Πώς να Αποφύγεις να την κάνεις να Βαρεθεί την Κουβέντα σας - Men's Bible

Πώς να Αποφύγεις να την κάνεις να Βαρεθεί την Κουβέντα σας

Τεχνικές Φλερτ: Πώς να Αποφύγεις να την κάνεις να Βαρεθεί την Κουβέντα σας

Εκτός από την αμφιβολία και το έντονο άγχος, το δεύτερο μεγαλύτερο εμπόδιο στο φλερτ για τον μέσο άνδρα είναι η πληκτική κουβέντα που κάνει την κοπέλα να βαρεθεί.

Και είναι λογικό. Για να «ρίξεις» κάποια που σου αρέσει, χρειάζεται η μεταξύ σας συζήτηση να την ενθουσιάζει και όχι να την κάνει να χασμουριέται.

Παρ’ ότι πολλοί το αντιλαμβάνονται όμως, συνεχίζουν να κάνουν τις ίδιες βαρετές κουβέντες.

Γιατί;

Ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή τα πράγματα που οι περισσότεροι πιστεύουν πως θέλουν να ακούσουν οι γυναίκες, δεν είναι αυτά που όντως θέλουν να ακούσουν από κάποιον.

Αν έπρεπε να ονομάσεις τα πιο ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης για μια γυναίκα, τι θα έλεγες;

Ο μέσος άνδρας θα έλεγε κάτι από τα παρακάτω:

 • Ταξίδια
 • Περιπέτεια
 • Σεξ
 • Πάρτι – Clubs – Μπαρ – Μπουζούκια
 • Ταινίες – Σειρές
 • Ποπ κουλτούρα
 • Μουσική
 • Διάσημοι Σταρ
 • Μόδα
 • Κουτσομπολιό

Γεγονός είναι πως κάποιες γυναίκες απολαμβάνουν να μιλούν για κάποια από αυτά τα θέματα. Αλλά δεν ενδιαφέρονται όλες για τα ίδια πράγματα ή στον ίδιο βαθμό.

Αν λοιπόν ξεκινήσεις στην τύχη να μιλάς για κάποιο από τα παραπάνω θέματα, το πιο πιθανό είναι πως θα ξοδέψεις χρόνο για κάτι που δεν την ενδιαφέρει και ενδεχομένως να την κάνει να βαρεθεί.

#1 Εντόπισε πρώτα τα ενδιαφέροντα της

Φαντάσου πως συναντάς μια κοπέλα η οποία διάβασε στο Cosmopolitan ότι οι άνδρες γουστάρουν πολύ να μιλούν για:

 • Ποδόσφαιρο
 • Μηχανές και αμάξια
 • Videogames
 • Πληροφορική
 • Πολιτική

Οπλισμένη με αυτή την πολύτιμη γνώση, αρχίζει να αναλύει μαζί σου τους λόγους που η Manchester United δεν θα πάρει πρωτάθλημα φέτος, γιατί το Witcher 3 είναι το καλύτερο videogame της δεκαετίας αλλά όχι όλων των εποχών και το πως τα ηλεκτρικά αμάξια θα γίνουν προσβάσιμα στον μέσο καταναλωτή γρηγορότερα απ’ ότι περιμένουμε.

Ναι, ίσως κάποια από αυτά που σου λέει να «κουμπώνουν» με τα ενδιαφέροντα σου, όμως τα υπόλοιπα σε κάνουν να χασμουριέσαι και να κοιτάς το ρολόι σου.

Για αυτόν το λόγο, πριν εμβαθύνεις σε κάποιο θέμα και αρχίσεις να της μιλάς με τις ώρες για αυτό, πρέπει να αφουγκραστείς την κοπέλα που προσέγγισες και να ανακαλύψεις τι την ενδιαφέρει πριν βαρεθεί.

Και ευτυχώς αυτό είναι εύκολο. Απλώς της κάνεις μικρές και σύντομες ερωτήσεις όπως πχ, «Έχεις ακούσει το τελευταίο τραγούδι του Ρέμου;», και από τον τρόπο που θα απαντήσει μπορείς να καταλάβεις αν θα εμβαθύνεις στο συγκεκριμένο θέμα ή αν θα χρειαστεί να μεταπηδήσεις σε κάποιο άλλο.Τεχνικές Φλερτ: Πώς να Αποφύγεις να την κάνεις να Βαρεθεί την Κουβέντα σας

#2 Για να μην βαρεθεί, κάνε τις σωστές ερωτήσεις

Πώς λοιπόν καταλαβαίνεις αν η κοπέλα με την οποία μιλάς ενδιαφέρεται για το θέμα που έχεις ανοίξει και τι της λες αν αυτό την αφήνει αδιάφορη;

Αν πχ, της κάνεις την ερώτηση για το τραγούδι του Ρέμου και σου απαντήσει κάτι του στιλ «Ναι, καλό μου φάνηκε.» αλλά δεν δείχνει να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα, τότε ώρα να αλλάξεις θέμα.

Αν πάλι σου πει με ενθουσιασμό ότι το άκουσε και της άρεσε πολύ ή δεν το έχει ακούσει αλλά τρελαίνεται για τα υπόλοιπα του, τότε έχεις πετύχει διάνα.

Αν πάλι δεν ενδιαφέρεται καθόλου, τότε έχεις τη δυνατότητα να της κάνεις μια πιο άμεση ερώτηση σχετικά με τα ενδιαφέροντα της.

Για παράδειγμα:

Εσύ: «Σοφία, δείχνεις άνθρωπος που του αρέσουν τα ταξίδια. Ταξιδεύεις συχνά;»

Εκείνη: (Χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό) «Μπα όχι δεν ταξιδεύω συχνά, αν και ίσως θα έπρεπε να το κάνω περισσότερο, αλλά δεν βρίσκω χρόνο.»

Εσύ: «Οπότε τι κάνεις για να προσθέσεις ποικιλία και ενδιαφέρον στη ζωή σου, ώστε να μην είναι η ίδια και η ίδια ρουτίνα κάθε φορά;»

Στο παραπάνω παράδειγμα η κοπέλα ουσιαστικά μου δείχνει ότι δεν τρελαίνεται για ταξίδια, πράγμα που σημαίνει πως αυτή η φοβερή και τρομερή ιστορία του πως ξεκινήσαμε με την παρέα μου από την Αθήνα και φτάσαμε μέχρι τη Βουδαπέστη με μηχανές δε θα την τρελάνει, ούτε θα «κουμπώσει» με κάποια δική της εμπειρία.

Για αυτόν το λόγο αλλάζω την κατεύθυνση της κουβέντας ρωτώντας τη, πώς εμπλουτίζει τη ζωή της με νέες και καινούριες εμπειρίες.

Το σημαντικό εδώ είναι το πώς πλαισιώνεις την ερώτηση σου.

Αν τη ρωτήσεις «Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;» τότε μπορεί άνετα να σου πει «Δουλεύω όλη την ώρα οπότε δεν έχω ελεύθερο χρόνο.» ή «Ε να μωρέ τα κλασικά, βόλτες με φίλους, ταινίες, σειρές κλπ».

Αλλά, αν τη ρωτήσεις κάτι του στυλ «Πως διευρύνεις τους ορίζοντες σου;» ή «Τι κάνεις για να αποφύγεις να γίνει η ζωή σου υπερβολικά βαρετή ή κοινότυπη;», τότε και εκείνη θα απαντήσει πιο συγκεκριμένα και θα βρει μια καλή απάντηση αλλιώς θα νιώσει πως δείχνει βαρετή στα μάτια σου.

Επίσης, διατυπώνοντας τις ερωτήσεις σου με αυτόν τον τρόπο, την ωθείς στο να επενδύσει περισσότερο στην μεταξύ σας κουβέντα και στο να σου αποδείξει γιατί αξίζει να την γνωρίσεις.

Θες να μαγνητίσεις το ενδιαφέρον της και την προσοχή της; Δες εδώ

#3 Για να μην βαρεθεί μην μένεις σε ένα θέμα για πολύ ώρα

Συχνό επικοινωνιακό λάθος του μέσου άνδρα στο φλερτ είναι να μένει για πάρα πολύ ώρα σε ένα συγκεκριμένο θέμα και να μην αφήνει την συζήτηση να επεκταθεί και άλλου.

Ο λόγος για αυτό είναι προφανώς το γεγονός πως η κοπέλα έδειξε στην αρχή έναν ενθουσιασμό, ο άνδρας είπε από μέσα του «εδώ είμαστε» και άρχισε να μιλάει για αυτό μέχρι να «σβήσει ο Ήλιος».

Το πρόβλημα είναι όμως, πως οι ανθρώπινες συζητήσεις από τη φύση τους ρέουν ομαλά και αν μείνεις σε ένα θέμα για πάρα πολύ, κινδυνεύεις να κάνεις την κουβέντα να βαλτώσει και την κοπέλα να βαρεθεί.

Πως όμως καταβαίνεις αν είναι ώρα να αλλάξεις θέμα; Για αρχή η κοπέλα θα δείχνει λιγότερο ενθουσιασμένη από πριν και οι απαντήσεις της θα γίνονται ολοένα πιο απλές και σύντομες.

Επίσης όταν η κουβέντα βαλτώνει τείνει να γίνεται απρόσωπη (δηλαδή να μην μιλάτε για εσένα ή για την κοπέλα), επιφανειακή (μένετε περισσότερο σε γεγονότα και δεδομένα αντί να συζητάτε απόψεις και συναισθήματα) και επαναλαμβανόμενη (επαναφέρεις ξανά και ξανά το θέμα και δεν το αφήνεις να «πεθάνει»).

Έτσι, εκεί που ο διάλογος σας είχε ζωντάνια και ροή, αρχίζετε να νιώθετε πως δεν έχετε πια κάτι ουσιαστικό να πείτε.

Αν αφήσεις αυτή την ατμόσφαιρα να συνεχιστεί, τότε η κοπέλα θα βαρεθεί, θα χάσει το ενδιαφέρον της και θα θέλει να φύγει ή να φύγεις. Γι’ αυτό, άλλαξε θέμα.

#4 Μην καυχιέσαι, μην περηφανεύεσαι και μην «ανεβάζεις την αξία σου», αλλιώς θα βαρεθεί και θα ξενερώσει

Στις γυναίκες δεν αρέσουν οι άνδρες που προσπαθούν πολύ για να εντυπωσιάσουν. Γι αυτό και όταν υπερηφανεύεσαι ή καυχιέσαι για τα κατορθώματα σου και τον εαυτό σου, σπαταλάς χρόνο και ενέργεια.

Ναι, σίγουρα χρειάζεται να μοιραστείς τον εαυτό σου, τα δυνατά σου σημεία και τις επιτυχίες σου, καθώς εκείνη δεν θα τις ξέρει.

Το πρόβλημα του μέσου άνδρα εδώ, βρίσκεται στο γεγονός πως προσπαθεί υπερβολικά και με πολύ προφανή τρόπο να «ανεβάσει» τον εαυτό του και να αποδείξει πως αξίζει την προσοχή της.

Και αυτό είναι κακό γιατί:

 • Αν ήδη της αρέσεις, τότε με την υπερβολική προσπάθεια τη σπρώχνεις μακριά σου και την κάνεις να ξενερώνει μαζί σου.
 • Αν είναι ουδέτερη απέναντι σου ή βλέπει τον εαυτό της ως πιο έμπειρη, πετυχημένη κλπ, τότε με το να καυχιέσαι και να περηφανεύεσαι την κάνεις να νιώθει πως τρέχεις να την εντυπωσιάσεις.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Για αρχή να εστιάσεις στις θεμελιώδεις αρχές του φλερτ και να βελτιώσεις τις βάσεις σου ως ελκυστικός άνδρας.

Το να προσπαθείς τελευταία στιγμή να δείξεις φοβερός και τρομερός μέσα από αυτά που της λες για εσένα, όταν δεν έχεις φροντίσει τα βασικά, είναι εντελώς επιφανειακό και μια έμπειρη γυναίκα θα δει ξεκάθαρα πίσω από τα λόγια σου.

Οι λέξεις είναι ασήμαντες και κάνουν μικρή διαφορά εάν δεν ακολουθούνται από αντίστοιχες πράξεις. Η γυναίκα ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για το ποιος δείχνεις ότι είσαι και το τι εκπέμπεις παρά για αυτά που λες.

Το περπάτημα σου, η φωνή σου, η ματιά σου, οι εκφράσεις του προσώπου σου, οι κινήσεις του σώματος σου, η στάση του σώματος σου, το χαμόγελο σου. Φτιάξε αυτά και δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσεις ποτέ ξανά για το αν θα την εντυπωσιάσεις.

#5 Άκου ενεργά και δείχνε ενδιαφέρον για όσα σου λέει

Όταν αφήνεις την κοπέλα να μιλάει την περισσότερη ώρα, τότε και εκείνη μιλάει για τα πράγματα που απολαμβάνει και που την ενδιαφέρουν.

Για να το πετύχεις αυτό προφανώς χρειάζεται να ακούς ενεργά, να εκφράζεις ενδιαφέρον για όσα σου λέει και να της κάνεις τις σωστές ερωτήσεις, ώστε να σου ανοιχτεί περισσότερο.

Στην ουσία το να μιλάς με γυναίκες δεν έχει τόσο να κάνει με αυτά που τους λες αλλά με το να τις κάνεις να σου μιλούν εκείνες.

Όσο περισσότερο επενδύει η κοπέλα στην μεταξύ σας κουβέντα, τόσο περισσότερο ενδιαφέρουσα θα τη βλέπει και θα θέλει να συνεχίσετε να μιλάτε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!