Πρώτη φορά στο σπίτι μου: Τι πρέπει να προσέξω; - Men's Bible

Πρώτη φορά στο σπίτι μου: Τι πρέπει να προσέξω;

Πρώτη φορά στο σπίτι μου: Τι πρέπει να προσέξω;

Ένα επιτυχημένο φλερτ, αν έχεις κινηθεί σωστά και υπάρχει έλξη και οικειότητα με μια γυναίκα, φέρνει γρήγορα ένα ραντεβού. Και ένα καλό και επιτυχημένο ραντεβού, πάλι αν έχεις κινηθεί σωστά, έχει πιθανότητες να καταλήξει αργότερα σε κάποιο σπίτι για να …συνεχιστεί η γνωριμία σας. Και φυσικά, όπως συνηθίζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αυτό το σπίτι είναι το σπίτι του άντρα, δηλαδή το δικό σου.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Ίσως νομίζεις πως από τη στιγμή που έχεις γνωριστεί με την κοπέλα, έχεις εκφράσει σωστά τις προθέσεις σου, έχετε βγει, έχετε φιληθεί και έχει δεχτεί να έρθει στο σπίτι σου, το νερό μπήκε στο αυλάκι και τίποτα δεν μπορεί να αποκόψει την πορεία του.

Όμως, όσο και αν δείχνουν τα πράγματα πως έχουν μπει σε μια σειρά, αν δεν έχεις φροντίσει και προσέξει το σπίτι σου, τότε μπορεί να χάσεις ένα σίγουρο αγώνα βάζοντας διαδοχικά αυτογκόλ.

Γενικά, όταν σκέφτεσαι άνδρες που τα πάνε καλά με τις γυναίκες, το πιθανότερο είναι να σου έρχεται στο μυαλό η εικόνα ενός διάσημου ηθοποιού, ενός τραγουδιστή ή ενός φημισμένου αθλητή. Σκέφτεσαι έναν Brad Pit, έναν David Beckham, έναν Justin Timberlake, τέτοια πράγματα.

Με αυτή την οπτική λοιπόν, δύσκολα θα ακούσει κανείς για ένα μοντέρνο Cassanova και ταυτόχρονα θα του έρθει κατά νου ένας άντρας με σκούπα ή σφουγγαρίστρα στο χέρι. Όμως, όσο και αν ακούγεται περίεργο, είναι κρίσιμο όχι μόνο να είσαι καθαρός και τακτοποιημένος ο ίδιος, αλλά και ο χώρος σου.

Αυτό ίσως να σου ακούγεται βασικό και αυτονόητο, αλλά δεν ισχύει για όλους. Κατά κανόνα, οι πιο πολλοί άντρες δίνουν περισσότερη σημασία στο να καθαρίσουν το αμάξι τους, να ξεσκονίσουν το playstation ή να στοιβάξουν ευλαβικά τη συλλογή από κόμικ τους, παρά να πλύνουν τα πιάτα στο νεροχύτη, να σκουπίσουν το σαλόνι ή να αλλάξουν τα σεντόνια στο υπνοδωμάτιο.

Έτσι, τα σπίτια των περισσότερων εργένηδων αρχίζουν σιγά σιγά να μαζεύουν σκόνη και λεκέδες σε διάφορα σημεία, όπως και να προσελκύουν διάφορους συγκατοίκους από το φανταστικό κόσμο των μικροβίων και των εντόμων.

Φυσικά δε λέω πως πρέπει να συμπεριφέρεσαι, όπως ένας γεροπαράξενος που φοβάται τα μικρόβια και καθαρίζει τα πάντα με betadine. Όμως ο ίδιος ο χώρος που μένεις, από τη διακόσμηση μέχρι και το πόσο φροντισμένος είναι, δίνει αρκετά στοιχεία για σένα και βοηθάει τη γυναίκα να σχηματίσει μια εντύπωση.

Αν μπει και δει λεκέδες από την πίτσα στο πάτωμα, σεντόνια που έχουν να αλλαχτούν κανένα μήνα και νιπτήρα γεμάτο από οδοντόπαστα και τρίχες, τότε αντί να φιληθεί μαζί σου θα θελήσει να φύγει τρέχοντας.

Η καθαριότητα και η υγιεινή είναι βασικές έννοιες και αν ένας άνδρας θέλει να γίνει καλός με τις γυναίκες, πρέπει να δώσει σημασία στο χώρο του, διαφορετικά θα είναι σα να μπαίνει μια ομάδα ποδοσφαίρου σε αγώνα, χωρίς προπονητή και τερματοφύλακα.

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι ουσιαστικά σηματοδοτεί πως είσαι ένας τύπος που είναι ανεξάρτητος και μπορεί να φροντίσει σταθερά τον εαυτό του και το περιβάλλον του. Ένας άντρας που έχει τη ζωή του υπό έλεγχο. Και φυσικά και οι γυναίκες που θα μπαίνουν μέσα, θα είναι περισσότερο άνετες γνωρίζοντας πως το περιβάλλον είναι καθαρό.

Πάμε να εξηγήσουμε λοιπόν ποιοι είναι οι χώροι κλειδιά, που πρέπει να έχεις φροντίσει πριν φέρεις μια γυναίκα σπίτι σου.

To Μπάνιο

Ο νούμερο ένα χώρος και ο πιο σημαντικός στη λίστα είναι το μπάνιο. Αν περιμένεις γυναίκα στο σπίτι λοιπόν και δεν έχεις αρκετό χρόνο για να συμμαζέψεις τα πάντα, τουλάχιστον ξεκίνα από εδώ.

Αν το μπάνιο σου μοιάζει με ζώνη βιομηχανικών αποβλήτων, δεν έχει σημασία αν έχεις ξοδέψει ώρες φροντίζοντας καναπέδες και κρεβάτια. Στην τελική, σε ένα ακατάστατο δωμάτιο ίσως να μη δοθεί ιδιαίτερη σημασία και ακόμα και αν η κουζίνα ακόμα πνίγεται στα άπλυτα πιάτα, είναι πιθανό η γυναίκα να μην πάει καν από εκεί.

Όμως κάποια στιγμή, σίγουρα θα χρειαστεί να περάσει από το μπάνιο. Αν λοιπόν όταν μπει αντικρίσει ακαταστασία, λεκέδες και άσχημες μυρωδιές, τότε είναι σα να χάνεις με αυτογκόλ στο 90. Γιατί ένα βρώμικο μπάνιο, δείχνει συχνά και έλλειψη ενδιαφέροντος για την προσωπική υγιεινή.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να καθαρίσεις το μπάνιο σε περίπτωση που προκύψει μια έκτακτη επίσκεψη; Πρώτα απ’ όλα έχε σα γενικό κανόνα  στο μυαλό σου, πως όσο πιο μινιμαλ είναι ένας χώρος και όσο λιγότερα αντικείμενα έχει, τόσο πιο εύκολα δείχνει καθαρός. Οπότε, αφαίρεσε όλα τα αντικείμενα από τους πάγκους και τα ράφια που δεν ανήκουν εκεί και τοποθέτησε τα μέσα σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι.

Ψέκασε τον καθρέπτη του μπάνιου με λίγο υγρό για τα τζάμια, σκούπισε τον με ένα πανάκι και πέρασε το νιπτήρα και τα χερούλια της βρύσης με ένα σφουγγαράκι. Πολύ σημαντικό είναι να ρίξεις λίγο καθαριστικό στη λεκάνη και να ψεκάσεις με ένα απολυμαντικό το καπάκι της τουαλέτας. Καθάρισε την καλά και αν δεν προλαβαίνεις να σκουπίσεις ή να σφουγγαρίσεις, προσπάθησε να μαζέψεις από το πάτωμα τρίχες και σκόνη με ένα πανάκι ή λίγο χαρτί.

To Σαλόνι

Ο επόμενος σημαντικός χώρος είναι το σαλόνι και αυτό γιατί κατά πάσα πιθανότητα, είναι ο πρώτος χώρος που θα δει μόλις μπει στο σπίτι σου και αυτός που θα ξοδέψει τον περισσότερο χρόνο. Ευτυχώς, εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα σαλόνι, είναι συνήθως η ακαταστασία και η αταξία. Οπότε και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η μεγαλύτερη προσοχή δίνεται εκεί. Φρόντισε λοιπόν να τοποθετήσεις περιοδικά, βιβλία και οτιδήποτε άλλο βρίσκεται σκόρπιο σε τραπέζι, καναπέ ή πάτωμα, σε κάποιο ράφι ή στοίβαξε τα αρμονικά σε κάποιο σημείο.

Άνοιξε παράθυρα για να ανανεωθεί ο αέρας και φρόντισε αργότερα να ψεκάσεις με ένα αρωματικό χώρου. Αν καπνίζεις και έχεις τασάκια που χρησιμοποιούνται συχνά, φρόντισε να τα έχεις άδεια και καθαρά. Επίσης μπορείς να τα γεμίσεις με μαγειρική σόδα, η οποία θα απορροφήσει τη μυρωδιά του τσιγάρου.

Ψάξε για λεκέδες στο πάτωμα, στο χαλί ή σε σημεία που δε θα έπρεπε να υπάρχουν και αφαίρεσε τους με λίγο καθαριστικό και ένα πανάκι. 

To Υπνοδωμάτιο

Σειρά έχει το υπνοδωμάτιο γιατί αν τα πράγματα γίνουν κάπως πιο ιδιαίτερα, είναι το επόμενο δωμάτιο που θα περάσετε χρόνο μαζί. Και αν πάνω σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές αντικρίσει ένα δωμάτιο-ζούγκλα και παρατηρήσει λεκέδες ή άσχημες μυρωδιές, τότε game over.

Και εδώ όπως και στο σαλόνι, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακαταστασία. Ωστόσο επειδή αρκετοί άντρες, ειδικά οι πιο νέοι, έχουν στο υπνοδωμάτιο τους και μια τηλεόραση ή τον υπολογιστή τους, αναπόφευκτα ξοδεύουν και τον περισσότερο χρόνο τους στο σπίτι εκεί. Πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν και περισσότερα σημεία που χρειάζονται προσοχή.

Για αρχή θυμήσου αυτό που είπαμε πριν. Όσο πιο μινιμαλ και άδειος είναι ο χώρος, τόσο πιο εύκολα δείχνει καθαρός. Οπότε φρόντισε να μην υπάρχουν ρούχα και εσώρουχα σε στοίβες δεξιά και αριστερά, βιβλία πεταμένα και παπούτσια σε εντελώς τυχαίες θέσεις και τοποθέτησε τα με σειρά σε ντουλάπα και βιβλιοθήκη.

Φρόντισε επίσης να αλλάξεις σεντόνια, να μαζέψεις τη σκόνη από το πάτωμα και το γραφείο και τσέκαρε πολύ προσεκτικά για λεκέδες που δε θα έπρεπε να είναι εκεί, καθώς όπως είπαμε, μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλο φάουλ.

Τώρα το σπίτι σου είναι έτοιμο. Αν όμως θες να ξέρεις και πώς να «ζεστάνεις» την ατμόσφαιρα, δες εδώ περισσότερα. 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!