Βγες από το Βάλτο: Για να αλλάξεις, μείνε για πάντα Μαθητής - Men's Bible

Βγες από το Βάλτο: Για να αλλάξεις, μείνε για πάντα Μαθητής

Βγες από το Βάλτο: Αν θες να αλλάξεις, μείνε για πάντα μαθητής, 5 λόγοι που αποφεύγεις να φλερτάρεις

Καθώς μεγαλώνεις, το σώμα σου γίνεται δύσκαμπτο. Είναι πιο δύσκολο να λυγίσεις, να τεντωθείς, να αλλάξεις στάση βάζοντας τον εαυτό σου να κάνει κάτι άλλο πέρα απ’ το να κάθεται ή να στέκεται όρθιος και να προσπαθεί να πιάσει το μπολ για τα δημητριακά από το πάνω ράφι της κουζίνας.

Κάνε κάτι διαφορετικό απ’ τα συνηθισμένα, κάνε κάποια απότομη κίνηση και θα νιώσεις το σώμα σου να ραγίζει, να διαλύεται και να γίνεται θρύψαλα, σαν να είναι φτιαγμένο από πυλό ή πορσελάνη.

Ωστόσο δεν είναι μονάχα το σώμα σου που γίνεται δύσκαμπτο με τον καιρό. Το μυαλό σου, το πνεύμα σου και οι προσωπικές σου συνήθειες «σκληραίνουν» και αυτές με το πέρασμα του χρόνου.

Οι πεποιθήσεις σου γίνονται πιο στέρεες και δημιουργούν γύρω σου ένα πνευματικό τείχος αδιαπέραστο από νέες πληροφορίες και ιδέες. Οι διαφορετικές οπτικές γωνίες των ανθρώπων που συναντάς είναι πιο δύσκολο να σε αγγίξουν, γιατί πολύ απλά έχεις πλέον κλειδώσει σε μια πολύ συγκεκριμένη νοοτροπία.

Οι προσωπικές σου ρουτίνες και συνήθειες επίσης σκληραίνουν και δημιουργούν μια καθημερινότητα σταθερή και απόλυτα προβλέψιμή, από την οποία είναι δύσκολο να ξεφύγεις ώστε να δημιουργήσεις κάτι καινούριο.

Ο τρόπος ζωής σου μοιάζει να είναι φτιαγμένος από τσιμέντο και δεν μπορεί να αλλάξει ώστε να δημιουργήσεις πρόσφορο έδαφος στο οποίο μπορούν να φυτρώσουν νέες σχέσεις, στόχοι και οράματα.Απόδρασε από την Ρουτίνα της Καθημερινότητας, Για να Πετύχεις, δες τη Ζωή σαν Παιχνίδι, Βγες από το Βάλτο: Αν θες να αλλάξεις, μείνε για πάντα μαθητής

Καθώς μεγαλώνεις, διαπιστώνεις επίσης πως έχεις ξεχάσει διάφορα πράγματα και δραστηριότητες που κάποτε σε απασχολούσαν, σου έδιναν χαρά και σε έκαναν να νιώθεις ζωντανός. Κάποτε έπαιζες μπάσκετ, έγραφες ποίηση, τραγουδούσες με τη μπάντα σου.

Τώρα όλα αυτά έχουν γίνει κατάλοιπα του παρελθόντος, απολιθώματα μια παλιάς ζωής, και δεν αποτελούν πια κομμάτι του εαυτού σου και της ταυτότητας σου.

Αισθάνεσαι πως, αφού περάσουν κάποια χρόνια και πλέον έχεις σταματήσεις να νιώθεις νέος, οι μύες του σώματος σου και οι νευρώνες του εγκεφάλου σου έχουν αντικατασταθεί από παλιά σκουριασμένα μέταλλα και καλώδια.

Είσαι πια ένα ρομπότ που έχει μείνει στάσιμο και σταθερό σε ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, ζωής και σκέψης.

Και το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Ξέρεις πως έχεις πέσει σε μια κινούμενη άμμο και βυθίζεσαι από τη ρουτίνα, την πλήξη και την καθημερινότητα. Και θες να το αλλάξεις αυτό.

Ευτυχώς, η αλλαγή αυτή δεν είναι αναπόφευκτη, ούτε είναι αδύνατο να ξεφύγεις από αυτήν αν βρίσκεσαι ήδη σε αυτή τη φάση.

Αν θες να αλλάξεις μείνε για πάντα μαθητής και εξερευνητής

Το μυστικό για να εμποδίσεις και να αλλάξεις μια τέτοια κατάσταση, είναι να συνεχίσεις να αμφισβητείς τα πάντα, να διατηρήσεις την διάθεση για βελτίωση και εξέλιξη και να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να βυθιστεί στη στασιμότητα.

Και για να το κάνεις αυτό, χρειάζεται να συνεχίσεις να εξερευνάς το άγνωστο.

Ένα απ’ τα μεγάλα πλεονεκτήματα που σου δίνει η εμπειρία είναι πως γνωρίζεις τι σου αρέσει και τι δε σου αρέσει, και έτσι επιλέγεις οτιδήποτε ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Και αυτό είναι καλό. Άλλωστε βασικό γνώρισμα του ώριμου άνδρα είναι πως έχει σχηματίσει τις δικές του απόψεις και αξίες και τις ακολουθεί. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να εξερευνάς και να αναπτύσσεσαι.

Η στιγμή που θα πεις «Είμαι καλά εδώ, έχω φτάσει όσο ψηλά μπορώ να φτάσω, έχω πετύχει όσα μπορώ να πετύχω, έχω εξερευνήσει όλα τα μέρη που μπορώ να εξερευνήσω και έχω εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που μπορώ να αξιοποιήσω.», είναι και η στιγμή που αρχίζεις να βυθίζεσαι στην κινούμενη άμμο της στασιμότητας.

Γι’ αυτό μην αφήσεις τον εαυτό σου να νιώσει φτασμένος και απόλυτα πετυχημένος. Να χαίρεσαι τις νίκες σου, να τις γιορτάζεις και να τις εκτιμάς. Όμως μη μένεις σε αυτές. Φρόντισε το βλέμμα να πέφτει και στην επόμενη κορυφή που θες να σκαρφαλώσεις.

Όσο βρίσκεσαι σε κίνηση τόσο περισσότερο θα παραμένεις ζωντανός και φρέσκος και τόσο πιο εύκολο θα είναι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να αποκτήσεις όλα όσα ονειρεύεσαι.

Μπορείς να πετύχεις όσα επιθυμείς, αυτό που χρειάζεται είναι να βγεις από τη στασιμότητα και να ξεκινήσεις να διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν.

Θες έναν πλήρη και αναλυτικό οδηγό φλερτ που θα σε βοηθήσει και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!