Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να γίνεις η καλύτερη Εκδοχή σου - Men's Bible

Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να γίνεις η καλύτερη Εκδοχή σου

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου και δεν είσαι ο μόνος. Στις μέρες μας η αυτοβελτίωση είναι μια αρκετά δημοφιλής ενασχόληση. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βελτιώσουν και να εξελίξουν τον εαυτό τους και να γίνουν καλύτεροι όμως δεν τα καταφέρνουν όλοι.

Το να βελτιώσεις πραγματικά τον εαυτό σου και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου ακούγεται εύκολο στη θεωρία. Όμως είναι διαφορετικό να μιλάς για αυτό σε θεωρητικό επίπεδο και διαφορετικό να προχωράς σε πράξεις που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις.

Για να γίνεις πραγματικά η καλύτερη εκδοχή σου και να βελτιώσεις οτιδήποτε είναι αυτό που θέλεις να βελτιώσεις στη ζωή σου θα χρειαστεί να βγεις προς τα έξω, να χτίσεις τις απαραίτητες δεξιότητες και να κάνεις κτήμα σου τις κατάλληλες συμπεριφορές και νοοτροπία.

Για αυτόν το λόγο ακολουθούν μερικές απλές αλλά σημαντικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις σταθερός και συνεπής στην προσπάθεια σου να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Αν σε αγχώνει και το αποφεύγεις, τότε μάλλον πρέπει να το κάνεις

Αυτό που κάνει την αυτοβελτίωση δύσκολη υπόθεση είναι πως για να αλλάξεις σε πρακτικό επίπεδο χρειάζεται να έρθεις αντιμέτωπος με τους φόβους και τις ανασφάλειες σου.

Ο κοινωνικά αγχώδης τύπος που θέλει να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες, αλλά μένει μόνο στη θεωρία και αποφεύγει διακαώς να πάρει κάποια πρωτοβουλία και να μιλήσει με κόσμο, δε θα καταφέρει και πολλά.

Ότι και να διαβάσεις, όσα και να γνωρίζεις στη θεωρία, είναι άχρηστα αν αποφεύγεις να βγεις απ’ τη ζώνη άνεσης σου και να εκθέσεις τον εαυτό σου σε νέες εμπειρίες και βιώματα.

Τα βιώματα είναι που σε αλλάζουν.

Σε γενικές γραμμές όσο περισσότερο σε αγχώνει κάτι και όσο περισσότερο θέλεις να το αποφύγεις, τόσο πιο πολύ θα σε αλλάξει αν το κάνεις. Και αυτό γιατί εφ’ όσον προκαλεί έντονα συναισθήματα μέσα σου, αυτό σημαίνει ότι συνδέεται με κάποια ανασφάλεια ή φόβο που πρέπει να ξεπεράσεις.Άντρας μόνος στη σύγχρονη εποχή, Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου

Θέσε τολμηρούς στόχους

Για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου χρειάζεται να δοκιμάσεις τον εαυτό σου, να τον φτάσεις λίγο στα άκρα και να δοκιμάσεις τις αντοχές του και τα όρια του. Και ο καλύτερος εποικοδομητικός τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να θέσεις στόχους ρεαλιστικούς μεν, τολμηρούς δε.

Δε χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα τα καταφέρεις. Το θέμα δεν είναι να αγχωθείς αλλά να έχεις έναν καλό λόγο να βάλεις τα δυνατά σου, να παλέψεις, να διεκδικήσεις.

Δεν έχει σημασία αν εν τέλει θα πετύχεις το στόχο σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να πιέσεις ο ίδιος τον εαυτό σου και να τον αναγκάσεις να βγει απ’ τη ζώνη άνεσης του αλλά και να νιώσει την ανάγκη να αλλάξει πραγματικά.

Αν οι στόχοι σου είναι μετριοπαθείς, δε θα χρειαστεί ποτέ να τα δώσεις όλα. Δε θα χρειαστεί ποτέ να προσπαθήσεις για να γίνεις καλύτερος.

Θέσε λοιπόν υψηλούς στόχους για τον εαυτό σου και δες τους όχι ως κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να πετύχεις αλλά ως αφορμή για να βγεις απ’ τη ζώνη άνεσης σου και να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Εστίασε στις δεξιότητες που θα σε κάνουν την καλύτερη εκδοχή σου

Η αυτοβελτίωση έρχεται συχνά μέσα από την καλλιέργεια και την εξάσκηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Γίνεσαι καλύτερος στο φλερτ και στις σχέσεις όταν καλλιεργείς τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες και όταν αναπτύσσεις συναισθηματικές δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση.

Γίνεσαι καλύτερος στη δουλειά σου όταν καλλιεργείς δεξιότητες που σχετίζονται με τις εργασίες που αναλαμβάνεις, με την παραγωγικότητα σου και με τον τρόπο που συνεργάζεσαι με τους άλλους.

Βελτιώνεις την εμφάνιση σου και την εικόνα σου όταν αναπτύσσεις δεξιότητες που συνδέονται με την εμφάνιση όπως το πως επιλέγεις τα ρούχα που θα φορέσεις, το πως επιλέγεις τις τροφές που θα φας το πως γυμνάζεσαι κλπ.

Όπως καταλαβαίνεις για να γίνεις πραγματικά η καλύτερη εκδοχή σου, χρειάζεται πρώτα να εντοπίσεις τις δεξιότητες που θα χρειαστεί να καλλιεργήσεις και να τις εξασκείς τακτικά για κάποιο διάστημα μέχρι να αρχίσεις να διαπιστώνεις τις αλλαγές στον εαυτό σου.

Δεν αρκεί να πεις γενικά «θέλω να βελτιωθώ στο φλερτ» ή «θέλω να βελτιώσω την εμφάνιση μου» κλπ.

Αυτοί είναι γενικοί και ευρύτεροι στόχοι που σου δείχνουν την κατεύθυνση που θα χρειαστεί να ακολουθήσεις. Για να αλλάξεις πραγματικά θα χρειαστεί να γίνεις συγκεκριμένος και να σκεφτείς τί ακριβώς θέλεις πρώτα να εξασκήσεις.

Στην περίπτωση του φλερτ μπορεί να είναι το πως ξεκινάς κουβέντα. Ή το πως να κάνεις καλύτερη διαχείριση του χρόνου σου αν σε ενδιαφέρει να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου.

Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε και αν θες να πετύχεις, εντόπισε τις δεξιότητες που χρειάζονται να αναπτύσσεις και εστίασε σε αυτές.

Θέλεις να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες σου φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!