Το Πλάνο για να βελτιώνεσαι μόνιμα στο Φλερτ και τη Ζωή - Men's Bible

Το Πλάνο για να βελτιώνεσαι μόνιμα στο Φλερτ και τη Ζωή

Το Πλάνο για να βελτιώνεσαι μόνιμα στο Φλερτ και τη Ζωή

Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους και φτιάχνουν πλάνο, βάζουν στόχους και τους πετυχαίνουν. Οι άνθρωποι που δε μένουν στάσιμοι στο γνωστό και το γνώριμο. Οι άνθρωποι που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους και να την κάνουν εκπληκτική.

Και είμαι σίγουρος ότι για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, είσαι κι εσύ ένας από αυτούς τους ανθρώπους.

Αν θες λοιπόν να κάνεις κι εσύ τη ζωή σου εκπληκτική, το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να σαμποτάρεις ο ίδιος τον εαυτό σου με το που ξεκινήσεις την διαδικασία αλλαγών. Άρα χρειάζεται να φτιάξεις το πλάνο σου, έχοντας υπόψη τα ακόλουθα:

#1 Διάλεξε ένα πράγμα να δουλέψεις

Πρώτο και βασικότερο όλων: δεν θες να σαμποτάρεις τον εαυτό σου προτού καλά – καλά ξεκινήσεις. Και ο βασικός λόγος που συχνά συμβαίνει αυτό είναι επειδή ξεκινάμε υπερβολικά φιλόδοξοι.

Σίγουρα, υπάρχει η απολύτως κατανοητή πρόθεσή μας να διορθώσουμε όλα τα πράγματα που δεν μας αρέσουν, χωρίς να σκεφτούμε τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Απλά ερωτευόμαστε την ιδέα του μελλοντικού μας εαυτού, όπου όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Στο κάτω – κάτω, ποιος δεν θέλει να είναι ωραίος, γυμνασμένος, εντυπωσιακός, ελκυστικός και να ρίχνει όποια γυναίκα θέλει;

Τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε χτες. Και ενώ όντως ο μελλοντικός εαυτός μας μπορεί να είναι αυτός ο σέξι ιδιοφυής τύπος που θέλουμε να είμαστε, ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα, πρέπει να φτάσουμε εκεί.

Και αν έχουμε υπερβολικά πολλούς στόχους και προορισμούς, γίνεται πιο απίθανο να φτάσουμε σε κάποιον από αυτούς. Άλλωστε, έχουμε συγκεκριμένο χρόνο στη διάθεση μας, όπως και προσοχή και θέληση. Και τα περισσότερα από αυτά ήδη είναι στο όριο στην καθημερινή μας ζωή.

Και ενώ τα θέλουμε όλα, το να τα κυνηγάμε όλα, είναι ένας σίγουρος τρόπος να μην κατακτήσουμε τίποτα από αυτά. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εστιάζεις σε ένα στόχο τη φορά και να του δίνεις όλη σου την προσοχή.

Αυτό δεν σημαίνει να επιλέξεις έναν πολύ ευρύ και ασαφή στόχο, κάτι τέτοιο θα σε παραλύσει εξίσου με το να είχες υπερβολικά πολλούς στόχους.

Και μην σε νοιάζει αν αυτός ο στόχος είναι κάπως άχαρος. Σκέψου τον πιο πολύ ως κομμάτι της διαδικασίας, ως ένας μέρος της συνολικής εικόνας του που θες να φτάσεις.

#2 Κάνε το Πλάνο σου

Συνήθως τα μεγαλεπήβολα πλάνα καταρρέουν επειδή είναι μεν εύκολο να πεις «Θα ήταν ωραίο να κάνω το Χ», αλλά είναι πιο δύσκολο να το κατορθώσεις. Κάτι που μπλέκει πολλούς ανθρώπους είναι ότι μπορεί να ξέρουν τι θέλουν, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Βλέπουν την αφετηρία και τον τερματισμό, αλλά τίποτα άλλο στο ενδιάμεσο.

Αν όμως δεν γνωρίζεις τι να κάνεις, είναι πολύ πιο πιθανό να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις. Πηγαίνεις γυμναστήριο εδώ και ένα μήνα και το μόνο που έχεις είναι πιασμένους μύες και όχι γραμμωμένους κοιλιακούς όπως ήθελες. Ξεκίνησες το κανάλι σου στο Youtube και δεν έχεις συνδρομητές. Θέλεις να βελτιωθείς στο φλερτ και τώρα είσαι ακόμα πιο αγχωμένος και μπερδεμένος απ’ ότι παλιά (στην οποία περίπτωση έλα σε επαφή μαζί μου, για να σε βοηθήσω).

Το γεγονός ότι ξέρεις που θέλεις να πας, δε σημαίνει ότι ξέρεις πώς να φτάσεις εκεί. Κι όπως δεν θα ξεκίναγες ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς κατευθύνσεις και χάρτη, παρομοίως δεν θέλεις να βασιστείς μόνο στις καλές προθέσεις σου και την τύχη.

Μια γενική ιδέα δεν αρκεί, ούτε και οι διηγήσεις άλλων που έφτασαν εκεί. Χρειάζεσαι ένα πραγματικό, βήμα προς βήμα, πλάνο και βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει το αντικείμενο.

Οπότε κάνε την έρευνα σου προτού βουτήξεις στα βαθιά. Αν θες να γυμναστείς, μίλα πρώτα με κάποιον γυμναστή. Αν θες να βελτιωθείς στο φλερτ, μίλα με κάποιον Dating Coach. Το να έχεις πλάνο μειώνει πολύ το αίσθημα του «τι στο καλό κάνω τώρα» και σου δίνει μικρούς στόχους να ολοκληρώνεις ώστε να ξέρεις και την πρόοδο σου.

Απλά πρόσεξε να μην μπερδέψεις το να κάνεις έρευνα και πλάνα με το να κάνεις όντως κάτι. Είναι πολύ εύκολο να ξεγελάσεις τον εαυτό σου στο να πιστέψει ότι κάνεις πρόοδο, απλά επειδή φτιάχνει πλάνα επί πλάνων.

Θες το προσωπικό πλάνο βελτίωσης της προσωπικής σου ζωής; Δες εδώ

#3 Βλέπε τη μεγάλη εικόνα

Ένας από τους τρόπους που αποθαρρύνουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας, ειδικά όταν έχει να κάνει με την πρόοδο μας, είναι ότι διαχειριζόμαστε την αποτυχία ως κάτι απόλυτο. Αν δεν καταφέρουμε κάτι τέλεια με την πρώτη προσπάθεια, τότε όλα τελειώνουν.

Με το που βρούμε κάποια εμπόδια ή δυσκολίες, χάνουμε όλο το κίνητρό μας. Σηκώνουμε τα χέρια μας ψηλά, λέμε «δεν αξίζεις» και επιστρέφουμε στο παλιό και το γνώριμο.

Είναι ένα απολύτως κατανοητό συναίσθημα. Έχουμε επενδύσει τόσο πολύ στο αποτέλεσμα, που κάθε εμπόδιο μοιάζει καταστροφικό.

Όμως μία είναι η αλήθεια: η αποτυχία είναι αναμενόμενη. Κάνεις κάτι καινούριο και διαφορετικό. Πιέζεις τον εαυτό σου να βγει από τη ζώνη άνεσης και να πάει κόντρα στις συνήθειες μιας ζωής.

Το μυαλό σου θα πολεμήσει ενεργά αυτό που θες να αλλάξεις. Ναι, με τη λογική σου γνωρίζεις ότι θες τα πράγματα να είναι διαφορετικά, αλλά ο εγκέφαλός μας μισεί τις αλλαγές. Αυτές χρειάζονται προσπάθεια και ενέργεια, ενώ οι παλιές συνήθειες είναι γνώριμες και αυτόματες.

Οπότε, ναι, πρόκειται να αποτύχεις. Ναι, θα συναντήσεις δυσκολίες. Και είναι ΟΚ αυτό. Χρειάζεται απλά να θυμάσαι να κάνεις χώρο και για αυτές, να μην αφήσεις αυτές τις αποτυχίες να εκτροχιάσουν όλη τη διαδικασία.

Η βελτίωση είναι δύσκολη. Εκείνο το κομμάτι πίτσας θα μοιάζει πολύ δελεαστικό. Η επιθυμία σου για ένα μόνο τσιγάρο ακόμη θα κερδίζει. Θα έχεις μέρες που θα προτιμάς να κάτσεις σπίτι για ταινία, παρά να βγεις να φλερτάρεις. Και είναι οκ αυτά. Απλά αναγνώρισε ότι οι μικρές αυτές οπισθοχωρήσεις είναι προσωρινές και όχι μόνιμες. Το Πλάνο για να βελτιώνεσαι μόνιμα στο Φλερτ και τη Ζωή

#4 Κράτα το κίνητρό σου ψηλά

Το πιο σημαντικό μέρος για να πετύχεις τους στόχους σου, όποιοι κι αν είναι αυτοί, είναι απλό: χρειάζεσαι κάτι που θα σου δίνει την ώθηση να προχωράς. Το πιο δύσκολο σημείο σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης και αλλαγής δεν είναι η αρχή, είναι η μέση.

Η αρχή είναι εύκολη. Έχεις ακόμα φρεσκάδα, ενέργεια και δυναμισμό. Όλα είναι καινούρια. Είναι στη μέση όμως που η κατάσταση επιβραδύνεται. Στην αρχή οι αλλαγές είναι εύκολες. Ο ενθουσιασμός σε βοηθάει να ξεπεράσεις την όποια ενόχληση. Αλλά αυτή η φάση εξασθενεί.

Μέσα σ’ ένα μήνα θα βρεθείς σε κάποιο αδιέξοδο. Δεν θα είναι πια τόσο ωραία, ειδικά αν τα αποτελέσματα δεν έρχονται τόσο γρήγορα, όσο θα ήθελες. Τώρα είσαι ένα βήμα προτού εγκαταλείψεις οριστικά. Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που χρειάζεται να βάζεις μικρούς στόχους και παράλληλα να θυμάσαι και το που θες να φτάσεις. Έτσι θα παίρνεις δύναμη για να συνεχίζεις, χωρίς να πτοείσαι από τις μικρές αναποδιές.

Να θυμάσαι ότι η αυτοβελτίωση είναι μια συνεχής διαδικασία. Το πότε θα ξεκινήσεις δεν έχει τόση σημασία, όσο το να ξεκινήσεις δυνατά.

Έχε λοιπόν αυτά τα βήματα κατά νου και ξεκίνα!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!