Απόρριψη στο Φλερτ: Τι ακριβώς σημαίνει; - Men's Bible

Απόρριψη στο Φλερτ: Τι ακριβώς σημαίνει;

Για να μπορείς να φλερτάρεις χρειάζεται να αφήνεις στην άκρη τη ρουτίνα και την καθημερινότητα και να δημιουργείς χαλαρό κλίμα που ευνοεί την διάθεση για φλερτ.

Όπως θα γνωρίζεις ήδη, ένα κομμάτι του φλερτ είναι και η απόρριψη. Ωστόσο, μην σε τρομάζει γιατί θα δεις ότι δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από οχτώ γράμματα.

Αν μπορούσαμε να δώσουμε έναν απλό και σύντομο ορισμό, θα λέγαμε ότι η απόρριψη είναι ένα συναίσθημα που προκύπτει από μία ανεκπλήρωτη προσδοκία, μετά από μία προσπάθεια ( ίσως και παραπάνω) επίτευξης ενός στόχου μας.

Είναι ένα ιδιαίτερο έντονο συναίσθημα, το οποίο καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την συμπεριφορά μας. Ο λόγος, που έχει τέτοια ένταση είναι ότι συνδέεται άμεσα με το αίσθημα του φόβου. Φοβόμαστε, ότι τα πράγματα δεν θα πάνε κατ’ ευχή και τότε συμβαίνουν τα εξής:

  • Είτε δεν προσπαθούμε καν
  • Είτε προσπαθούμε και με τις πρώτες αποτυχίες τα παρατάμε

Πάμε όμως, να δούμε τρείς βασικούς λόγους, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να την διαχειριζόμαστε σωστά και αποτελεσματικά:

 #1 Αποδέξου την

Καταρχήν, είτε την βιώνεις σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο (φλερτ-σχέση κλπ.) ένα πράγμα είναι σίγουρο: Πάντα θα υπάρχει.

Και ο λόγος είναι ότι πολύ απλά, σε οποιοδήποτε τομέα θέλεις να εξελιχθείς, οι συνθήκες δεν θα είναι πάντα με το μέρος σου, ακόμα και αν τα κάνεις όλα τέλεια.

Μία θέση εργασίας που ζήτησες και δεν σου δόθηκε, το τηλέφωνο που δεν απάντησε η γυναίκα που προσέγγισες στο μπαρ κλπ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η απόρριψη είναι κομμάτι του παιχνιδιού και τις ζωής μας γενικότερα.

#2 Δες την αλλιώς

Αν δεν μπορείς να την αποφύγεις, τότε απόλαυσε την.

Άλλωστε, τι νόημα θα είχε αν μπορούσαμε κάθε φορά να προβλέπουμε το αποτέλεσμα; Όσο πιο γρήγορα αποδεχθείς το γεγονός ότι πάντα θα υπάρχει, τόσο πιο γρήγορα θα μάθεις να την διαχειρίζεσαι σωστά.

Δηλαδή, δεν θα σε παίρνει από κάτω και σιγά- σιγά θα επηρεάζεσαι όλο και λιγότερο.

Ποτέ κανείς δεν έφτασε στην κορυφή χωρίς κιλά αποτυχίας και απόρριψης. Αν ξέρεις συντομότερο δρόμο για την επιτυχία, τότε πες μας το μυστικό. Διαφορετικά, οι προσπάθειες και οι αποτυχίες θα είναι το μέσο για να τον τερματίσεις.Απόρριψη στο Φλερτ: Τι ακριβώς σημαίνει;

#3 Οι παράγοντες

Η απόρριψη στηρίζεται σε τρεις βασικούς παράγοντες: εμάς, τις συνθήκες και το άλλο άτομο.

Αναμφισβήτητα, τα δύο τελευταία δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε, γιατί δεν είναι στο χέρι μας. Μπορούμε όμως, να ελέγξουμε τις αντιδράσεις μας στα γεγονότα και τις καταστάσεις.

Ο τρόπος, που αντιμετωπίζουμε μια απόρριψη, αποτελεί έναν καθρέπτη της εικόνας του εαυτού μας.

Και εδώ είναι το σημείο, που αρχίζει να μας επηρεάζει συναισθηματικά:

Όταν έχουμε μία αρνητική πεποίθηση για τον εαυτό μας και αρχίζουμε να δεχόμαστε εξωτερικές επιβεβαιώσεις γι’ αυτήν, έρχονται στο μυαλό μας σκέψεις, όπως:

  • «Δεν είμαι καλός εκεί»
  • «Δεν είμαι αρκετά ικανός να το πετύχω – Δεν το ‘χω»
  • «Ας κάνω κάτι άλλο καλύτερα».

Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά τα παρατάμε.

Αυτή είναι η πραγματική απόρριψη. Εδώ ακριβώς είναι το κλειδί στην επιτυχία: όσες περισσότερες απορρίψεις δεχθείς, τόσο περισσότερο θα γίνεις απαθής σ’ αυτές και η επιτυχία θα έρθει γρηγορότερα.

Όσον αφορά στο κομμάτι του φλερτ, θα υπάρξουν γυναίκες, στις οποίες θα αρέσεις και δεν θα σε απορρίψουν. Για να τις βρεις όμως, θα χρειαστεί να προσεγγίσεις πολλές. Να ψάξεις ώστε να δεις και εσένα τι σου αρέσει εν τέλει και να διαμορφώσεις τα δικά σου κριτήρια.

Τέλος, ο κρισιμότερος παράγοντας είναι να μπορείς να αντιληφθείς πότε η απόρριψη οφείλεται σε σένα (δηλαδή ότι δεν διαχειρίστηκες σωστά την κατάσταση) και πότε στις συνθήκες ή την γυναίκα.

Θες να ελαχιστοποιήσεις την απόρριψη; Δες εδώ

Από τα σημαντικότερα μαθήματα, που πήρα προσωπικά στο φλερτ και μου πήρε αρκετό καιρό ήταν να καταφέρω να καταλάβω πότε εγώ δεν έτρεχα τα πράγματα ή δεν καθοδηγούσα τις καταστάσεις καλά και πότε η γυναίκα δεν ήθελε να φλερτάρει ή ήταν σε άλλη φάση γενικότερα.

Ότι και να συμβαίνει όμως, το σημαντικότερο είναι το εξής:

Να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι, με τον τρόπο, που διαχειριζόμαστε τα πράγματα.

Ακόμη, όμως και αν δεν νιώθουμε έτσι, θα χρειαστεί να αναλύσουμε τις καταστάσεις, να δούμε τι κάναμε λάθος και στην συνέχεια να το χρησιμοποιήσουμε σαν feedback στην επόμενη προσπάθεια μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!