Νιώθεις Ανασφαλής μέσα στη Σχέση; Πώς να το Αντιμετωπίσεις - Men's Bible

Νιώθεις Ανασφαλής μέσα στη Σχέση; Πώς να το Αντιμετωπίσεις

Νιώθεις Ανασφαλής μέσα στη σχέση; Πώς να το αντιμετωπίσεις

Πώς μπορείς να μην νιώθεις ανασφαλής στη σχέση σου;

Πως μπορείς να αποτινάξεις τις αμφιβολίες που έχεις για το αν σε θέλει ή όχι; Αν την ελκύεις ή όχι; Αν μιλάει με κάποιον άλλο ή όχι;

Πως μπορείς να αποφύγεις να κάνεις ζημιά στη σχέση σου με την ανασφάλεια σου;

Για αρχή ας ορίσουμε τι σημαίνει ανασφαλής έτσι ώστε να καταλάβεις τι χρειάζεται να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις.

Η ανασφάλεια είναι η αμφιβολία και το άγχος που νιώθεις για το αν είσαι αρκετά ικανός να έχεις την αποδοχή των άλλων. Με λίγα λόγια είναι η έλλειψη πίστης στις δικές σου ικανότητες και στη δική σου αξία.

Τι προκαλεί λοιπόν αυτή την ανασφάλεια στη σχέση; Η αλήθεια είναι πως αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο λόγος για τον οποίο κάποιος νιώθει ανασφαλής με μια γυναίκα διαφέρει από άντρα σε άντρα.

Ωστόσο ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος νιώθει ανασφαλής με την κοπέλα του, είναι γιατί νιώθει πως δεν αξίζει την προσοχή της και την αγάπη της.

Από τη δική του οπτική γωνία εκείνη αξίζει περισσότερο απ’ τον ίδιο και εκείνος είναι που πρέπει να την εντυπωσιάζει και να πιάνει τα στάνταρ της. Αλλιώς νιώθει πως η κοπέλα του θα τον παρατήσει ή θα τον απατήσει.

Το θέμα όμως είναι το εξής: Εσύ αποφασίζεις αν είσαι ή όχι αντάξιος της  και αν αξίζεις την ερωτική της προσοχή.Σώσε την Κατάσταση: 4 Συμβουλές για Καλύτερη Επικοινωνία στη σχέση

Η αυτοπεποίθηση δεν πηγάζει από εξωτερικούς παράγοντες αλλά από εσωτερικούς.

Αυτοπεποίθηση σημαίνει να έχεις πίστη στις ικανότητες σου και στις δεξιότητες σου κλπ.

Για να νιώθεις ασφαλής μέσα στη σχέση σου χρειάζεται να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να νιώθεις πως είσαι αρκετός για την κοπέλα σου.

 

Οι συμπεριφορές που σε κάνουν να δείχνεις ανασφαλής μέσα στη σχέση

Αν δεν πιστεύεις εσύ στην αξία σου τότε διάφορά προβλήματα θα αρχίσουν να αναδύονται καθώς αυτή η πεποίθηση θα σε ωθήσει σε συμπεριφορές που δημιουργούν δυσλειτουργικότητα στη σχέση.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος βλέπει τον εαυτό του ως κατώτερο της κοπέλας του πιθανόν να συμπεριφέρεται με τους εξής τρόπους:

– Να είναι συναισθηματικά αποστασιοποιημένος, γιατί δεν θέλει να δεθεί πολύ μαζί της καθώς φοβάται πως εκείνη θα τον αφήσει κάποια στιγμή.

– Να προσπαθεί υπερβολικά να φανεί τέλειος και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της. Με αυτόν τον τρόπο ωστόσο δείχνει πως ότι κάνει, πηγάζει από ανασφάλεια και απελπισία με αποτέλεσμα η κοπέλα να χάνει σταδιακά τον σεβασμό της και την έλξη της.

– Να προσπαθεί να ρίξει την αυτοπεποίθηση της, δείχνοντας συνεχώς τις ατέλειες της και τα λάθη της, ώστε να νιώσει πως εκείνη τον έχει ανάγκη. Αυτή η τακτική μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά σε κάποια που δεν έχει ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση ή εμπειρία από σχέσεις. Από τη στιγμή όμως που η κοπέλα αντιληφθεί τι συμβαίνει τότε θα αρχίσει να απεχθάνεται τον σύντροφο της και φυσικά θα χάσει και την έλξη της.

– Να απειλεί τη σύντροφο του με χωρισμό ώστε να μπορεί να ασκήσει έλεγχο πάνω της. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά αλλά μόλις η γυναίκα αντιληφθεί τη μπλόφα και κουραστεί από τις απειλές του, απλά απαντάει με ένα «εντάξει ας χωρίσουμε» και ο άνδρας καταλήγει να την κυνηγάει.

– Να προσπαθεί να την ικανοποιήσει όσο περισσότερο μπορεί, με την ελπίδα πως όσο εκείνη νιώθει ευχαριστημένη από τη σχέση, δεν θα τον αφήσει.

Τα παραπάνω αποτελούν κλασικά λάθη, τα οποία κάνουν τη διατήρηση μιας υγιούς και ικανοποιητικής σχέσης να μοιάζει δύσκολη.

Όμως η διατήρηση της σχέσης μοιάζει δύσκολη γιατί την προσεγγίζουν με δύσκολο τρόπο.

Αυτό δεν χρειάζεται. Τα πράγματα είναι απλά και μια σχέση μπορεί να γίνει ολοένα και καλύτερη χρόνο με το χρόνο.

Πως λοιπόν αποφεύγεις όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργεί στη σχέση η ανασφάλεια;

Πως μπορείς να φτάσεις στο σημείο να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου και την ελκυστικότητα σου στη σύντροφο σου και, ως αποτέλεσμα, να νιώθεις ασφαλής στη σχέση σου;

Το πιο βασικό εδώ είναι να γνωρίζεις πώς να διατηρείς την ερωτική έλξη μέσα στη σχέση. Αρκετοί άνδρες πιστεύουν πως από τη στιγμή που μπουν σε σχέση δεν υπάρχει η ανάγκη να φλερτάρουν με τη σύντροφο τους.

Αυτό είναι λάθος καθώς η ανάγκη για φλερτ συνεχίζει να υφίσταται. Μάλιστα το φλερτ δημιουργεί μια δυναμική που σε βοηθάει να νιώθεις πιο άνετος και ασφαλής μέσα στη σχέση καθώς γνωρίζεις πως η κοπέλα σου έλκεται ερωτικά από εσένα.

Φυσικά για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να νιώθεις πως αξίζεις την ερωτική της προσοχή.

Από τη στιγμή που η γυναικεία έλξη επηρεάζεται από την αυτοπεποίθηση του άνδρα, η κοπέλα σου θέλει να βλέπει πως έχεις γνήσια αυτοπεποίθηση και όχι πως νιώθεις σιγουριά για τον εαυτό σου επειδή εκείνη σε βοηθάει να νιώθεις έτσι.

Για αυτό συχνά και μια γυναίκα θα πει ή θα κάνει πράγματα μέσα στη σχέση με στόχο να τεστάρει την αυτοπεποίθηση του άνδρα.

Και όταν βλέπει πως σταθερά ο σύντροφος της δεν γίνεται συναισθηματικά αδύναμος από αυτά που του λέει ή από τις πράξεις της και δεν νιώθει ανασφαλής, τότε και η έλξη που νιώθει για εκείνον διατηρείται ή και ενισχύεται.

Και μόλις συμβεί αυτό τότε και εκείνη αρχίζει να λέει και να κάνει πράγματα που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του συντρόφου της. Όπως πχ, ότι είναι όμορφος, ότι είναι κάλος στο σεξ, ότι είναι τυχερή που τον έχει γνωρίσει.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως ότι και αν λέει, εκείνη θα συνεχίσει κατά καιρούς να δοκιμάζει την συναισθηματική του δύναμη μέσα στη σχέση.

Γιατί θέλει να βλέπει πως ότι και αν συμβεί εκείνος παραμένει συναισθηματικά δυνατός. Πράγμα που την κάνει να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια δίπλα του.

Για αυτό το λόγο λοιπόν χρειάζεται να νιώθεις περισσότερη σιγουριά όταν είσαι δίπλα της.

Έτσι θα φέρεσαι με περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν θα είστε μαζί και ως αποτέλεσμα η έλξη που νιώθει εκείνη για εσένα θα αυξάνεται συνεχώς.

Θες να αναζωπυρώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

Κάνε την να ξανανιώσει δυνατά αισθήματα για εσένα

Η ανασφάλεια μέσα στη σχέση εύκολα δημιουργεί δυναμικές οι οποίες μειώνουν την έλξη που νιώθει για εσένα.

Ωστόσο αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο που η σπίθα μεταξύ σας έχει σβήσει, να ξέρεις πως δεν είναι ούτε αδύνατον, ούτε δύσκολο να την επαναφέρεις.

Για να το καταλάβεις καλύτερα σκέψου τις στιγμές που η σχέση σας πήγαινε καλά.

Θα υπήρχαν στιγμές που είπες κάτι ή που έκανες κάτι το οποίο θα σας έφερνε σε σύγκρουση, ωστόσο αργότερα έκανες κάτι διαφορετικό και τα πράγματα μεταξύ σας έγιναν πάλι ευχάριστα.

Ουσιαστικά ο τρόπος που προσεγγίζεις την επικοινωνία και τη σχέση με τη σύντροφο σου, είτε αυξάνει την έλξη που νιώθει για εσένα, είτε τη μειώνει.

Όταν λοιπόν αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι με περισσότερη σιγουριά και εκπέμπεις αυτοπεποίθηση τότε και εκείνη συνεχίζει να διατηρεί την ερωτική της επιθυμία για εσένα.

Εκείνη με τη σειρά της σου δείχνει το ενδιαφέρον και το πάθος που τρέφει για εσένα και ως αποτέλεσμα νιώθεις ακόμα πιο σίγουρος.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!