Στάτους και Φλερτ: Σημασία δεν έχει το τι έχεις, αλλά το τι Εκπέμπεις - Men's Bible

Στάτους και Φλερτ: Σημασία δεν έχει το τι έχεις, αλλά το τι Εκπέμπεις

Στάτους και Φλερτ: Σημασία δεν έχει το τι έχεις, αλλά το τι εκπέμπεις, Καθόλου Απεγνωσμένος: Να την Επιθυμείς, αλλά να μην τη Χρειάζεσαι

Υπάρχει ένα στερεότυπο για την ερωτική έλξη που νιώθουν οι γυναίκες και λέει το εξής απλό πράγμα: οι γυναίκες έλκονται από άνδρες με υψηλό κοινωνικό στάτους. Κατά πόσο ισχύει αυτό;

Κάποιος που είναι αρκετά δημοφιλής στο περιβάλλον του, τείνει να ελκύει το γυναικείο ενδιαφέρον πιο εύκολα μας λένε.

Από πού πηγάζει αυτή η προτίμηση;Στάτους και Φλερτ: Σημασία δεν έχει το τι έχεις, αλλά το τι εκπέμπεις

Φλερτ και εξέλιξη

Έχουμε την τάση να κρίνουμε τις κοινωνικές δομές με βάση την υπάρχουσα εμπειρία μας και το πώς είναι η ζωή στην δική μας εποχή. Ξεχνάμε όμως πως όλα όσα απολαμβάνουμε δεν είναι παρά μονάχα πρόσφατα δώρα της επιστημονικής εξέλιξης.

Εκατόν πενήντα χρόνια πριν, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, πόσο μάλλον δέκα χιλιάδες χρόνια πριν.

Για το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, ο άνθρωπος έζησε σε μικρές φυλές και σε περιβάλλοντα γεμάτα κινδύνους.

Και σε αυτά τα περιβάλλοντα, ο άνθρωπος εξελίχθηκε και ανέπτυξε ένστικτα και ασυνείδητους μηχανισμούς που έχει και σήμερα.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την γυναικεία ερωτική έλξη θα μου πεις.

Έχουν και παραέχουν. Γιατί το κοινωνικό στάτους του άνδρα, ειδικά σε μια κοινωνία που αντιμετώπιζε μόνιμα εξωγενείς απειλές, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την επιβίωση και την ασφάλεια.

Ένας άνδρας που αναγνωρίζονταν από άλλους, που είχε κύρος και ισχύ και που μπορούσε να ηγηθεί, ήταν άνδρας δυνατός που μπορούσε να επιβιώσει. Είχε τον έλεγχο των συναισθημάτων του και κριτική σκέψη και άρα μπορούσε να πάρει καλύτερες αποφάσεις.

Εξελικτικά λοιπόν ένας τέτοιος άνδρας ήταν πιο έξυπνη επιλογή για μια γυναίκα από κάποιον τύπο που ολόκληρη η φυλή αντιμετώπιζε ως τεμπέλη ή αδύναμο.

Σε μια εποχή που η ανθρώπινη ζωή ήταν πιο απλή, η ερωτική έλξη που ένιωθε μια γυναίκα είχε άμεση σχέση με την επιβίωση εκείνης και των παιδιών της.

Δεν είχε σημασία λοιπόν αν κάποιος ήταν ομορφόπαιδό ή όχι. Αν ήταν δυναμικός, αποφασιστικός και είχε αρκετή ισχύ για να παρέχει τροφή και ασφάλεια τότε είχε το προβάδισμα στο ερωτικό παιχνίδι.

Σημασία δεν έχει το τι έχεις, αλλά το τι εκπέμπεις

Σήμερα, η ζωή είναι πολύ διαφορετική, και παρά το γεγονός πως μια γυναίκα μπορεί εύκολα να φροντίσει τον εαυτό της και να μεγαλώσει ένα παιδί, οι σκιές αυτών των αρχαίων ενστίκτων συνεχίζουν να υπάρχουν.

Το ερωτικό ενδιαφέρον που θα δείξει η γυναίκα για τον άνδρα συνεχίζει να πηγάζει, όχι από το αν ο άνδρας έχει ωραίο πρόσωπο, αλλά από το κοινωνικό του στάτους.

Με λίγα λόγια το κλειδί στο φλερτ, συμπυκνώνεται στο πως θα δείξεις αυτό που λέμε κοινωνική αξία και στο πως θα προβάλεις τα χαρακτηριστικά που πυροδοτούν την ερωτική έλξη.

Και για να μην παρεξηγηθώ, λέγοντας στάτους δε μιλάω για τα σύμβολα στάτους, όπως είναι τα επώνυμα brands στα ρούχα, τα ακριβά αμάξια κλπ.

Στο μακρινό παρελθόν ο αρχηγός της φυλής το πολύ πολύ να είχε μια προβιά παραπάνω.

Αυτό που μετράει πια είναι το πώς συμπεριφέρεται ο άνδρας στον εαυτό του, από το πώς συμπεριφέρεται στους άλλους και από το πώς του συμπεριφέρονται οι άλλοι.

Δεν χρειάζεται να είσαι CEO πολυεθνικής ή ο πρόεδρος των ΗΠΑ για να φλερτάρεις αποτελεσματικά.

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να κάνεις τη γυναίκα να νιώσει πως είσαι άνδρας συναισθηματικά ισχυρός και, καθώς το στάτους είναι πάντα σχετικό με το περιβάλλον, να δώσεις την αίσθηση του υψηλού κοινωνικού στάτους στο περιβάλλον που είσαι.

Για να εκπέμπεις υψηλό στάτους στις γυναίκες, δες εδώ

Πώς να αυξήσεις το στάτους σου στο μπαρ

Τώρα θα με ρωτήσεις πως θα το κάνεις αυτό σε ένα περιβάλλον όπως είναι ένα μπαρ; Πως θα την κάνεις να νιώσει πως είσαι άνδρας με στάτους;

Στην πραγματικότητα είναι απλό και μπορείς να το κάνεις εύκολα χωρίς να κάνεις το φλερτ αχρείαστα πολύπλοκο.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να σιγουρευτείς πως η σκέψη σου είναι αγκυροβολημένη στην διασκέδαση. Καμία δε θέλει κάποιον που είναι μουτρωμένος και δείχνει λυπημένος.

Διατήρησε λοιπόν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο σου ότι και να γίνει. Δείχνει αυτοπεποίθηση και πως μένεις ανεπηρέαστος από τα εμπόδια που μπορεί να σου τύχουν.

Το δεύτερο πράγμα που χρειάζεσαι, είναι να μην είσαι μόνος σου αλλά να είσαι σε παρέα με γυναίκες και άνδρες – και όχι σκέτη ανδροπαρέα –  και να συμμετέχεις ενεργά.

Ο τύπος που έχει βγει με ένα – δύο φίλους με τους οποίους μιλάει λίγο και όλη την υπόλοιπη ώρα σκανάρει το μαγαζί, δεν προβάλει υψηλό στάτους και δεν είναι ελκυστικός.

Χρειάζεται η κοπέλα να σε δει να περνάς καλά, να διασκεδάζεις και να μιλάς με όλους. Τα θετικά συναισθήματα μαγνητίζουν το ενδιαφέρον πολύ πιο εύκολα και αβίαστα και με το να είσαι κοινωνικός δίνεις την αίσθηση πως είσαι περιζήτητος.

Τρίτον, μην κοντοστέκεσαι ή περιτριγυρίζεις την κοπέλα που σου αρέσει, δείχνοντας εμφανώς πως θες μεν να της μιλήσεις αλλά διστάζεις. Όσο πιο αυθόρμητη φαίνεται η προσέγγιση σου τόσο το καλύτερο για εσένα.

Τέταρτον δώσε μεγάλη προσοχή στη γλώσσα του σώματος σου. Το σώμα σου θα πει πολλά περισσότερα για εσένα απ’ ότι τα λόγια σου. Φρόντισε λοιπόν να διατηρείς μια στάση που εκπέμπει άνεση και αυτοπεποίθηση και κάθε φορά που θα πιάνεις τον εαυτό σου να χαλάει τη στάση του σώματος σου φρόντισε να την επαναφέρεις.

Πέμπτον, όταν μιλήσεις σε κάποια κοπέλα και δεις ότι υπάρχει ανταπόκριση, μην κατασκηνώσεις στην παρέα της, πάντα πρέπει να σέβεσαι τα όρια της.

Όσο περισσότερο χρόνο μένεις στην παρέα της και της μιλάς τόσο αυξάνεις τις πιθανότητες η κουβέντα σας να βαλτώσει και η κοπέλα να ενοχληθεί. Επίσης δείχνοντας πως έχεις «ξεχάσει» τους φίλους σου για χάρη της εκπέμπεις χαμηλότερο στάτους από εκείνη.

Τέλος, φρόντισε να μιλάς με το προσωπικό στο μαγαζί και να γνωριστείς μαζί του. Όταν φαίνεται πως γνωρίζεις και μιλάς σε καλό και ευχάριστο κλίμα με τους υπάλληλους στο μαγαζί, τότε στο στάτους σου στο συγκεκριμένο περιβάλλον ανεβαίνει.

Με λίγα λόγια δείξε πως είσαι άνδρας κοινωνικός, με αυτοπεποίθηση, που ξέρει πώς να διασκεδάζει και να περνάει καλά και θα δεις πως σε οποιοδήποτε περιβάλλον κι αν είσαι θα μπορείς να τραβήξεις τα γυναικεία βλέμματα.

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για το πώς να φλερτάρεις αποτελεσματικά με ωραίο τρόπο, τότε απλά επικοινώνησε μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!