Μόνο φίλοι; Βγες από τη Ζώνη Φιλίας! - Men's Bible

Μόνο φίλοι; Βγες από τη Ζώνη Φιλίας!

Μόνο φίλοι; Βγες από την Ζώνη Φιλίας!

Κατά γενική ομολογία, αυτό που αποκαλείται Ζώνη Φιλίας είναι όταν ένας άνδρας έχει φιλικές σχέσεις με μια κοπέλα, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή η φιλία θα εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο. Δυστυχώς, αυτή είτε αρνείται να προχωρήσει σε κάτι περισσότερο είτε αγνοεί πλήρως τη διάθεση του τύπου.

Όπως καταλαβαίνεις, μια τέτοια σχέση μπορεί να γίνει πολύ ψυχοφθόρα. Τρώει χρόνο και ενέργεια. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν κάποιου είδους εξασφάλιση πριν προχωρήσουν σε κάποια δέσμευση. Είναι στο λογισμικό τους κατά μία έννοια.

Υπάρχουν τρεις βασικοί κανόνες που πρέπει κανείς να έχει υπόψη του προκειμένου να μην κολλήσεις επ’ άπειρο στην κουραστική και μεταβατική κατάσταση της φιλίας.

#1 Μην γίνεσαι ο Ψυχολόγος της

Οι περισσότεροι άντρες που έχουν κολλήσει στη Ζώνη Φιλίας κάνουν το ίδιο λάθος, πέφτουν στην ίδια παγίδα. Είναι δίπλα στην κοπέλα όποτε εκείνη τους χρειάζεται. Προσφέρουν τον ώμο τους για να ακουμπήσει και να κλάψει. Της μιλούν για όλα και την εξυπηρετούν σε όλα και υποθέτουν ότι η συμπεριφορά τους με κάποιο τρόπο θα οδηγήσει σε μια πιο προσωπική σχέση. Μόνο που συνήθως αυτό δεν συμβαίνει.

Πολλές γυναίκες συζητούν τα συναισθήματά τους με πολύ κόσμο. Δεν είναι κάτι το σπάνιο και δεν σημαίνει ότι, με όποιον το κάνουν, αυτός είναι κατά κάποιον τρόπο ξεχωριστός. Συνηθέστατα κουβεντιάζουν με φίλες τους. Τώρα, αν κάποιος άντρας παίξει ρόλο ανάλογο για μια κοπέλα, εκείνη είναι μετά δύσκολο να τον δει σαν κάτι περισσότερο από ακόμη μια «φίλη».

Για να το αποφύγεις αυτό, απόφυγε να είσαι εκείνος στον οποίο θα παραπονιέται για τη δυστυχία της ζωής της ή, ακόμη χειρότερα, για τις αποτυχημένες της σχέσεις.

Καλύτερα να είσαι ο φίλος στον οποίο θα αναζητά για να διασκεδάσει, να βγει, να περάσει καλά μαζί του. Κάνοντάς το αυτό, ταυτίζεσαι περισσότερο με θετικές καταστάσεις, με συναισθηματική διέγερση, με ενθουσιασμό, και λιγότερο με την αρνητικότητά της και τα όποια προβλήματά της.

Η συναισθηματική υποστήριξη έχει αξία και είναι το έπαθλο που μπορείς να της προσφέρεις. Μην τη δίνεις εύκολα και σε όποια να είναι. Κάνε την να δουλέψει για αυτήν. Φύλαξέ τη μονάχα για τη σχέση σου.Πώς να αποφύγεις την FriendZone

#2 Να της φέρεσαι σαν είναι ίση με σένα

Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί όταν κολλάνε στη Ζώνη Φιλίας, είναι ότι εξιδανικεύουν το αντικείμενο του πόθου τους. την ιεραρχούν πάνω από τον εαυτό τους, από τις προσωπικές τους ανάγκες, από τους φίλους τους. Έτσι λοιπόν τοποθετούν την κοπέλα σε θέση ισχύος. Δεν είναι ούτε υγιές αυτό, ούτε ωραίο.

Οι γυναίκες δεν ερωτεύονται άντρες που γίνονται χαλί να τους πατήσουν.

Το να είσαι ευγενικός, καλός, ο τέλειος φίλος με δυο λόγια, δεν πείθει καμία κοπέλα να παρατήσει για χάρη σου το βλάκα φίλο της, από τον οποίο σου λέει ότι έχει τόσα παράπονα. Μάλιστα το να είσαι ο τρυφερός και τέλειος φίλος κάνει την κοπέλα να κολλήσει ακόμη περισσότερο με αυτόν.

Εκείνος διεγείρει τη σεξουαλικότητά της και εσύ υπάρχεις στα μετόπισθεν, για να κάνεις όλη τη βρώμικη, βαρετή δουλειά που εκείνος δεν προτίθεται να κάνει. Έχει γίνει διαχωρισμός και τον έχεις ενθαρρύνει εσύ, με τη συμπεριφορά σου.

Για το λόγο αυτό είναι ζωτικής σημασίας να της φέρεσαι σαν να ήταν οποιαδήποτε άλλη και όχι κάτι το ξεχωριστόΑν δεν πας τον κολλητό σου σπίτι με το αμάξι, μην το κάνεις ούτε και για αυτή. Όλες αυτές οι τρυφερές εκδηλώσεις πρέπει να ισχύουν μονάχα μέσα σε μία σχέση, όχι σε μία φιλία. Το να το κάνεις αυτό μέσα στο φιλικό πλαίσιο, προσυπογράφει ότι η σχέση σας δύσκολα θα ξεπεράσει το στάδιο της φιλίας.

#3 Κάνε την κίνησή σου με σεβασμό

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι πρέπει να κάνεις την κίνησή σου τελικά. Να της μιλήσεις για το πώς νιώθεις. Στον μοντέρνο κόσμο που ζούμε είναι απολύτως αποδεκτό να κάνει παρέα ένας άνδρας με μια γυναίκα χωρίς να υπάρχει άλλου είδους συναισθηματικό ή σεξουαλικό υπόβαθρο.

Τα κορίτσια το ξέρουν αυτό. Και το κορίτσι που σου αρέσει, ακόμη και αν θα μπορούσε να σε δει σαν κάτι περισσότερο από φίλο, μπορεί να αμφιβάλλει για τα δικά σου αισθήματα, για τις δικές σου προθέσεις. Όσο περισσότερο αργείς, τόσο περισσότερο εδραιώνεται μέσα της η βεβαιότητα ότι δεν σου αρέσει και σε διαγράφει από τη λίστα των πιθανών αγοριών της. Είναι σαν να πριονίζεις μονάχος το κλαδί στο οποίο κάθεσαι.

Επιπροσθέτως, η κοπέλα δύσκολα θα σε ερωτευτεί αν της παρέχεις μονάχα τρυφερή φιλία και τίποτα περισσότερο. Θα είσαι το μαλακό της μαξιλαράκι, ακίνδυνος και ασεξουαλικός σαν το λούτρινο αρκουδάκι της.

Καλά θα κάνεις να το έχεις αυτό υπόψη, για να αποφύγεις να μπεις στη Ζώνη Φιλίας εξ’ αρχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάψεις να τη βλέπεις, να πάψεις να είσαι φίλος μαζί της ή να μην κάνεις καθόλου κίνηση. Σημαίνει απλώς πως πρέπει να βιαστείς. Κανείς δεν κερδίζει αν πρώτα δεν παίξει, σωστά;

Αν είσαι ήδη στη Ζώνη Φιλίας…

Θα μου πεις ότι όλα τα παραπάνω τα μαθαίνεις κάπως αργά. Ωστόσο, μην φοβάσαι. Μπορείς ακόμη και τώρα να κερδίσεις, αρκεί να είσαι πρόθυμος να κάνεις ορισμένες θυσίες.

Πρώτα, πρέπει να πάψεις να επικοινωνείς με την κοπέλα. Αργά και σταθερά, βάλε απόσταση μεταξύ σας. Άσε στην άκρη τις πολλές οικειότητες και βγες από τη ζωή της. Μπορεί να πάρει χρόνο. Μπορεί και μήνες. Και τον χρόνο αυτόν θα τον χρησιμοποιήσεις για να γίνεις ο άντρας που θέλεις να γίνεις.

Να πετύχεις πράγματα που πάντα ήθελες, να γνωρίσεις καινούριο κόσμο, να αποκτήσεις εμπειρίες. Αν δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο, τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείς μήπως τελικά η δική σου συμπεριφορά σε κρατάει πίσω στη ζωή.

Κατόπιν αυτού, εφόσον θα έχει περάσει μία περίοδος μακριά από αυτήν που σε ενδιαφέρει, μπορείς να την ξαναπλησιάσεις. Να την φλερτάρεις ανοιχτά και από την πρώτη στιγμή με σεβασμό.

Θα είναι σαν να σε γνωρίζει ξανά από την αρχή, πίστεψέ με. Έχεις αλλάξει και τώρα αξίζεις την προσοχή της. Τίποτα δεν είναι πιο ελκυστικό για μια γυναίκα από την μεταμόρφωση ενός άντρα.

Αν ακολουθήσεις αυτές τις οδηγίες, θα τα καταφέρεις μια χαρά. Να θυμάσαι ότι αξίζεις. Μην χαμηλώνεις τη θέση σου για να εξιδανικεύσεις κάποια γυναίκα. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου θα σε σεβαστεί και η γυναίκα, και θα σε προσέξει, και θα σε ερωτευτεί.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!