Ιστορίες απ’ τη ζωή σου: Πως να τις αξιοποιείς σωστά - Men's Bible

Ιστορίες απ’ τη ζωή σου: Πως να τις αξιοποιείς σωστά

Πως να αξιοποιείς σωστά τις ιστορίες απ’ τη ζωή σου στο φλερτ

Στο φλερτ, πρέπει πάντα να έχεις αρκετές ιστορίες να λες για τον εαυτό σου και τη ζωή σου.

Δε χρειάζεται να είναι υπερβολικά υπέροχες και συναρπαστικές ως ιστορίες. Απλά θα πρέπει να προκαλούν το ενδιαφέρον του ακροατή και να αναδεικνύουν κάποια θετικά χαρακτηριστικά σου.

Μια καλή ιστορία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές.

Ωστόσο, ως επί το πλείστον, χρειάζεται να πληρεί τα ακόλουθα κριτήρια:

#1 Είναι σχετική με τη συζήτηση

Κάθε φορά που πας να αφηγηθείς μια ιστορία απ’ τη ζωή σου, θα πρέπει η ιστορία αυτή να σχετίζεται με το θέμα το οποίο συζητάτε, διαφορετικά θα δείχνει ασύνδετη και θα μοιάζει σαν να προσπαθείς υπερβολικά να θες να μιλάς μόνο για τον εαυτό σου.

Αν λοιπόν έχεις κάποιο γεγονός που σου έτυχε καιρό πριν αλλά σχετίζεται με το θέμα για το οποίο μιλάτε, δεν υπάρχει κανένα θέμα να το αναφέρεις στη συζήτηση και να αφηγηθείς την ιστορία αυτή.

Ωστόσο, όσο πιο πρόσφατο είναι το γεγονός που θα αφηγηθείς τόσο το καλύτερο. Ο λόγος για αυτό είναι πως οι ιστορίες που βασίζονται σε πρόσφατα γεγονότα έρχονται στο μυαλό σου πιο εύκολα και η εξιστόρηση τους γίνεται με πιο ομαλό και φυσικό τρόπο.

Αντίθετα, μια παλιά ιστορία η οποία έχει μικρή σχέση με το θέμα της κουβέντας σας, θα βάλει την κοπέλα σε υποψίες πως θες απλά να την εντυπωσιάσεις. Επίσης, αν θυμάσαι μονάχα γεγονότα απ’ το μακρινό παρελθόν αυτό θα την κάνει να υποθέσει πως η καθημερινότητα σου είναι βαρετή και ανιαρή.

#2 Είναι αληθινή

Το να προσπαθήσεις να βγάλεις έναν ψεύτικο εαυτό προς τα έξω είναι μεγάλο λάθος. Η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια ακόμα και αν κάποιες φορές καθυστερεί λίγο.

Επίσης όσο περισσότερο κρύβεις τον πραγματικό σου εαυτό, τόσο περισσότερο ενισχύεις την πεποίθηση πως χρειάζεται να τον κρύβεις, δηλαδή ενισχύεις το κοινωνικό άγχος σου και συνεχίζεις να σε νοιάζει υπερβολικά η γνώμη των άλλων για εσένα.

Πέρα όμως από τους ηθικούς και ψυχολογικούς λόγους που πρέπει πάντα να εξιστόρησε αληθινά γεγονότα, υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι.

Γιατί δύσκολα βρίσκεις ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες να αναφέρεις όταν η ιστορία δεν βασίζεται σε πραγματικό γεγονός. Όταν όμως αφηγείσαι κάτι που συνέβη πραγματικά, τότε όλες οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες του γεγονότος ξεπηδούν αβίαστα από τη μνήμη σου.

Και αυτό είναι σημαντικό γιατί οι λεπτομέρειες είναι που δίνουν στις ιστορίες σου τη νοστιμιά τους και τις κάνουν ενδιαφέρουσες και ξεχωριστές.

#3 Χτίζει σασπένς

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν όσοι δυσκολεύονται να αφηγηθούν ιστορίες απ’ τη ζωή τους είναι πως θεωρούν ότι δεν έχουν τίποτα αξιόλογο να πουν. Η αίσθηση αυτή πηγάζει από την πεποίθηση πως το γεγονός αυτό καθ’ αυτό είναι που κάνει μια ιστορία ενδιαφέρουσα.

Όντως, τα γεγονότα που διηγείσαι παίζουν ένα ρόλο. Όμως ο ρόλος αυτός είναι μικρός.

Δεν έχει τόσο σημασία αν είδες κάποιον κομήτη να πέφτει απ’ τον ουρανό ή αν απλά εξιστορείς το πως πέταξες τα σκουπίδια χθες το βράδυ. Σίγουρα το ένα γεγονός έχει περισσότερο ενδιαφέρον απ’ το άλλο, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει τον ακροατή σου να κρέμεται απ’ τα χείλη σου, είναι το πως χτίζεις σασπένς.

Όσο ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεις το γεγονός κεντρίζει και αυξάνει την περιέργεια του ακροατή σου, δελεάζει την προσοχή του και δημιουργεί εικόνες στο μυαλό του, τότε εκείνος προσέχει με ανυπομονησία την κάθε σου λέξη.

Πως να χρησιμοποιείς τις ιστορίες στο φλερτ

Το πιο κοινό λάθος στο φλερτ είναι το να προσπαθείς πολύ για να δείξεις cool και ωραίος τύπος.

Και όσο περισσότερο στοχεύεις στο να εντυπωσιάσεις τη γυναίκα με την οποία φλερτάρεις, τόσο πιο εύκολο είναι μην την κερδίσεις.

Πα’ όλα αυτά, αυτό δε σημαίνει πως δε χρειάζεται να αναδείξεις τον εαυτό σου, τις επιτυχίες σου και τα καλά σου στοιχεία. Απλώς δεν πρέπει να υπερβάλεις.

Οι ιστορίες που λες στο φλερτ, χρειάζεται να παρουσιάζουν την καλή πλευρά του εαυτού σου απλώς φρόντισε να θυμάσαι τα εξής όταν αφηγείσαι κάποιο γεγονός απ’ τη ζωή σου:

  • Οι άλλοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τις απλές λεπτομέρειες της ζωής σου.
  • Οι άλλοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τους ανθρώπους που είναι δημοφιλείς.
  • Στους άλλους αρέσει να βλέπουν πως είσαι άνθρωπος που εκφράζει την εκτίμηση του προς τους τρίτους ανοιχτά, χωρίς να γίνεσαι κόλακας.
  • Αν το γεγονός που εξιστόρησε δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, χρειάζεται να χτίσεις περισσότερη ίντριγκα και σασπένς για να κρατήσεις τον ακροατή σου σε εγρήγορση.

Συνδύασε τις παραπάνω αρχές φροντίζοντας οι ιστορίες που λες να αναδεικνύουν τις καλές πλευρές σου, χωρίς όμως υπερβολές.

Η αφήγηση ιστοριών αποτελεί μια από τις πιο βασικές και απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να έχεις αναπτύξει για να φλερτάρεις καλά. Όταν κάποιος μου λέει πως δεν το ‘χει ή πως δεν έχει τι να πει στο φλερτ, συνήθως δεν έχει εξασκηθεί αρκετά (ή και καθόλου) στο να βγάζει τον αφηγητή από μέσα του.

Από τη στιγμή που εξασκηθείς αρκετά στην αφήγηση ιστοριών, θα δεις πως θα λες ιστορίες με πολύ φυσικό τρόπο και χωρίς να το έχεις προετοιμάσει.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, καλό θα ήταν να έχεις μια «τράπεζα ιστοριών» στην οποία μπορείς να ανατρέχεις.

Για να μάθεις να λες συναρπαστικές ιστορίες που κάνουν κάθε γυναίκα να κρέμεται απ’ τα χείλη σου, δες εδώ

Έχε μια «Τράπεζα ιστοριών»

Αν ετοιμάζεσαι να βγεις ραντεβού ή να βγεις για να κάνεις νέες γνωριμίες, καλό θα ήταν να έχεις προετοιμάσει κάποιες ιστορίες από τη ζωή σου να πεις.

Δε χρειάζονται υπερβολές, ούτε υπερβολική προετοιμασία. Μπορείς απλά να αφιερώσεις πέντε λεπτά και να συλλογιστείς τι ιδιαίτερο συνέβη την εβδομάδα που πέρασε το οποίο θα γίνονταν μια καλή σύντομη ιστορία.

Μπορείς και να προβάλεις λίγο την ιστορία αν νιώσεις ότι το χρειάζεσαι, αλλά μην κολλήσεις σε αυτό. Αν προσπαθήσεις να απομνημονεύσεις την ιστορία θα την διηγηθείς σαν να απαγγέλλεις μέσα από ένα βιβλίο, κάτι που θα σε κάνει να δείχνεις αφύσικος και σφιγμένος.

Αυτό που θες είναι να θυμάσαι τις βασικές λεπτομέρειες και μπορείς αν θες να γράψεις κάπου τα κύρια σημεία της για να την έχεις εύκαιρη αν τη χρειαστείς.

Έτσι, αφιερώνοντας λίγα λεπτά πριν την έξοδο, θα έχεις εφεδρικό υλικό σε περίπτωση που νιώσεις πως ξεμένεις από σφαίρες στον διάλογο και δεν έχεις τι άλλο να πεις.Πως να αξιοποιείς σωστά τις ιστορίες απ’ τη ζωή σου στο φλερτ

Μεγάλες ή σύντομες ιστορίες;

Όσο το φλερτ προχωράει, τόσο πιο εύκολο είναι να βγάλεις απ’ το οπλοστάσιο σου τις πιο μεγάλες, cool και ενδιαφέρουσες ιστορίες σου.

Κυρίως γιατί όταν αρχίσετε να συνδέεστε συναισθηματικά με την κοπέλα και να γνωρίζεστε περισσότερο, είναι πιο εύκολο να κατευθύνεις την κουβέντα προς πιο παλιές και συναισθηματικά έντονες εμπειρίες.

Ωστόσο, όταν το φλερτ βρίσκεται ακόμα στην αρχή του και ακόμα δεν έχεις κεντρίσει το ενδιαφέρον και την προσοχή της, δεν μπορείς να αρχίσεις να αφηγείσαι μεγάλες ιστορίες ούτε μπορείς να τις εισάγεις στην κουβέντα το ίδιο εύκολα.

Εδώ λοιπόν χρειάζεσαι την ευελιξία μικρών, σύντομων ιστοριών που περιγράφουν απλά καθημερινά πράγματα που σου έχουν συμβεί.

Και όσο πιο πρόσφατα είναι τα γεγονότα αυτά τόσο το καλύτερο ώστε να μπορείς να πεις αρκετές ιστορίες και με αυτόν τον τρόπο να γεμίσεις τον αμήχανο χρόνο και να μοιραστείς περισσότερα για τον εαυτό σου.

Οποιοδήποτε γεγονός κάνει για ιστορία αρκεί να ταιριάζει με την κουβέντα που κάνετε και να εκφράζει κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σου. Να θυμάσαι πως στις ιστορίες που λέμε κατά τη διάρκεια του φλερτ, μεγαλύτερη αξία έχει το πως αντιδρούν οι άλλοι σε εσένα, πως αντιδράς εσύ στους άλλους και ποια είναι η δική σου σχέση με το γεγονός το οποίο περιγράφεις.

Αυτό που έχει σημασία είναι ο χαρακτήρας που βγάζεις καθώς λες την ιστορία και όχι το γεγονός καθ’ αυτό.

Πρόσθεσε και λίγο χιούμορ και έχεις ένα πανίσχυρο κοινωνικό εργαλείο που βοηθάει τους άλλους να νιώθουν πιο άνετα μαζί σου και να νιώθουν σαν να σε γνωρίζουν χρόνια.

Να θυμάσαι πως η αφήγηση ιστοριών είναι μια ικανότητα την οποία καλλιεργείς και δεν την έχεις έμφυτη.

Αν λοιπόν νιώθεις πως δεν το ‘χεις με τις ιστορίες, μην αφήσεις την αίσθηση αυτή να σε ρίξει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις την άδεια στον εαυτό σου να πει στους άλλους ιστορίες ανιαρές και βαρετές.

Έπειτα, αφού εξασκηθείς αρκετά και αποκτήσεις τη συνήθεια να αφηγείσαι γεγονότα απ’ τη ζωή σου με τη μορφή ιστορίας, μπορείς να ανησυχήσεις για τεχνικές λεπτομέρειες και για το πως να κάνεις τις ιστορίες σου καλύτερες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!