Οπτική επαφή: Πως να την κάνεις σωστά - Men's Bible

Οπτική επαφή: Πως να την κάνεις σωστά

Οπτική επαφή: Πως να την κάνεις σωστά, Άσε το Σώμα να Μιλήσει

Καθώς η οπτική επαφή είναι σημαντικό κομμάτι και εργαλείο για να βελτιώσεις την ποιότητα των προσωπικών σου αλληλεπιδράσεων, δεν σημαίνει κιόλας ότι o τρόπος που χρησιμοποιείς είναι πάντα ο καλύτερος ή ότι η οπτική επαφή είναι αμοιβαία.

Πρέπει να την κάνεις σωστά – την κατάλληλη στιγμή και με το σωστό τρόπο. Πως θα το κάνεις αυτό; Ας το ανακαλύψουμε μαζί σήμερα.

#1 Η οπτική επαφή προκαλεί την οπτική επαφή

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να έχεις οπτική επαφή με τους ανθρώπους επειδή νομίζεις ότι δεν θέλουν και αυτοί το ίδιο. Και είναι σίγουρο, ότι όταν τους κοιτάς για πρώτη φορά, εκείνοι κοιτάζουν αλλού.

Αλλά πιθανόν να σκέφτονται το ίδιο με σένα. Ότι δηλαδή δεν θες να έχεις μια οπτική επαφή μαζί τους! Ακόμα και αν έκανες την πρώτη κίνηση, φοβούνται ακόμα και για την απόρριψη. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν την ευκαιρία για να έχουν ένα αμοιβαίο βλέμμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένα πρόσωπο ξεκινήσει μια μεγαλύτερη επαφή με τα μάτια, το άλλο πρόσωπο θα ακολουθήσει και θα αυξήσει το δικό του επίπεδο οπτικής επαφής.Οπτική επαφή: Πως να την κάνεις σωστά

#2 Μην είσαι ανατριχιαστικός

Προκειμένου η οπτική επαφή να είναι αποδοτική, χρειάζεται να είναι ευπρόσδεκτη και κατάλληλη. Αν είναι ανεπιθύμητη, ξεκινά δηλαδή από ένα βλέμμα και καταλήγει σε έντονο κοίταγμα, τότε κάνει τους υπόλοιπους να νιώθουν άβολα.

Η οπτική επαφή προκαλεί μια φυσιολογική διέγερση – αυξάνει την εγκεφαλική δραστηριότητα και ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, επιταχύνοντας τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή.

Και αυτό συμβαίνει όχι μόνο όταν κοιτάς εσύ κάποια αλλά και όταν αντιλαμβάνεσαι ότι κάποια σε κοιτάει. Αυτή η διέγερση μπορεί να είναι καλό σημάδι – και μπορείς να δημιουργήσεις μεγαλύτερη σύνδεση με την κοπέλα που σου αρέσει. Αλλά όταν κάποια σε κοιτά με ανατριχιαστικό τρόπο, μπορεί να είναι σαν να σε κυνηγά το αρπακτικό στην άγρια φύση.

Θες να την γοητεύσεις και να δημιουργήσεις μεγαλύτερη σύνδεση μαζί της, δες εδώ

Γι’ αυτό αφού κάνεις δύο προσπάθειες να ξεκινήσεις την οπτική επαφή με κάποια, και δεν ανταποκριθεί καθόλου, θα πρέπει τότε να σταματήσεις να ασχολείσαι.

Όταν είσαι με κάποια όχι και τόσο οικεία μαζί σου, γείρε προς τα πίσω καθώς αυξάνεις την οπτική επαφή. Αυτός ο χώρος μεταξύ σας ισορροπεί την οπτική επαφή που κάνεις, επιτρέποντας στην κοπέλα να αισθανθεί πιο άνετα και έτσι διατηρείς το επίπεδο της οικειότητας σε υψηλά επίπεδα. Αντιθέτως, αν σου μιλά για κάτι έντονο και προσωπικό, δώσε της προσοχή .

#3  Εστίασε σε ένα μάτι τη φορά και κάνε εναλλαγές μεταξύ τους

Όταν κάθεσαι αρκετά κοντά σε κάποια, δεν μπορείς να κοιτάς ταυτόχρονα στα μάτια της. Μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί αλλά όταν κοιτάς κάποια, πρακτικά την κοιτάς στο ένα μάτι. Να κοιτάς ένα από τα μάτια τους κάθε φορά. Μπορεί ήδη να έχεις  συγκεντρωθεί σε ένα μάτι (αριστερό ή δεξί) αλλά είναι καλό να αλλάζεις το βλέμμα σου από το ένα μάτι στο άλλο κατά τη διάρκεια μια συζήτησης (είναι πιο φυσικό και δείχνει περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον).

Μην αλλάζεις το βλέμμα σου συχνά – δεν θες να είναι σαν να βλέπεις πινγκ πονγκ . Φυσικά και ήρεμα. Μερικοί προτείνουν ότι από τη στιγμή που δεν μπορείς να κοιτάξεις ταυτόχρονα τα μάτια ενός ατόμου, μπορείς απλά να κοιτάς την κορυφή της μύτης του άλλου. Αλλά μερικές φορές αυτό σε κάνει να δείχνεις ψεύτικος και χειριστικός.

#4 Μην το παρακάνεις

Η πολύ οπτική επαφή είναι καλή… αλλά μέχρι ενός σημείου. Δεν θες να την κοιτάς στα μάτια για μια ολόκληρη συζήτηση. Κάθε 5 δευτερόλέπτα, ή όταν έχεις ολοκληρώσει μια πρόταση, κοιτά αλλού και μετά ξανά εκείνη. Βρες ένα ρυθμό. Μην μετράς τα δευτερόλεπτα στο μυαλό σου.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό και στο έχει αναλύσει και ο Βασίλης στο ακόλουθο βίντεο:

 

Αν αισθάνεσαι χαμένος για το πως θα βρεις τον ρυθμό την πρώτη φορά, προσπάθησε την τριαδική μέθοδο. Κοίτα στο ένα μάτι της για μια στιγμή, και μετά στο άλλο, μετά στο στόμα της, και μετά ξανά στο πρώτο μάτι της. Όσο εξασκείσαι και συνηθίζεις αυτή τη διαδικασία, θα είσαι σε θέση να ακολουθείς αυτό το μοτίβο φυσικά.

Είναι φυσικό να θες να απομακρύνεις το βλέμμα σου όταν θες να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου.

Σημείωσε επίσης ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να σπάσεις την επαφή με τα μάτια και να κοιτάξεις μακριά, να σκεφτείς κάτι παραπάνω ή να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου για το τι θέλεις να πεις στη συνέχεια.

#5 Όταν αλλάζεις το βλέμμα, κοίτα δίπλα και όχι κάτω

Όταν κοιτάς προς τα κάτω και απομακρύνεις το βλέμμα σου, αυτό δίνει σημάδια υποβιβασμού και ντροπής. Δεν είναι αυτό το μήνυμα που θες να περάσεις. Αντιθέτως άλλαξε το βλέμμα σου οριζόντια.

#6 Δούλεψέ το

Το να βελτιώσεις την οπτική επαφή είναι κάτι που μπορείς να κάνεις γρήγορα και εύκολα.

Απλά χρειάζεται εξάσκηση. Ξεκίνα με το να αυξάνεις την οπτική επαφή με την οικογένειά σου. Μπορεί να ανακαλύψεις ότι δεν κοιτάς ούτε τον αδερφό σου στα μάτια όταν τον κοιτάς. Μετά αύξησε την επαφή με τα μάτια με τους φίλους σου και μετά με τους συναδέλφους σου.

Όσο αρχίζεις να αισθάνεσαι άνετα με το να κοιτάς κάποιον, ξεκίνα την οπτική επαφή με τις πωλήτριες και τις σερβιτόρες. Τέλος, άρχισε να έχεις οπτική επαφή με ξένους και νέους ανθρώπους που συναντάς. Μετά από λίγο καιρό θα είσαι έμπειρος στην οπτική επαφή!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!