3 πράγματα που Συνειδητοποίησα στο δρόμο μου για μια Ποιοτική Σχέση - Men's Bible

3 πράγματα που Συνειδητοποίησα στο δρόμο μου για μια Ποιοτική Σχέση

3 πράγματα που Συνειδητοποίησα στο δρόμο μου για μια Ποιοτική Σχέση

Έχεις ζητήσει ποτέ οδηγίες και έχεις λάβει την απάντηση: «Δεν μπορείς να πας εκεί από εδώ»;

Κάπως έτσι ένιωθα κι εγώ κατά το ταξίδι μου στο φλερτ, από άντρας που δεν μπορούσε να «ρίξει» με τίποτα μια κοπέλα, σε άντρα που μπορούσε να βγει όποτε ήθελε, πρακτικά με όποια ήθελε.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκίναγα, δεν είχα ιδέα…

Χρειάστηκε να μάθω πολλά για τις γυναίκες, την ψυχολογία τους, το φλερτ και ακόμα περισσότερα για εμένα και τη δική μου ψυχολογία. Κάποια από όσα συνειδητοποίησα ήταν βασικά και μου έλειπαν. Κάποια άλλα ήταν πιο δύσκολα και χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο.

Και σίγουρα ήταν ένας μακρύς δρόμος αυτός από το «χωρίς στον ήλιο μοίρα», στο «παίκτης» που βγαίνει με πολλές κοπέλες παράλληλα, στο να βρω την αγάπη και μια ποιοτική σχέση που με καλύπτει. Γι’ αυτό σήμερα θέλω να μοιραστώ τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που συνειδητοποίησα αλλά και στιγμές που είχα κατά τη διαδρομή.

Ελπίζω οι δικές μου εμπειρίες να σε βοηθήσουν να επιταχύνεις τη δική σου διαδρομή.

#1 Μπορώ να πάρω την τύχη μου στα χέρια μου και να γίνω καλός με τις γυναίκες

Όταν ήμουν νεότερος, δεν καταλάβαινα πως λειτουργεί το παιχνίδι του φλερτ. Οπότε δεν είχα και καμία πιθανότητα επιτυχίας σε αυτό.

Μόλις όμως άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο με το πώς θα βελτιώσω τον εαυτό μου, συνειδητοποίησα ότι μπορώ κι εγώ να έχω επιτυχία με τις γυναίκες. Κάτι που με βοήθησε πολύ να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου. Και, ευτυχώς συνειδητοποίησα γρήγορα ότι το φλερτ δεν έχει σχέση με το πόσο πλούσιος ή ωραίος είσαι. Και συμβουλεύω κι εσένα να το κατανοήσεις αυτό.

Το φλερτ έχει περισσότερο να κάνει με το να αντιμετωπίζεις τη γνωριμία με γυναίκες με πνεύμα περιέργειας και να βρεις τρόπους να δημιουργείς έλξη και χημεία με αυτές (με την ευκαιρία έχουμε ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για αυτό). Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα ο μέσος άντρας δεν κάνει (όπως κι εγώ παλιότερα).

Φυσικά τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη, κι αυτό είναι κάτι που χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις κι εσύ. Η πορεία για την βελτίωση του εαυτού μας είναι συνεχής. Και χρειάζεται υπομονή κι επιμονή. 3 πράγματα που Συνειδητοποίησα στο δρόμο μου για μια Ποιοτική Σχέση

#2 Πέρα από το φλερτ χρειάζεται να βελτιωθώ και στις σχέσεις

Πέρασα χρόνια μαθαίνοντας πώς να δημιουργώ έλξη σε ωραίες γυναίκες και δούλεψε. Από το να αποφεύγω τις γνωστές παγίδες (συνεχείς ερωτήσεις, αμηχανία κλπ) στο να κάνω τα σωστά πράγματα (πείραγμα, άγγιγμα, άνεση), τελικά τα κατάφερα και είχα περισσότερα ραντεβού από όσα τελικά χώραγαν στο πρόγραμμά μου.

Με άλλα λόγια, πίστευα ότι ήμουν κοντά στο να βρω την κατάλληλη και τον πραγματικό έρωτα.

Κι όμως δεν ήμουν τόσο κοντά.

Καθώς προσπαθούσα να δημιουργήσω σχέσεις με αυτές τις γυναίκες χρησιμοποιώντας την ίδια διαδικασία, κατάλαβα ότι οι ικανότητες φλερτ που δημιουργούν μια καλή εντύπωση στην πρώτη γνωριμία δεν αρκούν για μια επιτυχημένη σχέση.

Και τελικά κάπου κόλλαγε τα πράγμα. Βασιζόμουν στις γνωστές συμπεριφορές που δημιουργούν έλξη στις γυναίκες (αυτοπεποίθηση, πείραγμα, άνεση), αντί να μαθαίνω σταδιακά πώς να προχωράω την κατάσταση ώστε να βαθαίνει η επικοινωνία και άρα και η σχέση.

Τελικά όμως μέσα από δοκιμές και την απόκτηση εμπειρίας και σε αυτό το κομμάτι, κάτι έκανε κλικ μέσα μου και κατάλαβα ότι έπρεπε να είμαι περισσότερο ο (καλός) εαυτός μου, να πιστεύω στην αξία μου και να μην προσπαθώ υπερβολικά.

Κι όπως άρχισα να μαθαίνω, βελτίωνα κι άλλο τον εαυτό μου, μαθαίνοντας να έχω πραγματική αυτοπεποίθηση και ωριμότητα και έλεγχο των συναισθημάτων μου.

Και μόλις το κατάφερα αυτό, τα πάντα άλλαξαν ξανά. Άρχισα να έχω «πραγματικές» σχέσεις.

#3 Μπορώ να είμαι με την «σωστή» γυναίκα για εμένα

Χρειάζεται πολλές δοκιμές και γνωριμίες για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Αλλά και αμφιβολία: Είμαι άραγε στο σωστό δρόμο; Πως μπορώ να καταλάβω αν η κοπέλα που γνώρισα είναι η «σωστή» για εμένα;

Να λοιπόν τι συνειδητοποίησα:

Όταν ήμουν με τη σωστή γυναίκα, όλο ο φόβος για δέσμευση με αυτήν εξαφανιζόταν. Μπορούσα να ανοιχτώ, να είμαι ο εαυτός μου (σημείωση: ο καλός εαυτός μου) και να μην χρειάζεται να προσπαθώ.

Και αυτό άνοιγε νέους δρόμους για οικειότητα, επικοινωνία και συνεργασία που ούτε καν φανταζόμουν.

Ή για να το θέσω απλά: όταν ήμουν μαζί της τα πράγματα ήταν απλά. Με μεγαλύτερη ασφάλεια, χαρά και αξία από άλλες παλιότερες σχέσεις.

Θες να μπορείς κι εσύ να είσαι με μια ποιοτική γυναίκα; Δες εδώ

Ωστόσο αξίζει να σημειώσω ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ζεις μόνιμα σε μια ροζ ρομαντική κομεντί. Και πάλι κατά διαστήματα υπήρχαν δυσκολίες.

Αυτό είναι φυσιολογικό και αναπόφευκτο σε κάθε σχέση, όσο ποιοτική κι αν είναι αυτή. Αλλά κι αυτές οι δυσκολίες λύνονταν με σχετικά απλό τρόπο, κυρίως επειδή και οι δύο ήμασταν συνειδητοποιημένοι και ενδιαφερόμασταν για αυτό που δημιουργούσαμε.

Με άλλα λόγια, όταν βρεις τη σύντροφο που είναι σωστή για εσένα, το ξέρεις και το νιώθεις. Χωρίς όμως να πρόκειται για κάποιον επιπόλαιο ενθουσιασμό.

Αλλά όπως είπα, για να φτάσεις εκεί πρέπει να κάνεις ολόκληρο το ταξίδι. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και μαγικές ατάκες. Διαφορετικά απλά θα κολλήσεις σε κάποιο σημείο ανέτοιμος για τις προκλήσεις που σε περιμένουν εκεί.

Θυμήσου ότι αν όντως επιθυμείς να μάθεις, να εξελιχθείς και να ωριμάσεις ως άνδρας, η αποστολή γίνεται πολύ πιο απλή.

Και πραγματικά μπορείς να φτάσεις στο σημείο που επιθυμείς.

Κι αν θες να μιλήσουμε και να σε βοηθήσω, κλείσε μια συνάντηση μαζί μας.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!