Πως να κάνεις Ποιοτικές και Συναισθηματικά ώριμες Σχέσεις - Men's Bible

Πως να κάνεις Ποιοτικές και Συναισθηματικά ώριμες Σχέσεις

Πως να κάνεις Ποιοτικές και Συναισθηματικά ώριμες Σχέσεις

Πολλοί άνδρες σήμερα δυσκολεύονται να κάνουν ποιοτικές και συναισθηματικά ώριμες σχέσεις.

Αρκετοί από αυτούς, πιστεύουν πως όλες οι κοπέλες που συναντούν και με τις οποίες φλερτάρουν, είναι ρηχές και με φουσκωμένο εγωισμό ή παίζουν παιχνίδια.

Δύσκολες σχέσεις, πολλαπλές απορρίψεις και πληγωμένα αισθήματα πλάθουν την ιδέα πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τον έρωτα σαν ένα παιχνίδι πόκερ. Ένα παιχνίδι στο οποίο για να κερδίσεις, πρέπει να παίξεις και να κερδίσεις τον αντίπαλο.

Οι άνδρες αυτοί ωστόσο δυσκολεύονται να παρατηρήσουν κάτι πολύ απλό. Πως αν κάνουν τη μια αποτυχημένη σχέση μετά την άλλη, αν γνωρίζουν μόνιμα κοπέλες χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αν κάθε κοπέλα με την οποία προχωρούν ερωτικά αποδεικνύεται «τρελή», τότε οι ίδιοι κάτι κάνουν λάθος.

Σκέψου για λίγο το εξής: Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κοπέλες εκεί έξω. Τι είναι πιο πιθανό, να είναι όλες «τρελές» που προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν ή εσύ να τραβάς αυτή τη μερίδα του γυναικείου πληθυσμού;Πως να κάνεις Ποιοτικές και Συναισθηματικά ώριμες Σχέσεις

Σε όλες τις σχέσεις που κάνεις ο μόνος κοινός παράγοντας είσαι εσύ. Και σε αντίθεση με το γνωστό γνωμικό, δεν είναι τα αντίθετα που έλκονται αλλά τα όμοια. Είναι οι άνθρωποι που έχουν κοινά που έρχονται πιο κοντά.

Οι απόψεις που έχεις λοιπόν για το φλερτ και τις σχέσεις, καθορίζουν και τη συμπεριφορά σου και εν τέλει το ποιες γυναίκες ελκύεις.

Αν έχεις ως δεδομένο πως μια γυναίκα θα προσπαθήσει να σε ρίξει και να σε χειραγωγήσει, τότε θα βλέπεις τη συμπεριφορά της ως προσπάθεια για χειραγώγηση και θα την αντιμετωπίζεις ως τέτοια. Θα θεωρείς πως παίζει παιχνίδια και για να βγεις από πάνω, θα αρχίσεις να παίζεις και εσύ.

Και μάντεψε. Σε μια κοπέλα που δεν αρέσουν τα παιχνίδια και η χειραγώγηση, αυτή η συμπεριφορά φαίνεται ως ανασφάλεια και έτσι την απωθείς μακριά σου αντί να την «κερδίσεις». Άρα ποιες κοπέλες μένουν; Μα φυσικά εκείνες που θεωρούν δεδομένο πως σε μια σχέση θα υπάρχουν παιχνίδια και χειραγώγηση.

Εκείνες που ζουν για το δράμα.

Αν λοιπόν θες να βρεις και να κάνεις συναισθηματικά ώριμες σχέσεις με ισορροπημένες κοπέλες, θα πρέπει πρώτα να καταλάβεις πως αυτές οι κοπέλες δεν είναι σπάνιες. Υπάρχουν και είναι εκεί έξω, απλά πρώτα πρέπει να μάθεις να τις διακρίνεις και έπειτα να κάνεις κάποια πράγματα διαφορετικά.

#1 Άσε τα παιχνίδια στην άκρη

Λέμε συχνά πως το φλερτ είναι ένα παιχνίδι. Είναι όμως ένα ανάλαφρο και διασκεδαστικό παιχνίδι συνεργασίας και όχι ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό. Από τη στιγμή που δεις την κοπέλα ως αντίπαλο, τότε η ανασφάλεια ξεπροβάλει και το παιχνίδι χάνεται.

Το φλερτ δεν είναι σκάκι.

Αν θες να κάνεις σχέση με συναισθηματικά ώριμες κοπέλες, πρέπει να αφήσεις τα παιχνίδια στην άκρη. Να είσαι αυθεντικός. Να εκφράζεις με ειλικρίνεια τις απόψεις, τη γνώμη και τα συναισθήματα σου.

Τα όμοια έλκονται και αν θέλεις να γνωρίζεις κοπέλες συναισθηματικά ώριμες και ασφαλείς, που μιλούν και εκφράζονται με ειλικρίνεια, θα πρέπει να κάνεις κι εσύ κάτι αντίστοιχο.

Θες να μάθεις να ελκύεις ποιοτικές κοπέλες; Δες εδώ

#2 Μάθε να αναγνωρίζεις την ανασφάλεια

Το επόμενο βήμα, είναι να μάθεις να μυρίζεσαι την ανασφάλεια και να την αποφεύγεις.

Όταν για παράδειγμα μια κοπέλα σου λέει ψέματα με σκοπό να σε εντυπωσιάσει. Όταν ψαρεύει για κομπλιμέντα και αναγνώριση. Όταν παρουσιάζει τον εαυτό της μόνιμα ως θύμα. Όταν προσπαθεί να σε κάνει να ζηλέψεις με διάφορους τρόπους κλπ.

Θα πρέπει να καταλαβαίνεις ποιες γυναικείες συμπεριφορές βασίζονται σε αυτή την έλλειψη αυτοπεποίθησης ή στην μόνιμη ανάγκη για αναγνώριση και αποδοχή.

Αντίστοιχα, θα πρέπει να μάθεις να οσφρίζεσαι την ανασφάλεια και στη δική σου συμπεριφορά. Δε μπορείς να αλλάξεις κάτι το οποίο δε βλέπεις και αν θες να έχεις ώριμες γυναίκες στη ζωή σου θα πρέπει όχι μόνο να αποφεύγεις τη γυναικεία ανασφάλεια, αλλά και να διορθώσεις τη δική σου.

Φυσικά όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αδυναμίες τους και τις στιγμές που αισθάνονται συναισθηματικά ευάλωτοι. Με λίγα λόγια η ανάγκη για αποδοχή και αναγνώριση από τους άλλους είναι λογική και όλοι μας θα δείξουμε κάπως ανασφαλείς κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ωστόσο υπάρχει ένα όριο σε αυτό. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η ανασφάλεια από ένα σημείο και μετά γίνονται προβληματικές και αποτελούν κομμάτι συναισθηματικής χειραγώγησης.

#3 Βάλε όρια

Τρίτον, αν θες να έχεις συναισθηματικά ώριμες και υγιείς κοπέλες στη ζωή σου, θα πρέπει όχι μόνο να μην παίζεις εσύ παιχνίδια, αλλά και να μην ανέχεσαι τα παιχνίδια και τη συναισθηματική χειραγώγηση των άλλων.

Αρκετοί άνδρες μπορούν να αναγνωρίσουν μια χειριστική συμπεριφορά. Όμως, ακριβώς επειδή είναι και οι ίδιοι ανασφαλείς, την ανέχονται ή την δικαιολογούν με κάποιο τρόπο. Ο λόγος είναι πως όσο άσχημη και χειριστική και αν είναι μια συμπεριφορά, κάνει τους άνδρες αυτούς να νιώθουν επιθυμητοί και σημαντικοί.

Είναι οι λευκοί ιππότες που προσπαθούν να σώσουν μια κοπέλα από την άτυχη μοίρα της ή που πιστεύουν πως μόνο εκείνοι την καταλαβαίνουν πραγματικά.

Όμως όσο δικαιολογείς τη συμπεριφορά της, τόσο περισσότερο ενισχύεις το φαύλο κύκλο της χειραγώγησης. Εκείνη κάνει το θύμα και εσύ τρέχεις να τη σώσεις, να απαλύνεις τον πόνο της ή να κατευνάσεις το θυμό της, χωρίς τίποτα να αλλάζει στο τέλος.

Για αυτό χρειάζεται να θέτεις τα όρια σου. Να δείξεις πως δεν ανέχεσαι χειριστικές συμπεριφορές και πως είσαι πρόθυμος να φύγεις αν δε σταματήσουν.Προσωπικά Όρια και πώς να τα βάζεις, Πως να κάνεις Ποιοτικές και Συναισθηματικά ώριμες Σχέσεις

#4 Επένδυσε στον εαυτό σου

Τέλος θα πρέπει να συνεχίζεις να επενδύεις στον εαυτό σου.

Η αυτοβελτίωση είναι η θεμελιώδης αρχή της βελτίωσης στο φλερτ, αλλά και στις ποιοτικότερες σχέσεις γενικότερα. Αν λοιπόν θες συναισθηματικά ώριμες σχέσεις, θα πρέπει πρώτα να έχεις δουλέψει την αυτοπεποίθηση σου και να είσαι σε θέση να χτίσεις ισχυρούς δεσμούς σεβασμού και ειλικρίνειας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!