«Με πόσες έχεις πάει;» - Men's Bible

«Με πόσες έχεις πάει;»

«Με πόσες έχεις πάει;»

Η ανδρική σεξουαλικότητα, ορίζεται από την υπερβολή. Είναι δεδομένο (μας λένε) ότι για να θεωρείσαι «άνδρας» πρέπει να έχεις μια ακατάπαυστη επιθυμία να πηδήξεις οτιδήποτε κινείται…

Και φυσικά αυτό κάνει μεγάλη ζημιά σε εμάς τους ίδιους τους άνδρες…

Η αλήθεια είναι πως για πολλούς το σεξ παραμένει κάτι με σχεδόν θρησκευτική σημασία, κάτι μαγικό, κάτι που κάνει όλη τη διαφορά στις ζωές τους.

«Άσε τις πολυλογίες για προσωπική ανάπτυξη και συνολική βελτίωση, αυτό που μετράει είναι να πηδήξεις την hot γειτόνισσα. Θα σου δώσει την επιβεβαίωση που τόσο επιζητάς και όλα θα είναι καλύτερα. Δεν θα ξυπνάς αισθανόμενος ότι υπάρχει ένα κενό στη ζωή σου και δεν θα αισθάνεσαι loser όπως τώρα».

Το σεξ σαν επιβεβαίωση

Μόνο που όταν βλέπεις το σεξ σαν πηγή επιβεβαίωσης, βάζεις τον εαυτό σου σε μια επικίνδυνη τροχιά. Η ιδέα του «τόσες γυναίκες έχω ρίξει», άρα έχω αξία, σου κάνει μεγάλη ζημιά.

Πέραν του ότι σταματάς να βλέπεις τις γυναίκες ως ανθρώπους, και ξεκινάς να τις βλέπεις σαν αντικείμενα, κάνει κακό και σε εσένα τον ίδιο. Γιατί όταν μεταχειρίζεσαι το σεξ σαν επιβεβαίωση γίνεται ένα ακόμη ναρκωτικό: ποτέ δεν ξαναλειτουργεί τόσο καλά, όσο την πρώτη φορά.  

Όσο περισσότερο ψάχνεις αυτή την εξωτερική πηγή επιβεβαίωσης, τόσο λιγότερο σε «πιάνει» το ναρκωτικό και τόσο περισσότερο πρέπει να δουλέψεις για να είσαι ξανά το ίδιο «high». Προσπαθείς να αυξήσεις τη συχνότητα, κυνηγώντας περισσότερες γυναίκες μπας και ξανανιώσεις την ίδια επιβράβευση.

Όπως και να ‘χει κάποια στιγμή θα φθαρείς. Και ακόμα και αν κάνεις σεξ με μία νέα γυναίκα κάθε βράδυ, αυτές οι σκοτεινές στιγμής αμφιβολίας για τον εαυτό σου θα αρχίσουν πάλι να εμφανίζονται καθώς η παλιά μέθοδος (σεξ) δεν λειτουργεί πια τόσο καλά. Και τότε θα είσαι πάλι μόνος με τον εαυτό σου, αυτό που φοβόσουν δηλαδή

Αυτή η εμμονή με τους «αριθμούς» είναι αυτό που με εκνευρίζει πιο πολύ από όλα. Κυρίως επειδή δεν σημαίνει τίποτα. Ο αριθμός των σεξουαλικών παρτενέρ κάθε ανθρώπου, είναι αυτό ακριβώς: ένα αριθμός.

Δεν έχει να κάνει ούτε με την ηθική, ούτε με την επιτυχία, ούτε με την αξία. Το να έχεις περισσότερες σεξουαλικές παρτενέρ δεν σε κάνει αυτομάτως καλύτερο ή με κάποιο τρόπο ανώτερο σε σχέση με κάποιον με λιγότερες.

«Με πόσες έχεις πάει;»

Μια προσωπική ιστορία

Η στιγμή που άλλαξαν όλα για μένα, η στιγμή που άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα το σεξ, ήταν ένα βράδυ που πήγαινα σπίτι μου με μια κοπέλα που έβρισκα αντιπαθητική. Ήταν μεν ωραία, αλλά μου φαινόταν ενοχλητική, αγενής και κακός χαρακτήρας.

Τι να κάνεις όμως, αφού ψηνόταν κι αυτή για «δράση» και ήθελα κι εκείνο το Σάββατο να πω ότι έκανα κάτι; Και όταν μόνο τότε, όταν σκεφτόμουν το πώς θα αποδράσω αμέσως μετά, που κατάλαβα πόσο λίγο ήταν όλο αυτό.

Αν ήμουν πρόθυμος να περάσω ώρες με κοπέλες που δεν μου άρεσαν, κοπέλες που κανονικά δεν θα ήθελα καν να ξέρω, απλά και μόνο για να πω ότι έκανα σεξ, τότε τι έλεγε αυτό για μένα;

Αυτή ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξω. Δεν εννοώ ότι αποφάσισα να μην ξανακάνω σεξ ή σχέση, αλλά κατάλαβα ότι άφηνα το σεξ να ελέγχει την αυτό-αξία μου.

Έπρεπε να δώσω έμφαση και στους άλλους τομείς της ζωής μου και να μην ασχολούμαι μόνο με το πόσες γυναίκες «έριξα» σε ένα μήνα. Στην αρχή αυτό ήταν χάλια. Μετά όμως έφτιαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο.

Έβρισκα νέες παρτενέρ που πραγματικά γούσταρα κι ας ήταν με χαμηλότερους ρυθμούς. Στην πράξη μάλιστα, παρότι η ποσότητα μειώθηκε, η ποιότητα αυξήθηκε κατά πολύ. Οι γυναίκες που γνώριζα τώρα ήταν έξυπνες, δυναμικές και ωραίες.

Οπότε όταν ασχολείσαι με το φλερτ, θα σου πρότεινα να αφήσεις στην άκρη τους αριθμούς. Γιατί όταν κάνεις αυτούς τους αριθμούς απόλυτο στόχο και προσπαθείς να αποδείξεις κάτι στον εαυτό σου, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Οπότε αυτό που λέμε στο Men’s Bible, είναι πάντα το εξής: Άσε στην άκρη τους αριθμούς και πόσες «έριξες» και ασχολήσου με το να έχεις ποιοτικές γυναίκες στη ζωή σου. Γυναίκες με τις οποίες το ευχαριστιέσαι να είσαι μαζί!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!