Διαφωνία Ζευγαριού στη Σχέση: Πως να τη λύσεις χωρίς να πληγωθείτε - Men's Bible

Διαφωνία Ζευγαριού στη Σχέση: Πως να τη λύσεις χωρίς να πληγωθείτε

Διαφωνία Ζευγαριού στη Σχέση: Πως να τη λύσεις χωρίς να πληγωθείτε διαφωνίες στη σχέση

Διαφωνία ζευγαριού υπάρχει ακόμα και στην καλύτερη σχέση. Το πως τις διαχειρίζονται είναι αυτό που κάνει τη διαφορά.

Πως όμως θα λύσεις ένα πρόβλημα με την κοπέλα σου όταν δε συμφωνείτε σε τίποτα;

Είναι λογικό να είσαι συγχυσμένος όταν νιώθεις πως η σχέση σου δε σε ακούει. Πολλά ζευγάρια κάνουν το λάθος να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο. Θέλουν μόνο να μιλήσουν, να φωνάξουν και όχι να ακούσουν την άλλη πλευρά.

Η σωστή επικοινωνία όμως δεν είναι το ποιος θα φωνάξει πιο δυνατά ή ποιος θα πει την πιο έξυπνη ατάκα. Σωστή επικοινωνία είναι όταν προσπαθείτε να λύσετε το πρόβλημα.

Πως θα λύσεις τις διαφωνίες που έχεις με το άτομο που αγαπάς;

#1 Μη φωνάζεις

Η σωστή επικοινωνία είναι η βάση μιας υγιούς και πετυχημένης σχέσης. Όταν ένα ζευγάρι επικοινωνεί, χτίζει εμπιστοσύνη. Καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο, τι σκέφτεται, πως νιώθει και τι τον ενοχλεί.

Φρόντισε να επικοινωνείς με την κοπέλα σου, ειδικότερα όταν διαφωνείτε.

Όταν τσακώνεστε είναι δύσκολο με τόσα νεύρα να μην πληγώσεις τη σύντροφό σου. Προσπάθησε όμως να ηρεμήσεις και να σκεφτείς πριν μιλήσεις.

Απόφυγε τις φωνές και τις βρισιές. Ρώτησε την ήρεμα με τι έχει θυμώσει, τι την έχει ενοχλήσει, πως μπορείς να το διορθώσεις αλλά και πως να το αποφύγεις στο μέλλον.

#2 Μάθε να ακούς σε κάθε διαφωνία ζευγαριού

Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να μιλήσεις αλλά και να ακούσεις. Όχι να «ακούς» περιμένοντας απλώς να έρθει η σειρά σου, αλλά να ακούς και να κατανοείς όσα σου λέει.

Μη μιλάς όσο μιλάει και δώσε της χρόνο να εκφράσει τα συναισθήματά της. Φρόντισε να είστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον όσο μιλάτε ώστε να μη σας διακόψει κανείς.

Κοίταζε την στα μάτια και δείξε της πως την ακούς πραγματικά και θέλεις να λύσετε το θέμα που έχει προκύψει.

#3 Βρες την κατάλληλη στιγμή για να συζητήσεις το πρόβλημα

Αν θέλεις να συζητήσεις κάτι με τη σύντροφό σου, είναι σημαντικό να βρεις τη σωστή στιγμή για να το αναφέρεις. Δε θα είναι καλό αν για παράδειγμα της το αναφέρεις όταν είναι κουρασμένη ή νευριασμένη με τη δουλειά της.

Θέλεις να έχει καθαρό μυαλό και να είναι ευδιάθετη, για να είναι σε θέση να συζητήσετε και να βρείτε λύση.

Εννοείται πως σε καμία περίπτωση δε θα λύσεις ένα πρόβλημα μέσω μηνυμάτων. Της αξίζει και σου αξίζει να γίνει από κοντά.

Αντιμετωπίζεις προβλήματα στη σχέση σου; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

#4 Πρόσεξε τον τόνο της φωνής σου

Έχει τύχει ποτέ να πεις κάτι για καλό αλλά να το πάρουν στραβά; Ο λόγος που πολλές φορές συμβαίνει αυτό είναι γιατί έχουμε λάθος τόνο φωνής.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ τι τόνο χρησιμοποιείς όταν μιλάς; Μπορεί να νομίζεις πως λες κάτι ήρεμα αλλά στην πραγματικότητα να φαίνεται πως φωνάζεις ή είσαι ειρωνικός.

Αν θέλεις να λύσεις μια διαφωνία χωρίς να πληγώσεις την κοπέλα σου, απόφυγε το σαρκασμό και τους αυξημένους τόνους.

Να μιλάς με ήρεμο τόνο φωνής και χωρίς να κατηγορείς τη σύντροφό σου.

#5 Δείξε σεβασμό σε κάθε διαφωνία ζευγαριού

Όταν θυμώνουμε, λέμε πράγματα που υπό κανονικές συνθήκες δε θα λέγαμε και τα οποία στην πορεία μετανιώνουμε.

Το να πεις ή να κάνεις κάτι που δε θα δείχνει σεβασμό προς την κοπέλα σου είναι από τα χειρότερα που μπορείς να κάνεις πάνω στον τσακωμό. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα χωρίς να την πληγώσεις.

Πάρε μια βαθιά ανάσα, προσπάθησε να ηρεμήσεις και μόλις έχεις καθαρό μυαλό μίλα της. Δε συζητάτε για να πληγώσετε ο ένας τον άλλο ή για να επαναφέρετε λάθη του παρελθόντος, αλλά για να λύσετε το πρόβλημα.

Άκου προσεκτικά τι έχει να σου πει, μην την διακόπτεις όσο μιλάει και σκέψου καλά πριν μιλήσεις. Πως να επικοινωνήσεις σωστά σε μια Ερωτική Διαφωνία. διαφωνία ζευγαριού

#6 Να θυμάσαι ότι αγαπιέστε

Όταν είμαστε αναστατωμένοι και θυμωμένοι, τείνουμε να ξεχνάμε κάθε καλό που έχει η σχέση μας. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως αγαπάς το άτομο με το οποίο τσακώνεσαι.

Κανένα ζευγάρι δε συμφωνεί σε όλα. Είναι φυσιολογικό να έχετε μικροδιαφωνίες που και που, αρκεί να τις λύνετε με αγάπη και σεβασμό.

#7 Δείξε κατανόηση για τη διαφωνία στη σχέση

Οι παρεξηγήσεις οδηγούν σε τσακωμούς όταν δεν μπαίνεις στη θέση του άλλου. Προσπάθησε να την καταλάβεις και να δεις και τη δική της πλευρά. Να καταλάβεις πώς νιώθει.

Μόνο έτσι θα μπορέσετε να λύσετε ήρεμα, χωρίς τσακωμούς, το πρόβλημα.

#8 Αποδεχθείτε ότι θα υπάρχει και διαφωνία ζευγαριού

Μπορεί να είναι για πολιτικά, θρησκευτικά, οπαδικά ή οτιδήποτε άλλο. Θα υπάρχουν κάποια θέματα στα οποία δε θα συμφωνείτε με τίποτα.

Αυτό δεν είναι κακό. Όσο οι λόγοι που δε συμφωνείτε δεν είναι «σημαντικοί», όπως το να θέλει παιδιά ο ένας ενώ ο άλλος όχι, αποδεχτείτε πως διαφωνείτε σε αυτά τα θέματα και μην προσπαθείτε να αλλάξετε γνώμη ο ένας στον άλλο.

#9 Μάθε να συγχωρείς

Είναι σημαντικό να μάθετε να συγχωρείτε ο ένας τον άλλο, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Όταν συγχωρείς την κοπέλα σου για κάτι που έκανε, σημαίνει πως δε θα το ξανά αναφέρεις σε μελλοντική διαφωνία προκειμένου να την πληγώσεις.

Συζητάτε τι έγινε, το αφήνετε πίσω και προχωράτε με αγάπη και σεβασμό.

Διαφωνίες και τσακωμοί υπάρχουν σε όλες τις σχέσεις. Είναι σημαντικό να μάθεις πως να επικοινωνείς σωστά αν θέλεις να λύνεις τα προβλήματα που έχεις με την κοπέλα σου.

Μάθε να ακούς, φέρσου με σεβασμό και μπες στη θέση της. Μόνο έτσι θα λύσεις κάθε διαφωνία ζευγαριού με το άτομο που αγαπάς και θα συνεχίσετε την όμορφη σχέση σας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!