Ο απόλυτος οδηγός για την Οπτική Επαφή - Men's Bible

Ο απόλυτος οδηγός για την Οπτική Επαφή

Ο απόλυτος οδηγός για την Οπτική Επαφή

Σου γράψαμε τα SOS για την Γλώσσα Σώματος, και σήμερα επανερχόμαστε με περισσότερες λεπτομέρειες για την Οπτική Επαφή. Είσαι έτοιμος να μάθεις τα πάντα για αυτήν;

Η οπτική επαφή είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται να βγεις ραντεβού, ή να τραβήξεις την προσοχή των άλλων. Ο καθένας μας χρειάζεται να μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα που στέλνει ένα βλέμμα. Ο υπέρ- αναλυτικός οδηγός μας θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την διαφορά στα διάφορα επίπεδα οπτικής επαφής και στο τι σημαίνει το κάθε ένα στο φλερτ.

Καμία οπτική επαφή

Η απουσία οπτικής επαφής σημαίνει ότι η κοπέλα αγνοεί την ύπαρξή σου. Απλά σημαίνει ότι δεν σε πρόσεξε. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως είναι απασχολημένη με κάτι άλλο, ή πως (χειρότερα) της φαίνεσαι τόσο ενδιαφέρων όσο και τα παλιά σεμεδάκια της γιαγιάς.

Μια ματιά (ασυνείδητη)

Η ασύνειδη ματιά είναι όταν η κοπέλα σε κοιτάζει μισή στιγμή κι αμέσως κοιτάζει αλλού. Μπορεί και να μην ξέρει τι ακριβώς κοιτάζει. Σαν να λέμε, το βλέμμα πλανάται, περνάει από πάνω σου και συνεχίζει να πλανάται. Στην πραγματικότητα δεν το αντιλαμβάνεται καν ότι σε βλέπει. Όπως και στο μηδενικό επίπεδο, η οπτική επαφή εδώ είναι ουδέτερη και δεν υπάρχουν πολλά να ερμηνεύσουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν καν σημασία σε ό,τι κοιτάζουν.

Ματιά (συνειδητή)

Στο αυτό το επίπεδο μπορούμε να πούμε ότι ίσως έχεις κάνει κάποια θετική εντύπωση. Εδώ τα μάτια σου συναντιούνται με τα μάτια της, ακόμη κι αν αμέσως μετά τα γυρίζει αλλού, είτε από ντροπή, είτε επειδή νιώθει άβολα, είτε από αδιαφορία. Μελέτες πάνω στη γλώσσα του σώματος λένε πως όταν κάποιος αποσύρει το βλέμμα του από κάποιον άλλο και κοιτάζει κάτω, είναι ντροπαλός (άρα του αρέσει το άλλο πρόσωπο) ενώ όταν κοιτάξει απλά αλλού είναι αδιάφορος (άρα δεν του αρέσει το άλλο πρόσωπο).

Αν αυτή διακόψει την οπτική επαφή σας γρήγορα, και από πρόθεση, υπάρχουν δύο ερμηνείες: είτε της αρέσεις, είτε δεν της αρέσεις και για αυτό αποφεύγει την επαφή. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα να κοιτάζονται στα μάτια με ξένους. Έτσι μάλλον το ότι επέλεξαν να κοιτάξουν από μιας αρχής σημαίνει ενδιαφέρον. Δεν είναι δηλαδή σημαντικό το γιατί διακόψαν την επαφή, όσο το ότι συνειδητά την ξεκίνησαν.

Επίσης είναι αδύνατον να  είσαι 100% σίγουρος όσον αφορά στις προθέσεις της. Άρα γιατί να μην υποθέσουμε ότι απλώς της αρέσουμε, μέχρις αποδείξεως του εναντίου;

Μια καλή άσκηση για κάποιον που είναι καινούριος ή πολύ ντροπαλός, και θέλει να εξασκηθεί στο να διατηρεί την οπτική επαφή του με αγνώστους, είναι να προσπαθεί όλη μέρα (όποτε είναι δυνατόν) να κοιτάζει στα μάτια όσες του φαίνονται γοητευτικές και ενδιαφέρουσες. Συνέχισε να το κάνεις αυτό μέχρι να αρχίσει να σου φαίνεται ως κάτι το φυσικό. Θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου.

Η διπλή ματιά

Να μία καλή συνήθεια, αφού πρώτα κατακτήσεις την τέχνη της συνεχούς οπτικής επαφής που αναφέραμε παραπάνω. Όποτε κοιτάζεις κάποια και εκείνη κοιτάζει αλλού, μην την αφήνεις από τα μάτια σου για μερικές στιγμές ακόμη. Ένα ποσοστό από αυτές τις κοπέλες θα σε ξανακοιτάξει. Από την πείρα μου, αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ενδιαφέροντος.

Το περίεργο με την οπτική αυτή επαφή, είναι πως οι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν όταν γίνεται. Έχω πλησιάσει κοπέλες που με κοίταξαν δυο και τρεις φορές στη σειρά και τους ανέφερα ότι με κοιτούσαν. Σοβαρά, δεν τον θυμόντουσαν (ή δεν ήθελαν να το παραδεχτούν). Πράγμα που μας δείχνει πόσο χαμένοι είναι οι άνθρωποι στο μικρόκοσμό τους. Ωστόσο, ακόμη και ασυνείδητα, ο νους μας ψάχνει να βρει ανθρώπους ή πράγματα που να του φαίνονται ενδιαφέροντα. Έτσι, αν κάποια σε κοιτάξει περισσότερες από μία φορά, είτε το θυμάται μετά ότι το έκανε είτε όχι, το ότι σε κοίταξε από είναι σίγουρα θετικό σημάδι.

Ο απόλυτος οδηγός για την Οπτική Επαφή

Το κάρφωμα…

Το κάρφωμα είναι ένα είδος οπτικής επαφής που θα μπορούσε να προκύψει και ασυνείδητα, αν και τις περισσότερες φορές είναι απόλυτα συνειδητό. Είναι όταν κάποια σε κοιτάζει, και ..συνεχίζει να σε κοιτάζει. Μιλάμε για δυο με τρία δευτερόλεπτα αδιάσπαστης οπτικής επαφής. Όταν δεν επιθυμούμε τέτοια επαφή, αυτό το βλέμμα είναι το λεγόμενο creepy βλέμμα.  Αλλά αν υποθέσουμε πως αυτή που μας κοιτάζει έτσι μας αρέσει, είναι σημαντικό να μην διακόψουμε την οπτική επαφή διότι το κάρφωμα είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Και φυσικά τότε πρέπει οπωσδήποτε να προσεγγίσεις…

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!