Διαδικτυακό Φλερτ: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να το κάνεις Πετυχημένα - Men's Bible

Διαδικτυακό Φλερτ: 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να το κάνεις Πετυχημένα

Διαδικτυακό Φλερτ: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να το κάνεις πετυχημένα

Το διαδικτυακό φλερτ βασίζεται στις ίδιες αρχές με το φλερτ από κοντά. Και στις δυο περιπτώσεις χρειάζεται να περάσεις από τις βασικές φάσεις των ερωτικών γνωριμιών (πρώτη επαφή, αμοιβαίο ενδιαφέρον, συναισθηματική σύνδεση κλπ). Ωστόσο, σε πολλά σημεία διαφέρει αρκετά από το φλερτ δια ζώσης.

Για να καταλάβεις γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές, αυτό που χρειάζεται πρώτα να καταλάβεις είναι πως λειτουργεί ο ψηφιακός κόσμος.

Στην ουσία το διαδίκτυο αποτελείται από διάφορες πλατφόρμες, οι οποίες λειτουργούν ως μεγάλες ψηφιακές περιοχές που προμοτάρονται με βάση κάποιο πλάνο μάρκετινγκ, ώστε να διατηρούν μια συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό του κόσμου.

Το Facebook για παράδειγμα στοχεύει να ενώσει και να συνδέσει τους ανθρώπους ανά τον κόσμο. Είναι μια ψηφιακή περιοχή στην οποία οι άνθρωποι αναμένεται να έχουν ψηφιοποιήσει τις κοινωνικές τους διασυνδέσεις μέσα από ένα δίκτυο φίλων.

Οι χρήστες πρέπει να δίνουν τα πραγματικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο κλπ) και να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για κοινωνικούς, ψυχαγωγικούς και επαγγελματικούς σκοπούς.

Αντίθετα, το Tinder παρουσιάζεται ως εφαρμογή γνωριμιών, στην οποία νέοι κυρίως άνθρωποι, αναζητούν νέες γνωριμίες και ραντεβού. Είναι λοιπόν μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες αναμένεται να διασκεδάσουν και να γνωριστούν. Ως εκ τούτου υπάρχει έντονο το ερωτικό / σεξουαλικό στοιχείο.

Ο πρώτος σου ρόλος στο διαδικτυακό φλερτ λοιπόν, είναι να αναλύσεις σωστά την πλατφόρμα στην οποία θες να δράσεις και να κάνεις γνωριμίες, ώστε να προσαρμόσεις το φλερτ σου σύμφωνα με τους άγραφους κανόνες της.

Κάθε πλατφόρμα (όπως και κάθε διαφορετικό στοιχείο της ίδιας πλατφόρμας) έχει τη δική της ατμόσφαιρα και το δικό της επίπεδο ιδιωτικότητας.

Για παράδειγμα, το Instagram ως πλατφόρμα προσφέρει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα απ’ ότι το Facebook.

Παρ’ όλα αυτά το να γράψεις ένα σχόλιο κάτω από μια φωτογραφία στο Instagram, σε εκθέτει περισσότερο απ’ ότι το να στείλεις ένα προσωπικό μήνυμα στο messenger app του Facebook.

Ο τρόπος λοιπόν με τον οποίο μπορείς να προσεγγίσεις μια κοπέλα διαδικτυακά, μπορεί να διαφέρει ανάλογα την πλατφόρμα. Πχ, στο Facebook που έχει ένα πιο κοινωνικό / σοβαρό προφίλ είναι προτιμότερες πιο έμμεσες προσεγγίσεις.

Αφού όμως είπαμε λίγα πράγματα για τις διαδικτυακές πλατφόρμες, ας μιλήσουμε λίγο για το διαδικτυακό φλερτ καθ’ αυτό.

Είμαι σίγουρος πως θα σου έχει τύχει κι εσένα να πέσεις πάνω στο προφίλ μιας όμορφης και ενδιαφέρουσας κοπέλας καθώς σερφάρεις σε κάποια απ’ τις διαθέσιμες πλατφόρμες / social media.

To φλερτ σου μαζί της ξεκινάει με την πρώτη επαφή. Το πρώτο μήνυμα. Τότε είναι που η κοπέλα μαθαίνει για πρώτη φορά την ύπαρξή σου.

Μετά την πρώτη επαφή ο στόχος σου είναι να οδηγήσεις την κουβέντα σας σε προσωπικά και ιδιωτικά μονοπάτια. Συνήθως αυτό συμβαίνει εξ’ αρχής ανάλογα με την πλατφόρμα και τον τρόπο που ξεκίνησες να της μιλάς.

Για παράδειγμα, αν μιλάτε εξαρχής με μηνύματα στο Instagram, είστε ήδη σε μια ιδιωτική και προσωπική συνομιλία.

Αν όμως η πρώτη επαφή έγινε με κάποιο σχόλιο σε κάποια φωτογραφία, η κοπέλα απάντησε και εσύ το συνέχισες ξεκινώντας μια συζήτηση, τότε είναι σημαντικό η συζήτηση αυτή να εξελιχθεί μέσω προσωπικών μηνυμάτων και όχι να συνεχιστεί δημόσια στα σχόλια της φωτογραφίας.

Τώρα ο βασικός σου στόχος μέσα στην κουβέντα που θα κάνετε είναι να εκφράσεις την προσωπικότητα σου και να γνωριστείτε αρκετά ώστε να υπάρχει αρκετή άνεση και ενδιαφέρον για να βγείτε ραντεβού.

Το θέμα είναι πως ακριβώς επειδή στο διαδικτυακό φλερτ υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός και επειδή πάρα μα πάρα πολλοί άνδρες προσποιούνται ότι είναι κάτι που δεν είναι στην πραγματικότητα, είναι πολύ σημαντικό για την κοπέλα να σε γνωρίσει καλά και να μαζέψει για εσένα όσο περισσότερες πληροφορίες γίνεται.

Τι χρειάζεται λοιπόν να έχεις στο νου σου για να φλερτάρεις διαδικτυακά με επιτυχία;

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το διαδικτυακό φλερτ

#1 Δεν πρέπει να είσαι «περίεργος»

Ναι, το ξέρω ότι δεν είσαι «περίεργος» και ότι απλά θες να μάθεις να φλερτάρεις καλύτερα γιατί θες να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή.

Όμως όπως είπαμε και πιο πάνω, στο διαδίκτυο και ειδικά στις εφαρμογές γνωριμιών, είναι πολύ εύκολο να προσποιηθεί κάποιος ότι είναι κάτι που δεν είναι και να δώσει ψευδείς πληροφορίες για τον εαυτό του.

Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να είσαι «διαφανής» και να έχεις αρκετές φωτογραφίες στις οποίες φαίνεσαι ξεκάθαρα και να έχεις συμπληρώσει αρκετά στοιχεία και πληροφορίες για εσένα στα διάφορα πεδία που σου δίνει η πλατφόρμα.

Γενικά όσο περισσότερα πράγματα μπορεί να μάθει εύκολα και με μια ματιά η κοπέλα για εσένα, τόσο το καλύτερο.

Εννοείται ότι δε χρειάζεται να τα γράψεις όλα. Άλλωστε πρέπει να διατηρήσεις ένα επίπεδο μυστηρίου γύρω απ’ το ποιος είσαι, για να θέλει και εκείνη να σε ρωτήσει για τη ζωή σου, τη δουλεία σου, τα χόμπι σου κλπ. Είναι όμως πολύ σημαντικό να φαίνεται απ’ το προφίλ σου ότι δεν είσαι κάποιος «περίεργος» τύπος ή κάποιος που ντρέπεται και που κρύβει τον εαυτό του.

#2 Πρόσεξε το timing

Σκέψου για λίγο το εξής: Στέλνεις σε μια κοπέλα μήνυμα στις 03:36 το πρωί, ανεξάρτητα απ’ το πόσο ωραίο, cool και έξυπνο είναι το μήνυμα αυτό. Τι εικόνα πιστεύεις ότι δίνεις στέλνοντας της στις τρείς και μισή τα χαράματα;

Η κοπέλα είτε θα σκεφτεί ότι έχεις κολλήσει μαζί της και άρα μπορεί να είσαι κάποιος περίεργος που παρακολουθεί το προφίλ της, είτε πως είσαι κάποιος απελπισμένος τύπος που δεν έχει κάτι καλύτερο στη ζωή του να κάνει.

Για να φλερτάρεις αποτελεσματικά λοιπόν είναι σημαντικό, ειδικά στα πρώτα μηνύματα που θα ανταλλάξετε, να προβάλλεις κάπως τον εαυτό σου και να αναδείξεις τα θετικά σου  στοιχεία, ώστε να θέλει και η κοπέλα να σε γνωρίσει περισσότερο.

Χρειάζεται λοιπόν στην αρχή να προσέχεις μικρές λεπτομέρειες οι οποίες μπορούν να σου κοστίσουν ολόκληρη τη γνωριμία.

Η χρονική στιγμή που στέλνεις το μήνυμά σου είναι αρκετά σημαντική στα πρώτα στάδια της γνωριμίας σας και η λάθος χρονική στιγμή μπορεί να δώσει λάθος πληροφορίες για εσένα.

Για παράδειγμα, αν στείλεις κάποιο μήνυμα το πρωί πχ, στις 09:00 μοιάζει σαν να ανυπομονούσες να ξυπνήσεις να της στείλεις. Αν πάλι στείλεις κάτι αργά το βράδυ όπως στο παράδειγμα πιο πάνω, κινδυνεύεις να δείξεις απελπισμένος ή καταθλιπτικός.

Επίσης είναι σημαντικό να μην υπερβάλεις σχετικά με τα όσα της λες για εσένα, γιατί αυτό μπορεί να γυρίσει μπουμερανγκ στο πρώτο ραντεβού.

Αν πχ της έχεις πει ότι λατρεύεις τον ισπανικό κινηματογράφο και ότι είσαι σινεφίλ την ώρα που έχεις δει το πολύ δύο ισπανικές ταινίες, τι ακριβώς περιμένεις να κάνεις στο πρώτο ραντεβού που θα βγείτε;

Οι λάθος προσδοκίες μπορούν να καταστρέψουν τη γνωριμία γιατί είναι σίγουρο ότι η κοπέλα θα απογοητευτεί μαζί σου, καθώς άλλα περίμενε και άλλα βρήκε μπροστά της. Πράγμα που την οδηγεί στο να είναι επιφυλακτική μαζί σου.Διαδικτυακό Φλερτ: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να το κάνεις πετυχημένα

#3 Δείξε την αξία σου

Αν υπάρχει κάτι που αξίζει να κάνεις άμεσα για να βοηθήσεις την κοπέλα να ενδιαφερθεί περισσότερο για εσένα και να σε εμπιστευτεί και περισσότερο, είναι να αναδείξεις την αξία σου.

Όχι, λέγοντας αξία δεν εννοώ να της δείξεις ότι έχεις χρήματα. Αλλά να κάνεις επίδειξη με διακριτικό τρόπο όλων αυτών των χαρακτηριστικών που δημιουργούν έλξη και σε κάνουν καλύτερη επιλογή συντρόφου.

Για παράδειγμα, ένα απ’ τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνδρα ελκυστικό είναι το χιούμορ. Οπότε μπορείς να κάνεις κάποιο στρωτό και πετυχημένο πείραγμα νωρίς στην κουβέντα σας .

Ένα άλλο παράδειγμα είναι να αναφέρεις νωρίς κάποια επαγγελματικά επιτεύγματα ή επιτυχίες, καθώς αυτά συχνά συνδυάζονται με προσωπικά οράματα και φιλοδοξίες.

Ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις καλύτερα:

  • Εσύ: Ώστε παίζεις μπάσο; Βλέπω πως είσαι κι εσύ τρελαμένη με τη μουσική όπως κι εγώ.
  • Αυτή: Ναι παίζω μπάσο απ’ τα 16 μου, περίπου 8 χρόνια κοντά. Να μαντέψω παίζεις κι εσύ κάποιο όργανο;
  • Εσύ: Ναι, έπαιζα πιάνο μικρός, από τα 14 μου αλλά με το που μπήκα στη Νομική δε μου έμενε πια χρόνος για μουσική δημιουργικότητα.
  • Αυτή: Ωχ, σε καταλαβαίνω κι εγώ το ίδιο θέμα αντιμετώπισα όταν…

Όπως βλέπεις η πληροφορία των νομικών σπουδών μπήκε σφήνα καθώς μιλούσατε για μουσική (κάτι το οποίο μοιράζεστε ως κοινό).

Όσο πιο διακριτικός μπορείς να είσαι με τις πληροφορίες που δίνεις για τον εαυτό σου χωρίς να προσπαθείς πολύ να αναδείξεις τα επιτεύγματα σου, τόσο το καλύτερο.

#4 Αξιοποίησε τις λίγες πληροφορίες που έχεις για να γνωρίσεις την κοπέλα καλύτερα

Τις περισσότερες φορές θα ξεκινάς την κουβέντα έχοντας πολύ λίγες πληροφορίες για την κοπέλα στη διάθεσή σου. Είναι σημαντικό λοιπόν να αξιοποιήσεις σωστά τις πληροφορίες αυτές για να μάθεις περισσότερα για εκείνη και να δώσεις ώθηση στον μεταξύ σας διάλογο.

Πολλές φορές όταν λέω στους μαθητές μου στο coaching τι να απαντήσουν στη συγκεκριμένη περίσταση που τους ενδιαφέρει, μένουν αρκετά εντυπωσιασμένοι και συχνά μου λένε «Καλά πως το σκέφτηκες αυτό το μήνυμα; Παίζει να είναι και το ιδανικό για αυτή την περίπτωση».

Όμως δεν κάνω κάτι μαγικό. Απλά εκμεταλλεύομαι αυτά τα 2-3 στοιχεία πληροφορίας που μου δίνουν το προφίλ και οι φωτογραφίες της κοπέλας. Με βάση αυτά τα στοιχεία αρχίζω να κάνω κάποιες υποθέσεις για εκείνη κάτι το οποίο είναι πολύ καλύτερο απ’ το να κάνεις ατελείωτες ερωτήσεις.

Ο στόχος σου είναι να πατήσεις πάνω στις λεπτομέρειες από τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες του προφίλ της για να κάνεις δηλώσεις στις οποίες μαντεύεις κάποια πράγματα σχετικά με τις προτιμήσεις της κοπέλας σε μουσική, χόμπι κλπ, καθώς και πως μπορεί να είναι σαν χαρακτήρας.

Δεν έχει τόσο σημασία αν θα πέσεις μέσα, αλλωστε αν πεις κάτι που δεν ισχύει η κοπέλα θα σε διορθώσει. Αυτό που έχει σημασία είναι να δημιουργήσεις μια βάση για προσωπική κουβέντα η οποία δε στηρίζεται στις άπανοτές ερωτήσεις.

Θες να μάθεις περισσότερα για το διαδικτυακό φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!