4 Πράγματα που πρέπει να Κάνεις για να βρεις το Σκοπό σου στη Ζωή - Men's Bible

4 Πράγματα που πρέπει να Κάνεις για να βρεις το Σκοπό σου στη Ζωή

4 Πράγματα που πρέπει να κάνεις για να βρεις το Σκοπό σου στη Ζωή

Θέλεις να βρεις τον σκοπό σου στη ζωή, αυτό το όραμα που θα της δώσει νόημα, αλλά δεν έχεις ιδέα τι να κάνεις και από πού να αρχίσεις;

Μην ανησυχείς. Για αρχή και μόνο το γεγονός πως μπήκες στον κόπο να αναρωτηθείς και να σκεφτείς κάτι τέτοιο, σημαίνει πως βρίσκεσαι ήδη πιο κοντά στο να το ανακαλύψεις. Ήδη ξεχωρίζεις.

Βλέπεις η συντριπτική πλειοψηφία δύσκολα μοχθεί και κοπιάζει για κάτι που δε σχετίζεται με την βραχυχρόνια απόλαυση. Οι περισσότεροι σκέφτονται κυρίως το πώς θα ικανοποιήσουν περισσότερο την πείνα τους και το που θα πάνε διακοπές.

Όμως εσύ, με το να αναρωτιέσαι πως θα βρεις στον σκοπό σου στη ζωή, βγαίνεις από αυτή τη λούπα.

Ίσως να βαριέσαι, ίσως να νιώθεις μοναξιά ή ίσως να είσαι άφραγκος, οτιδήποτε και αν συμβαίνει πολύ πιθανό να περνάς κάποια κατάσταση η οποία σε ωθεί να αναζητήσεις το νόημα στη ζωή σου.

Και όντως, τέτοιες καταστάσεις και φάσεις της ζωής μας, οι οποίες δεν είναι και οι πιο ευχάριστες, γίνονται συχνά η αφετηρία της αλλαγής μας.

Αν ήσουν βουτηγμένος στην διασκέδαση, την ευχαρίστηση και την απόλαυση, δεν θα ένιωθες αυτό το υπαρξιακό άγχος.

Θα αισθανόσουν οκ με τη ζωή σου και δε θα έμπαινες καν στον κόπο να αναρωτηθείς «Πώς να την κάνω καλύτερη;».

Τι ακριβώς σημαίνει να βρεις το σκοπό σου στη ζωή σου

Ο σκοπός είναι η αποστολή σου στη ζωή.

Ίσως λατρεύεις τη μουσική και θες να γίνεις συνθέτης. Σε αυτή την περίπτωση ο σκοπός σου είναι να δημιουργείς μελωδίες που συγκινούν τα πλήθη, που ενώνουν ανθρώπους ξένους μεταξύ τους, που ταξιδεύουν τους ακροατές σου.

Ίσως πάλι να γουστάρεις τις πολεμικές τέχνες και τη γυμναστική και ο σκοπός σου στη ζωή να είναι να βοηθάς τους άλλους να νιώσουν δυνατοί και ικανοί να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα αν χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε έχεις βρει το σκοπό σου είτε δεν τον έχεις βρει αλλά τον αναζητάς, να ξέρεις πως αυτό είναι υπέροχο.

Πολύς κόσμος αφήνει τη ζωή του να περνάει αδιάφορα, χωρίς ποτέ να έχει βρει ή να έχει αναζητήσει το σκοπό του. Αρκετοί είναι εκείνοι που δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν στη ζωή τους. Απλά υπάρχουν, μένουν στην αφάνεια και μετά εξαφανίζονται.

Το να έχεις ένα σκοπό, ένα όραμα στη ζωή σου (ή ακόμα και δύο), δίνει στη ζωή σου χρώμα και σε κάνει να νιώθεις πως αξίζει να τη ζήσεις.

Και αν πραγματικά θες να αναζητήσεις αυτό το κάτι που θα αποτελέσει το κεντρικό όραμα και το σκοπό σου στη ζωή, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να σε βοηθήσουν.

#1 Δοκίμασε νέα πράγματα

Αν ποτέ δε δοκιμάσεις, ποτέ δε θα μάθεις.

Ξέρω ότι κι εσύ, όπως και όλοι μας, αγαπάς τις συνήθειες σου και τη ρουτίνα σου. Μέσα από αυτή βρίσκεις τάξη και ασφάλεια. Είναι αυτό που λέμε «ζώνη άνεσης».

Και ξέρω επίσης πως είναι να κάθεσαι μέσα σε αυτή τη ζώνη άνεσης. Είναι ζεστά, είναι άνετα, αλλά είναι και βαρετά.

Αν θες να βρεις το σκοπό σου στη ζωή, τότε χρειάζεται να βγεις απ’ αυτή τη ζώνη άνεσης και να εξερευνήσεις.

Δοκίμασε όσα περισσότερα πράγματα μπορείς και επιδίωξε να αποκτήσεις όσο περισσότερες νέες και πρωτόγνωρες εμπειρίες γίνεται.

Διατήρησε μια ανοιχτή και περιπετειώδη νοοτροπία και καθώς δοκιμάζεις διάφορα πράγματα μπορεί να ανακαλύψεις κάτι που να αλλάξει την πορεία της ζωής σου.

Το κλειδί είναι να μάθεις να λες «ναι» στις ευκαιρίες για κάτι καινούριο που παρουσιάζονται μπροστά σου.

Θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

#2 Επέτρεψε στον εαυτό σου να αποτύχει παταγωδώς

Όταν δοκιμάζεις να κάνεις κάτι καινούριο, το οποίο απαιτεί κάποιου είδους δεξιότητα, το πιθανότερο είναι πως θα το κάνεις χάλια και θα αποτύχεις.

Και είναι λογικό. Κανείς δε γεννήθηκε άριστος σε κάτι.

Θα χρειαστεί να αποτύχεις και θα χρειαστεί να αποτύχεις ξανά και ξανά μέχρι να μάθεις πώς να το κάνεις καλά.

Η αποτυχία λοιπόν είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να βρεις το σκοπό σου. Γιατί πολύ συχνά ο σκοπός μας στη ζωή είναι αυτό το κάτι στο οποίο είμαστε πρόθυμοι να αποτύχουμε πολλές φορές μέχρι να το μάθουμε καλά και να το παίζουμε στα δάχτυλα.

Αναρωτήσου λοιπόν το εξής: τι είναι αυτό για το οποίο είσαι πρόθυμος να αποτύχεις ξανά και ξανά μέχρι να το μάθεις καλά;

 

#3 Επένδυσε στη γνώση

Η γνώση είναι δύναμη. Και η γνώση όχι μόνο μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις το σκοπό σου στη ζωή, αλλά και να σε βοηθήσει να αγγίξεις την κορυφή και να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που θες να κάνεις.

Επένδυσε στη γνώση και στη μόρφωση λοιπόν. Είτε μέσα από κάποιο πρόγραμμα, είτε μέσα από ένα βιβλίο, αναζήτησε γνώσεις. Και όταν εντοπίσεις το τι θες να κάνεις στη ζωή σου, ψάξε για κάποιον ειδικό με τεράστια πείρα και πρακτική γνώση σε αυτό το αντικείμενο ώστε να σε βοηθήσει να βελτιωθείς και να φτάσεις να το παίζεις στα δάχτυλα.

Ο καλός μέντορας μπορεί να εντοπίσει και αν αποκαλύψει ταλέντα και ικανότητες που δεν γνώριζες πως έχεις.4 Πράγματα που πρέπει να κάνεις για να βρεις το Σκοπό σου στη Ζωή

#4 Αγνόησε την αμφιβολία

Η αμφιβολία σκοτώνει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Τα δολοφονεί με το ψυχρό βλέμμα ενός αδίστακτου εκτελεστή.

Έχεις μια ιδέα για το τι μπορεί να είναι αυτό που θα δώσει νόημα στη ζωή σου. Αρχίζεις να πηγαίνεις προς αυτή την κατεύθυνση, μόνο που ξαφνικά πέφτεις πάνω στο πρώτο σου εμπόδιο.

Μια μικρή αποτυχία.

Και εκεί κολλάς. Αρχίζεις να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου. Ο φόβος της αποτυχίας σε κάνει να αντιστέκεσαι και να αναβάλλεις, μέχρι που κάποια στιγμή αποφασίζεις πως δεν είναι αυτό για εσένα και τα παρατάς.

Αυτό έγινε τότε που είχες αποφασίσει να μάθεις κιθάρα, που ήθελες να χτίσεις ένα αρρενωπό και ελκυστικό σώμα, που ήθελες να μάθεις να γοητεύεις τις γυναίκες με τον τρόπο που μιλάς και κινείσαι.

Από τη στιγμή που αφήσεις ανοιχτή την πόρτα στην αμφιβολία, εκείνη θα σε πλημμυρίσει και δε θα σε αφήσει να προχωρήσεις.

Μάθε λοιπόν να την αγνοείς.

Το ταξίδι έχει μεγαλύτερη αξία απ’ τον προορισμό

Αν μετά απ’ όλα αυτά ακόμα δεν έχεις βρει το σκοπό σου, μην ανησυχείς.

Χωρίς τον προορισμό δε θα έκανες το ταξίδι, και το ταξίδι έχει μεγαλύτερη αξία από τον προορισμό. Οι περισσότεροι από εμάς δεν βρίσκουν αυτό το κάτι που θα γίνει ο αποκλειστικός μας σκοπός στη ζωή.

Αλλά δεν έχει και τόση σημασία.

Ή κάνεις πράγματα, ή δεν κάνεις. Ή προχωράς σε πράξεις ή ζεις πνιγμένος στην πλήξη και τη νωθρότητα.

Ακόμα και αν δεν βρεις τον σκοπό σου στη ζωή, είναι καλύτερα να κάνεις πράγματα που σε βελτιώνουν από το να κάνεις κάτι που δεν αφήνει κάποιο αντίκτυπο πάνω σου.

Είναι καλύτερο να δημιουργείς, απ’ το να καταναλώνεις.

Και είναι απείρως καλύτερο να δίνεις από το να παίρνεις. Και στη ζωή παίρνεις πίσω αυτό που δίνεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!