Τι έμαθα από τις Σχέσεις μου: χρειάζεται Δουλειά - Men's Bible

Τι έμαθα από τις Σχέσεις μου: χρειάζεται Δουλειά

Τι έμαθα από τις σχέσεις μου: χρειάζεται δουλειά

Δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι σε μια σχέση. Χρειάζεται δουλειά, αλλά όταν δίνεις προσοχή στα σωστά πράγματα και προσπαθείς ακόμα πιο πολύ για να τα βελτιώσεις, τότε θα είστε και οι δυο πιο χαρούμενοι.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί λένε ότι δεν θα πρέπει να δουλέψεις σκληρά για μια σχέση. Είτε συντηρείτε ένα σπίτι μαζί με την κοπέλα σου είτε θέλετε να ζείτε αρμονικά μέσα σε αυτό, χρειάζεται σκληρή δουλειά. Η διαδικασία αυτή είναι εποικοδομητική και φέρνει θετικά αποτελέσματα και για τους δύο.

Γίνεσαι ένας καλύτερος άνδρας. Όσον αφορά εμένα, το να ζω κάτω από την ίδια στέγη με την γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μας, χρειάζεται σκληρή δουλειά. Και το αγαπώ αυτό φυσικά – ακόμα και αν δεν μου αρέσει. Δεν σου το κρύβω.

Έχω καταφέρει να κάνω πολλά λάθη στις σχέσεις μου. Αλλά όσο μεγαλώνω, νιώθω όλο και πιο ενθουσιασμένος για να μάθω από τα λάθη μου και πως μπορώ να γίνω καλύτερος άνδρας, καλύτερος σύζυγος και καλύτερος πατέρας.

Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι σου παρουσιάζω κάποιες δικές μου εμπειρίες, οι οποίες βέβαια μπορούν να γίνουν σημαντικά μαθήματα για τη σχέση σου.Τι έμαθα από τις σχέσεις μου: χρειάζεται δουλειά

#1 Να ακούς – ειδικά όταν κάτι αφορά εσένα

Είμαι σπουδαίος στο να μιλάω και να απολαμβάνω τη δική μου φωνή, αλλά το να ακούσω κάποιον δεν είναι κάτι που μπορώ να πω ότι μου αρέσει. Όταν η γυναίκα μου γυρνάει από το σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και χρειάζεται να μιλήσει κάπου, δε χρειάζεται να της πω πως να λύσει το πρόβλημα που έχει αλλά εκείνη τη στιγμή αυτό που χρειάζεται είναι να την ακούσω, να κλείσω το στόμα μου και να είμαι παρών εκείνη τη στιγμή.

Θα σου δώσω λοιπόν μια κλασσική συμβουλή: μην προσπαθήσεις να λύσεις τα προβλήματα της κοπέλας σου, απλά άκουσέ την και συνδέσου μαζί της.

Αλλά εδώ το θέμα δυσκολεύει: μερικές φορές, είμαι εγώ το πρόβλημα. Και η γυναίκα μου δεν ξεσπά επειδή είχε μια δύσκολη μέρα, αλλά γιατί είναι στεναχωρημένη μαζί μου. Και έχω μάθει ότι σε αυτές τις καταστάσεις το να την ακούς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Η πρώτη μου αντίδραση όταν συμβαίνει αυτό, είναι ότι πληγώνομαι, κάτι που με κάνει παράλληλα να νευριάζω. Σίγουρα δεν είναι παραγωγικό αυτό. Πρέπει να ηρεμήσω, να ακούσω τι έχει να μου πει η γυναίκα μου και να τα επεξεργαστώ στο μυαλό μου.

Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με ότι έχει να μου πει, αλλά αν είναι η γυναίκα μου και το άλλο μου μισό, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να ακούσω τι έχει να μου πει. Και επί της ευκαιρίας, φίλε μου, το να ακούς την κοπέλα σου δεν σημαίνει ότι θα κουνάς το κεφάλι σου καταφατικά και θα προσπαθείς με κόπο να σχολιάσεις κάτι. Πίστεψέ με, το καταλαβαίνει αμέσως.

Και όταν μια σχέση περνάει μια κρίση, η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλείδι για να την ξεπεράσει, όπως αναφέρει πολύ ωραία και ο Αντώνης στο εξαιρετικό βίντεο του που μπορεις να δείς εδώ: 

 

#2 Πρέπει να παλέψεις δίκαια

Κάποια στιγμή θα πρέπει να παλέψεις για τη σχέση σου. Είναι φυσιολογικό. Αυτό που μετρά βέβαια είναι πως θα παλέψεις.

Οι άνδρες είμαστε συχνά οι πρώτοι που θα πληγώσουμε κάποιον αλλά εξίσου είμαστε και από τους πρώτους που θα πληγωθούν. Είναι ok να το εκφράσεις στη κοπέλα σου και να της πεις: «με πλήγωσες με αυτό που είπες». Είναι επίσης ok να έχετε τον δικό σας χώρο και χρόνο μετά από έναν καυγά για να ηρεμήσετε και οι δύο.

Αν όμως είσαι ένας άνθρωπος που θέλει να λύσει επί τόπου το πρόβλημα ενώ η κοπέλα σου θέλει να το επεξεργαστεί πρώτα μέσα της, να πάρει το χρόνο της και να το σκεφτεί λίγο παραπάνω, είναι εξίσου φυσιολογικό για μια σχέση και δείχνει ότι υπάρχει μια ισορροπία.

Στη δική μου περίπτωση πάλι, αν η γυναίκα μου και εγώ χρειάζεται να διαφωνήσουμε σε κάτι, δεν το αφήνω για αύριο. Αλλά θα της προτείνω να το συζητήσουμε το σαββατοκύριακο. Η γυναίκα μου γνωρίζει ότι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τις ανάγκες της και ξέρουμε και οι δυο ότι το πρόβλημα θα λυθεί εγκαίρως.Τι έμαθα από τις σχέσεις μου: χρειάζεται δουλειά

#3 Να είσαι ok με το φορτίο που κουβαλάς

Είμαι 30 ετών. Έχω μια τρίχρονη κόρη, από τον προηγούμενο γάμο μου και με την πρώην μου μιλώ καθημερινά. Τώρα είμαι παντρεμένος με μια εκπληκτική γυναίκα που έχει και εκείνη μια κόρη από τον προηγούμενο γάμο της.

Δεν υπάρχει κάτι «φυσιολογικό» στην κατάστασή μου. Κουβαλάω ένα φορτίο πίσω μου, αλλά αποδέχομαι την πραγματικότητα στην οποία ζω.

Η γυναίκα των ονείρων σου ίσως αντιμετώπισε μια δύσκολη παιδική ηλικία, ή έχει προβλήματα με την οικογένειά της, ή έχει βιώσει έναν δύσκολο χωρισμό ή ακόμα και τώρα μπορεί να έχει προβλήματα με το αφεντικό της και πολλά ακόμα. Όλα αυτά αποτελούν δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να τα δεχτείς. Γιατί πολύ πιθανόν να τα έχεις και εσύ.

Δεν είναι όλα εύκολα στις σχέσεις. Όταν εγώ έχω να αντιμετωπίσω διάφορες καταστάσεις στο σπίτι, θα πρέπει να τις αποδεχτώ με σοβαρότητα αλλιώς δεν πρόκειται να ξεπεραστούν.

Τόσο τα καλά όσο και τα κακά, όλα αποτελούν ένα φορτίο που χρειάζεται δουλειά. Ένα φορτίο το οποίο ήξερες ότι θα σου εμφανιστεί από τη στιγμή που αποφάσισες να προχωρήσεις τη σχέση σου ένα βήμα παρακάτω. Θα πρέπει να είσαι ok με αυτό. Πρέπει να θυμάσαι ότι διαλέξατε ο ένας τον άλλον για κάποιο λόγο. Μπορείς να το ξεπεράσεις.

#4 Ελάτε πιο κοντά μια στο τόσο

Η σχέση σας δεν θα είναι μια ρομαντική κομεντί 24 ώρες το 24ωρο. Μερικές φορές τα ζευγάρια δεν συναντιούνται για αρκετό καιρό. Μην πανικοβάλλεσαι αν συμβαίνει και σε σένα (ή όταν θα σου συμβεί).

Η γυναίκα μου και εγώ έχουμε αγχωτικές δουλειές, και τα παιδιά μας μάς δίνουν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να κάνουμε μια κανονική συζήτηση. Μπορεί να περάσουμε μαζί ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο χωρίς να πούμε τίποτα. Και όταν κάποιος από τους δυο μας συνειδητοποιήσει ότι έχουμε καιρό να βρεθούμε μόνοι μας, κανονίζουμε κάτι. Ένα ρομαντικό δείπνο, μια εκδρομή, οτιδήποτε που θα μας έκανε να αποβάλλουμε τη ρουτίνα.

Όταν αισθανθείς ότι έχετε καιρό να βρεθείτε που είναι κάτι φυσιολογικό, δε χρειάζεται να τρομάξεις και να νιώσεις ότι η σχέση σας κινδυνεύει. Όπως και στη δική μου περίπτωση, θα πρέπει να κανονίσετε κάτι και να συναντηθείτε. Θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να γελάσετε ξανά και να θυμηθείτε ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον.

Αν νιώθεις ότι η σχέση σας πρέπει να βελτιωθεί, δες εδώ

Σε αυτή τη σχέση είσαστε οι δύο σας και ίσως να μένετε μαζί και να το προσπαθείτε πολύ συνεχώς. Θα στο ξαναπώ λοιπόν… χρειάζεται σκληρή δουλειά αλλά θα είναι μια σπουδαία δουλειά που θα έχει θετικά αποτελέσματα. Είχα ένα απαίσιο χωρισμό, έκανα και εγώ τα λάθη μου και τώρα νιώθω ότι είμαι ακόμα σε μια περίπλοκη κατάσταση. Μαθαίνω όμως από όλα αυτά.

Ο τελικός στόχος μιας σχέσης είναι να εξελίσσεσαι και φυσικά να αγαπάς όλη τη διαδικασία του να είσαι καλύτερος σε αυτή.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!