Λόγια σταράτα: Μίλα και κράτα τον Λόγο σου σαν άνδρας - Men's Bible

Λόγια σταράτα: Μίλα και κράτα τον Λόγο σου σαν άνδρας

Λόγια σταράτα: Μίλα και κράτα τον Λόγο σου σαν άνδρας

Ορισμένοι άνδρες, προκειμένου να κοινωνικοποιηθούν ευκολότερα στην καθημερινότητα τους, απόκτησαν κάποιες κακές συνήθειες στη ζωή τους.

Μιλάω για διάφορες συμπεριφορές, τύπου, να αγνοούν τις κοπέλες τους ώστε να τις οδηγήσουν στο χωρισμό ή να «γλείφουν» τα αφεντικά τους έτσι ώστε να μην χρειαστεί να έρθουν σε τριβή μαζί τους.

Αυτές οι τακτικές όμως τους κάνουν να δείχνουν θρασύδειλοι και άνδρες που δύσκολα θα τηρήσουν τον λόγο τους.

Και αυτό το τελευταίο είναι και το θέμα για το οποίο θέλω να μιλήσουμε σε αυτή το άρθρο.

Τι σημαίνει «να κρατάς τον λόγο σου σαν άντρας»;

Το «να κρατάς τον λόγο σου σαν άνδρας» είναι μια έννοια πολύπλευρη. Καταρχήν δε σημαίνει απλά να τηρείς τις υποσχέσεις σου, σημαίνει να είσαι ντόμπρος, ευθύς και «διάφανος».

Να μιλάς χωρίς υπεκφυγές και με πλάγιους τρόπους. Να λες αυτό που εννοείς και να εννοείς αυτό που λες.

Αυτό είναι κάτι που μπορείς να κάνεις είτε αναφερόμαστε στην σχέση με την κοπέλα σου, είτε αν βρίσκεσαι στην δουλειά, είτε ακόμα και σε ένα party.

Βέβαια ξέρω πως δεν ευνοούν όλες οι περιστάσεις την ίδια ευθύτητα και πως αρκετές φορές χρειάζεται και διπλωματία.

Φαντάσου πχ, ένα σενάριο όπου έχεις παιδί και το συστήνεις στο αφεντικό σου. Ξαφνικά ο γιος σου γυρνάει και σου λέει «Μπαμπά, αυτός δεν είναι ο κύριος που δεν συμπαθείς;».

Ευτυχώς, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν μαθαίνουν να ελέγχουν καλύτερα τις σκέψεις τους σε σχέση με το τι θα πουν. Όμως τι θα γινόταν αν οι γονείς ποτέ δεν δίδασκαν στα παιδιά τους την νουθεσία «Αν δεν έχεις κάτι ευγενικό να πεις, καλύτερα να μην μιλήσεις καθόλου.»

Αυτό ακούγεται σαν συμβουλή, το πρόβλημα είναι πως – πολύ συχνά – κάποιος το εφαρμόσει στην υπερβολή με αποτέλεσμα ο ίδιος να φαίνεται δειλός και φυγόπονος.

Συχνά όμως συμβαίνει και το αντίστροφο.

Ορισμένοι, επειδή θέλουν να είναι ευγενικοί, καταλήγουν να το παρακάνουν με αποτέλεσμα σχεδόν να «σκοτώσουν» κάποιον από την πολύ ευγένεια.

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα μπορούσε να πεις στο αφεντικό σου όλα αυτά που σε ενοχλούν χωρίς να υπάρξουν συνέπειες. Όμως επειδή μιλάμε για το αφεντικό σου, αυτό δεν μπορείς να το κάνεις.

Η αλήθεια είναι όμως ότι μπορείς! Μπορείς να κοιτάξεις με αυτοπεποίθηση στα μάτια το «θύμα» σου και με δύναμη και ειλικρίνεια να του πεις αυτά που σκέφτεσαι!

Χωρίς να γίνεις αγενής.

Θες να εξελιχθείς ως άνδρας; Δες εδώ

Ειλικρίνεια

Σου είναι πρόκληση να πεις «Τα πράγματα μεταξύ μας δεν προχωράνε, δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε» σε μία κοπέλα που έβγαινες για λίγο καιρό επειδή φοβάσαι.

Καταλήγεις να παίζεις παιχνίδια μαζί της, να την αποφεύγεις, να μην απαντάς στις κλήσεις και τα μηνύματα της και να την μπλοκάρεις στο Facebook επειδή έτσι πιστεύεις ότι «θα πάρει το μήνυμα».

Η κοπέλα αυτή «θα πάρει το μήνυμα». Μαζί με το μήνυμα όμως θα πάρει και κάτι άλλο. Μία πολύ άσχημη εντύπωση για εσένα. Θα ξέρει πλέον ότι είσαι ο απόλυτα δειλός τύπος.

Εναλλακτικά, εάν είχες κάτσει μαζί της και της είχες μιλήσει για το γεγονός πως όταν πίνει πολύ γίνεται ανυπόφορη και τρομάζει τον κόσμο, ίσως να είχε προσβληθεί αλλά έτσι και αλλιώς η ειλικρίνεια έχει τα ρίσκα της. Μακροπρόθεσμα, όμως το πιο πιθανό είναι ότι θα το εκτιμήσει.

Όταν σκοπεύεις να διαλύσεις τελειωτικά μία σχέση, μπορείς να είσαι απόλυτα ειλικρινής γιατί βάση πιθανοτήτων μάλλον δεν θα την ξαναδείς. Εκτός αν αρχίσει να βγαίνει με τον μπαμπά σου ή τον αδερφό σου…

Στον εργασιακό χώρο όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Ένας εργαζόμενος πρέπει να χειριστεί το θέμα της ειλικρίνειας πολύ προσεκτικά. Ορισμένα αφεντικά μπορούν να την διαχειρισθούν, κάποια άλλα όμως όχι. Καλύτερα θα ήταν να είσαι προετοιμασμένος για το τι θα πεις στο αφεντικό σου, πριν το πεις.

Κάποτε δούλευα για έναν διευθυντή ο οποίος μόνιμα φώναζε σε όλους τους υφισταμένους του. Όλοι οι συνάδελφοι μου λόγω αυτού ήταν συνεχώς μίζεροι.

Ήμουν ένας από αυτούς που δεν απολάμβαναν να έχουν κάποιον πάνω από το κεφάλι τους να μιλάει και να φωνάζει άσχημα, όμως, επειδή ο μισθός ήταν καλός, δεν αντιδρούσα.

Ένα βράδυ όμως αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι και ότι αρκετά είχαν ειπωθεί! Επίσης, ήξερα ότι ο διευθυντής θα ήταν στο γραφείο του πίνοντας ουίσκι άρα σίγουρα πιο προσεγγίσιμος.

Του είπα ότι δεν συμφωνώ με την προσέγγιση που ακολουθεί όσον αφορά την διοίκηση και ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί τον φόβο και τον εκφοβισμό στους υφιστάμενους του. Αμέσως μόλις μίλησα, ένιωσα μέσα μου τον πανικό να ξεκινάει. Αντιθέτως όμως, τα πράγματα πήγαν πολύ καλά!

Μου απάντησε ότι φωνάζει επειδή όλως περιέργως οι άνθρωποι συνήθως φοβούνται όταν κάποιος τους φωνάζει. «Αν φοβάσαι την πιθανότητα κάποιος να σου βάλει τις φωνές, τότε θα κάνεις τα πάντα προκειμένου να μην συμβεί αυτό» είπε.

Έτσι και εγώ του εξήγησα ότι ο κάθε άνθρωπος αντιδράει διαφορετικά και ότι ο φόβος αυτός απλά δημιουργεί ένταση. Στη συνέχεια μου είπε ότι εκτιμάει την ειλικρίνεια και την εποικοδομητική κριτική, μου έσφιξε το χέρι και από τότε δεν ξαναφώναξε ποτέ σε εμένα!Λόγια σταράτα: Μίλα και κράτα τον Λόγο σου σαν άνδρας

Μην δίνεις υποσχέσεις αν δεν μπορείς να τις τηρήσεις

Φαντάσου πως βρίσκεσαι σε ένα party και σε συστήνουν σε έναν Προσωπικό Γυμναστή. Πρώτα απ’ όλα, μην γίνεις ο τύπος που του κάνει 1000 ερωτήσεις για την δουλειά του και το καλλίγραμμο σώμα του. Όπως εσύ, έτσι και εκείνος βρίσκεται στο party για να πιει ένα ποτό και να χαλαρώσει.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο η υπηρεσία του μπορείς να του ζητήσεις μία κάρτα και να του πεις ότι θα επικοινωνήσεις εσύ μαζί του. Μετά, παράτα τον ήσυχο!

Βέβαια είναι λογικό, από ευγένεια να του ζητήσεις την κάρτα του για να δείξεις ενδιαφέρον για τη δουλειά του και να του πεις πως θα σε ενδιέφεραν στο μέλλον οι συμβουλές του.

Από την φύση μας άλλωστε είμαστε καλοί και υποστηρικτικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν κάνουμε ή λέμε κάτι καλό, εμείς οι ίδιοι νιώθουμε καλύτερα για τους εαυτούς μας (προσωρινά).

Στο παράδειγμα με τον γυμναστή, ξέρεις πως δε θα κρατήσεις το λόγο σου και δε θα τον καλέσεις στο μέλλον.

Και ο εκείνος σίγουρα θα παρατήρησε ότι προσπαθείς να φανείς καλός αλλά στην πραγματικότητα δεν θα ασχοληθείς όντως με αυτά που θα σου πει.

Η λύση λοιπόν για αυτό είναι απλή!

Αφού δεν χρειάζεσαι γυμναστή όμως θέλεις να του πεις και κάτι καλό μπορείς να ζητήσεις την κάρτα του και να του πεις «Αν κάποιος από τους φίλους μου χρειαστεί γυμναστή, σίγουρα θα του δώσω την κάρτα σου». Με αυτό τον τρόπο θα νιώσεις καλά και θα αποφύγεις να θέσεις υπό αμφισβήτηση τον λόγο σου.

Στον επαγγελματικό τομέα

Παλιά, όταν οι επιχειρηματίες έκλειναν μία συμφωνία, έσφιγγαν τα χέρια. Η κίνηση αυτή σήμαινε πρώτον ότι η συμφωνία ήταν αποδεκτή και από τις δύο πλευρές και δεύτερον, επειδή στην ουσία έδιναν τον λόγο τους, ότι κανένας από τους δύο δεν θα έκανε πίσω. (Αν κάποιος έκανε πίσω, συνήθως αυτό σήμαινε μεγάλη απώλεια της φήμης του.)

Αυτού του είδους η συνεννόηση πλέον είναι πολύ σπάνια. Ο κόσμος ακόμα χρησιμοποιεί την έκφραση «σου δίνω τον λόγο μου» αλλά συνήθως σε ερωτήσεις τύπου «Μήπως έφαγες την τυρόπιτα μου;» και στις οποίες ο συνάδελφος σου απαντάει «Όχι όχι φίλε μου, ούτε που την ακούμπησα!».

Έχουμε 2019 και πουθενά εμπιστοσύνη! Εκτός… αν το όνομα σου βρίσκεται σε ένα χαρτί συνταγμένο από συμβολαιογράφο, με σφραγίδα, την ημερομηνία και την ώρα υπογραφής σου και του συναδέλφου σου.

Ακόμα και αν δώσεις τον λόγο σου κανένας δεν θα σε πάρει στα σοβαρά μέχρι να υπάρξουν συμβόλαια. Η μόνη εξαίρεση εδώ θα είναι κάποιος ο οποίος έχει καταφέρει να χτίσει μία εικόνα αξιοπιστίας και άρα η χειραψία του θα αξίζει όσο ο χρυσός.

Μπορείς και εσύ να χτίσεις αυτή την εικόνα!

Ο νέος σου εαυτός!

Δεν είναι πάντα εύκολο να αντιμετωπίσεις το αφεντικό σου και να του πεις την άποψη σου. Σίγουρα θα είναι πολύ αμήχανο το να πεις σε μία κοπέλα που μόλις γνώρισες ότι δεν ταιριάζετε.

Παρόλα αυτά όμως, αν αντιμετωπίζεις με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια αυτές τις καταστάσεις θα αποκτήσεις την φήμη του δυναμικού άντρα ο οποίος, όντας ειλικρινής, έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση των γύρω του. Σε αντίθεση με όλους τους δειλούς που κρύβονται από τα συναισθήματα τους.

Θα είσαι ο τύπος που αυτά που λέει τα εννοεί και τηρεί τον λόγο του. Ο λόγος σου πλέον θα είναι συμβόλαιο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!