Πώς να διαχειρίζεσαι σωστά τις Απορρίψεις - Men's Bible

Πώς να διαχειρίζεσαι σωστά τις Απορρίψεις

Πολλαπλές απορρίψεις και πώς να τις διαχειριστείς

Είναι περίεργο να ζούμε σε μία κοινωνία που δε μας εκπαιδεύει να διαχειριζόμαστε τις απορρίψεις ενώ οι πολλαπλές απορρίψεις είναι τρόπος ζωής. Καθημερινά δεχόμαστε απορρίψεις και βιώνουμε αποτυχίες και ενώ θα έπρεπε να είναι τρόπος ζωής η διαχείριση και η αποδοχή τους, οι περισσότεροι καταρρέουμε κάτω από το βάρος της αποτυχίας. Μήπως δε θα έπρεπε;

Δε θα ήταν καλύτερο να μπορείς να διαχειριστείς αποτελεσματικά τις απορρίψεις και να μπορείς να μάθεις από αυτές, αντί να σε παίρνει από κάτω και να απελπίζεσαι;

Τι εννοούμε απόρριψη όμως; Τι σημαίνει η απόρριψη στο φλερτ;

Οι πολλαπλές απορρίψεις δεν είναι προσωπική αποτυχία

Πολλοί από εμάς μπερδεύουμε την απόρριψη και τη συνδυάζουμε με προσωπική αποτυχία, ενώ δεν ισχύει πάντα αυτό. Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα.

Ας πούμε ότι προσεγγίζεις μία κοπέλα σε ένα μπαρ και για κάποιο λόγο αρνείται την παρέα σου. Το πιο πιθανό είναι να το πάρεις προσωπικά και να αισθανθείς ότι δεν είναι αρκετά καλός. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Μπορεί απλά να την έπιασες σε μία κακή στιγμή. Μπορεί η διάθεσή της να είναι πεσμένη για άλλους λόγους και να μη θέλει να μιλήσει μαζί σου. Μπορεί να της άρεσες και να μπλόκαρε και να είπε όχι γιατί έτσι έχει μάθει να κάνει! Όσο κι αν σου φαίνεται παράλογο, μπορεί να συμβεί κι αυτό.

Οπότε σε πρώτη φάση, ας πούμε ότι η απόρριψη δεν είναι απαραίτητα κακή. Ας πούμε ότι είναι μία ευκαιρία για ενδοσκόπηση και αξιολόγηση.

Μία απόρριψη δε λέει τίποτα από μόνη της. Ίσως ήταν λάθος η ώρα, οι συγκυρίες δεν ήταν σωστές, δεν είχες τη σωστή διάθεση και πάει λέγοντας.

Το θέμα είναι, τι κάνουμε όταν δεχόμαστε συστηματικά απορρίψεις; Πως εντοπίζουμε τι συμβαίνει για να μη χάσουμε εντελώς τον έλεγχο;Πώς να δημιουργήσεις Συναισθηματική Δύναμη, Πολλαπλές απορρίψεις και πώς να τις διαχειριστείς

Τι σημαίνουν οι πολλαπλές απορρίψεις;

Οι πολλαπλές απορρίψεις δείχνουν ένα μοτίβο συμπεριφοράς που δεν είναι αποδοτικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είσαι κακός στο φλερτ, άσχημος, ανάγωγος ή οτιδήποτε άλλο. Δείχνουν απλά ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι και προσεγγίζεις το θέμα του φλερτ δεν είναι αποδοτικός για εσένα.

Πολλές φορές λέμε σε μαθητές μας ότι δεν υπάρχει λόγος να αντιγράψουν τυφλά αυτά που κάνουμε εμείς γιατί έτσι δε θα είναι ο εαυτός τους. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγουμε να μοιράζουμε έτοιμο υλικό, γιατί θέλουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους με χαρακτήρα, που μπορούν να πάρουν πρωτοβουλίες και όχι μέτρια αντίγραφα.

Είναι στο μυαλό σου

Όλα ξεκινούν από το μυαλό σου και το πώς φαντάζεσαι το φλερτ και τις γυναίκες. Όταν σε απορρίπτουν συστηματικά, υπάρχουν κάποια απλά πράγματα που θα χρειαστεί να αναθεωρήσεις.

Αν, για παράδειγμα, με απορρίψουν τρεις φορές την ίδια ημέρα, τότε θα χρειαστεί να κάνω μία παύση και να σκεφτώ τι μπορεί να κάνω λάθος. Είναι ο τρόπος που προσεγγίζω; Πόσο το πιστεύω και πόσο το θέλω όταν πλησιάζω μία γυναίκα; Μήπως το στυλ γυναικών που προσεγγίζω δε μου ταιριάζει και δεν το έχω καταλάβει ακόμα;

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας το στυλ της ιδανικής γυναίκας και παρ’ όλα αυτά, πολλές φορές καταλήγουμε με κάποια που δεν ταιριάζει καθόλου με αυτό το στυλ.

Γιατί άραγε;

Ίσως γιατί αυτό που πιστεύουμε ότι θέλουμε δεν είναι το ίδιο με αυτό που χρειαζόμαστε. Οπότε όταν προσεγγίζουμε κάποια, πολύ πιθανό να βιώσουμε την απόρριψη, ενώ εσωτερικά ήδη την έχεις απορρίψει ενστικτωδώς.

Ουσιαστικά μιλάμε για αντίστροφη απόρριψη! Ξέρω ότι σου φαίνεται περίεργο αλλά το μυαλό μας λειτουργεί με περίεργο τρόπο.

Εκείνες τι θέλουν;

Αντίστοιχα, μπορεί να προσεγγίζεις γυναίκες που είναι εντελώς έξω από τον τρόπο λειτουργίας σου. Αν σου αρέσει να κυκλοφορείς με φόρμες και είσαι τύπος των σπορ, ίσως δεν αρέσει σε κάποιες γυναίκες αυτού του είδους η ενέργεια. Αν σου αρέσει να ξενυχτάς, να πίνεις και να καπνίζεις, πολύ πιθανό να μην αρέσεις σε μία γυναίκα που της αρέσει το πρωινό ξύπνημα, η γυμναστική και η σωστή διατροφή.

Από την άλλη, σκέψου τι εκπέμπεις όταν προσεγγίζεις γυναίκες. Αν εκπέμπεις ότι είσαι ελεύθερο πουλί που δε θέλει δεσμεύσεις, τότε δε θα εμπνέεις ασφάλεια και κάποιες δε θα θέλουν να συναναστραφούν μαζί σου. Αντίστοιχα, αν εκπέμπεις ότι θες σχέση, γάμο και παιδιά, μπορεί να απομακρύνεις γυναίκες που θέλουν κάτι πιο χαλαρό και όχι δεσμεύσεις.

Σκέψου λοιπόν, τι εκπέμπεις και τι πραγματικά θέλεις; Αντιμετώπισε τις απορρίψεις ως μαθήματα που θα σε κάνουν καλύτερο και συνέχισε να φλερτάρεις.

Και αν θες να επισπεύσεις την όλη διαδικασία και να μάθεις άμεσα όλα τα μυστικά του φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!