4 λόγοι που οι πολύ Έξυπνοι Άνδρες δυσκολεύονται στο Φλερτ και τις Σχέσεις - Men's Bible

4 λόγοι που οι πολύ Έξυπνοι Άνδρες δυσκολεύονται στο Φλερτ και τις Σχέσεις

4 λόγοι που οι πολύ Έξυπνοι Άνδρες δυσκολεύονται στο Φλερτ και τις Σχέσεις

Οι πολύ έξυπνοι άνδρες αντιμετωπίζουν τα περισσότερα πράγματα στη ζωή με έναν σαφή και ξεκάθαρο τρόπο. Έχουν μάθει να εξετάζουν την κάθε κατάσταση, να κατανοούν τις δυνάμεις και τους μηχανισμούς που λειτουργούν στο παρασκήνιο και έπειτα να προχωρούν προς τη δράση.

Ωστόσο στο φλερτ και τις σχέσεις οι άνδρες αυτοί νιώθουν σαν να βρίσκονται σε έναν άλλο κόσμο. Σε έναν κόσμο ο οποίος λειτουργεί με τρόπο διαφορετικό, χαοτικό και ακαταλαβίστικο.

Πολλοί έξυπνοι άνδρες καταλήγουν μπερδεμένοι στο θέμα του έρωτα. Αισθάνονται πως δεν μπορούν να καταλάβουν με τίποτα τις γυναίκες και πως κάθε τους κίνηση είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

#1 Δεν παραδέχονται ότι κάνουν λάθη

Οι πολύ έξυπνοι άνδρες έχουν συνηθίσει να έχουν δίκιο. Έτσι όταν στο φλερτ και τη σχέση τα πράγματα στραβώνουν, δύσκολα θα παραδεχτούν πως το λάθος είναι δικό τους.

Εύκολα πέφτουν θύματα μιας δυνατής ψυχολογικής παγίδας στην οποία, προκειμένου να προστατεύσουν το εγώ τους, καταλήγουν να ψάχνουν για λάθη και ευθύνες αλλού.

Δεν φταίνε εκείνοι που απέφυγαν να μιλήσουν στην κοπέλα που τους άρεσε. Το μαγαζί φταίει που έχει πολύ δυνατή μουσική και άρα είναι μάταιο να δοκιμάσουν γιατί η κοπέλα δε θα τους ακούσει. Ή φταίει η κοπέλα γιατί δείχνει απόμακρη και αυστηρή, άρα σίγουρα δε θα έχει καλό χαρακτήρα.

Στη ζωή ωστόσο σπάνια τα πράγματα είναι ξεκάθαρα άσπρα ή μαύρα.

Όταν όμως έχεις συνηθίσει να έχεις δίκιο σε άλλους τομείς, εύκολα γενικεύεις αυτή την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Έτσι καταλήγεις να αγνοείς λάθη και σφάλματα που αν τα έβλεπες, εύκολα θα τα διόρθωνες και θα βελτιωνόσουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Αν λοιπόν βλέπεις μόνιμα πως τα πράγματα στραβώνουν στον ερωτικό τομέα, τότε να ξέρεις πως μάλλον επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη.Είμαι πολύ Έξυπνος κι όμως δεν είμαι καλός στο φλερτ, 4 λόγοι που οι πολύ Έξυπνοι Άνδρες δυσκολεύονται στο Φλερτ και τις Σχέσεις

#2 Αντιμετωπίζουν το φλερτ με λογικό τρόπο σκέψης

Οι πολύ έξυπνοι άνδρες προσπαθούν πολύ να κατανοήσουν τον κόσμο και έτσι αντιμετωπίζουν οτιδήποτε συμβαίνει με τη λογική.

Ενώ όμως πολλά πράγματα στη ζωή βγάζουν νόημα όταν τα εξετάζεις κάτω από έναν λογικό τρόπο σκέψης, το φλερτ και η ερωτική έλξη δεν ανήκουν σε αυτά.

Αντίθετα, πρόκειται καθαρά για συναισθηματικές διαδικασίες.

Και εδώ βρίσκεται ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους πολύ έξυπνους άνδρες. Ακριβώς επειδή προσεγγίζουν το θέμα καθαρά λογικά, αγνοούν το συναίσθημα.

Μιλούν με σοβαρό τρόπο, λαμβάνουν υπ’ όψιν τα λόγια της κοπέλας και όχι τα συναισθήματα της και προσπαθούν μόνιμα να προβλέψουν τι θα γίνει και πως θα φερθεί η κοπέλα, ώστε να υπολογίσουν τις κινήσεις τους.

Ωστόσο, αν και η ευφυΐα είναι ένα ελκυστικό προσόν στον άνδρα, η στεγνή λογική υπονομεύει το φλερτ αντί να βοηθάει. Ειδικά όταν κάποιος εστιάζει εντελώς στα λόγια της κοπέλας που του αρέσει και αγνοεί το πως εκείνη συμπεριφέρεται και το πως μπορεί να νιώθει.

Θες να είσαι και πολύ έξυπνος και καλός στο φλερτ; Δες εδώ

#3 Θεωρούν πως μόνο οι σοβαρές κουβέντες έχουν νόημα και αξία

Οι πολύ έξυπνοι άνδρες συχνά θεωρούν πως οι χαλαρές κουβέντες, το λεγόμενο small talk που λέμε, δεν έχει νόημα και αξία γιατί μιλάς περί ανέμων και υδάτων, αντί να εμβαθύνεις σε ένα συγκεκριμένο θέμα.

Έτσι βλέπουν την χαλαρή κουβέντα σαν κάτι πολύ επιφανειακό που κάνουν μονάχα τα μονοδιάστατα άτομα. Αυτό φυσικά είναι λάθος αντίληψη.

Αυτού του τύπου οι χαλαρές συζητήσεις είναι απαραίτητες, γιατί μέσα από αυτές ανταλλάσουμε πληροφορίες και στοιχεία για τους εαυτούς μας.

Μέσα από τη χαλαρή κουβέντα σχηματίζουμε μια εικόνα για τους άλλους και αποφασίζουμε αν θέλουμε να τους γνωρίσουμε περισσότερο και να ανοιχτούμε περισσότερο σε αυτούς.

Ένας ακόμα λόγος που η χαλαρή κουβέντα είναι απαραίτητη, είναι γιατί οι σοβαρές κουβέντες στο φλερτ καταλήγουν εύκολα προβλέψιμες και άρα βαρετές.

Όταν κάποιος μιλάει μονάχα για σοβαρά θέματα με σοβαρό τρόπο, δείχνει πιο σφιγμένος και κουμπωμένος. Πως δεν αφήνει τον εαυτό του να εκτεθεί συναισθηματικά και άρα πως φοβάται την απόρριψη.

Κάτι που είναι μη ελκυστικό.

#4 Δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι είναι αρχάριοι

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο εμπόδιο δυσκολεύει όλους τους άνδρες και όχι μονάχα τους πολύ έξυπνους άνδρες.

Ο ανδρικός εγωισμός συχνά στέκεται τροχοπέδη στην εξέλιξη και μας εμποδίζει από το να δεχτούμε το γεγονός πως χρειαζόμαστε βοήθεια στο θέμα του έρωτα.

Το φαινόμενο αυτό όμως μεγεθύνεται στους πολύ έξυπνους άνδρες.

Οι άνδρες αυτοί έχουν συνηθίσει να έχουν δίκιο και να καταφέρνουν πράγματα, με αποτέλεσμα να έχουν μια πολύ ισχυρή αυτοεικόνα που δε θέλουν να χαλάσουν.

Δε θέλουν να παραδεχτούν πως δεν ξέρουν τι να κάνουν και να δείξουν αρχάριοι.

Αν λοιπόν είσαι ένας πολύ έξυπνος άνδρας που βλέπει ότι έχει δίκιο σε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή, αλλά δυσκολεύεται στο φλερτ και τον έρωτα, αυτό που πρέπει να κατανοήσεις είναι πως είναι ok να είσαι αρχάριος σε αυτόν τον τομέα.

Μάλιστα αν αφεθείς και αποδεχτείς πως μάλλον χρειάζεσαι βοήθεια και καθοδήγηση στον τομέα αυτό, η άνω του μέσου όρου ευφυΐα σου θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους.

Η αλήθεια είναι πως όταν καταλάβεις πως λειτουργεί το φλερτ ως συναισθηματική διαδικασία, πολλά από τα πράγματα που κάνουν οι γυναίκες θα αρχίσουν να βγάζουν νόημα.

Ωστόσο για να φτάσεις στο σημείο αυτό χρειάζεται να προπονήσεις τις κοινωνικές σου δεξιότητες και να δοκιμάσεις πράγματα που αρχικά θα σου φανούν ξένα.

Και αν θες να μάθεις περισσότερα για το πως θα το πετύχεις αυτό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!