωστός!

Ζήλια, απιστία, ψυχαναγκασμός, αποδοκιμασία φίλων και συγγενικών προσώπων, έλλειψη εμπιστοσύνης. Υπάρχουν εκατοντάδες λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστρέψουν μια σχέση αλλά ποιοί απ’ όλους αυτούς είναι οι σωστοί;

Παρακάτω θα σου δώσω τροφή για σκέψη και έπειτα είναι στο χέρι σου να ανακαλύψεις τους δικούς σου σωστούς λόγους για να τα βρεις ξανά με την πρώην σου.

 Όταν το timing είναι το σωστό

 Ναι είναι τόσο κλισέ, αλλά μερικές φορές το σωστό timing παίζει καθοριστικό ρόλο σε μια σχέση.

Ας υποθέσουμε ότι μόλις ξεκίνησες μια σχέση με μια κοπέλα που πραγματικά σου αρέσει και μετά από δύο μήνες σου ανακοινώνει ότι αποφάσισε να  φύγει στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό της.

Το συζητάτε και καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι θα ήταν καλύτερα να χωρίσετε διότι η απόσταση σε συνδυασμό με δύο μήνες γνωριμίας, δε θέτουν τα σωστά θεμέλια για μια υγιή  και μακροχρόνια σχέση.

Μετά από καιρό, επιστρέφει η κοπέλα από το εξωτερικό και σου στέλνει να βρεθείτε για καφέ (εννοείται πως στο ενδιάμεσο είχατε μια τυπική επικοινωνία). Συζητάτε και όλως τυχαίως ανακαλύπτετε ότι είστε και οι δύο ελεύθεροι αυτήν την περίοδο της ζωής σας. Τί θα έκανες;

Χωρίσατε αναίμακτα, πολιτισμένα και τώρα σας δίνεται μια ευκαιρία να θέσετε τα σωστά θεμέλια για να χτίσετε την σχέση σας από την αρχή.  Γιατί να μην το κάνεις;

Είναι σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο δεν αντιλέγω, αλλά στη ζωή όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Χμμ… τώρα που το σκέφτεσαι μήπως κάτι παρόμοιο έχει συμβεί σε εσένα ή κάποιο κοντινό σου φίλο; 3 τρόποι για να γυρίσει πίσω η Πρώην σου

Όταν υπάρχουν ισορροπημένες προτεραιότητες

Υπάρχουν τα «θέλω» και υπάρχουν και οι συναισθηματικές ανάγκες. Οι συναισθηματικές ανάγκες (όταν αυτές ικανοποιούνται) συνδράμουν θετικά στην ευτυχία μας και σε μια υγιή σχέση, ενώ τα θέλω είναι κάποια πράγματα τα οποία απλά τα βάζεις στη λίστα επιθυμιών σου.

Μπορεί να θες πολλά λεφτά, ακριβά αμάξια και τις πανέμορφες γυναίκες που βλέπεις στην τηλεόραση. Απ’ την άλλη βέβαια μπορείς να ζήσεις και χωρίς αυτά.

Μπορεί όταν είσαι σε μια σχέση, να θέλεις να εξελίξεις την καριέρα σου και να εστιάζεις σε αυτή ενώ η κοπέλα σου να έχει ανάγκη από συναισθηματική ασφάλεια και συντροφικότητα. Η αλήθεια είναι ότι και εσύ έχεις ανάγκη από συντροφικότητα, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, αλλά τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου, δίνεις προτεραιότητα στα «θέλω» σου.

Εννοείται πως δεν είναι κακό να έχεις «θέλω» και να επιθυμείς μια καταξιωμένη θέση στον επαγγελματικό σου τομέα. Ίσως αυτή η επιθυμία και η αφοσίωση σου στην επαγγελματική σου καριέρα να σε έκανε να παραμελήσεις την κοπέλα και τις συναισθηματικές σου ανάγκες και κάπου εκεί να χωρίσατε.

Σίγουρα την ήθελες στη ζωή σου και σίγουρα και αυτή αναγνώριζε το πάθος που είχες για τη δουλειά σου. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούσες να ισορροπήσεις τα επαγγελματικά με τα συναισθηματικά σου και τα «θέλω» σου έγιναν οι ανάγκες σου. Τώρα που μπορείς να ξεχωρίσεις αυτά τα δύο πιστεύεις ότι θα άξιζε να τα βρεις με την πρώην σου;

Θέλω να καταλήξω στο εξής: μην ακούς πάντα τους φίλους σου που λένε «μην τα βρεις ξανά με την πρώην σου, θα φανείς αδύναμος». Δεν είναι πάντα έτσι!  Σίγουρα δε θες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου σκεπτόμενος «τί θα γινόταν αν…»

Αδύναμος θα φανείς μόνο αν επιστρέψεις στην πρώην σου απεγνωσμένος, απελπισμένος και χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Αν έχεις ξεκαθαρίσει στο μυαλό σου το τί πραγματικά νιώθεις για την πρώην σου, το τί θέλεις και την προσεγγίσεις με το σωστό τρόπο, κάθε άλλο παρά αδύναμος θα δείξεις.  Άλλωστε, ένας άντρας με ξεκάθαρες προθέσεις και ισορροπημένα συναισθήματα, είναι ένας άντρας με αυτοπεποίθηση!

Αν θες να έχεις ξεκάθαρες προθέσεις και ισορροπία, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!