Ώρα να μείνεις μόνος σου – Πρακτικός οδηγός Μετακόμισης - Men's Bible

Ώρα να μείνεις μόνος σου – Πρακτικός οδηγός Μετακόμισης

Ώρα να μείνεις μόνος σου – Πρακτικός οδηγός Μετακόμισης

Έρχεται μία στιγμή στη ζωή κάθε άντρα που χρειάζεται να ανεξαρτητοποιηθεί, να φύγει από την οικογενειακή εστία και να μάθει να στηρίζεται στα πόδια του. Έχουμε συζητήσει τους ψυχολογικούς παράγοντες σε άλλο άρθρο, οπότε μπορείς να το διαβάσεις εδώ. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε κυρίως την προετοιμασία και τα πρακτικά στοιχεία που χρειάζεται να λάβεις υπ’ όψιν αν αποφάσισες να μείνεις μόνος σου.

Συνήθως γράφουμε για θέματα που αφορούν την αντρική ψυχολογία ή την διαχείριση καταστάσεων. Οπότε σε αυτή την φάση, θα ήταν καλό να δούμε έναν πρακτικό οδηγό για ένα θέμα που «καίει» πολλούς από εμάς.

Σίγουρα το να μείνεις μόνος σου δεν είναι και η ευκολότερη υπόθεση. Εξτρά υποχρεώσεις, λογαριασμοί, το ίδιο το κόστος της μετακόμισης και φυσικά όλες οι συσκευές και τα έπιπλα που πρέπει να αγοράσεις.

Από την άλλη, αυτό το κόστος δεν συγκρίνεται με τίποτα με την ελευθερία που θα απολαύσεις όντας ελεύθερος να κάνεις ότι θες, όταν το θες και όπως το θες.

Για να μην πελαγώνεις και σου φαίνεται απίθανο να τα καταφέρεις, ας δούμε πρακτικά τι χρειάζεται για να κάνεις αυτό το βήμα ευκολότερα και αποτελεσματικά.

Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβεις υπ’όψιν σου πριν ξεκινήσεις την διαδικασία να μείνεις μόνος σου σε δικό σου σπίτι. Τα κόστη σου θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες. Το κόστος της αρχικής μετακόμισης, το κόστος της κατοχύρωσης τους σπιτιού και τα μηνιαία κόστη που θα τρέχουν από εκεί κι έπειτα.

Το κόστος της μετακόμισης

Ξεκινώντας την μετακόμιση, θα χρειαστείς μια μεταφορική εταιρεία. Επειδή δεν θα έχεις πολλά πράγματα μιας και θα είναι η πρώτη σου μετακόμιση, το κόστος δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 200 ευρώ. Ακόμα καλύτερα αν μπορείς να βρεις ένα βανάκι και δύο φίλους να σε βοηθήσουν. Πλέον, πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, νοικιάζουν βανάκια οπότε θα σου είναι ευκολότερο να βρεις ένα.

Σε αυτό το κόστος τώρα, πρέπει να προσθέσεις το κόστος επίπλωσης του σπιτιού σου. Αυτή είναι μία διαδικασία που δεν χρειάζεται να γίνει με τη μία. Λειτούργησε έξυπνα και αποτελεσματικά. Βρες ποια είναι τα πράγματα που θα χρειαστείς άμεσα για να μπεις σε ένα σπίτι. Το κυριότερο είναι το κρεβάτι σου, οπότε για αρχή μπορείς να πάρεις αυτό που ήδη έχεις στο πατρικό σου. Αυτό θα σου γλυτώσει ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό που μπορείς να το αφήσεις για αργότερα.

Ένας καναπές είναι απαραίτητος για το σαλόνι σου και αν δεν θέλεις να αγοράσεις κάτι ακριβό, μπορείς να βρεις από δεύτερο χέρι αρκετά φθηνούς ή να αγοράσεις έναν που δεν θα είναι πρώτη μάρκα.

Ακόμα πιο σημαντικά είναι το ψυγείο και μία κουζίνα για να μαγειρεύεις. Προσωπική μου άποψη είναι ότι εδώ θα ήταν καλό να επενδύσεις σε κάτι σχετικά καλό γιατί οι λευκές συσκευές κρατάνε χρόνια και δεν θα χρειαστείς να τις αλλάξεις ούτε στην δεκαετία.

Αν πάλι θέλεις να αποφύγεις αυτό το κόστος, τότε μπορείς να αγοράσεις ένα μικρό κουζινάκι και ένα μικρό ψυγείο και το κόστος τους μπορεί να μην ξεπεράσει τα 150 ευρώ. Κάπου εκεί υπολόγισε κι ένα πλυντήριο, εκτός κι αν κάνεις εβδομαδιαίες επισκέψεις στο πατρικό σου για να πλύνεις τα ρούχα σου.

Το κόστος εύρεσης σπιτιού

Εδώ είναι το πιο δύσκολο σημείο γιατί πρέπει να λάβεις πολλά πράγματα υπ’ όψιν και το ποσό που θα πληρώσεις μπορεί να σου φανεί μεγάλο για να μπεις πρώτη φορά στο σπίτι σου.

Ψάχνοντας για σπίτι, υπολόγισε ότι τα τετραγωνικά που θα χρειαστείς στην αρχή είναι λίγα. Ακόμα κι αν το πατρικό σου είναι τεράστιο, το σπίτι στο οποίο θα μείνεις δεν χρειάζεται αν ξεπερνάει τα 50τμ στη αρχή. Πίστεψέ με, ένα μεγαλύτερο δεν θα έχεις με τι να το γεμίσεις.

Τα μεγάλα σπίτια έχουν και μεγαλύτερο κόστος συντήρησης. Ζεσταίνονται δυσκολότερα το χειμώνα, δροσίζονται δυσκολότερα το καλοκαίρι και ο δημοτικός φόρος που πληρώνεις μέσα στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος αυξάνεται ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού και την περιοχή.

Από εκεί και πέρα, το ενοίκιό σου θα το πληρώνεις κάθε μήνα. Πέρα από αυτό, στην αρχή θα σου ζητήσουν τουλάχιστον ένα ενοίκιο σαν εγγύηση – για τυχόν ζημιές που μπορεί να προκύψουν όσο μένεις εκεί. Αυτό το ποσό θα το πάρεις πίσω φεύγοντας (με την προϋπόθεση ότι δεν το έχεις γκρεμίσει όσο ζεις εκεί).

Αν βάλεις μεσιτικό γραφείο θα σου πάρουν κι αυτοί ένα ενοίκιο ως αμοιβή και πολλές φορές ο ιδιοκτήτης θα σου ζητήσει και ένα ή δύο ενοίκια μπροστά ως εγγύηση (σε περίπτωση που δεν του πληρώσεις κάποιον μήνα). Οπότε υπολόγισε ότι μπαίνοντας στο σπίτι θα χρειαστείς το ενοίκιό σου επί τρία, τουλάχιστον.Ώρα να μείνεις μόνος

Για να μείνεις μόνος σου χρειάζεται να υπολογίσεις τα μηνιαία έξοδα

Τέλος, θα έχεις τα μηνιαία κόστη που χρειάζονται για να συντηρήσεις ένα σπίτι. Ηλεκτρικό ρεύμα που συνήθως το πληρώνεις ανά δύο μήνες εκτός κι αν έχεις εναλλακτικό πάροχο, οπότε θα είναι μηνιαίο το κόστος. Το νερό σου που το πληρώνεις ανά τρεις περίπου μήνες. Σταθερό και internet που ανάλογα με τον πάροχο θα τα πληρώνεις ανά μήνα ή δίμηνο. Αν το σπίτι σου δεν έχει παροχές και πρέπει να κάνεις εσύ την διαδικασία ενεργοποίησης, υπολόγισε ότι θα έχεις και κάποια κόστη έναρξης που ποικίλουν ανάλογα με τον πάροχο.

Επίσης, υπολόγισε τα κοινόχρηστα του σπιτιού που μαζί με τις χρεώσεις για δημοτικά τέλη, τηλεόραση και κάποια δίκτυα παροχής νερού και ρεύματος (που είναι οι λεγόμενες κρυφές χρεώσεις), γιατί μπορεί να σου ανεβάσουν αρκετά το μηνιαίο κόστος και να σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού.

Ελπίζω να σου είναι αρκετά χρήσιμος αυτός ο οδηγός και να σε βοηθήσει να βρεις γρήγορα έναν χώρο που θα μπορείς με άνεση να λες το σπίτι σου.

Θέλεις να γίνεις περισσότερο δυναμικός και αποφασιστικός; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!