Ζηλεύεις την Κοπέλα σου; Τι να Κάνεις - Men's Bible

Ζηλεύεις την Κοπέλα σου; Τι να Κάνεις

Ζηλεύεις την Κοπέλα σου; Τι να Κάνεις, 5 σημάδια ότι πρέπει να την χωρίσεις

Όλοι έχουν ζηλέψει την κοπέλα τους κάποια στιγμή στη σχέση τους. Πολλοί νιώθουν ανασφάλεια ότι την κοιτάνε άλλοι άντρες ή κοιτάει εκείνη κάποιον. Τι γίνεται όμως αν μόνιμα ζηλεύεις την κοπέλα σου;

Όταν μιλάει αργά το βράδυ με κάποιον στο μεσεντζερ αναρωτιέσαι αν σε απατάει. Πολλές φορές μάλιστα φτιάχνεις σενάρια στο μυαλό σου και θεωρείς σίγουρο πως μιλάει με κάποιον άλλο άντρα ερωτικά.

Δεν αργεί να χάσεις το μυαλό σου και να αρχίσεις να πιστεύεις πως όσα σου λέει είναι ψέματα και πως προσπαθεί να ρου ρίξει στάχτη στα μάτια.

Δε σου αρέσει όμως να νιώθεις έτσι. Είναι ένα άσχημο συναίσθημα και ξέρεις πως μπορεί να καταστρέψει την όμορφη σχέση που έχετε φτιάξει.

Τι να κάνεις αν νιώθεις ανασφάλεια και ζηλεύεις την κοπέλα σου

Το ότι ζηλεύεις την κοπέλα σου δε σημαίνει πως δεν μπορείς να το διορθώσεις. Υπάρχουν τρόποι για να νιώσεις πιο σίγουρος στη σχέση και να σταματήσεις να την καταστρέφεις με τη ζήλια σου.

#1 Δες το παρελθόν σου και από που μπορεί να προέρχεται η ζήλια σου

Δεν μπορείς να διορθώσεις ένα πρόβλημα αν δε ξέρεις από που προέρχεται. Δεν μπορείς να πεις απλώς πως ζηλεύεις και ως δια μαγείας να σταματήσεις να νιώθεις έτσι.

Η ζήλια μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες. Σίγουρα για να νιώθεις έτσι υπάρχει κάτι που σου ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν σου.

Ίσως είχες κάποια γυναίκα στο οικογενειακό σου περιβάλλον που απίστησε, οπότε μεγάλωσες θεωρώντας πως όλες οι γυναίκες απατούν.

Ή ίσως σε απάτησε κάποια πρώην σου και φοβάσαι να εμπιστευτείς ξανά.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που σου προκαλεί ανασφάλεια και ζήλια, πρέπει να τον εντοπίσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις ώστε να σταματήσεις να ζηλεύεις την κοπέλα σου και να νιώσεις εμπιστοσύνη.

#2 Το ότι σκέφτεσαι αυτά που σκέφτεσαι, δε σημαίνει πως ισχύουν

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι άνθρωποι, είναι πως πιστεύουν ό,τι τους λέει το μυαλό τους.

Το γεγονός πως σκέφτηκες κάτι, δε σημαίνει πως ισχύει κιόλας. Μπορεί για παράδειγμα να νομίζεις πως η κοπέλα σου, επειδή τσακωθήκατε 2 φορές, έχει βρει ήδη άλλον και πάει για γάμο μαζί του, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Η ανασφάλειά σου σού δημιουργεί αυτές τις σκέψεις και πρέπει να καταλάβεις πως δεν είναι πάντα αληθινές. Κάθε φορά λοιπόν που θα φτιάχνεις σενάρια με το μυαλό σου, προσπάθησε να τα δεις με ήρεμο μυαλό και να καταλάβεις πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από ψεύτικα σενάρια. Πώς να διαχειρίζεσαι τη Ζήλια ζηλεύεις την κοπέλα

#3 Όταν ζηλεύεις την κοπέλα σου μη δρας εν βρασμώ

Μερικοί άνθρωποι δε ξέρουν να κρατάνε το στόμα τους κλειστό. Με το που σκέφτονται κάτι, το λένε. Ή όταν νευριάζουν για παράδειγμα, λένε πράγματα που μετά μετανιώνουν.

Σίγουρα έχεις ακούσει την έκφραση «σκέψου πριν μιλήσεις». Αν δεν το κάνεις ήδη, ήρθε η ώρα να την εφαρμόσεις.

Πριν κάνεις το οτιδήποτε, όσο στενοχωρημένος ή θυμωμένος και αν είσαι, σκέψου. Πάρε μια βαθιά ανάσα και μόλις καθαρίσει το μυαλό σου, δες τι θέλεις να κάνεις. Μην πεις ή κάνεις κάτι που μετά από λίγο θα μετανιώσεις και που θα καταστρέψει τη σχέση σου.

#4 Μίλα μαζί της

Δεν είναι κακό να πεις στην κοπέλα σου πως ζηλεύεις. Είναι και αυτό ένα ανθρώπινο συναίσθημα που όλοι νιώθουμε που και που.

Μπορεί η κοπέλα σου να μη ξέρει πως νιώθεις ανασφάλεια στη σχέση σας, οπότε είναι σημαντικό να της το πεις. Σε μια σχέση πρέπει να μοιράζεστε όλα όσα νιώθετε.

Μίλησε της με ηρεμία. Χωρίς να φωνάζεις ή να την κατηγορείς πως εκείνη φταίει για αυτό που νιώθεις. Θέλεις να λύσετε το πρόβλημα, όχι να δημιουργήσεις καινούρια.

Αν κάνεις μια ήρεμη κουβέντα μαζί της, θα της δείξεις πως θέλεις να λύσεις το πρόβλημα και εκείνη θα σε βοηθήσει.

#5 Μην την «πνίγεις» με τις ανασφάλειές σου

Όταν νιώθεις ζήλια, νιώθεις και την ανάγκη να ελέγξεις παραπάνω τη σύντροφό σου. Να δεις με ποιον μιλάει, με ποιον βγαίνει και που πάει.

Όλο αυτό, όπως είναι λογικό, την πνίγει. Δεν της δίνεις το χώρο και την ελευθερία που χρειάζεται κάθε άνθρωπος μέσα σε μια σχέση. Όσο αντιδράς έτσι, τόσο θα απομακρύνεται από σένα.

Μπορεί εσύ να ζηλεύεις, αλλά δεν πρέπει να ελέγχεις κάθε της βήμα και να μην την αφήνεις να ανασάνει.

#6 Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους

Κάτι άλλο που εντείνει την ανασφάλειά μας είναι η σύγκριση. Αυτός είναι πιο ωραίος από μένα, πιο πλούσιος, πιο πετυχημένος. Ή μπορεί να σκέφτεσαι πως αν απάτησε αυτόν η κοπέλα του, τότε σίγουρα θα απατήσει και εσένα η δική σου.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους γύρω σου. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, όπως και κάθε σχέση. Επειδή σε μια σχέση συνέβη το τάδε, δε σημαίνει πως θα συμβεί και στις υπόλοιπες.

Θέλεις να δημιουργήσεις μια δυνατή σχέση; Οι Coach μας είναι εδώ για σένα.

#7 Αγάπα τον εαυτό σου

Ένας άλλος λόγος που μπορεί κάποιος να νιώθει ανασφάλεια, είναι πως δεν αγαπάει τον εαυτό του. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στο φόβο του να μείνει μόνος. Πολλοί προτιμούν να μείνουν σε μια τοξική ή τελειωμένη σχέση παρά να είναι μόνοι τους.

Αγάπα τον εαυτό σου και θέσε υψηλά στάνταρ. Όσο νιώθεις καλά με εσένα και κάνεις πράγματα για σένα, τόσο θα γεμίζεις αυτοπεποίθηση και δε θα συμβιβάζεσαι. Με το καιρό θα δεις πως οι ανασφάλειες και η ζήλια θα αρχίσουν να εξαλείφονται.

#8 Ζηλεύεις την Κοπέλα σου; Μίλα σε κάποιον ειδικό

Δυστυχώς, πολλοί ακόμα πιστεύουν πως το να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό είναι κακό. Πως είναι σαν να λες ότι έχεις κάποιο πρόβλημα για να πας εκεί. Αυτό όμως, ελπίζω να ξέρεις πως δεν ισχύει.

Αν θέλεις να γίνεις καλύτερος πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου, τις ανασφάλειες και την αυτοπεποίθησή σου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, ζήτα βοήθεια από κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει.

Ένας καλός ψυχολόγος μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την αιτία της ζήλειας σου και να σου δείξει το δρόμο για να την ξεπεράσεις.

Αγάπα τον εαυτό σου και διεκδίκησε όσα σου αξίζουν. Πίστεψε σε σένα και τη σχέση σου και μη την καταστρέφεις όταν δεν υπάρχει λόγος.

Προσπάθησε να ξεχωρίσεις πότε η ζήλια σου προέρχεται από φανταστικά σενάρια και πότε από κάτι που έχει κάνει η κοπέλα. Μόνο τότε θα μπορέσεις να δημιουργήσεις μια ευτυχισμένη σχέση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!