Αναβαθμίσου μέσα από τα Χόμπι σου: 4 δραστηριότητες που μπορούν να σε αλλάξουν - Men's Bible

Αναβαθμίσου μέσα από τα Χόμπι σου: 4 δραστηριότητες που μπορούν να σε αλλάξουν

Αναβαθμίσου μέσα από τα Χόμπι σου: 4 δραστηριότητες που μπορούν να σε αλλάξουν, Πως να γίνεις καλός σε κάθε δεξιότητα

Όταν γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, συνηθίζεται να κάνεις κάποιες κλισέ ερωτήσεις ώστε να αποσπάσεις πληροφορίες για τον άλλο, να σχηματίσεις μια εικόνα και να βρεις, αν υπάρχουν, κοινά σημεία.

Αυτή η διαδικασία συχνά περιλαμβάνει ερωτήσεις για τη δουλειά, την καταγωγή ή τον τόπο διαμονής. Στοιχεία που όμως είναι κάπως στατικά, βαρετά σα θέματα συζήτησης και τις περισσότερες φορές δεν αποκαλύπτουν και πάρα πολλά.

Στην πραγματικότητα μαθαίνουμε πολλά περισσότερα για τους άλλους (όπως και οι άλλοι για εμάς), από τα πράγματα με τα οποία παθιάζονται και από το πώς επιλέγουν οι ίδιοι να ξοδέψουν τον ελεύθερο χρόνο τους .

Όπως έχει γράψει και ο Κοσμάς σε προηγούμενο άρθρο, οι δραστηριότητες με τις οποίες διαλέγουμε από μόνοι μας να ασχοληθούμε, τα χόμπι δηλαδή, είναι εξαιρετικά σημαντικές. Και πέρα από το να γεμίζουν το χρόνο μας, να μας χαλαρώνουν και να μας διασκεδάζουν, αρκετά από αυτά έχουν και μια ακόμα φανταστική ικανότητα.

Μπορούν να μας επηρεάσουν, να μας αλλάξουν και να μας μεταμορφώσουν. Και αυτό γιατί σταδιακά, μέσα από αυτές τις ασχολίες, αποκτάμε καινούριες δεξιότητες, γνώσεις και εμπειρίες.

Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά τα χόμπι και τί οφέλη μπορείς να αποκομίσεις.

#1 Πολεμικές τέχνες

Όλοι ξέρουμε τα πλεονεκτήματα της άσκησης και της γυμναστικής, οπότε δε θα τα αναφέρω εδώ. Όμως οι πολεμικές τέχνες και τα μαχητικά αθλήματα δε μένουν μόνο σε αυτά, αλλά προσφέρουν και άλλα. Οφέλη που δεν έχουν να κάνουν με το σώμα αλλά με το χαρακτήρα.

Μέρος της ζωής είναι να δεχόμαστε χτυπήματα, είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, όπως είναι μια σχέση που μας απογοητεύει, μια αρρώστια ή μια αποτυχία. Μέρος των πολεμικών τεχνών είναι επίσης να δέχεσαι χτυπήματα και μάλιστα πολλά, πάλι κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Ίσως είναι μια δυνατή αναπάντεχη γροθιά που δέχεσαι τη στιγμή που νομίζεις πως είσαι ασφαλής, η συγκλονιστική διαπίστωση που ακολουθεί πως τελικά δε ξέρεις και τόσο να φυλάγεσαι ή η ανακάλυψη πως η τεχνική σου είναι κακή και πως θες ακόμα αρκετή βελτίωση.

Πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα να δεχτείς ένα χτύπημα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις. Για να μπορέσεις λοιπόν να βελτιωθείς και να προχωρήσεις θα πρέπει να αποδεχτείς αυτό το γεγονός.

Να μάθεις να δέχεσαι τα χτυπήματα να σηκώνεσαι και να προχωράς. Αυτό όχι μόνο σε κάνει πιο ανθεκτικό, αλλά καθώς βλέπεις τον εαυτό σου να βελτιώνεται, ενισχύει την αυτοπεποίθηση σου και την εμπιστοσύνη που έχεις στον εαυτό σου και τις ικανότητες σου.

#2 Θέατρο

Το θέατρο είναι εξαιρετικό χόμπι και ένα φοβερό εργαλείο self-development. Δε μιλάω για παρακολούθηση παραστάσεων, όχι. Αν και αυτό έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Μιλάω για τη συμμετοχή σε παραστάσεις. Να ανέβεις ο ίδιος στο σανίδι και να υποδυθείς κάποιον άλλο.

Αν το καλοσκεφτείς, η δουλειά ενός ηθοποιού δεν είναι απλά να απαγγέλει μερικές λέξεις. Η δουλειά του είναι μιλάει με το σώμα του και να εκφράζει αποτελεσματικά συναισθήματα όπως οργή, ευτυχία, δυσαρέσκεια και ελπίδα.

Πέρα λοιπόν από την ίδια την έκθεση σε κοινό, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με μια ομάδα, το θέατρο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μεγαλύτερη ευελιξία και φυσικότητα στο σώμα σου και να μάθεις να εκφράζεις τα συναισθήματα σου. Κάτι πολύ σημαντικό, καθώς για τους περισσότερους άντρες το να μεταφέρουν αποτελεσματικά το πώς νιώθουν και αισθάνονται, είναι η αχίλλειος πτέρνα στην επικοινωνία τους.

Θες να μεταμορφώσεις την εικόνα που προβάλεις; Δες εδώ

#3 Χορός

Ο χορός είναι μια κλασική επιλογή για τους άντρες που επιθυμούν να βελτιωθούν στο φλερτ και αυτό γιατί οι σχολές χορού, συχνά είναι γεμάτες από γυναίκες και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για μια γνωριμία.

Ακόμα και αν δεν ήταν έτσι όμως, ο χορός παραμένει δυνατή επιλογή ως χόμπι για έναν άντρα και αυτό γιατί όπως το θέατρο, σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις να ελέγχεις καλύτερα το σώμα σου.

Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει και εσύ σε γάμους, γλέντια και διάφορα αντίστοιχα events πως η αντρική πλειοψηφία δυσκολεύεται να σηκωθεί και να χορέψει. Η έλλειψη εμπειρίας και η ιδέα πως τον παρακολουθούν, κάνει το μέσο άντρα να θέλει να το αποφύγει πάση θυσία και καθώς η ανθρώπινη επικοινωνία είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό της μη λεκτική, όπως καταλαβαίνεις, αυτή η αποφυγή εκπέμπει και λίγο ανασφάλεια.

Η ενασχόληση με το χορό λοιπόν μπορεί να απελευθερώσει το σώμα σου και να σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερη στάση σώματος και πιο άνετη και φυσική κίνηση στο χώρο . Δύο στοιχεία που εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι πως σε αρκετά είδη χορών όπως οι λάτιν, χρειάζεται να χορέψεις με μια γυναίκα και να την καθοδηγήσεις στα βήματα. Για έναν άντρα που είχε λίγες εμπειρίες και επαφές με γυναίκες στη ζωή του και χαμηλή αυτοπεποίθηση, αυτό είναι μια τρομερή ευκαιρία.Αναβαθμίσου μέσα από τα Χόμπι σου: 4 δραστηριότητες που μπορούν να σε αλλάξουν

Αυτό γιατί μέσω του χορού, του δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσει την εμπειρία που του έλειπε όλα αυτά τα χρόνια, να συνηθίσει την επαφή με το άλλο φύλο, να εξοικειωθεί με το να αγγίζει μια γυναίκα (ώστε το χέρι του να μην αιωρείται πάνω από τη μέση της) και φυσικά να μάθει να ηγείται κάνοντας εκείνος πρώτος το βήμα .

#4 Διάβασμα

Σε σύγκριση με τις πολεμικές τέχνες, το θέατρο και το χορό, το διάβασμα υπολείπεται σε αίγλη και prestige. Και η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα εντυπωσιάσεις κάποιον αν του πεις πως λατρεύεις την ανάγνωση βιβλίων, όμως απ’ όλα τα χόμπι είναι ίσως και το πιο σημαντικό.

Ανοίγοντας ένα βιβλίο δεν εκθέτεις τον εαυτό σου μόνο στις εικόνες, τα γράμματα και τις λέξεις, αλλά ανοίγεις μια πύλη σε έναν άλλο κόσμο. Σε μια καινούρια εμπειρία.

Το βασικό πλεονέκτημα του διαβάσματος είναι πως έτσι απορροφάς καινούριες γνώσεις και πληροφορίες. Και αυτό δεν ισχύει μόνο αν διαβάζεις επιστημονικά βιβλία, άλλα και όταν καταβροχθίζεις με μανία λογοτεχνία και μυθιστόρημα.

Μπορεί να μην έχεις κάνει ποτέ αναρρίχηση στο Έβερεστ, να μη σε έχει καταδιώξει ποτέ μια συμμορία στα επικίνδυνα σοκάκια μιας ξένης πρωτεύουσας ή να μη βίωσες μια τεράστια φυσική καταστροφή. Διαβάζοντας όμως, έχεις τη δυνατότητα να νιώσεις την εμπειρία τους, να μάθεις πως νιώθει κάποιος που περνάει κάτι τέτοιο και να πιστέψεις πως είσαι και εσύ εκεί.

Μέσω των ιστοριών, των συναισθημάτων και των εικόνων, το διάβασμα έχει τη μαγική ικανότητα όχι μόνο να διευρύνει της γνώσεις σου, αλλά και να αναπτύξει τη συναισθηματική σου νοημοσύνη.

Είκοσι λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να κάνεις το διάβασμα μια συναρπαστική συνήθεια η οποία θα σε βοηθήσει να συνδεθείς ευκολότερα με τους ανθρώπους γύρω σου, να αναπτύξεις πλουσιότερο λεξιλόγιο βελτιώνοντας την έκφραση και την επικοινωνία σου και φυσικά, να βγάζεις προς τα έξω έναν πιο ευφυή και καλλιεργημένο εαυτό.

Σε αυτό βέβαια θα σε βοηθήσουμε και εμείς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!