Ο Κανόνας της Ελάχιστης Δυνατής Προσπάθειας στο Φλερτ - Men's Bible

Ο Κανόνας της Ελάχιστης Δυνατής Προσπάθειας στο Φλερτ

Ο θεμελιώδης Κανόνας της ελάχιστης δυνατής προσπάθειας στο Φλερτ

Ένας πολύ απλός, αλλά καθολικός κανόνας των κοινωνικών δυναμικών (ένας κανόνας δηλαδή που δεν περιορίζεται μονάχα στο φλερτ αλλά ισχύει για κάθε μορφή κοινωνικοποίησης) λέει πως εκείνος που δέχεται την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και επιβεβαίωση των άλλων με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια, δείχνει κοινωνικά ισχυρότερος.

Προφανώς, δε μιλάω για αυτόν που δεν προσπαθεί καν να έρθει κοντά με τους άλλους, αλλά για εκείνον που πετυχαίνει τα μέγιστα στις κοινωνικές του συναναστροφές και το κάνει αβίαστα και χωρίς πολύ κόπο.

Φέρε στο μυαλό σου όλους τους άνδρες που έχεις ποτέ θεωρήσει πως είναι cool. Κάποιοι θα είναι ψηλοί ή κοντοί, άλλοι θα είναι εύσωμοι ή αδύνατοι, άλλοι νέοι ή ώριμοι κλπ.

Θα δεις πως υπάρχει τεράστια ποικιλία χαρακτηριστικών και προσωπικοτήτων ανάμεσα σε αυτούς τους άνδρες και – κατά πάσα πιθανότητα – μονάχα μια ομοιότητα: κάθε ένας από αυτούς τους άνδρες που θεωρούσες πιο cool, χαλαρούς, άνετους, δημοφιλής κλπ, ασυνείδητα εφάρμοζε τον κανόνα της ελάχιστης προσπάθειας στις κοινωνικές του συναναστροφές.

Με λίγα λόγια δεν προσπαθούσε υπερβολικά για να έχει την προσοχή των άλλων, ούτε κυνηγούσε μανιωδώς την επιβεβαίωση.

Αυτός ο κανόνας, όπως είναι φυσικό, ισχύει και στις ερωτικές γνωριμίες.

Όσο περισσότερη συνειδητή προσπάθεια καταβάλεις για να εντυπωσιάσεις την κοπέλα και όσο περισσότερο πιέζεις για να έχεις την επιβεβαίωση από αυτήν, τόσο λιγότερο χαλαρός και άνετος δείχνεις.

Κι όμως σε αυτήν την παγίδα πέφτουν συχνά οι άνδρες. Είτε με την μορφή του να ψάχνουν συγκεκριμένες φράσεις και ατάκες για να πουν στην κοπέλα που τους ενδιαφέρει, είτε με το να ντύνονται με υπερβολικό και αταίριαστο προς την προσωπικότητα τους τρόπο, είτε εστιάζοντας στην επίδειξη πλούτου (πχ, ακριβά δώρα, ραντεβού σε ακριβά εστιατόρια κλπ).

Όμως, ένας από τους βασικούς πυλώνες του να δημιουργείς ερωτική έλξη σε μια γυναίκα, είναι να την κάνεις να επενδύσει σε εσένα, με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια από μεριάς σου.Ο θεμελιώδης Κανόνας της ελάχιστης δυνατής προσπάθειας στο Φλερτ

Ξέρω ότι αυτό ακούγεται κάπως γενικό σε κάποιον αρχάριο στις κοινωνικές δυναμικές.

Αλλά όσο περισσότερο εξοικειώνεσαι με τους διάφορους τρόπους που η κοπέλα επενδύει τον χρόνο της, την ενέργεια της και την προσοχή της καθώς και πότε ενδίδει στις δικές σου προτάσεις και σε ακολουθεί, τότε ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρεις αλλάζει ριζικά.

Αρχίζεις να προσέχεις μικρές και διακριτικές λεπτομέρειες, όπως πχ το πόσο στραμμένο προς τα εσένα είναι το σώμα της κοπέλας με την οποία φλερτάρεις, πόσο προσπαθεί να διατηρήσει τη συζήτηση μαζί σου, κατά πόσο αφιερώνει χρόνο σε εσένα κλπ.

Και καθώς αντιλαμβάνεσαι όλο και περισσότερο αυτά τα μικρά διακριτικά σημάδια καταλαβαίνεις πότε η κοπέλα επενδύει σε εσένα και πότε όχι, και μπορείς να φλερτάρεις με μεγαλύτερη ευελιξία.

Το ζητούμενο είναι να το πετύχεις με όσο λιγότερη προσπάθεια γίνεται, καθώς έτσι η κοπέλα θα σε δει περισσότερο cool, άνετο και δυναμικό.

Για να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο με τον οποίο φλερτάρεις και να εκτοξεύσεις τις επιτυχίες σου με τις γυναίκες, δες εδώ

Πως όμως μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά ο κανόνας της ελάχιστης δυνατής προσπάθειας;

Γενικά μου αρέσει να δίνω πρακτικές συμβουλές που εφαρμόζονται στην πραγματικότητα, όπως και να δίνω συγκεκριμένα παραδείγματα.

Όμως αυτός ο κανόνας των κοινωνικών δυναμικών έχει μια κάπως ιδιαίτερη φύση  και βασίζεται αρκετά στην εμπειρία, στο ένστικτο, αλλά και στο να μην αφήνεις τα συναισθήματα σου να σε εκτροχιάσουν και να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις τους άλλους.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή ξέρω ότι μέσα σου αναρωτιέσαι «Πως μπορώ να φλερτάρω ενώ παράλληλα να δείχνω πως δεν προσπαθώ να την εντυπωσιάσω και να την κερδίσω;», οι ακόλουθες οδηγίες θα σε βάλουν στο σωστό δρόμο.

#1 Να είσαι πάντα προσεγμένος

Τι εννοώ; Εννοώ να βελτιώσεις τα θεμελιώδη στοιχεία της καλής και ποιοτικής εικόνας προς τους άλλους. Στοιχεία όπως γλώσσα σώματος, καθαριότητα και grooming, κούρεμα και στιλ, αποτελούν κομμάτια του εαυτού σου που βελτιώνοντας τα, βελτιώνεις και τις αντιδράσεις των άλλων στο πρόσωπο σου.

Όση περισσότερο θετική προσοχή λαμβάνεις από τους άλλους χωρίς εσύ να κάνεις κάτι, τόσο το καλύτερο. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Αρκεί να δείχνεις άνδρας καθαρός, περιποιημένος και προσεγμένος.

#2 Όσο πιο χαλαρός και άνετος δείχνεις, τόσο το καλύτερο

Στόχος σου είναι να είσαι πάντα ο πιο χαλαρός και άνετος τύπος στο περιβάλλον το οποίο βρίσκεσαι. Και επειδή όσο πιο άνετα νιώθεις, τόσο πιο άνετος δείχνεις, εστίασε στο να αποβάλεις την ένταση και το στρες από πάνω σου.

Φυσικά, ξέρω πως το να είσαι άνετος στο φλερτ είναι κυρίως θέμα νοοτροπίας αλλά και εμπειρίας, και γι’ αυτό ίσως να δυσκολευτείς στην αρχή. Να θυμάσαι πάντως πως όσο πιο άνετος και χαλαρός δείχνεις, τόσο πιο δυνατό, σίγουρο και με αυτοπεποίθηση σε βλέπουν οι άλλοι.

#3 Βρες τρόπο να μειώσεις τον χρόνο, την ενέργεια και την προσοχή που επενδύεις

Αυτό είναι λίγο δύσκολο, ειδικά όταν δεν έχεις εξοικειωθεί με την έννοια της επένδυσης στις κοινωνικές δυναμικές. Γι’ αυτό και θα χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα.

Όταν φλερτάρω, αποφεύγω να κάνω πολλά αστεία και να πειράξω υπερβολικά την κοπέλα. Αντίθετα, διατηρώ το πείραγμα στο απαραίτητο μίνιμουμ και στοχεύω στο να δημιουργήσω μια συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα σε εμένα και σε εκείνη.

Αυτό με βοηθάει με δύο τρόπους. Από τη μια δεν παλεύω να την εντυπωσιάσω. Από την άλλη, όσο περισσότερη σύνδεση νιώθει ανάμεσα μας, τόσο πιο άνετα νιώθει μαζί μου και τόσο περισσότερο μιλάει.

Έτσι μου είναι πολύ πιο εύκολο να είμαι ο ακροατής, εκείνος που ακούει χαλαρά και όποτε κρίνει απαραίτητο δίνει τη δική του άποψη, ενώ η κοπέλα μιλάει αρκετά. Με αυτόν τον τρόπο διατηρώ την άνεση μου και δείχνω πιο χαλαρός, ενώ εκείνη επενδύει περισσότερο από εμένα στη μεταξύ μας κουβέντα.

#4 Κάνε λιγότερες ερωτήσεις και μίλα περισσότερο με συνοπτικές δηλώσεις

Το να μιλάς με δηλώσεις μοιάζει ως μικρή λεπτομέρεια. Κάθε άλλο παρά λεπτομέρεια είναι όμως. Και αυτό γιατί όσο περισσότερο μιλάς με δηλώσεις αντί να κάνεις ερωτήσεις, τόσο πιο δυναμικός και με αυτοπεποίθηση δείχνεις.

Ο λόγος είναι απλός. Όταν ρωτάς συνεχώς, ουσιαστικά δείχνεις πως δεν έχεις κάτι να προσφέρεις στην κουβέντα ή πως φοβάσαι να πεις αυτά που θέλεις και σκέφτεσαι γιατί θεωρείς πως δεν είναι αρκετά καλά.

Όταν μιλάς με δηλώσεις όμως, ουσιαστικά προσφέρεις τη δική σου οπτική και άποψη για το θέμα χωρίς ντροπές. Με λίγα λόγια αφήνεις τον εαυτό σου ευάλωτο με αυτόν τον τρόπο. Και όταν αφήνεις τον εαυτό σου ευάλωτο, αυτό που εκπέμπεις είναι πως δεν φοβάσαι τη γνώμη των άλλων.

Επίσης, όταν κάνεις λιγότερες ερωτήσεις μοιάζει να προσπαθείς λιγότερο να κεντρίσεις την προσοχή της κοπέλας και έτσι δείχνεις πιο χαλαρός και άνετος.

Όπως ανέφερα και στην αρχή του άρθρου, ο κανόνας της ελάχιστης δυνατής προσπάθειας είναι καθολικός και ισχύει για όλες τις περιπτώσεις και όλες τις μορφές επικοινωνίας.

Είτε λοιπόν θες να βελτιώσεις την εικόνα σου στη δουλειά σου, είτε θες να βελτιώσεις την εικόνα σου σε κάποιο άλλο κοινωνικό περιβάλλον, είτε θες να κάνεις φίλους, είτε θες να φλερτάρεις, χρειάζεται να κινείσαι αβίαστα και με άνεση.

Το να δείχνεις πως κερδίζεις αβίαστα και χωρίς πολύ κόπο την αποδοχή των γύρω σου αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της επιτυχίας στο φλερτ και σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις γενικά.

Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα φλερτάρεις, αναρωτήσου πόση προσπάθεια καταβάλεις και τι λένε οι πράξεις σου για εσένα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!