Πως να κάνεις τη Συγκατοίκηση με Κοπέλα να Δουλέψει - Men's Bible

Πως να κάνεις τη Συγκατοίκηση με Κοπέλα να Δουλέψει

Πως να κάνεις τη συγκατοίκηση με κοπέλα να δουλέψει

Η συγκατοίκηση με κοπέλα είναι ένα μεγάλο βήμα στη σχέση σας. Το να μένεις με κάποιον σημαίνει πως πρέπει να παραχωρήσεις ένα μέρος του χώρου αλλά και της ανεξαρτησίας σου. Αν όμως έχεις σοβαρή σχέση με κάποια πολύ πιθανό να είναι στα σχέδιά σας το να μείνετε μαζί.

Η συγκατοίκηση μπορεί να έχει πολλά καλά αλλά δε παύει να φέρνει και μερικά προβλήματα, που αν δεν ξεκαθαριστούν από την αρχή, θα δημιουργηθεί θέμα στη συμβίωση.

Πως να κάνεις τη συγκατοίκηση με κοπέλα να δουλέψει

#1 Μην κάνεις υποθέσεις

Πριν μείνεις μαζί με τη σύντροφό σου πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει όλα τα θέματα που αφορούν τη συμβίωσή σας. Δεν είναι ώρα να υποθέτεις πως δε θα έχει πρόβλημα με αυτό ή με το άλλο. Πρέπει να έχετε συζητήσει για το τι θέλει ο καθένας και τι όχι.

Δε χρειάζεται να κρατήσετε τις παραξενιές και τα θέλω σας για έκπληξη μόλις πάτε στο σπίτι σας. Μπορεί για παράδειγμα η σύντροφός σου να μη θέλει μουσική στο σπίτι ενώ εσύ δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτή. Είναι απαραίτητο να τα έχετε συζητήσει από πριν όλα αυτά.Πως να κάνεις τη συγκατοίκηση με κοπέλα να δουλέψει

#2 Συμβιβάσου

Είχες μάθει να έχεις το χώρο όλο δικό σου. Τώρα όμως αυτός ο χώρος χωρίστηκε στη μέση. Ας υποθέσουμε ότι θα έρθει να μείνει στο δικό σου σπίτι. Μπορεί εσύ να το έχεις έτοιμο ήδη, αλλά μην περιμένεις από αυτήν να ξεφορτωθεί όλα της τα πράγματα και να κρατήσετε μόνο τα δικά σου. Αν πάλι μετακομίσεις εσύ στο σπίτι της, μην περιμένεις να πετάξει όλα τα δικά της πράγματα για να πας εσύ τα δικά σου.

Συζητήστε για το τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε. Προσπαθήστε να είστε δίκαιοι. Αν δεις πως κρατάτε πολλά δικά σου πράγματα, πες της πως έχει και αυτή λόγο στο σπίτι και μπορεί να πει τι θα κρατήσετε και τι όχι.

#3 Μάθε πότε να τσακώνεσαι

Πρέπει να συζητάτε τα προβλήματα που προκύπτουν και να τα λύνετε πριν δημιουργήσουν πρόβλημα στη σχέση σας. Μην κάνεις σκηνή όμως για ασήμαντα πράγματα και μην την κατηγορείς για τα πάντα. Μπες στη θέση της και δες αν υπάρχει λόγος να τσακωθείς ή όχι. Εννοείται βέβαια πως και εκείνη πρέπει να κάνει το ίδιο.

#4 Να έχετε ξεχωριστούς χώρους

Είναι πολύ εύκολο να πιστέψετε πως το να μείνετε μαζί σε ένα μικρό σπίτι δε θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Το να είσαι όμως κάθε μέρα όλη μέρα με το ίδιο άτομο σε ένα δωμάτιο, γρήγορα θα δημιουργήσει εντάσεις.

Το ότι την αγαπάς δε σημαίνει πως μπορείς να είσαι μαζί της 24/7. Είναι απαραίτητο να έχετε και ξεχωριστούς χώρους μέσα στο σπίτι. Μόλις βρείτε το σπίτι, πείτε αυτός ο χώρος είναι δικός μου και αυτός δικός σου. Πρέπει να ξέρεις πως αν σε εκνευρίσει η σύντροφός σου ή χρειάζεσαι λίγο χρόνο μόνος σου, έχεις κάπου να πας χωρίς να σε ενοχλήσει.

Αν όμως τα οικονομικά σας δε σας επιτρέπουν να βρείτε μεγάλο σπίτι, μπορείς όταν νιώθεις πως χρειάζεσαι χρόνο μόνος σου να πηγαίνεις στο δωμάτιο ενώ αυτή είναι στο σαλόνι ή μπορείς να πηγαίνεις στην ταράτσα, το μπαλκόνι ή το κήπο αν υπάρχει.

#5 Υπολογίστε τα οικονομικά σας πριν αποφασίσετε να μείνετε μαζί

Δε θες να μείνεις με κάποια και μετά να της πεις πως πρέπει να πληρώνει τους μισούς λογαριασμούς και τα μισά έξοδα του σπιτιού. Τα οικονομικά σας είναι κάτι που πρέπει να ξεκαθαρίσετε από πριν.

Δείτε τι έξοδα θα έχετε στο σπίτι και τι μπορεί να πληρώνει ο καθένας. Ίσως θέλετε να ανοίξετε και έναν κοινό λογαριασμό ή ίσως και όχι. Πρέπει να κάνετε αυτό που σας βολεύει καλύτερα και λειτουργεί για εσάς.

#6 Μην ξεχνάς να βγαίνετε ραντεβού

Το γεγονός πως κάνεις συγκατοίκηση με κοπέλα δε σημαίνει πως πρέπει να παρατήσετε τα ραντεβού σας. Ναι είναι πολύ ωραίο να κάθεστε στο καναπέ και να βλέπετε ταινίες, αλλά πρέπει να βγαίνετε και έξω, όπως πριν συγκατοικήσετε. Πρέπει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να κάνετε κάτι που δεν κάνετε τις υπόλοιπες μέρες. Αν πάλι δεν είστε το ζευγάρι που του αρέσει να βγαίνει, μείνετε μέσα αλλά κάντε κάτι που δεν κάνετε τις άλλες μέρες.

Η συγκατοίκηση θα σου στερήσει την ανεξαρτησία και τη μοναξιά που είχες όσο έμενες μόνος σου, αλλά ως αντάλλαγμα θα σου φέρει έναν άνθρωπο να σε περιμένει κάθε φορά που γυρνάς σπίτι. Σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια για να δουλέψει, αλλά αξίζει τον κόπο αν αυτό είναι που θέλεις!

Θες να διατηρήσεις και να αυξήσεις την έλξη που νιώθει η κοπέλα σου για εσένα; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!