5 Σημάδια πως είσαι Πολύ Καλός για την Σχέση σου και Χρειάζεται να Αναζητήσεις κάτι Καλύτερο - Men's Bible

5 Σημάδια πως είσαι Πολύ Καλός για την Σχέση σου και Χρειάζεται να Αναζητήσεις κάτι Καλύτερο

5 Σημάδια πως είσαι Πολύ Καλός για την Σχέση σου και Χρειάζεται να Αναζητήσεις κάτι Καλύτερο

Ένιωσες ποτέ πως η σχέση σου δεν κάνει για εσένα; Πως η κοπέλα με την οποία είσαι δεν είναι αυτό που θέλεις, πως είσαι πολύ καλός για εκείνη και πως είναι ώρα να βρεις κάτι καλύτερο;

Εάν ναι τότε δεν είσαι ο μόνος. Αρκετοί άνδρες και γυναίκες έχουν αισθανθεί αντίστοιχα στο παρελθόν και γι’ αυτό άλλωστε αρκετά ζευγάρια χωρίζουν.

Πολλοί άνθρωποι όμως παραμένουν, για διάφορους λόγους, σε σχέσεις που δεν τους καλύπτουν, με συντρόφους που μπορεί να είναι εν δυνάμει τοξικοί. Κάποιοι μάλιστα μένουν σε τέτοιες σχέσεις για χρόνια, ενώ άλλοι μένουν για μια ζωή.

Πως καταλαβαίνεις αν είσαι πολύ καλός για εκείνη;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το ανακαλύψεις (κάποιους απ’ τους οποίους ακολουθούν παρακάτω).

Ο πιο προφανής απ’ όλους, είναι όταν εσύ προσπαθείς διακαώς να βελτιώσεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου, ενώ εκείνη προτιμά να μείνει στην αδράνεια και την απραξία.

Αυτό δεν είναι κακό αν η κοπέλα σου έχει βάλει τον εαυτό της και τη ζωή της σε τάξη, σε αντίθετη περίπτωση όμως (αν απλά γκρινιάζει για όσα την ενοχλούν χωρίς να κάνει τίποτα για να τα βελτιώσει) αποτελεί πρόβλημα που θα επιβραδύνει τη δική σου πορεία.

Σε γενικές γραμμές αν νιώθεις πως είσαι πολύ καλός για εκείνη και δεν περνάς καλά μέσα στη σχέση, αυτό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι χρειάζεται να φύγεις.

Και αν μένεις μαζί της πιστεύοντας πως εκείνη αποτελεί τη μοναδική σου ευκαιρία να αποφύγεις τη μοναξιά, τότε χρειάζεται να πιστέψεις στον εαυτό σου περισσότερο.

Υπάρχουν αρκετές αξιόλογες γυναίκες εκεί έξω. Γυναίκες με ευχάριστη προσωπικότητα, όμορφες, έξυπνες, που θα σε σεβαστούν ως άνθρωπο και που αξίζει να τις γνωρίσεις.

Φυσικά, αν είσαι κάπως δυσαρεστημένος με τη σχέση σου, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως η κοπέλα σου δεν ταιριάζει μαζί σου. Μπορεί να είναι κάτι παροδικό ή προϊόν κάποιας προσωρινής τριβής η οποία αν ξεπεραστεί θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά και θα ενισχύσει τα θετικά της σχέσης σας.

Για αυτό τον λόγο, για να ξέρεις αν όντως είσαι πολύ καλός για την κοπέλα σου ή αν απλώς η σχέση σας ταλανίζεται από φυσιολογικά προβλήματα, ακολουθεί μια λίστα με συμπεριφορές οι οποίες σε προειδοποιούν να φύγεις και να αναζητήσεις κάτι καλύτερο.

#1 Αντιμετωπίζει εθισμούς

Λέγοντας εθισμούς δεν εννοώ μονάχα τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Εννοείται πως υπάρχει μεγάλο θέμα εάν η κοπέλα σου κάνει ναρκωτικά ή καταναλώνει πολλά ποτήρια αλκοόλ καθημερινά, αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν εθισμό.

Μπορεί να είναι εθισμένη σε αγχολυτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα και να τα αναζητά συνεχώς ή να έχει εθιστεί σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που προκαλούν απόλαυση, όπως το να παίζει συνεχώς video games, να βλέπει αδιάλειπτα σειρές και ταινίες ή να καταναλώνει μισό ταψί cheesecake.

Εθισμοί οι οποίοι, δεν είναι άμεσα καταστροφικοί, όμως έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στην ποιότητα ζωής της κοπέλας σου και στην υγεία της.

Και πάλι, αν εκείνη αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις των εθισμών και κάνει προσπάθειες να αλλάξει τον εαυτό της και να βελτιώσει τη ζωή της, τότε η σχέση σας μπορεί να λειτουργήσει.

Αν όμως δεν αναγνωρίζει ότι έχει εθιστεί ή το καταλαβαίνει αλλά δεν κάνει κάτι για αυτό, τότε είσαι πολύ καλός για εκείνη και είναι ώρα να κοιτάξεις για κάτι καλύτερο.

#2 Είναι Χειριστική

Σε γενικές γραμμές, κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να εκφράζονται πιο έμμεσα απ’ ότι άλλοι. Δηλαδή περισσότερο με υπονοούμενα και με τρόπο που νιώθεις πως χρειάζεται να αποκρυπτογραφήσεις τα λόγια τους για να καταλάβεις ποιο είναι το μήνυμα τους.

Σε γενικές γραμμές αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Είναι αναμενόμενο ο καθένας ανάλογα τις εμπειρίες του, την ανατροφή του και την ιδιοσυγκρασία του να έχει αναπτύξει τους δικούς του κώδικές επικοινωνίας. Και σε μια σχέση, γνωρίζοντας τον άλλο περισσότερο, μπορείς πιο εύκολα να τον καταλάβεις και να συνεννοηθείς μαζί του.

Ωστόσο, αν νιώθεις σαν ένα πιόνι πάνω σε σκακιέρα που η κοπέλα σου χειρίζεται συναισθηματικά και παίζει μαζί του, τότε υπάρχει θέμα.

Πότε παίζοντας το θύμα, πότε με απότομη και ψυχρή συμπεριφορά, πότε μέσω της ζήλιας και πότε μέσω της απόλαυσης, προσπαθεί να σε κατευθύνει εκεί που θέλει.

Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον είσαι πολύ καλός για εκείνη και αντί να προσπαθήσεις να την κερδίσεις στο ίδιο παιχνίδι – δηλαδή να μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς πως θα φερθείς και τις θα κάνεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα μαζί της – καλύτερα να φύγεις και να αναζητήσεις κάτι καλύτερο.

#3 Θέλει να είναι πάντα μαζί σου και να έχει πάντα την προσοχή σου

Αφήνεις για λίγο το κινητό σου στον καναπέ και πριν καν περάσουν δέκα δευτερόλεπτά, το έχει πιάσει στα χέρια της και διαβάζει τα μηνύματα σου.

Καθυστερείς λίγο να απαντήσεις σε δικά της μηνύματα και εκείνη θυμώνει, δημιουργεί δράμα και σου κάνει «διάλεξη» για τον σεβασμό στη σχέση.

Θέλει συνεχώς να είναι κοντά σου και να έχει την απόλυτη προσοχή σου.

Αν η κοπέλα σου κάνει τα παραπάνω ή και περισσότερα, τότε χαρακτηρίζεται από διαρκή ανασφάλεια και αθεράπευτη ζήλια. Δύο στοιχεία που μόνο καλό δεν κάνουν στην καλλιέργεια και τη διατήρησης μιας υγιούς και ευχάριστης σχέσης.

Θες να βελτιώσεις τη σχέση σου; Δες εδώ

#4 Έχει άσχημη άποψη για τους άνδρες

Μπορεί να είχε κακές εμπειρίες με άνδρες στο παρελθόν ή μπορεί ο πατέρας της να ήταν κόπανος. Όποια και αν είναι η αιτία, αν η κοπέλα σου έχει κακή άποψη για τους άνδρες και συνεχώς γενικεύει και μιλάει με μειωτικό τόνο για το ανδρικό φύλο, τότε κάνεις κακό στον εαυτό σου μένοντας μαζί της.

Είναι καλό να παλεύει για την ισότητα των δύο φύλων (όπως πρέπει να κάνεις κι εσύ άλλωστε), και δεν είναι κακό να είναι επιφυλακτική αν είχε άσχημες εμπειρίες στο παρελθόν.

Αν ωστόσο η κοπέλα σου μιλάει με πικρία και θυμό για τους άνδρες, με τον ίδιο τρόπο που ορισμένοι άνδρες μιλούν με πικρία και θυμό για τις γυναίκες, τότε δε διαφέρει από αυτούς.

Και δεν θα είναι σε θέση να σου δώσει σεβασμό και εκτίμηση. Πράγματα απαραίτητα για να νιώσεις αποδοχή μέσα στη σχέση σου και να την απολαύσεις.

#5 Δεν βρίσκει χρόνο για εσένα

Υποτίθεται πως είναι η κοπέλα σου, αλλά που είναι; Σπάνια είναι κοντά σου και ειδικά όταν τη χρειάζεσαι. Προσπαθείς να κανονίσεις κάποιο ραντεβού, αλλά εκείνη δύσκολα βρίσκει χρόνο για να βγείτε ή να βρεθείτε.

Ενώ αυτό το μοτίβο δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι πολύ καλός για εκείνη, αυτό που δείχνει είναι πως η κοπέλα σου δεν έχει τη σχέση σας ως προτεραιότητα και πως σε βάζει σε δεύτερη μοίρα.

Γιατί λοιπόν να μην αφιερώσεις τον χρόνο σου, την ενέργεια σου και τα συναισθήματα σου σε κάποια η οποία θα μπορεί και θα θέλει να τα ανταποδώσει. Αν η κοπέλα σου λοιπόν μόνιμα δεν βρίσκει χρόνο για εσένα και δεν προσπαθεί να το αλλάξει αυτό, τότε για τη δική σου συναισθηματική υγεία καλύτερα να αναζητήσεις κάτι άλλο.Μην Απολογείσαι: 5 Πράγματα για τα οποία δεν πρέπει να νιώθεις Ενοχές, 5 Σημάδια πως είσαι Πολύ Καλός για την Σχέση σου και Χρειάζεται να Αναζητήσεις κάτι Καλύτερο

Σύνοψη

Ο μεγαλύτερος λόγος που ένας άνθρωπος μένει σε μια σχέση που δεν τον ικανοποιεί, είναι γιατί δεν πιστεύει στον εαυτό του. Δεν πιστεύει πως έχει την ικανότητα και την «αξία», να μαγνητίσει κοντά του αξιόλογους συντρόφους.

Αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα, αλλά ως φαινόμενο είναι πιο έντονο στους άνδρες. Η μέση γυναίκα θα δεχτεί περισσότερο φλερτ απ’ ότι ο μέσος άνδρας και ενώ μπορεί να νιώθει πως τραβάει τους λάθος άνδρες, πάντα θα νιώθει πως υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές.

Ο άνδρας από την άλλη πρέπει να είναι πιο ενεργός, αλλά αν είναι κοινωνικά αγχώδης τότε σπάνια θα κάνει ο ίδιος την πρώτη κίνηση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί είτε να στηρίζονται εξ’ ολοκλήρου στον κοινωνικό τους κύκλο ώστε να γνωρίσουν κάποια φίλη φίλου ή κάποια συνάδελφο, είτε (αν έχουν μικρό κοινωνικό κύκλο και λίγους φίλους) να μένουν μόνοι.

Έτσι όταν βρουν κάποια που δείξει ερωτικό ενδιαφέρον για εκείνους και μοιάζει να τους αποδέχεται και να θέλει να κάνει σχέση μαζί τους, εκείνοι την αντιμετωπίζουν ως τη μοναδική ευκαιρία που έχουν για να απολαύσουν την τρυφερότητα, το σεξ, τη συναισθηματική εγγύτητα, την αποδοχή και ένα σωρό άλλα πράγματα που προσφέρει μια ερωτική σχέση.

Έτσι μπαίνουν σε σχέση μαζί της χωρίς να λογαριάζουν αν όντως ταιριάζουν με την κοπέλα, αν είναι συμβατοί ως σύντροφοι, αν έχουν χημεία και αν όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ικανοποιητική και ευτυχισμένη σχέση. Γιατί πολύ απλά νιώθουν ότι δεν μπορούν και δεν αξίζουν κάτι καλύτερο.

Και για αυτόν τον λόγο, κάθε άνδρας επιβάλλεται να μάθει να γνωρίζει και να φλερτάρει με τις γυναίκες που του αρέσουν.

Για να μπορεί να προσεγγίζει με ειλικρίνεια, με αυθεντικότητα και με αυτοπεποίθηση την ερωτική του ζωή και να διεκδικήσει μια σχέση που θα τον κάνει ευτυχισμένο και θα εμπλουτίσει τη ζωή του.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!