Πάρε την κατάσταση στα Χέρια σου: Τι σημαίνει να είσαι Ανεξάρτητος - Men's Bible

Πάρε την κατάσταση στα Χέρια σου: Τι σημαίνει να είσαι Ανεξάρτητος

Πάρε την κατάσταση στα Χέρια σου: Τι σημαίνει να είσαι Ανεξάρτητος, Κώδικας Έλξη: 4 Τρόποι να γίνεις περισσότερο ελκυστικός

Πολλές φορές ακούμε την ατάκα «Γίνε ανεξάρτητος. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου». Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ τι εννοούσαν όταν μου το έλεγαν αυτό, ειδικά όταν μου το έλεγαν άνθρωποι που δεν έδειχναν να ξέρουν τι τους γίνεται.

Στην πορεία του χρόνου όμως, διαπίστωσα ότι υπάρχουν κάποιες απλές κινήσεις που ουσιαστικά σε οδηγούν στο να αναλάβεις δράση και να ξυπνήσεις το πλήρες δυναμικό σου.

Το παιδί μέσα σου

Για να καταλάβεις πως μπορείς να το πετύχεις αυτό, είναι σημαντικό να δεις από πού ξεκινάς. Η ζωή σου ξεκινάει με τα παιδικά σου χρόνια. Αυτά τα χρόνια είναι ανέμελα, ξέγνοιαστα και ξεκούραστα. Σε απασχολεί μόνο το φαγητό, ο ύπνος και το παιχνίδι και οι υποχρεώσεις σου είναι ελάχιστες. Διάβασμα και να είσαι φρόνιμος.

Κάπως έτσι περνάνε δεκαοκτώ χρόνια της ζωής σου. Τα δύσκολα αρχίζουν αργότερα, όταν ξαφνικά αρχίζουν όλοι να έχουν απαιτήσεις από εσένα κι εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί άλλαξε η κατάσταση και γιατί πρέπει ξαφνικά να αλλάξεις τρόπο λειτουργίας.

Βλέπεις, όσο είσαι παιδί, δεν έχεις ιδιαίτερες ευθύνες και εξαρτάσαι από άλλους για να συντηρηθείς. Τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι και εσύ απλά ακολουθείς, γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα τι είναι σωστό για εσένα – τουλάχιστον τις περισσότερες φορές.

Όσο είσαι παιδί, δεν χρειάζεται να πάρεις αποφάσεις που θα επηρεάσουν τις ζωές άλλων και βασικά ούτε τη δική σου.

Ώρα να γίνεις ανεξάρτητος: Όταν η ενηλικίωση σου χτυπάει την πόρτα

Φτάνοντας στα 18, όλοι σου λένε ότι τώρα είσαι ενήλικας και πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου, αλλά κανείς δε σου λέει ποιες είναι αυτές ή τι σημαίνει να είσαι ενήλικας.

Έτσι, περνάς κάποια χρόνια της ζωής σου, χωρίς να μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνεις. Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει να είσαι πραγματικά ανεξάρτητος ενήλικας και πως μπορείς να το πετύχεις.

Αυτοσυντήρηση

Η βασικότερη αρχή ενός ενήλικα είναι η αυτοσυντήρηση. Όπως και σε όλο το ζωικό βασίλειο, η στιγμή που ένα μικρό ζώο μένει χωρίς τη βοήθεια της μητέρας ή της αγέλης του, είναι σημαδιακή. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιβιώσει μόνο του, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Το ίδιο πρέπει να κάνεις κι εσύ. Στέγη, τροφή και έσοδα είναι μόνο τρεις από τις βασικές ανάγκες που πρέπει να καλύψεις και μάλιστα μόνος σου.

Όπως καταλαβαίνεις, στη χώρα μας αυτή είναι μία παρεξηγημένη έννοια και γι’ αυτό βλέπεις ανθρώπους στα 30 και τα 40 τους να μένουν με τους γονείς τους και να περιμένουν από αυτούς για τροφή και έσοδα.

Φαντάσου τι εντύπωση αφήνει ένας τέτοιος άντρας σε μία γυναίκα όταν την γνωρίζει. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες και ότι και αυτές οφείλουν να κάνουν το ίδιο.

Η ικανότητα της αυτοσυντήρησης, οδηγεί στην ανεξαρτησία.Για να γίνεις πιο Ελκυστικός, γίνε περισσότερο Αυτόνομος, Πάρε την κατάσταση στα Χέρια σου: Τι σημαίνει να είσαι Ανεξάρτητος

Όντας ανεξάρτητος

Τι σημαίνει όμως το να είσαι ανεξάρτητος; Πολλές φορές ακούω από άτομα με τα οποία δουλεύω ότι ενώ έχουν χρήματα, σπίτια, αυτοκίνητα και είναι ανεξάρτητοι, δεν έχουν κάποια ποιοτική γυναίκα στη ζωή τους. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Βλέπεις, η ανεξαρτησία έρχεται μαζί με άλλη μία προϋπόθεση που είναι αρκετά δύσκολη για κάποιους. Η ανεξαρτησία έρχεται μαζί με την ανάληψη ευθυνών. Αν θέλεις να λέγεσαι ανεξάρτητος κι ελεύθερος, τότε πρέπει να ξέρεις ότι οφείλεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου και εκεί είναι που δυσκολεύονται οι περισσότεροι.

Για να αναλάβεις τις ευθύνες σου, πρέπει να πάρεις πρωτοβουλίες και να κάνεις κινήσεις που θα έχουν αντίκτυπο στη ζωή σου και τη ζωή άλλων. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι κάποιες από τις αποφάσεις αυτές θα είναι λάθος, γιατί έτσι είναι η ζωή.

Ανάληψη ευθυνών σημαίνει να μπορείς να χρεωθείς στο 100% την απόφασή σου και να ζήσεις ξέροντας ότι εσύ είσαι αυτός που προκάλεσε μία αλλαγή στη ζωή του και τις ζωές των άλλων. Όταν αυτό αφορά κάτι θετικό, τότε είναι εύκολα τα πράγματα γιατί το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συλλέξεις τα συγχαρητήρια και τις ευχές όλων. Όταν όμως αφορά κάτι αρνητικό, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Αυτοσυντήρηση, ανεξαρτησία, ελευθερία. Έννοιες δύσκολες που απαιτούν χρόνο και κάποιες φορές πόνο για να τις κάνεις δικές σου στο 100%. Αυτές είναι όμως που θα σε κάνουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και ένα γνήσιο άντρα που ξέρει τι θέλει από τη ζωή του.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!