Πως διεκδικείς αυτό που θέλεις χωρίς το Φόβο της Απόρριψης - Men's Bible

Πως διεκδικείς αυτό που θέλεις χωρίς το Φόβο της Απόρριψης

Πως διεκδικείς αυτό που θέλεις χωρίς το Φόβο της Απόρριψης

Ημέρα Παρασκευή, ώρα 20:30, ότι είχα γυρίσει από γυμναστήριο μετά από μια γεμάτη και κουραστική μέρα στην δουλειά. Χτυπάει το τηλέφωνό, ήταν ο πολύ καλός μου φίλος, ο Γιώργος. Μου πρότεινε έξοδο για ένα χαλαρό ποτό. Αρνήθηκα! Πολύ κουρασμένος είπα… Μετά από επιμονή του, τελικά βγήκαμε.

Πήγαμε κέντρο, πλατεία Αγ.Ειρήνης, σε ένα αρκετά καλό και ποιοτικό μαγαζί. Παραγγείλαμε ποτά, αράξαμε, τα λέγαμε. Περνάγαμε άψογα! Εντοπίζουμε μια παρέα με δύο εντυπωσιακές γυναίκες, γύρω στα 30. Μετά από πολύ σκέψη, παίζει να έφτανε το χρόνο των 45 λεπτών, αποφασίζω να πάω, φυσικά τρομοκρατημένος.

«Γεια σου!» της λέω. «Σε γνωρίζω από κάπου;», «Φίλε άσε! Μας τα είπαν και άλλοι!» Άλλη μια στιγμή απόρριψης.

Πραγματικά, μετά από αυτό το γεγονός είχα φτάσει σε κάποιο σημείο μέσα στη ζωή μου να επηρεάζομαι και αυτό να με στοιχειώνει σε όλα τα φάσματα, από επαγγελματικά μέχρι κοινωνικά. Δεν με επηρέασε ο τρόπος που μου το είπε η κοπέλα, με επηρέασε ο τρόπος που διαχειρίστηκα αυτήν την ιδέα της απόρριψης.

Ανασφάλεια, άγχος, στρες, προσοχή στα λόγια που έλεγα στους άλλους θέτοντας τον εαυτό μου σε μειονεκτική θέση, θλίψη. Να σου πω κάτι; Υπήρχε μεγάλος λόγος να ασχοληθώ και να νοιαστώ τόσο πολύ !

Ο μεγάλος Γάλλος συγγραφέας, ο Gustave Flaubert, είχε πει: «Οι πιο ένδοξες στιγμές της ζωής δεν είναι οι λεγόμενες μέρες επιτυχίας, αλλά περισσότερο εκείνες που την στιγμή της απόρριψης και της απελπισίας, αισθάνεσαι να μεγαλώνει μέσα σου η θέληση για ζωή και η υπόσχεση για μελλοντικά επιτεύγματα.»

Διαβάζοντας το παραπάνω, σε μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ήταν σαν κάτι να μου έλεγε μέσα μου ότι πρέπει να κινηθώ γρήγορα για να αναστρέψω αυτή τη κατάσταση της στασιμότητας που με διακατείχε.

Πόσες φορές έχεις νοιώσει την απόρριψη; Πόσες φορές έχεις σκεφτεί και 2η και 3η φορά να πεις σε κάποιον/οια κάτι που σε πείραξε; Πόσες φορές ένοιωσες ότι κάποιος άλλος/η να ευνοείται περισσότερο από εσένα στο χώρο εργασίας σου, παρόλο που είσαι εσύ πιο εργατικός; Να μαντέψω; ΠΟΛΛΕΣ!

Δεν έχει σχέση μόνο με τις γυναίκες έχει να κάνει με τη φιλοσοφία της ζωής. Τι σε κρατάει πίσω; Ο φόβος της απόρριψης. Πολλές φορές στη ζωή μας έχουμε την τάση να τα ανάγουμε όλα στην τύχη. Ατυχία που έσκασε το λάστιχο, ατυχία που έχασα το λεωφορείο, ατυχία που δεν ανταποκρίθηκε η γυναίκα που μου άρεσε στα μηνύματά μου, κτλ.

Πως διεκδικείς αυτό που θέλεις χωρίς το Φόβο της Απόρριψης

Να σου πω μια αλήθεια; ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ !

Τίποτα σ’ αυτή τη ζωή δεν ανάγεται στην τύχη. Είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και τις συνέπειες των πράξεων αυτών. Θα μου πεις «μα πως ρε φίλε; Πως μπορώ να ελέγχω την τύχη μου; Δεν γίνεται!». Είναι απλό και συνάμα απαιτητικό.

Θα πρέπει να διεκδικείς αυτό που θέλεις στη ζωή σου χωρίς το Φόβο της Απόρριψης. Η τύχη όπως την αντιλαμβανόσουν έως και τώρα είχε να κάνει σχέση με κάτι καρμικό ή με κάτι υπερφυσικό! Δεν είναι έτσι!

Η τύχη συνδέεται αποκλειστικά με το φόβο που νοιώθεις στην διεκδίκηση των πραγμάτων που θέλεις στη ζωή σου. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου σε μια διαδικασία στο να μάθεις να διεκδικείς χωρίς τον φόβο αυτό, σε όλα τα πεδία της ζωής σου.

5 συμβουλές για να ξεκινήσεις

Πως θα το κάνεις αυτό; Παρακάτω είναι 5 συμβουλές που χρησιμοποίησα προσωπικά ώστε να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα !

#1. Παραδέξου το! Το πρώτο που κάνεις είναι να παραδεχτείς ότι έχεις πρόβλημα. Κανένα πρόβλημα σ’ αυτή τη ζωή, πόσο μάλλον ο φόβος της απόρριψης, δεν λύνεται χωρίς την παραδοχή.

#2. Εκθέσου! Από τη στιγμή της παραδοχής, ψάχνεις να βρεις μια λύση ή και περισσότερες. Κάνε κάτι πολύ δραστικό! Φτιάξε μια «NOT to do list», πράγματα δηλαδή που θεωρείς ακραία για εσένα αυτή τη χρονική περίοδο που διαβάζεις αυτό εδώ το άρθρο.

Ξεκίνα κάθε εβδομάδα και κάνε 1 ή και 2 από αυτά! Θα δυσκολευτείς. Ο εγκέφαλος σου δεν είναι συνηθισμένος σε αυτή την κατάσταση. Θα αρχίσει να μπαίνει σ’ αυτή την διαδικασία μετά από 21 ημέρες. Θα δεις εκθετική εξέλιξη προς το καλύτερο στο θέμα της αντιμετώπισης του φόβου.

#3. Γίνε πιο επικοινωνιακός! Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα για ένα κοινωνικό θηλαστικό σαν τον άνθρωπο, η συναναστροφή του με όμοιους του είδους του! Η επικοινωνία για τον άνθρωπο είναι ζωτικής σημασίας καταλύτης για μια ήρεμη ψυχική κατάσταση.  Μίλα με κόσμο, μίλα με πιο πολύ κόσμο, μίλα με ακόμα πιο πολλές γυναίκες.

#4. Επεκτάσου! Ποτέ, μα ποτέ μην μένεις στην αρχική σου γνώση. Βάλε τον εαυτό σου σε ένα τρυπάκι να αμφισβητεί τα πάντα γύρω του, ότι ξέρει και ότι δεν ξέρει. Η γνώση σου γύρω από τα πάντα θα αυξηθεί σταδιακά και ο εγκέφαλός σου θα συνηθίζει να μην συμβιβάζεται με μια πληροφορία μόνο. Με αυτό τον τρόπο ο φόβος της απόρριψης και το πώς θα διεκδικείς πράγματα θα αρχίσει να εξαφανίζεται μέχρι να φτάσει στο σημείο που θα εξαλειφτεί από τον οργανισμό σου.

#5. Παίξε με το μυαλό σου! Δεν είναι κακό να πηγαίνεις με το μυαλό σου στα πιο απίθανα μέρη, που η διεκδίκηση αυτών που θέλεις δεν περιέχει το φόβο της απόρριψης! Όταν το κάνεις αυτό, δημιουργείς ένα σύμπαν που όλα είναι δυνατά, μέσα στο κεφάλι σου και εξασκείς το μυαλό σου στην ιδέα αυτή, και αυτή η ιδέα πλέον γίνεται βίωμα.

Ελπίζω να σε κάλυψα, ελπίζω να είσαι πιο αποφασιστικός, ελπίζω να σου έδωσα κίνητρο, ελπίζω να θέλεις αυτό να αλλάξει. Το μόνο που αρκεί είναι πρόθεση, προσπάθεια, θέληση.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!