Δεν ξέρω πως να της μιλήσω στο Instagram: Ο Τρόπος - Men's Bible

Δεν ξέρω πως να της μιλήσω στο Instagram: Ο Τρόπος

«Δε ξέρω πως να της μιλήσω στο Instagram»

«Πως να της μιλήσω στο Instagram για να πιάσω κουβέντα μαζί της και να τη φλερτάρω;».

Αυτή είναι μια εύλογη απορία που έχουν πάρα πολλοί άνδρες.

Πολύς κόσμος πιστεύει πως η δημοφιλέστερη και καλύτερη dating εφαρμογή είναι το Tinder, μιας και ως εφαρμογή έχει ξεκάθαρο στόχο και σκοπό.

Ο πολύς κόσμος όμως κάνει λάθος καθώς η εφαρμογή στην οποία φλερτάρουν οι περισσότεροι και γίνονται οι περισσότερες γνωριμίες, είναι το Instagram.

Και είναι λογικό.

Για τους άνδρες τα πλεονεκτήματα είναι ξεκάθαρα.

Δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί για το κάθε πότε μπορείς να κάνεις follow. Δεν υπάρχει το like ως αμοιβαίο προαπαιτούμενο για να στείλεις κάποιο μήνυμα. Και φυσικά, σου δίνει πρόσβαση σε πολύ περισσότερες επιλογές.

Δεν είναι μονάχα οι άνδρες που ωφελούνται περισσότερο από τις γνωριμίες μέσω Instagram αντί των συμβατικών dating εφαρμογών, αλλά και οι γυναίκες.

Για τις οποίες μάλιστα τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα και σημαντικότερα.

Το πρώτο και κυριότερο έχει να κάνει με την ασφάλεια.

Στις διαδικτυακές εφαρμογές, οι άνδρες συνηθίζουν να βάζουν λίγες φωτογραφίες και γενικά να προσπαθούν περισσότερο να «ωραιοποιήσουν» την εικόνα τους.

Αντίθετα στο Instagram, που είναι κοινωνικό δίκτυο και όχι καθαρή εφαρμογή γνωριμιών, τα ανδρικά προφίλ είναι πιο ολοκληρωμένα και αντικατοπτρίζουν καλύτερα το ποιος είναι ο άνδρας με τον οποίο μιλάει   η κοπέλα.

Πράγμα που για εκείνη σημαίνει περισσότερη ασφάλεια, καθώς έχει περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες για να καταλάβει αν μπορεί να τον εμπιστευτεί ή όχι.

Επίσης, πολλές κοπέλες θέλουν μεν να κάνουν γνωριμίες, νιώθουν άβολα όμως να συμμετέχουν σε μια εφαρμογή γνωριμιών γιατί μπορεί να εκτεθούν κοινωνικά σε περίπτωση που ανακαλυφθούν από γνωστούς τους.

Αντίθετα, η γνωριμία μέσω Instagram είναι πιο αποδεκτή κοινωνικά και η κοπέλα δε νιώθει ότι δίνει κάποιο σήμα ότι ψάχνεται και δε φοβάται ότι θα στιγματιστεί.

Τέλος, σε πολλές εφαρμογές γνωριμιών καταλήγουν πολλοί άνδρες (αλλά και γυναίκες) που νιώθουν απομονωμένοι και πικραμένοι με το άλλο φύλο, με αποτέλεσμα ο τρόπος προσέγγισης τους να καταλήγει απωθητικός.

Έτσι, πολλές κοπέλες θεωρούν ότι σε κάποια εφαρμογή γνωριμιών δε θα βρουν κάτι αξιόλογο και έτσι τις αποφεύγουν.

«Πως να της μιλήσω για να πιάσουμε κουβέντα;»

Πρώτα φτιάξε το προφίλ σου

Το κακό με τις διαδικτυακές γνωριμίες είναι πως σφύζουν από ανταγωνισμό. Όταν φλερτάρεις μια κοπέλα από κοντά, τότε για το διάστημα που της μιλάς, έχεις την αποκλειστική προσοχή της.

Στο Instagram όμως η κοπέλα θα έχει ήδη διάφορες προτάσεις από φίλους, συναδέλφους, γνωστούς που τη βλέπουν ερωτικά αλλά και διάφορους αγνώστους που θέλησαν να τη γνωρίσουν.

Όπως καταλαβαίνεις μέσα σε όλες αυτές τις διαθέσιμες επιλογές, αν θες να επενδύσει σε εσένα και να θέλει να σε γνωρίσει, πρέπει πρώτα να ξεχωρίσεις από τους άλλους.

Αυτό ξεκινάει πριν καν της στείλεις το πρώτο μήνυμα. Από το πώς έχεις φροντίσει το προφίλ σου και το τί εικόνα βγάζει αυτό προς τα έξω για εσένα και την προσωπικότητά σου.

Δε χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα πολύ πλούσιο προφίλ με εκατοντάδες φωτογραφίες. Αυτό που χρειάζεται ωστόσο είναι ένα προφίλ με αρκετές φωτογραφίες που εκφράζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αναδεικνύει την περιπετειώδη, καλλιεργημένη ή χιουμοριστική πλευρά σου.

«Πως να της μιλήσω;»: Το πρώτο μήνυμα

Τι να αποφύγεις

Σε γενικές γραμμές το πρώτο μήνυμα που στέλνεις είναι λιγότερο σημαντικό απ’ το προφίλ που έχεις. Αν δηλαδή έχεις ένα κακό προφίλ το να στείλεις ένα έξυπνο μήνυμα δε θα σε σώσει ιδιαίτερα.

Αντίθετα, αν έχεις ένα αρκετά καλό προφίλ, μπορείς να στείλεις ένα μέτριο μήνυμα και όλα να πάνε καλά. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι το πόσο ενδιαφέρεται η κοπέλα για εσένα.

#1 Τα κλισέ κομπλιμέντα

Όταν μια κοπέλα είναι εμφανίσιμη και ειδικά όταν φροντίζει να το θυμίζει στους 2000 followers που έχει, ανεβάζοντας 15 φωτογραφίες του εαυτού της σε σέξι πόζες, με μαγιό στην παραλία ή με αποκαλυπτική βραδινή ένδυση κλπ, είναι σίγουρο ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα.

Επίσης είναι εξαιρετικά πιθανό, πολλά απ’ τα μηνύματα αυτά να της υπενθυμίζουν πόσο ωραία μάτια έχει, πόσο ωραία πόδια έχει, πόσο ωραίο χαμόγελο έχει κλπ.

Όπως καταλαβαίνεις το να στείλεις ένα μήνυμα στο οποίο της λες το ίδιο πράγμα που της είπαν άλλοι εκατό με ελάχιστα διαφορετική διατύπωση, δε θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα να ξεχωρίσεις.

Αντίθετα, το πιθανότερο είναι πως θα το αγνοήσει.

#2 Τα χυδαία σχόλια

Οκ, αυτό συμβαίνει περισσότερο στις εφαρμογές γνωριμιών οπού υπάρχει περισσότερη ανωνυμία, όμως σε κάθε περίπτωση είναι λάθος κίνηση που δεν εκφράζει κάποιο θετικό χαρακτηριστικό για εσένα.

Δε δείχνεις περισσότερο alpha male αν στείλεις ένα χυδαίο σχόλιο. Το μόνο που πετυχαίνεις είναι να κάνεις την κοπέλα να νιώσει άσχημα και να σου «κλείσει την πόρτα» μια και καλή.

#3 Τα πολύ σύντομα και τυπικά μηνύματα

Σε γενικές γραμμές αν έχεις ένα πολύ καλό προφίλ, με μπόλικους followers, το οποίο σε ξεχωρίζει αρκετά απ’ τους περισσότερους άνδρες, ένα ξερό «γεια τι κάνεις;» μπορεί να δουλέψει.

Επειδή όμως τα προφίλ αυτά είναι εξ’ ορισμού λίγα και τα περισσότερα ανδρικά προφίλ κυμαίνονται στο μέσο όρο, είναι σημαντικό να αποφύγεις τα πολύ σύντομα και τυπικά μηνύματα.

Θες η πρώτη εντύπωση που θα αφήσει το πρώτο μήνυμα που θα στείλεις, συνδυαστικά με το προφίλ σου, να σε ξεχωρίζει.

Ένα ξερό «Γεια! Τι κάνεις;» Δεν πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι προσωποποιημένο, ούτε δημιουργεί κάποιο ενδιαφέρον ή κάποια σύνδεση μεταξύ σας. Αντίθετα δίνει λίγο την εντύπωση πως το στέλνεις μαζικά και ασχολείσαι με όποια τύχει να απαντήσει.Δε ξέρω πως να της μιλήσω στο Instagram

Τι να κάνεις

#1 Ξεκίνα με άμεσο τρόπο

Αν και στο Instagram είναι καλύτερες οι πιο έμμεσες προσεγγίσεις, εντούτοις το να είσαι άμεσος και ειλικρινής με τις προθέσεις σου, δείχνοντας σεβασμό και χωρίς να είσαι φορτικός, πάντα είναι καλή επιλογή.

Το να ξεκινήσεις με άμεσο τρόπο σημαίνει να αναφέρεις στο αρχικό μήνυμά σου ότι στέλνεις στην κοπέλα γιατί, για τον Χ,Ψ λόγο, θέλεις να τη γνωρίσεις.

Φυσικά είναι σημαντικό να αποφύγεις τα κομπλιμέντα για την εμφάνισή της.

Αντίθετα, στάσου σε κάποιο θετικό στοιχείο της προσωπικότητάς της, κάτι που βγάζουν οι φωτογραφίες της, και χρησιμοποίησέ το ως αφορμή για το ενδιαφέρον σου.

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες εκτιμούν την ειλικρίνεια μιας και δείχνει αυτοπεποίθηση και δημιουργεί εμπιστοσύνη. Και σε συνδυασμό με ένα αξιόλογο προφίλ, οι πιθανότητες να αρχίσετε να μιλάτε με σκοπό τη γνωριμία αυξάνονται κατακόρυφα.

Τα αρνητικά του άμεσου τρόπου, είναι:

α) Επειδή βγάζεις αυτοπεποίθηση, η κοπέλα να σε τεστάρει άμεσα για να διαπιστώσει αν έχεις τις ποιότητες που παρουσιάζεις.

β) Αν η κοπέλα βλέποντας το προφίλ σου νιώσει πως δεν ανήκεις στην κατηγορία του άνδρα που θέλει, η απόρριψη μπορεί να είναι πολύ άμεση και ίσως απότομη.

Ωστόσο αυτό είναι υπέρ σου, καθώς δε χάνεις χρόνο με κοπέλες που είναι ασύμβατες μαζί σου.

#2 Ιντριγκαρε τη

Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο έμμεσος και ουσιαστικά βασίζεται στο να σχολιάσεις κάποιο ποστ ή καλύτερα story της κοπέλας μέσα απ’ το οποίο την πειράζεις ή την προκαλείς.

Ο στόχος εδώ είναι να την ιντριγκάρεις, οπότε είναι σημαντικό το πείραγμά σου να είναι πετυχημένο και ταυτόχρονα έξυπνο. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να συνδέεται ομαλά με το ποστ ή το story που έκανε η κοπέλα.

Θες να την κάνεις να ενδιαφερθεί και όχι να προσβληθεί. Γι’ αυτό, όπως έχουμε πει ξανά, απόφυγε τα πειράγματα σε πράγματα που έχουν σχέση με την αίσθηση της ταυτότητας της κοπέλας.

Η τακτική αυτή είναι προτιμότερη όταν το προφίλ σου αναδεικνύει ελκυστικά χαρακτηριστικά όπως η καλλιέργεια, η ευφυΐα, η εν συναίσθηση, αλλά δε βγάζει κάτι χιουμοριστικό ή περιπετειώδες, οπότε το πρώτο μήνυμα λειτουργεί συμπληρωματικά.

#3 Ξεκίνα αναδεικνύοντας τα κοινά μεταξύ σας

Ο τρίτος τρόπος είναι και αυτός έμμεσος καθώς ξεκινάς το διάλογο χωρίς να εκφράσεις με σαφήνεια το λόγο που της στέλνεις.

Η διαφορά είναι πως εδώ δεν πας να βγάλεις ένα δυναμικό προφίλ αλλά να σταθείς στα κοινά που έχεις με την κοπέλα και να ξεκινήσεις δημιουργώντας άμεσα οικειότητα και συναισθηματική σύνδεση.

Ο στόχος εδώ είναι να κάνεις κάποιο σχόλιο σε ποστ ή καλύτερα  σε story της κοπέλας, στο οποίο να συνδέεις αυτό που δείχνει με κάποια δική σου δραστηριότητα ή βίωμα.

Θες να ξεκινήσεις δημιουργώντας άμεσα την αίσθηση «Εμείς οι δύο είμαστε ίδιοι».

Η τακτική αυτή είναι προτιμότερη αν το προφίλ σου βγάζει κάτι δυναμικό και περιπετειώδες, αλλά δεν αναδεικνύει την πιο ζεστή και ευάλωτη πλευρά σου.

Φλερτ δεν είναι μονάχα το πρώτο μήνυμα

Όπως βλέπεις έχεις όχι μια, αλλά τρεις απαντήσεις στο ερώτημα «Πως να της μιλήσω στο Instagram;».

Όμως φλερτ δεν είναι μονάχα το πρώτο μήνυμα. Δεν αρκεί να ξεκινήσεις καλά, χρειάζεται και να συνεχίσεις καλά στο διάλογο που θα κάνετε, ώστε να θέλει να βγει ραντεβού μαζί σου.

Το πρώτο μήνυμα είναι σημαντικό γιατί χωρίς αυτό δε γίνεται να γνωριστείτε. Ένα καλό πρώτο μήνυμα όμως σου δίνει προβάδισμα αλλά δε θα σε πάει απ’ το Α ως το Ω.

Χρειάζεται να συνεχίσεις με στρωτό και ωραίο τρόπο. Να ιντριγκάρεις την κοπέλα, να εντοπίσετε κοινά μεταξύ σας, να νιώσει άνετα μαζί σου και φυσικά να ενδιαφερθεί ερωτικά.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά του Διαδικτυακού Φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!