7 μυστικά για να πάει καλά το Ραντεβού σου - Men's Bible

7 μυστικά για να πάει καλά το Ραντεβού σου

7 μυστικά για να πάει καλά το Ραντεβού σου,Άρης και Αφροδίτη: Οι διαφορές των δύο φύλων όταν φλερτάρουν

Το πρώτο ραντεβού πάντα δημιουργεί κάποιο άγχος. Πρέπει να βρεις πώς θα εξισορροπήσεις μεταξύ του «εντυπωσιακός» και του «ανεπιτήδευτος».

Έχεις άγχος για το που θα πάτε, για το τί θα πείτε, για το ποιος θα πληρώσει και για το αν θα πρέπει να τολμήσεις να τη φιλήσεις από το πρώτο κιόλας βράδυ. Μα και αν υποθέσουμε ότι όλα πάνε καλά, ποιος εγγυάται ότι θα ξαναβγείτε; Μήπως απλώς θα ξεροσταλιάζεις δίπλα στο τηλέφωνο, που δε θα λέει να κουδουνίσει;

Ευτυχώς τα πράγματα είναι απλά, αρκεί να διατηρήσεις κάπως τη ψυχραιμία σου. Αν θέλεις να υπάρξει δεύτερο ραντεβού, τότε απλώς πρέπει να φροντίσεις να μην κάνεις κάποια συγκεκριμένα λάθη στο πρώτο.

#1 Το πρώτο ραντεβού ΔΕΝ είναι συνέντευξη

Δεν είναι κάτι τόσο περίπλοκο το πρώτο ραντεβού. Σε τρία πράγματα χρειάζεται να εστιάσεις: κουβέντα, λίγο πλάκα και μία υπόνοια σεξουαλικής έντασης.

Πρέπει να την κάνεις να γυρίσει σπίτι της σκεπτόμενη τί υπέροχο τύπο γνώρισε και πόσο πολύ θα ήθελε να τον ξαναδεί. Για το λόγο αυτό είμαι κάθετα αντίθετος με τη νόρμα που επιβάλει ότι, ναι, βρίσκεσαι με κάποια, κάθεστε ο ένας απέναντι στον άλλο και ανταλλάσσετε πληροφορίες ο καθένας για τον εαυτό του. Δεν έχει καθόλου πλάκα και δεν είναι διασκεδαστικό.

Για το λόγο αυτό επίσης, προτιμώ να αποφεύγω ως πρώτο ραντεβού τις καφετέριες, τα εστιατόρια, τα δείπνα μετά κινηματογράφου πριν ή μετά. Είναι κουραστικό, είναι βαρετό και δίνει ελάχιστες ευκαιρίες στους ανθρώπους να γνωριστούν πραγματικά.

Ένας βασικός τρόπος να αποφύγεις να την κάνεις να νιώθει λες και της παίρνεις συνέντευξη, είναι ο τρόπος που κάθεστε.

Σκέψου για παράδειγμα την τελευταία φορά που πήγες σε κάποια συνέντευξη για καινούρια δουλειά. Κάθισες νευρικά απέναντι σε ένα αφεντικό και απάντησες στις ερωτήσεις του, περιμένοντάς τον υπομονετικά να αποφασίσει για τη μοίρα σου.

Σκέψου τώρα τί δράμα είναι, αν στο πρώτο σας ραντεβού καταλήξετε σε παρόμοιες καταστάσεις. Να κάθεσαι απέναντι από μια όμορφη γυναίκα, να της απαντάς σε ό,τι ρωτάει και να περιμένεις να αποφασίσει για την έκβαση της βραδιάς, ελπίζοντας πως δε θα προλάβεις να τα σκατώσεις προτού η νύχτα προχωρήσει.

Μία μικρή αλλαγή εδώ, μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το πνεύμα της πρώτης σας συνάντησης. Κάθισε δίπλα της, ή κάπως διαγώνια. Μην κάθεστε απέναντι σαν αντίπαλοι, σαν να σας χωρίζει ένα τείχος, σαν αφεντικό και υπάλληλος ή δε ξέρω σαν τι άλλο. Μια πιο χαλαρή στάση αλλάζει εντελώς την ατμόσφαιρα και σας βοηθάει να πλησιάσετε ο ένας τον άλλο. Σίγουρα είναι ευκολότερο να αγγίξεις κάποιον που κάθεται δίπλα σου, παρά κάποιον που κάθεται απέναντί σου.

 #2 Το ραντεβού είναι για εσάς τους δύο (και μόνο)

Παραδέχομαι ότι μία από τις αγαπημένες μου ασχολίες είναι να στήνω αυτί στα ραντεβουδάκια που βγαίνουν οι άλλοι. Κι έτσι έχω καταλήξει στο θλιβερό συμπέρασμα ότι, δυστυχώς, οι άνθρωποι δε δίνουν όλοι τους την προσοχή στο άτομο με το οποίο βγαίνουν ραντεβού.

Αν σου πω πόσοι άνθρωποι αγνοούν την απλή πραγματικότητα, ότι όταν βγαίνεις ραντεβού, η ώρα είναι για σένα και για την κοπέλα απέναντί σου και πάει και τέλειωσε, θα εκπλαγείς. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή της διάσπασης και της συνεχούς διακοπής είτε από μηνύματα στο twitter, στο Instagram, το Facebook και δε ξέρω που αλλού, είτε από sms και επαγγελματικά mails που δεν μπορούμε, ή νομίζουμε ότι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

Όμως το κορίτσι που βγήκε ραντεβού μαζί σου θέλει να γνωρίσει εσένα, όχι να δει τί σου στέλνουν οι φίλοι σου στο messenger.

Άλλα πράγματα που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή σου σε ένα ραντεβού, είναι ας πούμε, αν έχει τηλεόραση το μέρος που βρεθήκατε. Είναι δύσκολο να την αγνοήσεις αν συνοδεύει την κάθε σου κουβέντα σα διαρκής βομβαρδισμός ή αν τη βλέπεις να αναβοσβήνει με την άκρη του ματιού σου. Προσπάθησε λοιπόν, αν βρεθείς σε μέρος που έχει τηλεόραση, να γυρίσεις την πλάτη σου στο χαζοκούτι. Να μην είναι στο οπτικό σου πεδίο δηλαδή. Έχω δει απίστευτα πολύ κόσμο να κολλάει με την τηλεόραση και να παραμελεί το ζωντανό άνθρωπο απέναντί του.

#3 Η συζήτηση είναι το κλειδί

Θέλεις να μάθεις ποιο είναι το πρώτο σημάδι ότι το ραντεβού σας πηγαίνει καλά;

Δε θέλετε να φύγετε. Κανείς από τους δυο σας.

Πράγμα που σημαίνει πως απολαμβάνετε τη συζήτηση ο ένας με τον άλλο. Η συζήτηση εξιτάρει το μυαλό και είναι πολύ σημαντικό να ερεθιστεί το μυαλό μαζί με το σώμα. Δε χρειάζεται να έχετε ένα Συρανό ντε Μπερζεράκ να σου λέει τι να της λες για να τη γοητεύσεις. Χρειάζεται να ακολουθήσεις απλώς μερικούς κανόνες.

#4 Να κάνεις σωστές ερωτήσεις

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια γυναίκα από το να βγει με έναν άντρα που να μιλάει διαρκώς για το αγαπημένο του θέμα. Ιδιαίτερα αν τυχαίνει το αγαπημένο του θέμα συζήτησης να είναι ο θαυμάσιος εαυτός του.

Ένα ραντεβού, όπως είπαμε, είναι κάτι προσωπικό, κάτι μονάχα για τους δυο σας. Άρα πρέπει να της δώσεις σημασία. Πρέπει να τη ρωτήσεις πράγματα για τον εαυτό της.

Πρέπει να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι να αναζητήσεις τί κοινό έχετε οι δυο σας και τι ενδιαφέροντα μοιράζεστε. Να μιλάς με άνεση, μη νιώσει ότι την ανακρίνεις. Οι σωστές ερωτήσεις είναι η μέθοδος που θα σας γλιτώσει από το να κάθεστε αμήχανοι και βουβοί και να ψάχνετε απεγνωσμένα ένα οποιοδήποτε θέμα για να σπάσετε τη μουγκαμάρα.

Πρόσεξε όσο είναι δυνατόν να μη γίνεις βαρετός. Ρώτησέ τη αν έχει χόμπι, αν αγαπάει κάποια τέχνη, κάποιο άθλημα, αν κάνει κάποια δραστηριότητα. Ρώτησε ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έκανε στη ζωή της και τί ακόμη πιο τρελό θα αποτολμούσε, αν υπήρχε η δυνατότητα. Προσωπικά, όταν θέλω να σπάσει ο πάγος ρωτάω: Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Τζέημς Μποντ; Πες αυτό, βρες κάτι παρόμοιο. Το πράγμα θα τσουλήσει.

#5 Πες της ιστορίες

Όταν έρθει η σειρά σου να μιλήσεις για τον εαυτό σου, πρέπει να έχεις κάποιες ιστορίες να της αφηγηθείς. Μία τρελή νύχτα με φίλους, ας πούμε. Το πάρτι που διοργανώσατε, η βόλτα σου σε ένα μέρος που ξέρουν λίγοι, ή ακόμη και κάτι από την καθημερινότητά σου.

Μία ιστορία είναι καλή όταν μπορείς να αποσπάσεις από τον ακροατή σου ένα γέλιο, ένα χαμόγελο, ένα σχόλιο κεφάτο όπως: Τέλεια, υπέροχα, μπράβο, ή κάτι παρόμοιο. Μία ιστορία είναι καλή όταν είναι σύντομη και έχει ζωντάνια.

Αυτές οι ιστοριούλες είναι ένα εξαιρετικό preview, σα να θέλεις να της δείξεις πόσο συναρπαστική μπορεί να γίνει η ζωή της αν εμπλακεί σε σχέση μαζί σου. Φρόντισε λοιπόν να παρουσιάσεις την εικόνα όσο το δυνατόν πιο ελκυστική και περιγραφική, παραμένοντας όμως αληθινή.

Αν θες να μάθεις να είσαι πάντα ελκυστικός, δες εδώ

#6 Απόφυγε την αρνητικότητα

Η αρνητικότητα δεν έχει καμία θέση σε ένα ραντεβού, και σίγουρα όχι σε ένα πρώτο ραντεβού. Η αρνητικότητα είναι σαν τη μαύρη τρύπα, απορροφά κάθε καλή διάθεση και δεν αντανακλά τίποτα το ευχάριστο. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δε θα αρχίσεις να γκρινιάζεις για τη δουλειά, τους φίλους, τη ζωή σου, το εστιατόριο ή οτιδήποτε άλλο.

Αν κάτι από όλα αυτά είναι όντως τόσο χάλια, απλώς μη μιλήσεις για δαύτο. Οι γυναίκες, όπως κι οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν αντέχουν τους κλαψιάρηδες. Κανείς δεν αντέχει τους κλαψιάρηδες για να πούμε την αλήθεια. Αν η δουλειά σου είναι τόσο φρικτή, πες «τι να γίνει, το ψωμί να βγαίνει» ή κάτι άλλο παρόμοιο, και πήγαινε παρά κάτω. Αν γκρινιάζεις για τους φίλους που έχεις, η γυναίκα θα αρχίσει να αναρωτιέται γιατί στην ευχή τους έκανες φίλους σου.

Και φυσικά, απαγορεύεται δια ροπάλου να γκρινιάζεις για πρώην σχέσεις σου. Κάποιοι το έχουν κανόνα ότι δε θα μιλήσουν για τις πρώην τους στο πρώτο ραντεβού. Εγώ δεν το προσυπογράφω υποχρεωτικά, αλλά το βέβαιο είναι ότι δε θες να αρχίσεις να κατηγορείς καμία γυναίκα μπροστά σε μία άλλη γυναίκα. Θα σκεφτεί αμέσως τί θα λες και για κείνη αν το πράγμα δεν πάει καλά και πίστεψέ με, δε θες να της φυτέψεις αυτή την ιδέα στο κεφάλι.

Αλλά πέρα από όλα αυτά, κανείς δεν περνάει καλά με αρνητικές σκέψεις, αρνητικές κουβέντες και αρνητικά άτομα γενικότερα. Το άτομο που βγήκε μαζί σου πρέπει (όπως κι εσύ ο ίδιος) να περάσει καλά, αυτός είναι ο στόχος σου. Πρέπει να θέλει να σε ξαναδεί.  Ό,τι λοιπόν σου δημιουργεί κάποιο παράπονο, απλώς το προσπερνάς, δεν το συζητάς.

#7 Να είσαι ήρεμος στο ραντεβού

Εννοείται πως ενδέχεται να είσαι κάπως νευρικός, τι να γίνει. Έτσι είναι τα πρώτα ραντεβού. Αλλά πρέπει να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις. Να θυμάσαι ότι το κλειδί της επιτυχίας σου είναι να περάσεις καλά και εσύ και η κοπέλα που ήρθε να σε συναντήσει. Αν είσαι νευρικός, αγχώμένος ή στρεσαρισμένος, δεν πρόκειται να περάσει κανείς καλά.

Ένας λόγος για αυτή τη νευρικότητα, είναι το άγχος σου για το πώς θα κάνεις καλή εντύπωση. Κάποιοι γίνονται τόσο εμμονικοί με το να εντυπωσιάσουν, που καταλήγουν να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεται. Ακριβά εστιατόρια, σπάνια εισιτήρια για παραστάσεις, ένα θερμοκήπιο λουλούδια… Φυσικά οι υπερβολές δε χρειάζονται. Άλλωστε είναι πιο πιθανό να τρομάξουν τη γυναίκα, παρά να τη γοητεύσουν. Ειλικρινά, το λιγότερο, είναι περισσότερο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Αλλά επίσης να θυμάσαι να μην πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου: στο κάτω –κάτω και εσύ πρέπει να περάσεις καλά. Αν είσαι εστιασμένος διαρκώς στο πώς θα πάνε όλα τέλεια, θα καταλήξεις να φτάσεις στο ραντεβού σου ένα μάτσο νεύρα.

Μάθε να λες «ε, και τι έγινε». Πολλά μπορεί να πάνε στραβά, να το ξέρεις. Να χύσεις το ποτό σου στο ρούχο της ή στο δικό σου. Να την κλωτσήσεις κατά λάθος κάτω από το τραπέζι. Να είναι χάλια το φαγητό που θα παραγγείλετε.

Μάθε να αντιμετωπίζεις τις μικροατυχίες με χιούμορ και ανάλαφρη διάθεση. Χρησιμοποίησε τις μικροαναποδιές για να φανείς ακόμη πιο γοητευτικός στα μάτια της. Πίστεψέ με, το πώς αντιδρά ο άνθρωπος στις αναποδιές, είναι εξαιρετικά ενδεικτικό για το χαρακτήρα του. Αυτό, πέρα από όλα τα λουλούδια και τα εστιατόρια, θα την εντυπωσιάσει.

Κι αν θες περισσότερες λεπτομέρειες και βοήθεια για το τι να κάνεις στο ραντεβού σου, επικοινώνησε μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!