Γιατί νιώθω ανασφάλεια; - Men's Bible

Γιατί νιώθω ανασφάλεια;

Γιατί νιώθω ανασφάλεια;

Αν νιώθεις ανασφάλεια ανάμεσα στις γυναίκες, αυτό απλά δείχνει ότι δεν νιώθεις αρκετά καλός. Η αλήθεια είναι όμως ότι είσαι μια χαρά.

Είσαι παραπάνω από αρκετός για τις περισσότερες γυναίκες. Και δεν θα σταματήσω να γράφω μέχρι να το συνειδητοποιήσεις κι εσύ και να ξεπεράσεις την ανασφάλεια σου.

(Με την ευκαιρία μην παραλείψεις αυτό το πολύ καλό άρθρο του ειδικού μας στην ψυχολογία, με μία πολύ απλή σκέψη: Είσαι αρκετός). 

Εσύ δημιουργείς την ανασφάλεια σου

Το ήξερες ότι την ανασφάλεια μας την δημιουργούμε μόνοι μας; Σκεπτόμενοι χωρίς αυτοπεποίθηση, νιώθουμε και τα αποτελέσματα αυτού, όπως νευρικότητα, αμφισβήτηση για τον εαυτό μας, απογοήτευση κλπ.

Για παράδειγμα, αν μιλάς σε μια γυναίκα και μέσα σου σκέφτεσαι: «Πιθανότατα δεν της αρέσω, επειδή δεν είμαι αρκετά Χ. Και σύντομα θα ξεμείνω από πράγματα να λέω», τότε είναι απλά φυσικό να νιώθεις ανασφάλεια.

Αν αντίθετα, σκέφτεσαι: «Είναι ωραία που μιλάω με αυτή την κοπέλα. Συνεχίζει να μου μιλάει που σημαίνει ότι της αρέσει κι αυτής η συζήτηση μας και όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές», τότε είναι επίσης φυσικό να νιώσεις καλύτερα για το εαυτό σου και να συμπεριφερθείς με περισσότερη αυτοπεποίθηση κοντά της.

Γιατί νιώθω ανασφάλεια;

Τι είναι η ανασφάλεια;

Αν θες τον ορισμό, είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η αμφισβήτηση του εαυτού σου και των ικανοτήτων του.

Ή διαφορετικά, σκέψου το ακόλουθο:

Είσαι με την παρέα σου σε ένα μπαράκι και ξαφνικά παρατηρείς μια ωραία κοπέλα που θα ήθελες να γνωρίσεις. Όλοι γύρω σου μιλούν μεταξύ τους και φαίνεται να περνούν καλά με τις παρέες τους. Όπως κοιτάς την ωραία κοπέλα που είδες, ξεκινάς να σκέφτεσαι: «Ωχ είναι πολύ ωραία. Πολύ θα ήθελα να της μιλήσω, αλλά δεν είμαι αρκετά ωραίος/ψηλός/έξυπνος» ή ότι άλλη δικαιολογία χρησιμοποιείς για να μένεις στη ζώνη άνεσης σου. Και έτσι όμως στεναχωριέσαι με τον εαυτό σου και την ανασφάλειά σου και εύχεσαι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

 Τι μπορείς να κάνεις όμως για αυτό;

Ο τρόπος να ξεπεράσεις την ανασφάλεια σου, δεν είναι να βγαίνεις έξω και να προσεγγίζεις γυναίκες στα «τυφλά», όπως προτείνουν πολλοί «ειδικοί». Αυτοί που το προτείνουν αυτό, θεωρούν πως μετά από ένα σημείο θα …συνηθίσεις στην απόρριψη, οπότε πια δεν θα σε ενοχλεί.

Αυτό που δεν κατανοούν όμως είναι ότι οι συνεχείς απορρίψεις δεν σε απελευθερώνουν, αλλά σε κάνουν ένα κινούμενο κουρέλι, που παθαίνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στην αυτοπεποίθηση του και έχει ακόμα πιο μικρή αίσθηση αυτοαξίας.

Αυτό που χρειάζεται για να ξεπεράσεις την ανασφάλεια σου, είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου και να τον αποδεχτείς. Να αποδεχτείς ότι έχεις τα καλά και τα κακά σημεία σου, και ότι κατά βάση είσαι μια χαρά άνδρας όπως είσαι.

Η ανασφάλεια, λοιπόν, είναι καθαρά θέμα τρόπου σκέψης. Δεν λέω, στο φλερτ χρειάζεται και τρόπος, αλλά το πρώτο και κύριο είναι να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου.

Διαφορετικά, ότι «μαγικές ατάκες» κι αν σου πλασάρει κάποιος, με το που τελειώσουν αυτές θα είσαι πάλι αντιμέτωπος με ίδιο πρόβλημα, τον εαυτό σου που δεν έχεις ούτε εσύ ο ίδιος σε υπόληψη.

Μόνο όταν αρχίσεις να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι και έχεις πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου, δεν νιώθεις ανασφάλεια. Θα ήθελα όμως να ακούσω και τις απόψεις σου για το θέμα, οπότε επικοινώνησε μαζί μου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!