Πως να καλλιεργήσεις μια αρρενωπή φωνή που ελκύει τις γυναίκες σαν μαγνήτης - Men's Bible

Πως να καλλιεργήσεις μια αρρενωπή φωνή που ελκύει τις γυναίκες σαν μαγνήτης

Πως να καλλιεργήσεις μια αρρενωπή φωνή που ελκύει της γυναίκες σαν μαγνήτης

Η βαθειά και αρρενωπή φωνή αποτελεί ένα από τα δυνατότερα όπλα στην φαρέτρα του άνδρα όταν θέλει να τραβήξει ερωτικά το άλλο φύλο.

Έχεις ποτέ ακούσει τη φράση «Σημασία δεν έχει τι λες, αλλά πώς το λες.»;

Μάθε λοιπόν ότι είναι 100% αλήθεια

Αν και το πως διατυπώνεις τα λόγια σου παίζει το ρόλο του, αποκαλύπτεις πολλά περισσότερα για τον εαυτό σου με τον τρόπο με τον οποίο τα λες. Τον τόνο, δηλαδή, και την ένταση της φωνής σου.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνδρες που θέλουν να βελτιώσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, εστιάζουν περισσότερο στο τι να πουν, παρά στο να βελτιώσουν το μη λεκτικό μήνυμα που μεταδίδουν.

Αν λοιπόν θες να γίνεις πιο επιδέξιος στην επικοινωνία και το φλερτ, χρειάζεται να αρχίσεις να αξιοποιείς τη φωνή σου πιο αποτελεσματικά. Χρειάζεται να καλλιεργήσεις μια αρρενωπή φωνή.Πως να καλλιεργήσεις μια αρρενωπή φωνή που ελκύει της γυναίκες σαν μαγνήτης

Η ένταση της φωνής σου

Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις τους άλλους να σε ακούσουν, είναι πολύ πιθανό να μιλάς χαμηλόφωνα. Για αυτό και το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να εξασκηθείς, είναι να ανεβάζεις την ένταση της φωνής σου καθώς μιλάς.

Οπουδήποτε και αν είσαι, οτιδήποτε και αν λες, οι άνθρωποι γύρω σου θα πρέπει να σε ακούν καθαρά και να διακρίνουν ξεκάθαρα τα λόγια σου.

Επίσης, η χαμηλή ένταση της φωνής είναι κλασικό μη λεκτικό σημάδι άγχους, αμφιβολίας και ντροπής. Αντίθετα μια δυνατή φωνή είναι μια φωνή που εκπέμπει θάρρος, αυτοπεποίθηση και κύρος. Για αυτό και στις συναντήσεις των στελεχών μια πολυεθνικής είναι ο CEO αυτός που μιλάει πιο δυνατά, ή σε μια τάξη ο καθηγητής.

Η δυνατή, ξεκάθαρη και αρρενωπή φωνή είναι στενά συνδεδεμένη με το υψηλό στάτους και αυτό που επικοινωνεί στους άλλους είναι πως ξέρεις τι λες και δε φοβάσαι να ακουστείς γύρω σου.

Αν λοιπόν ο στόχος σου είναι να βελτιωθείς κοινωνικά και να ξεχωρίσεις στο άλλο φύλο, χρειάζεται να μην φοβάσαι να μιλήσεις δυνατότερα απ’ όσο συνηθίζεις. Αν και στην αρχή μπορεί να νιώσεις κάπως άβολα, αυτό συμβαίνει γιατί κάνεις κάτι που δεν έχεις συνηθίσει.

Πολύ πιθανό να σου έλεγαν από μικρό παιδί ότι δεν πρέπει να ενοχλείς τους άλλους και πως δεν είναι ευγενικό να μιλάς δυνατά. Έτσι κάθε φορά που θες να μιλήσεις δυνατότερα νιώθεις μια εσωτερική αντίσταση.

Σταδιακά, όμως, θα συνηθίσεις. Η φωνή σου θα δυναμώσει φυσικά, και θα αρχίσεις να μιλάς δυνατά χωρίς να το έχεις στο μυαλό σου.

Η σταθερή – δυνατή αρρενωπή φωνή, παίζει κρίσιμο ρόλο στην δημιουργία έλξης όταν φλερτάρεις. Μια γυναίκα θα εστιάσει πολύ περισσότερο στο μη λεκτικό μήνυμα που θα στείλεις, παρά στα λόγια που θα της πεις για να σχηματίσει μια άποψη για εσένα.

Εκπαίδευσε λοιπόν τον εαυτό σου να μιλά δυνατότερα, καθώς αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να δημιουργήσεις μια δυνατή, βαθειά και αρρενωπή φωνή.

Θες να γίνεις ένας πιο αρρενωπός άνδρας; Δες εδώ

Ο τόνος της φωνής σου

Η ένταση δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό μιας αρρενωπής φωνής. Ο τόνος παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στο πως σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι και η λάθος τονικότητα στη φωνή σου μπορεί να έχει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.

Για αυτό το λόγο πρέπει να ξέρεις ποιο είδος τονικότητας έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο «φιλικός» τόνος φωνής

Πρόκειται για την περίπτωση που η διακύμανση της φωνής σου ανεβαίνει στο τέλος κάθε πρότασης σου. Το αποτέλεσμα είναι να ακούγεσαι μεν πιο φιλικός, αλλά ταυτόχρονα και λιγότερο σίγουρος για αυτό που λες.

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν πολύ ευγενικό τρόπο ομιλίας, ο οποίος βοηθάει στο να δείχνεις άκακος και λιγότερο απειλητικός. Ωστόσο, εκτός και αν δουλεύεις στην εξυπηρέτηση πελατών μιας εταιρίας, αυτός ο τρόπος να εκφράζεις τα λεγόμενα σου δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα στις περισσότερες κοινωνικές περιστάσεις και ειδικά στο φλερτ.

Ο λόγος είναι πως αυτός ο τόνος φωνής εκπέμπει συχνά μια αμηχανία ή μια έλλειψη αυτοπεποίθησης όταν χρησιμοποιείται και δίνει συχνά την εντύπωση ενός ανθρώπου που φοβάται ή που προσπαθεί να καλοπιάσει τους άλλους.

Η φωνή δεν εκπέμπει σιγουριά και ακριβώς επειδή το τέλος της πρότασης τραβιέται και η φωνή λεπταίνει, μοιάζει σαν να ρωτάς, αντί να δηλώνεις κάτι. Αυτό προβάλλει αμφιβολία και νευρικότητα, δυο πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις να δείχνεις όταν μιλάς με μια κοπέλα.

Στο φλερτ ειδικά αυτός ο τρόπος να μιλάς δίνει την εντύπωση πως προσπαθείς να είσαι έξτρα ευγενικός με την κοπέλα γιατί θες να σε συμπαθήσει και να μη σε απορρίψει.

Ο κοφτός τόνος φωνής

Σε αντίθεση με τον «φιλικό» τόνο φωνής όπου η διακύμανση της φωνής σου ανεβαίνει στο τέλος κάθε πρότασης, εδώ η διακύμανση πέφτει στο τέλος κάθε πρότασης. Έτσι, αντί να τραβάς τα γράμματα στο τέλος και να μοιάζουν οι δηλώσεις σου με ερωτήσεις, εδώ ακούγεσαι πιο κοφτός.

Το αποτέλεσμα είναι να ακούγεσαι περισσότερο αξιόπιστος, σίγουρος για τον εαυτό σου και πιο επιτακτικός.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συχνά έναν κοφτό τόνο φωνής, είναι ανεξάρτητοι από τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνους. Μιλούν και περιμένουν οι άλλοι να τους ακούσουν.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μιλήσει το αφεντικό στον υπάλληλο του ή ο γονιός στο παιδί του.

Όπως καταλαβαίνεις αυτός ο τόνος φωνής δημιουργεί περισσότερη έλξη σε μια γυναίκα γιατί εκπέμπει υψηλό status, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση.

Φυσικά το να μιλήσεις με τέτοιο τόνο φωνής σε μια κοπέλα δεν αρκεί. Χρειάζεται να είσαι συνεπής αλλιώς θα φανείς μη αυθεντικός και πάρα το γεγονός πως ο τόνος  σου είναι πιο κοφτός θα πρέπει να της φερθείς φιλικά και με σεβασμό αλλιώς, αντί για άνδρας δυναμικός και με αρρενωπή φωνή, θα φανείς σα κόπανος.

Ο Ουδέτερος τόνος φωνής

Αυτό είναι ο πιο κοινός τρόπος με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι. Η διακύμανση της φωνής σου μένει ουδέτερη και η φωνή σου δεν μεταβάλλεται ιδιαίτερα στο τέλος των προτάσεων σου.

Αυτός είναι και συνήθως ο τρόπος με τον οποίο μιλούν δύο φίλοι μεταξύ τους οι οποίοι βλέπουν ο ένας τον άλλο ως ίσους από πλευράς status.

Ο ουδέτερος τόνος φωνής βοηθάει στο να αφήσεις μια καλή πρώτη εντύπωση καθώς, σε αντίθεση με τον «φιλικό» τόνο, δε προβάλει αδυναμία ή προσπάθεια από μέρους σου να γίνεις συμπαθής.

Επίσης, πάρα το γεγονός πως δεν έχει τον δυναμισμό του κοφτού τόνου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φλερτ αρκεί να μη μένεις σε ένα τόνο και να τους εναλλάσσεις.

Σε αυτό φυσικά παίζει ρόλο και το περιβάλλον. Σε ένα μπαρ πχ, που η κοπέλα είναι πιο έτοιμη και προετοιμασμένη για μια πιθανή προσέγγιση από έναν άνδρα, ο κοφτός τόνος ταιριάζει περισσότερο καθώς θες να προβάλεις περισσότερη αυτοπεποίθηση από τους άλλους πιθανούς ανταγωνιστές.

Αντίθετα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπως πχ ο δρόμος, που η κοπέλα μπορεί να αιφνιδιαστεί, ο ουδέτερος τόνος φωνής είναι καλύτερη επιλογή.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις

Αν και ήδη αναφέραμε τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας αρρενωπής και ελκυστικής φωνής, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν τη φωνή σου.

Ανάπνεε από το διάφραγμα

Κάτι που είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει οπωσδήποτε να θυμάσαι για να ανεβάσεις την ένταση της φωνής σου, είναι να αναπνέεις από το διάφραγμα όταν μιλάς.

Για να το πετύχεις αυτό εστίασε στο να εισπνέεις και ο αέρας να πηγαίνει πρώτα στο στομάχι σου. Αν κατά την εισπνοή το στήθος σου αμέσως «φουσκώνει» τότε δεν εμπλέκεις το διάφραγμα στην αναπνοή σου.

Μίλα πιο αργά και κάνε παύσεις

Η γρήγορη ομιλία είναι σημάδι νευρικότητας και άγχους και συχνά πηγάζει από ένα συναίσθημα κατωτερότητας και από την επιθυμία να μην καθυστερήσεις τον συνομιλητή σου. Όπως όμως καταλαβαίνεις, αυτό δε σε βοηθάει ιδιαίτερα στο φλερτ καθώς δεν προβάλει αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Αυτό που θες είναι να συνηθίσεις να μιλάς πιο αργά και να κάνεις παύσεις. Με αυτόν τον τρόπο ακούγεσαι πιο σίγουρος για αυτό που λες, περισσότερο ψύχραιμος και πιο ελκυστικός.

Η εξάσκηση είναι το παν

Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις μια δυναμική και αρρενωπή φωνή που προβάλει αυτοπεποίθηση, είναι φυσικά να εξασκείσαι τακτικά. Αρχικά εξασκήσου μόνος σου σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπως είναι το σπίτι σου, αργότερα όμως βάλε στόχο να βγεις έξω και να εξασκηθείς όταν μιλάς με άλλους ανθρώπους.

Μπορείς επίσης να καταγράψεις τη φωνή σου στο κινητό σου ή στον υπολογιστή σου και έπειτα να ακούσεις την καταγραφή για να έχεις μια σφαιρική εικόνα του που βρίσκεσαι. Δώσε βάση στην ένταση της φωνής σου, τον τόνο και την ταχύτητα με την οποία μιλάς.Πως να καλλιεργήσεις μια αρρενωπή φωνή που ελκύει της γυναίκες σαν μαγνήτης

Γίνε φίλος με τη φωνή σου

Η φωνή σου είναι μοναδική. Φυσικά και μπορείς να την κάνεις πιο δυνατή, πιο εκφραστική και πιο βαθειά όμως δεν μπορείς να την αλλάξεις εντελώς. Αυτό σημαίνει πως θες μεν να εστιάσεις στα σημεία που έχεις τον έλεγχο και μπορείς να αλλάξεις, αλλά και να αποδεχτείς δε οτιδήποτε δεν μπορείς.

Δώσε έμφαση λοιπόν στο να βελτιωθείς αλλά ποτέ μην αρχίσεις να ανησυχείς για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι. Από τη στιγμή που πάψεις να έχεις πίστη στον εαυτό σου και αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι γνώμη έχουν οι άλλοι για σένα, τότε όσο και αν έχεις βελτιώσει τη φωνή σου, θα προβάλεις στους άλλους αμφιβολία και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Από εκεί και πέρα το να αναπτύξεις μια πιο δυναμική και αρρενωπή φωνή δεν είναι πανάκεια λύση στο φλερτ και στη ζωή, όμως μπορεί να κάνει ουσιαστική διαφορά. Και όπως συμβαίνει και με όλα τα πράγματα τα οποία αξίζουν, μην αναμένεις βελτίωση και αλλαγή μέσα σε ένα βράδυ.

Θέλει συνέπεια και επιμονή και αν ξεκινήσεις και συνεχίσεις ακάθεκτος, θα δεις πως θα ακούγεσαι αλλά και θα νιώθεις πιο σίγουρος και οι άνθρωποι γύρω σου θα αποκρίνονται πιο θετικά. Ειδικά οι γυναίκες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!