Νιώθεις Βαρεμάρα στη σχέση σου; Να τι να κάνεις - Men's Bible

Νιώθεις Βαρεμάρα στη σχέση σου; Να τι να κάνεις

Νιώθεις Βαρεμάρα στη σχέση σου; Να τι να κάνεις

Η βαρεμάρα στη σχέση μοιάζει ως κάτι κακό που πρέπει να το αποφύγεις οπωσδήποτε. Όμως, στην πραγματικότητα, είναι εν μέρει φυσιολογική.

Μάλιστα όσα περισσότερα χρόνια τραβάει μια σχέση, τόσο πιο πιθανό είναι να φτάσετε σε ένα σημείο που υπάρχει μια σχετική πλήξη.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό για τη σχέση σου, μπορεί όμως να γίνει αν επαναπαυτείς στη ρουτίνα σου και δεν κάνεις κάτι για να το αλλάξεις.

Αν η βαρεμάρα στη σχέση τραβήξει για αρκετό διάστημα, μπορεί να αμβλύνει την απόσταση ανάμεσά σας και να «σπρώξει» τον καθένα από εσάς να βάλει λίγο ενδιαφέρον στην καθημερινότητα του, με τρόπους που κάνουν ζημιά στη σχέση.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να το αλλάξεις αυτό και να σταματήσεις να νιώθεις βαρεμάρα στη σχέση;

Πως να αντιμετωπίσεις τη βαρεμάρα στη σχέση

#1 Γίνε λιγάκι απρόβλεπτος

Όταν η ρουτίνα της καθημερινότητας γίνεται υπερβολικά προβλέψιμη, ταυτόχρονα γίνεται και βαρετή.

Αν λοιπόν νιώθεις βαρεμάρα στη σχέση σου, σημαίνει ότι η καθημερινότητά σας έχει γίνει μια ανιαρή ρουτίνα. Αν θες να το αλλάξεις αυτό, θα χρειαστεί να σπάσεις αυτήν τη ρουτίνα με μερικές δόσεις αυθορμητισμού.

Βάλε στόχο να κάνετε κάτι αυθόρμητο με την κοπέλα σου. Ίσως αυτό να είναι να πάτε ένα σύντομο απρογραμμάτιστο ταξίδι ή στην καθιερωμένη σας έξοδο να κάνετε κάτι διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα.

Το σημαντικό εδώ είναι να εισάγεις στη σχέση σου το απρόβλεπτο στοιχείο του αυθορμητισμού, που θα κάνει τις κοινές εμπειρίες σας περισσότερο ενδιαφέρουσες και θα βοηθήσει να αναθερμάνεις το πάθος με την κοπέλα σου.

#2 Βελτίωσε τον τρόπο ζωής σου

Πολλές φορές η βαρεμάρα στη σχέση δε σχετίζεται με τη σχέση σου καθ’ αυτή, αλλά γενικά με τον τρόπο ζωής σου.

Αν γενικά το μόνο που κάνεις είναι να πηγαίνεις απ’ το σπίτι στη δουλειά και απ’ τη δουλειά στο σπίτι, είναι λογικό να νιώθεις ρουτινιασμένος.

Ειδικά μάλιστα αν περιμένεις απ’ την κοπέλα σου να κάνει κάτι για να σου ανεβάσει τη διάθεση και εκείνη είναι απασχολημένη με δικά της θέματα, τότε ίσως νιώσεις πως η σχέση σας έχει φτάσει σε τέλμα.

Όμως δε φταίει εκείνη. Είναι δική σου ευθύνη να στήσεις τη ζωή σου με τέτοιο τρόπο, ώστε να λαμβάνεις απ’ αυτή απόλαυση και ευχαρίστηση.

Εμπλούτισε τη ζωή σου λοιπόν με διάφορες δραστηριότητες που απολαμβάνεις ή που πιστεύεις ότι μπορεί να σου αρέσουν.

Βάλε κάτι καινούριο και θα δεις πως και η καθημερινότητά σου θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και η σχέση με την κοπέλα σου θα βελτιωθεί.

#3 Συζήτα το με την κοπέλα σου

Το γεγονός ότι νιώθεις βαρεμάρα στη σχέση, είναι ένα σημάδι πως κάτι  στη ζωή ή στη σχέση σου χρειάζεται να αλλάξει.

Το τί αλλαγές χρειάζονται ακριβώς, δε θα είναι σαφές στις περισσότερες περιπτώσεις, μιας και τα συναισθήματα δείχνουν ότι κάτι υπάρχει αλλά δε σε βοηθούν ιδιαίτερα να το εντοπίσεις με μεγαλύτερη σαφήνεια.

Γι’ αυτό είναι καλό να κάνεις μια συζήτηση με την κοπέλα σου πάνω σε αυτό το θέμα, να ακούσεις και τη δική της οπτική γωνία, να καταλάβεις πως σε βλέπει εκείνη, αν νιώθει αντίστοιχα βαρεμάρα στη σχέση σας και να συμφωνήσετε να κάνετε από κοινού προσπάθεια για να το αλλάξετε αυτό.

Τα περισσότερα από τα κοινά προβλήματα μιας σχέσης μπορούν να λυθούν πολύ εύκολα, ξεκινώντας απλώς ένα διάλογο με την κοπέλα σου, ο οποίος θα δώσει το έναυσμα να συνεργαστείτε για να βρείτε μια λύση.

Ο διάλογος είναι πολύ σημαντικός για τη δημιουργία εμπιστοσύνης μεταξύ δυο συντρόφων και το γεγονός πως μπαίνεις στη διαδικασία να το συζητήσεις με την κοπέλα σου, θα ενισχύσει τη σχέση σας ακόμη περισσότερο.Νιώθεις Βαρεμάρα στη σχέση σου; Να τι να κάνεις

Δε θα είστε όλη την ώρα παθιασμένοι και χαρούμενοι

Ανεξάρτητα απ’ το τι θα κάνεις για να βάλεις περισσότερο ενδιαφέρον στην καθημερινότητα και τη σχέση σου, θυμήσου πως η βαρεμάρα στη σχέση είναι σε γενικές γραμμές κάτι νορμάλ.

Δε γίνεται να είστε όλη την ώρα παθιασμένοι και χαρούμενοι με την κοπέλα σου. Οκ, στους πρώτους μήνες σχέσης είναι λογικό, αλλά τι γίνεται όταν η σχέση τραβάει αρκετά χρόνια;

Κάποια στιγμή θα βαλτώσει, όχι γιατί δεν εκτιμάτε και δεν αρέσετε ο ένας στον άλλο, αλλά γιατί συνηθίσατε και γιατί έτσι συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις.

Αν λοιπόν νιώθεις βαρεμάρα στη σχέση σου και σκέφτεσαι μήπως είναι καλύτερα να χωρίσεις με την κοπέλα σου, θα σου προτείνω να το σκεφτείς καλύτερα και να αναλογιστείς αν όντως βαριέσαι επειδή δεν τραβάει άλλο αυτή η σχέση και αν μπορείς να κάνεις κάτι για να αναθερμάνεις το ενδιαφέρον.

Σε γενικές γραμμές, το έντονο πάθος δεν είναι καλός δείκτης των επιτυχημένων σχέσεων, γιατί δεν είναι σταθερό. Πάντα ο ενθουσιασμός και η επιθυμία για τη σύντροφό σου θα έχει σκαμπανεβάσματα. Και αν λειτουργείς μόνο με γνώμονα το πάθος και το αν περνάς καλά, τότε το πιθανότερο είναι πως θα χωρίζεις διαρκώς από κάθε σχέση που κάνεις, στην προσπάθεια να βρεις την επόμενη σχέση που θα σε εξιτάρει.

Μόνο που και η κάθε επόμενη σχέση θα φτάνει σε αυτό το σημείο που θα έχει εδραιωθεί μια ρουτίνα και έτσι θα χωρίζεις ξανά, για να βρεις την επόμενη κοπέλα που θα σε ενθουσιάσει.

Γι’ αυτό, ο χωρισμός σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι η καλύτερη λύση. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δεις αν με τη συγκεκριμένη κοπέλα συνεχίζετε να ταιριάζετε και αν μπορείτε να συνεργαστείτε για να βελτιώσετε τη σχέση σας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!