Πετυχημένη Σχέση: Οι Στόχοι για να γίνει Πραγματικότητα - Men's Bible

Πετυχημένη Σχέση: Οι Στόχοι για να γίνει Πραγματικότητα

Πετυχημένη Σχέση: Οι στόχοι για να γίνει πραγματικότητα

Πόσο σημαντικό είναι να έχεις στόχους μέσα στη σχέση σου; Γιατί να πρέπει να έχεις στόχους για να γίνει πετυχημένη σχέση;

Η αλήθεια είναι ότι όταν αναφερόμαστε σε στόχους, ακούγεται αρκετά επαγγελματικός ο όρος. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, ο όρος- που τον συναντάμε συνήθως στην αγγλική του εκδοχή – relationship goals, έχει μπει στο επίκεντρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Όπου κι αν κοιτάξεις στο ίντερνετ θα βρεις περίεργες, σοβαρές, αστείες ή ακόμα και εξωπραγματικές αναφορές για τους στόχους σε μία πετυχημένη σχέση. Ας κάνουμε μία προσέγγιση στο θέμα και ας δούμε σε τι είναι καλό να εστιάσεις μέσα στη σχέση σου και ποιοι στόχοι είναι πραγματικά καλοί και θα την βοηθήσουν να αναπτυχθεί.

Στη βάση του, ένας στόχος που αφορά την σχέση σου, είναι ένα ιδανικό, μία αξία ή μία εμπειρία που έχει ως απώτερο σκοπό την βελτίωση της και που θα σε φέρει πιο κοντά με την κοπέλα σου. Αντί να είναι κάτι ουτοπικό και απίθανο, θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό και σχετικά εύκολο να επιτευχθεί. Είναι καλύτερα να τους δεις ως χαλαρές οδηγίες που θα κάνουν την σχέση σου πιο ζεστή, ρομαντική και διαχειρίσιμη.

Πετυχημένη σχέση σημαίνει ότι είστε δύο και όχι ένα

Έχω σχέση δεν σημαίνει γίνομαι ένα με την σύντροφό σου. Μία από τις παγίδες που πέφτει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι θεωρούν ότι πρέπει να τα κάνουν όλα μαζί

Ίδια ενδιαφέροντα, ίδιες εξόδους, ίδιες διακοπές, ακόμα και ίδια σελίδα στο facebook (τρόμος!). Έχω σχέση δεν σημαίνει ξεχνάω τους φίλου μου και τα ενδιαφέροντά μου και προσκολλώμαι στην κοπέλα μου. Για να μιλάμε για μία υγιή και πετυχημένη σχέση, τότε θα πρέπει να μπορείτε να συνυπάρχετε χώρια με την ίδια άνεση που συνυπάρχετε μαζί.

Δια βίου εξέλιξη στην πετυχημένη σχέση

Η εξέλιξη είναι μία υγιής και σημαντική διαδικασία. Θα πρέπει να είναι προσωπικός σου στόχος και στόχος μέσα στην σχέση σου.

Η σχέση δεν παραμένει στάσιμη. Εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου και ανά διαστήματα χρειάζεται αναπροσαρμογή και επαναπροσδιορισμό για να παραμείνει παραγωγική και υγιής. Καλό είναι λοιπόν, να κάνετε και οι δύο προσπάθειες έτσι ώστε να μαθαίνετε νέα πράγματα και φυσικά αν το κάνετε μαζί θα είναι ακόμα καλύτερα.

Βραδιά ραντεβού

Μία πολύ όμορφη ρουτίνα είναι η βραδιά ραντεβού. Συζητήστε και βρείτε μία βραδιά της εβδομάδας που θα είστε διαθέσιμοι αποκλειστικά ο ένας για τον άλλον. Μπορεί να είναι ραντεβού στο σπίτι ή έξω. Μπορεί να είναι βραδιά ταινίας, ποτού , σινεμά ή θεάτρου ή οτιδήποτε σας αρέσει να κάνετε μαζί.

Απλά βρείτε μία βραδιά και τηρήστε το. Κάντε το εύκολο και ορίστε μία μέρα που δεν θα έχετε ιδιαίτερες εκκρεμότητες, οπότε όχι Παρασκευές και Σαββατοκύριακα αλλά μία χαλαρή καθημερινή.Πετυχημένη Σχέση: Οι στόχοι για να γίνει πραγματικότητα

Φρόντισε την σύντροφό σου

Απώτερος σκοπός της σχέσης είναι να φροντίσετε ο ένας τον άλλο. Σαν γενική οδηγία, θα λέγαμε απλά να βάλεις την σύντροφό σου ψηλά σε ότι αφορά τις επιλογές σου. Ότι επιλέγεις θα πρέπει να είναι καλό για εσένα και κατά προτίμηση να μην «ρίχνει» την σύντροφό σου.

Αγόρασες κάτι να φας; Σκέψου αν πεινάει κι εκείνη και πάρε της κάτι. Θέλεις έναν νέο καναπέ στο σπίτι; Πάρε την γνώμη της και διαλέξτε κάτι που να σας αρέσει και στους δύο – αν μένετε μαζί βέβαια. Αυτό που λέμε λοιπόν, είναι ότι ό,τι κι αν κάνεις, είναι καλό να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι υπάρχει και η σύντροφός σου κάπου εκεί γύρω.

Ειλικρίνεια, απαραίτητη για πετυχημένη σχέση

Αν η σύντροφός σου άφηνε το τηλέφωνό της δίπλα σου και το άφηνε ανοιχτό, θα κοίταζες να δεις τι έχει μέσα; Θα έψαχνες το messenger της, τις κλείσεις ή τα μηνύματά της; Ή μήπως αισθάνεσαι αρκετά ασφαλής μέσα στη σχέση σου για να μην χρειάζεσαι κάτι τέτοιο;

Η εμπιστοσύνη είναι πρωταρχικός παράγοντας στη σχέση σου. Είναι κάτι που χτίζεται δύσκολα και σε καθημερινή βάση και που  γκρεμίζεται υπερβολικά εύκολα.  Για να αναπτύξετε μία αίσθηση ασφάλειας και ειλικρίνειας μέσα στη σχέση θέλει αρκετό χρόνο και εσωτερική ισορροπία. Προφανώς και δεν είναι κάτι εύκολο, ειδικά τον πρώτο καιρό της σχέσης.

Η γλώσσα της αγάπης

Είναι σημαντικό να βρεις τον τρόπο που η σύντροφός σου αισθάνεται την αγάπη και την προσοχή σου. Πολλές φορές δεν καταφέρνουμε να ικανοποιήσουμε συναισθηματικά την σύντροφό μας, όχι γιατί δεν κάναμε αρκετή προσπάθεια αλλά κυρίως γιατί δεν βρήκαμε τι θα την κάνει να αισθανθεί την αγάπη, την φροντίδα και την προσοχή μας.

Επικοινώνησε τις ανάγκες σου και ζήτα της να σου επικοινωνήσει τις δικές της. Δώσε της αυτό που χρειάζεται, με τον τρόπο που το χρειάζεται έτσι ώστε να θέλει να είναι δίπλα σου.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!