Πώς να δημιουργήσεις Έλξη με τη Γλώσσα Σώματος - Men's Bible

Πώς να δημιουργήσεις Έλξη με τη Γλώσσα Σώματος

Πώς να δημιουργήσεις Έλξη με τη Γλώσσα Σώματος

Για τη γλώσσα σώματος έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά και αυτό γιατί είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορεί να προσδώσει γοητεία ή να μας κάνει να δείχνουμε αντιπαθείς. Παρ όλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν πώς να την χειριστούν.

Έχουμε την τάση να υποτιμούμε την αξία της μη λεκτικής επικοινωνίας. Η μη λεκτική επικοινωνία είναι πιο περίπλοκο θέμα από ότι φανταζόμαστε. Μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους κοντά μας. Με τη γλώσσα του σώματος περνάμε στον περίγυρό μας μηνύματα που ενδεχομένως ούτε καν φανταζόμαστε.

Από την άλλη, αν έχει κάποιος υπόψη του πως να χειριστεί τη γλώσσα του σώματος και τα μηνύματα που περνάει, μπορεί να κάνει άλλον σχεδιασμό. Μπορεί να κατευθύνει τη συζήτηση, μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το πώς αισθάνονται οι άλλοι άνθρωποι για αυτόν. Υπάρχουν μερικά πανεύκολα κόλπα σχετικά με τη γλώσσα του σώματος, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προκειμένου να κερδίσεις τις εντυπώσεις.Πώς να δημιουργήσεις Έλξη με τη Γλώσσα Σώματος

Φέρσου σα να σε συμπαθούν ήδη και θα τους κάνεις να σε συμπαθήσουν ευκολότερα

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη διαδικασία μίας νέας γνωριμίας σαν κάτι το εφιαλτικό. Αυτό είναι λάθος. Αν το καλοσκεφτούμε, ο λόγος που επιβίωσε η ανθρωπότητα ως είδος είναι επειδή είμαστε κοινωνικά όντα. Είναι στη φύση μας να κάνουμε γνωριμίες και να καλλιεργούμε φιλίες και συμπάθειες.

Χτίζουμε κοινωνίες, από την απλή οικογένεια ως το χωριό, την πόλη, τη φυλή, και φροντίζουμε για την εκάστοτε κοινωνική ομάδα στην οποία ανήκουμε, διότι ξέρουμε ότι η κοινωνική αυτή ομάδα θα μας φροντίσει με τη σειρά της.

Ένα ξένο πρόσωπο δεν είναι αφύσικο να μας προκαλέσει μία κάποια αμηχανία. Είναι σχεδόν ενστικτώδης η αίσθησή μας, ότι κάποιος παρείσακτος μπορεί εν δυνάμει να βλάψει την κοινότητα.

Ταυτόχρονα όμως οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να δίνουν ευκαιρίες στις νέες γνωριμίες. Τολμούν να κάνουν νέες φιλίες και να μην υποθέσουν ότι ο κάθε άγνωστος είναι εν δυνάμει εχθρός. Όσοι δεν το αποτολμούν κλείνονται, μπαίνουν σε κατάσταση άμυνας και στέλνουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, εντελώς λανθασμένα και αντικοινωνικά σήματα.

Αν ξεκινήσουμε υποθέτοντας ότι ο κάθε ένας, άγνωστος ή γνωστός μας συμπαθεί και αν αρχίσουμε να βλέπουμε εν δυνάμει φίλους αντί για εν δυνάμει εχθρούς πρώτον θα είμαστε οι ίδιοι πιο χαλαροί και δεύτερον θα καταστήσουμε τη διαδικασία μιας νέας γνωριμίας πολύ ευκολότερη, τόσο για μας, όσο και για όσους μας προσεγγίζουν.

Αν νιώθουμε περιτριγυρισμένοι από φίλους είμαστε ήρεμοι, συμπεριφερόμαστε πιο φυσιολογικά. Αυτό φαίνεται έμμεσα στη γλώσσα του σώματος. Δεν είμαστε σφιγμένοι, μιλάμε με ζεστασιά και από ένστικτο οι άλλοι άνθρωποι ανταποκρίνονται στη συμπεριφορά μας με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Άρα λοιπόν η συνταγή είναι απλή. Αν πιστέψεις πως σε συμπαθούν, θα σε συμπαθήσουν.

Γίνε καθρέφτης για τους άλλους ανθρώπους με τη γλώσσα σώματος

Κάτι που πολλοί αγνοούν είναι το πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να νιώθουμε πως ο συνομιλητής μας μας κατανοεί. Είναι εξαιρετικά γοητευτικό να μπορείς να πείσεις ότι καταλαβαίνεις τον άλλο, ότι κατά κάποιον τρόπο, εκπέμπετε στο ίδιο μήκος κύματος.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις κοινά σημεία με τους ανθρώπους που γνωρίζεις. Όσο πιο πολύ νιώθουμε πως κάποιος μας καταλαβαίνει, τόσο πιο πολύ δενόμαστε μαζί του. Χαλαρώνουμε, ανοιγόμαστε, αποδεχόμαστε τον συνομιλητή μας σαν κάτι οικείο, ακίνδυνο και κοντινό. Δεν χρειάζεται να αποδείξουμε κάτι ή να περιμένουμε κάποια αποδοχή. Έχουμε κοινά σημεία.

Αλλά εκτός από την κουβέντα η γλώσσα του σώματος μπορεί να κάνει τεράστια δουλειά πάνω σε αυτό. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε  γλώσσα του σώματος του συνομιλητή μας.

Οι άνθρωποι, όταν έλκονται ο ένας από τον άλλο, έχουν την τάση να προσομοιάζουν στις συμπεριφορές. Να χρησιμοποιούν παρόμοιο λεξιλόγιο, παρόμοιες κινήσεις, νεύματα κοινά. Να δώσεις στον άλλο να καταλάβει πως είστε όμοιοι, αλλά χωρίς να του το πεις με τα λόγια. Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για κάποια κοπέλα μπορείς, στο ραντεβού σας, να καθρεφτίζεις, κατά κάποιον τρόπο, τις κινήσεις του. Θα δεις ότι μετά από ένα σημείο θα το κάνει κι εκείνος. Το μήνυμα έχει περάσει: είμαστε όμοιοι, ανήκουμε στην ίδια φυλή. Σε αποδέχομαι και με αποδέχεσαι.

Και δεν εννοούμε να κάνεις ακριβώς ότι και ο άλλος. Εννοούμε να συγχρονίζεσαι. Μια χειρονομία, ένα νεύμα, αν ακουμπήσει το πηγούνι στο χέρι της ή την πλάτη στον τοίχο. Συγχρονίσου στις μικρές αυτές κινήσεις. Αν σκύψει προς το μέρος σου καθώς σου μιλάει, κάνε και εσύ το ίδιο. Αλλά με τακτ. Δεν παίζουμε τον καθρέφτη όπως κάνουν στις δραματικές σχολές, απλώς συγχρονιζόμαστε.

Αν το κάνεις αυτό σωστά ο συνομιλητής σου θα νιώσει πως σε ξέρει για πολύ καιρό. Θα αισθανθεί οικειότητα, ασφάλεια, συμπάθεια. Ακόμη και αν μόλις την γνώρισες, ακόμη και αν δεν σε γνωρίζει ακόμη, αισθάνεται πως είσαι δικός της άνθρωπος και σε έχει συμπαθήσει.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά της επικοινωνίας στο Φλερτ; Δες εδώ

Το επόμενο βήμα είναι να να δώσεις ρυθμό στη συζήτηση

Όταν έχεις συγχρονιστεί επαρκώς με τον συνομιλητή σου θα δεις ότι και εκείνος ή εκείνη θα αρχίσει, ασυνείδητα, να συγχρονίζεται με σένα. Να αντιγράφει ή πιο σωστά να κινείται ανάλογα με σένα.

Καθώς θα κουβεντιάζετε και θα έχεις παίξει για κάποιο διάστημα το παιχνίδι του συγχρονισμού, κάνε, επίτηδες, μία μικρή αλλαγή στις κινήσεις σου. Επιχείρησε κάτι διαφορετικό, πάρε πρωτοβουλία για μια χειρονομία ή ένα μορφασμό ή άλλαξε τον τόνο της φωνής σου. Δες αν θα ανταποκριθεί στις μικρές αλλαγές.

Αν ναι, θα καταλάβεις ότι ελέγχεις τη συζήτηση. Όταν το πετύχεις αυτό θα μπορείς να κατευθύνεις τα πράγματα όπως θέλεις, θα μπορείς να λειάνεις τυχόν εντάσεις μαλακώνοντας τη φωνή σου, θα μπορείς να εμπνεύσεις τον ενθουσιασμό ανεβάζοντας τον τόνο σου.

Δείχνοντας ενθουσιασμό εσύ ο ίδιος θα κάνεις τον συνομιλητή σου να ενθουσιαστεί, δείχνοντας ήρεμος, θα τον κάνεις να ηρεμήσει, δείχνοντας ενδιαφέρον θα τον κάνεις να ενδιαφερθεί. Ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται στη γλώσσα του σώματος.

Ένα χαμόγελο μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ευτυχία, ακόμη και αν θεωρούμε πως δεν έχουμε κανένα λόγο για να είμαστε ευτυχισμένοι. Σκέψου πόσοι ηθοποιοί ερωτεύονται τους παρτενέρ τους, γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Ο ρόλος απαιτεί να συμπεριφέρονται σαν να είναι ερωτευμένοι. Το μυαλό ακολουθεί τη γλώσσα του σώματος, ώστε συχνά καταλήγουν να ερωτευτούν πραγματικά.

Να θυμάσαι ωστόσο ότι αυτές οι τεχνικές δεν σημαίνουν ότι απέκτησες την ικανότητα να ελέγχεις το μυαλό του άλλου. Δεν υπνωτίζεις τον κόσμο απλώς με το να συγχρονιστείς στις κινήσεις ή τις κουβέντες του. Δεν χειρίζεσαι τους συνομιλητές σου σαν να είναι μαριονέτες, κάτι τέτοιο, εκτός από αδύνατο, θα ήταν και πέρα για πέρα ανήθικο.

Απλώς αξιοποιείς μία ανθρώπινη ιδιότητα που ήδη υφίσταται. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς δεν το γνωρίζουν, δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η γλώσσα του σώματος και τι μηνύματα μπορεί να περάσει. Όμως όταν το συνειδητοποιήσουμε μπορούμε να χειριστούμε τη γλώσσα του σώματος προκειμένου να αυξήσουμε το μαγνητισμό μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!