Καλύτερα Μόνος παρά σε μια Σχέση που δεν σε Καλύπτει - Men's Bible

Καλύτερα Μόνος παρά σε μια Σχέση που δεν σε Καλύπτει

σχέση που δεν σε καλύπτει, 4 Φράσεις που πρέπει να σταματήσεις να λες αν θες να γίνεις η Καλύτερη Εκδοχή σου

Πολλές φορές ο φόβος της μοναξιάς σε κάνει να παραμένεις σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει και δεν σε ευχαριστεί.

Όλες οι αποτυχημένες σχέσεις πονάνε, αλλά το να αφήσεις πίσω σου μια σχέση που δεν σε καλύπτει και είναι τοξική, είναι στη πραγματικότητα νίκη και όχι απώλεια.

Είναι καλύτερα λοιπόν να είσαι μόνος ή σε μια σχέση κακή; Έχει διαπιστωθεί ότι είναι προτιμότερο να είμαστε single, παρά σε μια σχέση κακής ποιότητας που δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα.

Όταν είσαι σε τοξική σχέση που δεν σε ευχαριστεί μπορεί να καταστραφεί η ψυχική σου υγεία και όσο περισσότερο καιρό παραμένεις σε μια τέτοια σχέση η υγεία σου θα επιδεινώνεται. Αντίθετα, αν είσαι σε καλή σχέση μπορεί να ωφεληθεί η σωματική και ψυχική σου υγεία.

Παρακάτω υπάρχουν οι λόγοι για τους οποίους είναι προτιμότερο να είσαι μόνος και όχι κολλημένος σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει.

#1 Ο μόνος που χρειάζεται να ευχαριστήσεις είναι ο εαυτός σου

Όταν είσαι σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει, το μυαλό σου σε πείθει ότι ο πόνος και όλα τα αρνητικά συναισθήματα στη σχέση, είναι αποτέλεσμα από κάτι που δεν κάνεις αρκετά καλά για να ευχαριστήσεις την σύντροφό σου.

Το να χρειάζεται να ικανοποιείς συνεχώς τις ανάγκες κάποιου άλλου μπορεί να είναι απόλυτα εξαντλητικό και ψυχοφθόρο, ειδικά αν αυτός είναι ο λάθος άνθρωπος και δεν το αξίζει πραγματικά.

Το να είσαι ελεύθερος σου επιτρέπει να ζεις τη ζωή όπως θέλεις και δεν αναρωτιέσαι διαρκώς «τι θα γινόταν αν» ή «τι πήγε στραβά». Εσύ μόνο γνωρίζεις τι είναι καλύτερο για εσένα. Και όταν είσαι ελεύθερος, ο μόνος που πρέπει να ευχαριστήσεις και να ικανοποιήσεις είναι μόνο ο εαυτός σου.

Η πιο σημαντική σχέση είναι αυτή που έχεις με τον εαυτό σου. Δημιουργεί τη βάση για όλες τις άλλες σχέσεις στη ζωή σου.

#2 Έχεις όλη την ελευθερία που θέλεις

Σε κάθε σχέση τα όρια είναι σημαντικά. Ωστόσο, το να είσαι κολλημένος σε μια σχέση με κάποια κοπέλα που δεν σέβεται τα όρια σου και περιορίζει την ελευθερία σου, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποπνικτικό και καταπιεστικό.

Αυτός είναι και ένας λόγος για τον οποίο είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει και νιώθεις καταπιεσμένος. Όταν είσαι ελεύθερος μπορείς να πας όπου θες, να μιλήσεις με όποιον και όποια θέλεις, χωρίς να χρειαστεί να δώσεις εξηγήσεις.

Δυστυχώς, πάρα πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μείνουν μόνοι τους και πέφτουν σε τοξικές σχέσεις μόνο και μόνο για να αποφύγουν τη μοναξιά. 5 στάδια που δημιουργούν Πίεση και Ένταση σε μία σχέση σχέση που δεν σε καλύπτει

#3 Σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει, θα νιώσεις ότι σε θεωρεί δεδομένο

Σχεδόν κάθε σχέση φαίνεται τέλεια στην αρχή. Είσαι τρελά ερωτευμένος με την κοπέλα σου όπως και εκείνη με εσένα και δεν χορταίνετε ο ένας τον άλλον.

Αλλά σε μια κακή σχέση, η σύντροφος σου θα αρχίσει να σε παραμελεί και να σε θεωρεί δεδομένο. Θα πρέπει να καταλάβεις ότι δεν σου αξίζει και δεν πρέπει να ανέχεσαι τέτοια μεταχείριση. Σου αξίζει μια σχέση που να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αγάπη.

Επομένως, είναι προτιμότερο να είσαι μόνος, παρά σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει και νιώθεις ότι η σύντροφος σου δεν σε εκτιμά και δεν σε αποδέχεται όπως πραγματικά είσαι.

#4 Βρες την ευτυχία μέσα σου και όχι σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει

Ο καθένας αξίζει μια σχέση που να του προσφέρει αγάπη, ευτυχία και γενικά κυρίως θετικά συναισθήματα. Εάν μια σχέση δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτά τα συναισθήματα, ίσως δεν θα έπρεπε να είσαι σε σχέση αυτή την περίοδο της ζωής σου.

Είναι σημαντικό να επενδύσεις χρόνο και ενέργεια στη σχέση με τον εαυτό σου, να επαναξιολογήσεις τις προτεραιότητες σου και να επιδιώξεις να κάνεις πράγματα που θα σε ωφελήσουν σε προσωπικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Μήπως η σχέση σου δεν είναι όπως την είχες ονειρευτεί; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

#5 Δεν χρειάζεσαι κανενός το δράμα και τη γκρίνια στη ζωή σου

Είναι προτιμότερο να έχεις να διαχειριστείς τα δικά σου προβλήματα παρά την συνεχή γκρίνια και το δράμα της συντρόφου σου.

Η αξία σου δεν πρέπει να καθορίζεται από την παρουσία κάποιου άλλου στη ζωή σου. Θα πρέπει να βρεις την αξία σου μέσα σου και μετά να είσαι με κάποια που σου αξίζει και δεν σου δημιουργεί παραπάνω προβλήματα.

Εξάλλου, η ζωή είναι πολύ μικρή για να σπαταλάς τον χρόνο σου σε ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν την εσωτερική σου ομορφιά. Επομένως, φρόντισε να προχωρήσεις την ζωή σου μακριά από οποιαδήποτε σχέση δεν σε ικανοποιεί.

 #6 Μπορείς να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου, όταν δεν είσαι σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει

Εάν είχες μια σχέση μη υγιή και μονόπλευρη, θα ξέρεις πώς η κακή μεταχείριση μειώνει την αυτοεκτίμηση σου. Ένιωθες ότι η σύντροφος σου δεν σε εκτιμάει και δεν σε υπολογίζει και αυτός δεν είναι σίγουρα ο τρόπος που πρέπει να νιώθεις σε οποιαδήποτε σχέση.

Θα πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να βάλεις σε προτεραιότητα την προσωπική σου ευτυχία. Χρειάζεται αρκετή δουλειά με τον εαυτό σου, αλλά όταν μάθεις να τον αγαπάς πραγματικά θα αυξηθεί η αυτοεκτίμηση σου και δεν θα συμβιβαστείς ποτέ ξανά σε μια σχέση που δεν σε καλύπτει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!