Πώς να καταλάβω αν της αρέσω; Τα σημαντικότερα σημάδια - Men's Bible

Πώς να καταλάβω αν της αρέσω; Τα σημαντικότερα σημάδια

Πώς να καταλάβω αν της αρέσω; Τα σημαντικότερα σημάδια

«Προσπαθώ να φλερτάρω μια κοπέλα. Πως μπορώ να καταλάβω αν της αρέσω;»

Η αλήθεια είναι πως το να διακρίνεις αν η κοπέλα που φλερτάρεις ενδιαφέρεται ή όχι, δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Κάποιες κοπέλες είναι πιο σαφείς και ξεκάθαρες στον τρόπο με τον οποίο εκφράζουν τη συμπάθειά τους. Θα σου δείξουν ότι τους αρέσεις με τρόπους που δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για το αντίθετο.

Άλλες πάλι είναι πιο αινιγματικές και διακριτικές. Δε θέλουν να δώσουν πολλά δικαιώματα στους γύρω και εκφράζουν το ενδιαφέρον τους με σημάδια που εύκολα μπορεί να τα παρεξηγήσεις ή να τους δώσεις κάποια εναλλακτική ερμηνεία.

Σε κάθε περίπτωση το να καταλαβαίνεις άμεσα αν σε βλέπει θετικά και ψήνεται να γνωριστείτε περισσότερο, σε βοηθάει να τη φλερτάρεις καλύτερα και με περισσότερη ευελιξία.

Και γι’ αυτό ανεξάρτητα απ’ την προσωπικότητα της κοπέλας που φλερτάρεις, χρειάζεται να γίνεις περισσότερο παρατηρητικός και να προσέχεις τα λόγια της και κυρίως τη συμπεριφορά της.

«Πως να καταλάβω αν της αρέσω;»: Τα σημάδια που πρέπει να προσέχεις

#1 Γλώσσα σώματος

Ως άνδρας που ασχολείται με την προσωπική του βελτίωση και την καλλιέργεια των επικοινωνιακών του δεξιοτήτων, γνωρίζεις την αξία της γλώσσας σώματος.

Είναι το Α και το Ω της επικοινωνίας.

Τα μηνύματα που στέλνει το σώμα μας, αντικατοπτρίζουν με πολύ μεγάλη ακρίβεια τα πραγματικά μας συναισθήματα και τις προθέσεις μας.

Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να προσέχεις και να παρατηρείς τις κινήσεις και τις εκφράσεις της κοπέλας καθώς τη φλερτάρεις.

Πως στέκεται; Πως τοποθετεί το σώμα της; Που δείχνουν οι μύτες των ποδιών της;

Σε γενικές γραμμές η γλώσσα σώματος θα σου φανερώσει τη συμπάθεια – ή την έλλειψη συμπάθειας – της κοπέλας που φλερτάρεις.

Για αρχή τσέκαρε τον κορμό της.

Αν σταυρώνει τα χέρια της μπροστά στο στήθος της και ενώ σου μιλάει έχει γυρισμένο το σώμα της ελαφρώς μακριά από εσένα, τότε μάλλον δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και θέλει να φύγει.

Αντίθετα, αν διατηρεί ανοιχτή γλώσσα σώματος και έχει γυρισμένο το σώμα της προς τη μεριά σου, τότε είναι σίγουρα πιο θετική.

Έπειτα τσέκαρε τις εκφράσεις της και τις αντιδράσεις της.

Σου χαμογελάει; Γελάει με τα αστεία σου; Σε κοιτάζει στα μάτια;

Όλα τα παραπάνω είναι μη λεκτικά σημάδια τα οποία φανερώνουν άνεση και συμπάθεια και σε συνδυασμό με μια θετική γλώσσα σώματος, δείχνουν με περισσότερη σαφήνεια ότι της αρέσεις.

#2 Καθρέφτισμα

Όταν νιώθουμε άνετα με κάποιον και μας αρέσει, πολλές φορές ασυνείδητα αντιγράφουμε τις κινήσεις και τη στάση του σώματός του σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε περισσότερη οικειότητα μεταξύ μας.

Αυτή η διαδικασία λέγεται καθρέφτισμα (mirroring) και δεν περιορίζεται μονάχα στη γλώσσα σώματος αλλά και σε γνώμες, απόψεις, προτιμήσεις.

Αν λοιπόν διαπιστώσεις ότι καθώς φλερτάρεις την κοπέλα, το σώμα της έχει πάρει μια στάση παρόμοια με τη δική σου, αυτό σημαίνει ότι η κοπέλα σε βλέπει θετικά.

Αν πάλι βλέπεις ότι συμφωνεί σε πολλά πράγματα μαζί σου, της λες τις απόψεις σου για διάφορα θέματα και αναφωνεί «μα ναι έτσι είναι», και της λες ότι σου αρέσει το χ ή το ψ και σου λέει «κι εγώ», τότε και πάλι είσαι σε καλό δρόμο.

Το καθρέφτισμα είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη συμπάθειας η οποία συχνά περνάει απαρατήρητη γιατί πολύ απλά δεν έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε τέτοιες λεπτομέρειες.

Ωστόσο, αν πιέσεις λίγο τον εαυτό σου να παρατηρεί και να δίνει λίγο περισσότερη προσοχή στα λόγια και τη στάση που έχει το σώμα της κοπέλας, θα διαπιστώσεις ότι συμβαίνει πολύ συχνά.

#3 Επένδυση

Ένας ακόμα τρόπος να απαντήσεις στο ερώτημα «Πως να καταλάβω αν της αρέσω;» είναι να εξετάσεις κατά πόσο η κοπέλα επενδύει σε μια γνωριμία μαζί σου.

Λέγοντας επένδυση εννοώ όλη την ενέργεια και το χρόνο που αφιερώνει στη γνωριμία σας και στην επαφή της μαζί σου. Για παράδειγμα ο άνδρας που στέλνει μεγάλα γραπτά μηνύματα σε μια κοπέλα, επενδύει πολύ περισσότερο από την κοπέλα που απαντάει μονολεκτικά.

Αυτή η δυσαναλογία στον κόπο και την ενέργεια που σπατάλησε ο άνδρας για να γράψει το μήνυμά του, σε σχέση με τη γυναίκα, φανερώνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ την πλευρά του σε σχέση με εκείνη.

Αυτή η σχέση συναισθηματικής επένδυσης και ερωτικής έλξης, ισχύει είτε φλερτάρεις κάποια γραπτώς, είτε από κοντά.

Αν λοιπόν διαπιστώσεις ότι η κοπέλα επενδύει σε μια γνωριμία μαζί σου κάνοντας σου ερωτήσεις, δίνοντας μεγαλύτερες απαντήσεις στα δικά σου ερωτήματα (και άρα πληροφορίες για τον εαυτό της), αλλάζοντας τα πλάνα της για να βγει ραντεβού μαζί σου κλπ, αυτό σημαίνει ότι είσαι σε καλό δρόμο.Πώς να καταλάβω αν της αρέσω; Τα σημαντικότερα σημάδια

Ένα σημάδι δε φέρνει την Άνοιξη

Όπως έχεις παρατηρήσει, σε κανένα απ’ τα σημάδια που προανέφερα δεν είπα ότι αν δεις το Χ ή το Ψ σημάδι τότε σίγουρα σε γουστάρει.

Και αυτό για δύο λόγους:

Πρώτον, γιατί κανένα σημάδι δεν μπορεί από μόνο του να σου αποκαλύψει ότι η κοπέλα σε θέλει ερωτικά.

Αντίθετα τα σημάδια αυτά αποκαλύπτουν μια γενικότερη συμπάθεια και ενδιαφέρον και τα οποία, αν συνυπάρχουν με άλλα σημάδια, σε οδηγούν σε πιο ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα.

Γι’ αυτό και σα γενικό κανόνα έχε στο νου σου να περιμένεις μέχρι να αντιληφθείς τρία ή περισσότερα απ’ τα παραπάνω σημάδια πριν βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με εσένα.

Ξέρω ότι για να ρωτάς «Πως να καταλάβω αν της αρέσω;» αυτό που ψάχνεις είναι μια απάντηση που σου δημιουργεί σιγουριά και ασφάλεια.

Θες να είσαι σίγουρος ότι η κοπέλα γουστάρει πριν κάνεις την κίνηση σου και πριν της προτείνεις να ανταλλάξετε αριθμούς, instagram ή να βγείτε ραντεβού.

Όμως το φλερτ θέλει και λίγο ρίσκο. Ναι, να διαβάσεις τα σημάδια και να έχεις μια ιδέα αν αρέσεις στην κοπέλα ή όχι. Όμως δεν μπορείς πάντα να είσαι 100% σίγουρος ότι εκείνη γουστάρει.

Και αν περιμένεις μέχρι να νιώσεις σίγουρος, τότε μπορεί να περιμένεις για πολύ καιρό και στο ενδιάμεσο, η ευκαιρία που είχες μαζί της να χαθεί.

Το φλερτ θέλει ρίσκο.

Συχνά είναι καλύτερο να πάρεις μια πρωτοβουλία η οποία τελικά έπεσε στο κενό, παρά να περιμένεις αιώνια μέχρι να νιώσεις σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις την κίνησή σου με ασφάλεια.

Δώσε λοιπόν σημασία στα σημάδια, κατάλαβε το γενικότερο αίσθημα που έχει η κοπέλα για εσένα, αλλά μην αποφύγεις να κλιμακώσεις τη γνωριμία επειδή δε νιώθεις 100% σίγουρος.

Τι περισσότερες φόρες, το γεγονός ότι παίρνεις πρωτοβουλία και ρισκάρεις – πάντα με σεβασμό προς την κοπέλα – της αρέσει και την κάνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για εσένα.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά της επικοινωνίας στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!