Πώς να αποφύγεις την FriendZone - Men's Bible

Πώς να αποφύγεις την FriendZone

Πώς να αποφύγεις την FriendZone

Δεν ξέρω ποια είναι η άποψή σου για την FriendZone, την κατάσταση δηλαδή όπου εσύ γουστάρεις την κοπέλα, αλλά αυτή σε κατατάσσει στους φίλους της μόνο, αλλά θα συμφωνήσεις κι εσύ μαζί μου ότι είναι χάλια κατάσταση. Και συνήθως έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει αρκετή έλξη της κοπέλας για εσένα, γιατί κατά τα άλλα αυτή η μυθική FriendZone δεν υπάρχει.

Αλλά το να σου λέω ότι η FriendZone δεν υπάρχει ίσως είναι μια καλή συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε, αλλά δεν σε βοηθάει αν το βλέπεις να πηγαίνεις προς τα εκεί.

Γιατί όπως και να έχει αν η κοπέλα τελικά σε βλέπει και σου συμπεριφέρεται σαν φίλο, ενώ εσύ θέλεις και άλλα πράγματα, τότε η κατάσταση είναι άσχημη. Και φυσικά κατανοώ ότι είναι μεγάλο πλήγμα και για τον εγωισμό σου.

Οπότε, το καλύτερο είναι να αποφύγεις την FriendZone από την πρώτη στιγμή.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Μεγάλο μέρος της ευθύνης για να μπεις στην FriendZone έχει να κάνει με το ότι το παίζεις εκ του ασφαλούς. Δεν τόλμησες να κάνεις κινήσεις που χρειάζονταν, γιατί φοβόσουν την απόρριψη. Με αποτέλεσμα να είσαι παθητικός για μεγάλο διάστημα και τώρα να πρέπει να δουλέψεις σκληρότερα και να ρισκάρεις περισσότερα.

Λυπάμαι που στο λέω.

Ξεκινάμε υποθέτοντας ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον επίπεδο συμπάθειας από μεριάς της. Όχι, από μόνο του δεν είναι καθόλου αρκετό, αλλά είναι μία βάση για να δουλέψουμε. Οπότε θεωρούμε ότι νιώθει άνετα με την παρουσία σου, περνάτε κάποιο χρόνο μαζί και όχι μόνο σε παρέα.

Για να ξεκινήσεις λοιπόν, θα πρέπει με τον τρόπο σου να δείξεις ότι δεν είστε μόνο φίλοι. Αν δεν το κάνεις σαφές αυτό, δεν βοηθάς τον εαυτό σου.

Χρειάζεται να αρχίσεις να νιώθεις άνετα ο ίδιος με την ιδέα της σεξουαλικής κλιμάκωσης. Γιατί είμαι σίγουρος ότι αν σε ρωτήσω κι από μόνος σου θα μου πεις ότι δεν είσαι καθόλου άνετος μαζί της. Το άγγιγμα είναι πολύ σημαντικό στους ανθρώπους. Είναι μια μορφή επικοινωνίας, εγγύτητας, άνεσης. Και θες να είσαι άνετος να την αγγίζεις, αλλά να είναι και αυτή άνετη με το δικό σου άγγιγμα.

Για να μπορείς να εκφράζεις το ενδιαφέρον σου αποτελεσματικά, δες εδώ

Για να γίνει αυτό, πρέπει να την αγγίζεις χαλαρά αλλά με νόημα. Να έχεις την άνεση να την παίρνεις αγκαλιά με το ένα χέρι όπως περπατάτε δίπλα –δίπλα και λίγο μετά να την σπρώχνεις μακριά για αστείο. Άγγιξε το μπράτσο της για έμφαση όταν λες μια ιστορία. Βάλε το χέρι σου χαμηλά στην πλάτη της καθώς μπαίνετε σε κάποιο μαγαζί.

Πέραν όλων αυτών χρειάζεται να έχεις το θάρρος και να φλερτάρεις. Δεν υπάρχει τίποτα λυπηρότερο από έναν τύπο που κάνει αστείο ότι θέλει να είναι με την κοπέλα και μετά το παίρνει πίσω.Πώς να αποφύγεις την FriendZone

Άλλαξε το πλαίσιο

Σκέψου το εξής: όταν μιλάς σε αυτήν την κοπέλα; Πως αναφέρεται αυτή σε σένα; Αναφέρει πουθενά ότι είστε πολύ καλοί φίλοι; Λέει ότι «θέλει να βρει έναν καλό τύπο σαν κι εσένα»; Σου μιλάει για άλλους τύπους που της αρέσουν, λες και είσαι η κολλητή της; Αυτό που κάνει είναι να ορίζει το πλαίσιο της σχέσης σας. Αν εσύ συμφωνείς, είναι σαν να αποδέχεσαι αυτή τη δυναμική, ότι δηλαδή είστε φίλοι (οπότε μην απορήσεις που θα καταλήξεις στην FriendZone).

Είναι δική σου δουλειά να αλλάξεις αυτό το πλαίσιο. Πρέπει να της δώσεις ένα αστείο παρατσούκλι, να της κάνεις πειράγματα. Να είσαι τόσο απόμακρος, όσο πρέπει. Ελκυστικός και με αυτοπεποίθηση

Αν έρχεται να σου παραπονεθεί για κάποιον τύπο με τον οποίον βγήκε, χρειάζεται να μην κάτσεις έτσι πειθήνιος. Πες της «άκου απλά για να ξέρεις, πριν βγάλεις το καλό παγωτό και αρχίσουμε να κλαίμε μαζί, ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο κάθομαι να σε ακούσω είναι επειδή από εδώ που είμαι φαίνεται το ντεκολτέ σου». Αυτό που θέλω να κατανοήσεις, είναι πως δεν είσαι η κολλητή της και αυτό πρέπει να το λέει και η συμπεριφορά σου…

Τέλος, χρειάζεται να είσαι έτοιμος να φύγεις…

Κανείς δεν έχει κάθε γυναίκα. Και παρόλο που θα το προσπαθήσεις με την συγκεκριμένη δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι θα τα καταφέρεις. Οπότε αν συνεχίσει να σου φέρεται σαν να είσαι η κολλητή της, μπορείς να κάτσεις εκεί να περιμένεις και να ελπίζεις. Αλλά όσο το κάνεις αυτό είναι σαν να αποδέχεσαι τον τρόπο που σε βλέπει. Εναλλακτικά μπορείς να απορρίψεις αυτό το πλαίσιο και να φύγεις.

Για αυτό πρέπει να είσαι πρόθυμος να απομακρυνθείς. Θα πονέσει, θα σε ενοχλήσει, αλλά σύντομα θα είσαι έτοιμος για την επόμενη κοπέλα. Και πέραν όλων αυτών, όταν σε δει εκεί έξω να περνάς καλά με άλλες κοπέλες, κοπέλες που σε γουστάρουν. Ε, αυτό και μόνο του μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Έχεις απορίες; Έλα να συζητήσουμε από κοντά. Κλείσε μια συνάντηση!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!