Online dating: 3 τρόποι με τους οποίους υπονομεύεις τις προσπάθειες σου - Men's Bible

Online dating: 3 τρόποι με τους οποίους υπονομεύεις τις προσπάθειες σου

Online dating: 3 τρόποι με τους οποίους υπονομεύεις τις προσπάθειες σου

Ζούμε σε έναν κόσμο που τα πάντα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους. Σε έναν κόσμο, που οι πάλαι ποτέ ξεχωριστές τεχνολογίες και μέσα ενημέρωσης όπως η τηλεόραση, η εφημερίδα, το e-mail κλπ, είναι πλέον όλες διαθέσιμες στην παλάμη του χεριού σου.

Σε αυτή την εποχή λοιπόν που όλοι έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με όλους, το φλερτ και το dating έχουν ξεφύγει από τα καθιερωμένα πλαίσια των παλαιότερων γενιών. Με τη βοήθεια του διαδικτύου και των social media, έχουν μετατραπεί σε μια διαδικασία πιο απλή και ευκολότερα προσβάσιμη. Όλοι μπορούν να πάρουν μέρος αρκεί να έχουν ένα κινητό, ένα tablet ή έναν υπολογιστή.

Όμως το γεγονός πως το φλερτ έχει γίνει πιο απλό και προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου, δε σημαίνει πως έχει γίνει και απλοϊκό.

Για πολλούς άντρες το online dating είναι ένας αγώνας τον οποίο εγκαταλείπουν νωρίς, ύστερα από έντονη απογοήτευση και αποθάρρυνση. Συναισθήματα τα οποία οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βιώσει εξ αρχής και στην πραγματική ζωή.

Αυτό γίνεται γιατί οι κανόνες του φλερτ είναι ίδιοι όπου και αν είσαι, αυτό που αλλάζει είναι το μέσο. Αν λοιπόν αναπαράγεις τα ίδια λάθη που κάνεις στην πραγματική ζωή, τότε θα έχεις και τα ίδια αποτελέσματα.

#1 Θες να τα καταφέρεις με την πρώτη προσπάθεια

Ας παραδεχτούμε κάτι. Δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι. Όπως κι εμείς δεν είμαστε 100% τέλειοι, έτσι και οι υπόλοιποι έχουν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους. Το να κάνεις κλικ με κάποια δε συμβαίνει συχνά και θα συμβαίνει ακόμα λιγότερο αν δε ψάχνεις αρκετά.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που θέτουν οι άντρες στον εαυτό τους, είναι πως δεν αντιμετωπίζουν το φλερτ ως ένα παιχνίδι αριθμών. Πως νιώθουν ότι πρέπει να τα πετύχουν όλα με τη πρώτη προσπάθεια.

Η νοοτροπία αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερο εμπόδιο στο online dating. Στοιχεία της μη λεκτικής επικοινωνίας, που στην πραγματική ζωή σε βοηθάνε να ξεχωρίσεις μια γυναίκα και να καταλάβεις γρήγορα αν έχετε κοινά και χημεία, λάμπουν δια της απουσίας τους.

Η ευκολία που παρέχει το διαδίκτυο αντισταθμίζεται από την έλλειψη πληροφοριών και ουσιαστικά το μόνο που έχεις διαθέσιμο, είναι φωτογραφίες και μηνύματα. Στην ουσία πρόκειται για ένα ακόμα μεγαλύτερο παιχνίδι αριθμών και αυτό σημαίνει πως θα χρειαστείς περισσότερες προσπάθειες και περισσότερες διαδικτυακές προσεγγίσεις για να έχεις αποτελέσματα.

#2 Λες αλλά δε δείχνεις

 Ένα από τα κρισιμότερα σφάλματα στο φλερτ και από τα πιο συχνά, είναι το να προσπαθείς να πείσεις μια κοπέλα χρησιμοποιώντας λογική και επιχειρήματα. Όμως το φλερτ είναι μια συναισθηματική διαδικασία. Μπορεί εσύ να κομπάζεις και να περηφανεύεσαι για τις επιτυχίες σου και τα καλά σου χαρακτηριστικά, αλλά αυτή η τακτική φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν αρκεί να λες ότι έχεις χιούμορ πρέπει να μπορείς να την κάνεις να γελάσει.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στο διαδίκτυο. Μπορεί εσύ να γράφεις στο προφίλ σου ή στο μήνυμα σου πως είσαι περιπετειώδης τύπος και αθλητικός, αλλά αυτό δεν έχει αξία για εκείνη.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να δείξεις αυτά τα χαρακτηριστικά και από τη στιγμή που μιλάμε για online dating αυτό γίνεται με τη χρήση της εικόνας και του κειμένου. Δείξε της εικόνες από αθλήματα που έχεις πάρει μέρος, πες της ιστορίες από εκδηλώσεις και γεγονότα που έχουν συμβεί. Δώσε της τα στοιχεία και άσε τη να βγάλει μόνη της το συμπέρασμα.

#3 Διστάζεις να κλιμακώσεις την κουβέντα

Κλασσικό μοτίβο και το νούμερο ένα παράπονο πολλών απογοητευμένων αντρών, είναι πως ξεκινάνε μια κουβέντα με μια κοπέλα σε κάποια διαδικτυακή εφαρμογή και ενώ φαίνεται πως αρχίζουν δυνατά, η κοπέλα γρήγορα αποσύρεται. Στέλνει όλο και πιο σύντομα και κοφτά μηνύματα  μέχρι που σταματά να απαντά εντελώς.

Το σενάριο αυτό συνεχίζει με τον άντρα να προσπαθεί απελπισμένα να κάνει τη γυναίκα να του απαντήσει και να του δώσει σημασία στέλνοντας της περισσότερα, μεγαλύτερα και συχνά θυμωμένα μηνύματα.

Όλο αυτό όμως γίνεται γιατί οι άντρες είναι απορροφημένοι με το να πουν κάτι έξυπνο για να εντυπωσιάσουν και διστάζουν να πάνε παραπέρα. Μιλάνε και μιλάνε χωρίς να κλιμακώνουν και χωρίς να οδηγούν τη συζήτηση κάπου.

Για να μάθεις να κλιμακώνεις την συζήτησή σας ερωτικά, δες εδώ

Η ανταλλαγή μηνυμάτων από μόνη της δεν οδηγεί πουθενά και όσο περισσότερο καθυστερείς να κανονίσεις το ραντεβού τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνεις. Το αρχικό ενδιαφέρον εξασθενεί όλο και περισσότερο και φυσικά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να προλάβει πριν από σένα.

Προχώρα

Αρκετές φορές τα πράγματα δεν θα οδηγούν πουθενά. Το online dating είναι γεμάτο αδιέξοδα. Γυναίκες που απλά περνάνε την ώρα τους και γυναίκες που δεν θα ενδιαφέρονται. Είναι πιο σημαντικό να προχωράς και να μην αφήνεις τα αδιέξοδα να τρώνε τον πολύτιμο χρόνο σου. Δεν έχεις κανένα όφελος και περισσότερο θα χαλάς τον εαυτό σου και θα απογοητεύεσαι. 

Και να θυμάσαι, το διαδίκτυο είναι απλά ένας δίαυλος για μια αρχική επικοινωνία και γνωριμία και το online dating δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πραγματική επαφή και επ’ ουδενί δεν μπορεί να αντικαταστήσει το φλερτ στη πραγματική ζωή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!