Ο απόλυτος οδηγός για να κυριαρχείς στα Πάρτι! - Men's Bible

Ο απόλυτος οδηγός για να κυριαρχείς στα Πάρτι!

Ο απόλυτος οδηγός για να κυριαρχείς στα Πάρτι!

Τα πάρτι μπορούν να είναι μια φανταστική εμπειρία να μεγαλώσεις τον κοινωνικό σου κύκλο και, γιατί όχι, να γνωρίσεις και ωραίες γυναίκες. Ταυτόχρονα όμως, τα πάρτι μπορεί να σου φαίνονται και μια δύσκολη πρόκληση, ειδικά αν είσαι κάπως ντροπαλός, αγχώδης ή πιο εσωστρεφής.

Οι φόβοι του «μα δεν θα ξέρω κανέναν», «δεν θα ξέρω τι να πω», «θα έχει πολύ κόσμο», είναι κατανοητοί, αλλά σίγουρα μπορείς να τους ξεπεράσεις. Είτε πηγαίνεις στο πάρτι ενός φίλος σου, είτε σε μια δεξίωση γάμου, είτε σε μια χαλαρή μάζωξη, είτε σε ένα event σε bar, θα σε βοηθήσουμε να μπορείς να πλοηγηθείς σαν εξπέρ.

Κάνε το απαραίτητο ζέσταμα πρώτα

Κάτι που χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να κάνεις, ειδικά αν είσαι κάπως ντροπαλός, είναι να βάλεις τον εαυτό σου σε μια πιο κοινωνική διάθεση, προτού πας στο πάρτι.

Αν είσαι εσωστρεφής ή δουλεύεις μόνος σου, το να προσπαθήσεις να μπεις αμέσως σε πιο κοινωνική και «πάρτι» διάθεση, είναι σα να προσπαθείς στο αυτοκίνητο να πας από την πρώτη ταχύτητα στην πέμπτη. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο καλό…

Αντί λοιπόν να προσπαθήσεις να μπεις απευθείας σε ρυθμό πάρτι, δώσε λίγο χρόνο ώστε να ανεβάσεις τη διάθεσή σου και να «ζεσταθείς» κοινωνικά. Σκέψου το σαν τη γυμναστική, αν προσπαθήσεις να σηκώσεις μεγάλα βάρη χωρίς να έχεις ζεσταθεί, όλο και κάποιο τράβηγμα θα πάθεις.

Οπότε, όπως και με τη γυμναστική, θες πρώτα να ζεσταθείς. Άρα το πρώτο βήμα είναι να ξεκινήσεις με κάτι πιο εύκολο. Μπορείς λοιπόν να βρεθείς πρώτα με κάποιους φίλους ώστε να μιλήσεις λίγο μαζί τους και να μπεις σε πιο ομιλητική φάση.

Αν δεν μπορείς να δεις τους φίλους σου πριν το πάρτι (λογικό), τότε μπορείς να πας στο πάρτι και να ξεκινήσεις από τους γνωστούς σου. Χαιρέτησε πρώτα τους ανθρώπους που ξέρεις (ακόμα κι αν τους ξέρεις λίγο). Αυτό είναι πιο εύκολο από το να μιλήσεις απευθείας στους αγνώστους.

Και αν δεν γνωρίζεις κανέναν στο πάρτι; Τότε επιδίωξε να πας νωρίς, να δεις αν μπορείς να βοηθήσεις λίγο τον οικοδεσπότη. Αυτό όχι μόνο σημαίνει ότι θα αλληλεπιδράσεις με τους άλλους έχοντας κάποιο αντικείμενο, αλλά και ότι θα αρχίσεις να μη νιώθεις «ξένος» στο μέρος.

Από την άλλη, αν δεν μπορείς να πας πολύ νωρίς και γνωρίζεις μόνο τον οικοδεσπότη και κανέναν άλλο, τότε ξεκίνα να μιλάς μαζί του και ζήτα του να σου συστήσει κάποια άτομα.

Διάβασε τη γλώσσα σώματος του γκρουπ

Ίσως σου φαίνεται κάπως δύσκολο να προσπαθήσεις να μπεις σε κάποια συζήτηση που κάνει κάποιο γκρουπ ανθρώπων του πάρτι. Συνήθως όμως είναι πιο εύκολο να συμμετάσχεις απ’ ότι νομίζεις. Απλά χρειάζεται να ξέρεις πώς να τους κάνεις να σε νιώσουν οικείο.

Για να ξεκινήσεις: μάτσαρε την ενέργεια και τη γλώσσα σώματός τους. Κάποιος που ξεκινάει με εντελώς διαφορετικό επίπεδο ενέργειας πχ με υψηλή ενέργεια όταν οι άλλοι είναι πιο χαλαροί ή πολύ χαλαρός όταν όλοι οι άλλοι είναι ενθουσιασμένοι, δείχνει στους άλλους αταίριαστος με το γκρουπ. Αυτό πρακτικά αποτελεί ένα σημάδι ότι δεν είσαι «ένας από αυτούς», οπότε είναι πολύ πιθανό να τους δεις να είναι διστακτικοί μαζί σου.

Παρομοίως, το να ματσάρεις τη στάση σώματος των άλλων είναι ένας τρόπος να τους ενθαρρύνεις να σε συμπαθήσουν. Ενστικτωδώς αντιγράφουμε τη γλώσσα σώματος των ανθρώπων που μας αρέσουν. Είναι αυτός άλλος ένας τρόπος να καταδείξουμε τις ομοιότητες που έχουμε μαζί τους και να τους ενθαρρύνουμε να μας βλέπουν σαν ίδιους με αυτούς.

Το ίδιο ισχύει και για τα γκρουπ ανθρώπων: Όλα τα μέλη τείνουν να έχουν παρόμοια στάση σώματος, οπότε αν τα καθρεφτίσεις είναι σα να δείχνεις ότι κι εσύ ανήκεις εκεί.Ο απόλυτος οδηγός για να κυριαρχείς στα Πάρτι!

Άρχισε να συμμετέχεις

Τείνουμε να αγχωνόμαστε όταν πρόκειται να πλησιάσουμε κάποια ομάδα ανθρώπων (είτε σε μπαρ, είτε σε πάρτι) γιατί θεωρούμε ότι όσο πιο πολλοί άνθρωποι είναι παρόντες, τόσο πιο δύσκολο είναι να ενσωματωθούμε.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Κάτι πολύ ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και την ανθρώπινη φύση είναι το πόσο εύκολα βλέπουμε τον εαυτό μας σαν μέρος της ομάδας (είτε πρόκειται για τους φίλους μας, είτε για κάποιο σύλλογο, είτε για την παρέα σε ένα πάρτι).

Οπότε αν αντιμετωπίσεις αρχικά το γκρουπ σα να είναι ένα άτομο σου το κάνει πιο εύκολο. Άρα ένα «Γεια, είμαι ο Χ» ή «Σας άκουσα που είπατε για το Υ» είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Πολύ συχνά μάλιστα δεν χρειάζεται καν να κάνεις κάποια εισαγωγή.

Δεν είναι ασύνηθες για κάποιον να στέκεται απλά μέσα στο γκρουπ αρχικά ακούγοντας μόνο. Όσο πιο χαλαρό είναι το event, τόσο πιο συνηθισμένο είναι αυτό και τόσο πιο ανοιχτοί είναι οι άλλοι στη συμμετοχή και νέων ανθρώπων.

Επιπλέον σε κάθε πάρτι, το να γνωρίσεις, μιλήσεις και ανακατευτείς με τον κόσμο είναι κάτι θεμιτό και αναμενόμενο. Αρκεί φυσικά να μην είσαι αδέξιος κοινωνικά και κάνεις χώρο για να συμμετέχουν όλοι.

Να είσαι ανοικτός

Όσο κι αν σε αγχώνουν τα πάρτι, αν θες να περάσεις καλά, τότε δεν πρέπει να είσαι εκείνος ο τύπος που κάθεται σε μια γωνιά και κάνει ότι χαζεύει στο κινητό του. Μπορεί να είσαι διστακτικός, αλλά το να κρατάς και να κοιτάς συνέχεια το κινητό σου, είναι σα να έχεις υψώσει μια προστατευτική ασπίδα που σηματοδοτεί στους άλλους ότι εύχεσαι να μην ήσουν εκεί. Είναι σα να κρατάς ένα σήμα «παρακαλώ μη μου μιλάτε»

Ακόμα λοιπόν κι αν δεν είσαι πολύ θαρρετός, αλλά έχεις την επιθυμία να κοινωνικοποιηθείς, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να δείχνεις ανοικτός στη συζήτηση. Αν δείχνεις πολυάσχολος, παίζεις συνέχεια με το κινητό σου ή βάζεις εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και τους άλλους, τότε κι αυτοί θα αναζητήσουν άλλους ανθρώπους να μιλήσουν και να γνωρίσουν

Άρα για να ξεκινήσουμε, πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχεις ανοικτή στάση σώματος. Αυτό σημαίνει να έχεις τον κορμό σου εκτεθειμένο και στραμμένο προς τους άλλους. Αν σταυρώνεις τα χέρια σου στο στήθος σου, ή κρατάς κάποιο αντικείμενο (πχ κάποια τσάντα) δείχνεις κλειστός. Είναι και πάλι σα να κρατάς μια ασπίδα.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά της γλώσσας σώματος; Δες εδώ

Αυτό ισχύει και για το ποτό σου: Προσπάθησε να το κρατάς στο πλάι, και όχι μπροστά στο στήθος σου. Επιπλέον καλό είναι να κάνεις καλή οπτική επαφή με τους άλλους και κυριότερο να χαμογελάς.

Επιπλέον καλό είναι να στέκεσαι κοντά στους άλλους. Αν θες να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους, τότε πρέπει να είσαι εκεί που είναι κι αυτοί. Μην περιμένεις από τους άλλους να κάνουν όλη την προσπάθεια. Αν κρύβεσαι σε μια γωνιά απλά δεν θα γνωρίσεις πολύ κόσμο.

Πήγαινε εκεί που είναι η δράση. Και στα πάρτι αυτό είναι κοντά στα ποτά. Οι περισσότεροι θα περάσουν για να βάλουν κάποιο ποτό, κάτι που σου δίνει πολλές ευκαιρίες να μιλήσεις και να γνωρίσεις κόσμο.

Τα πάρτι λοιπόν μπορεί να σε φοβίζουν αν είσαι κάπως μαζεμένος, αλλά με λίγη προετοιμασία, καλή διάθεση και μερικά κολπάκια μπορείς να περάσεις καλά και να κάνεις ένα σωρό γνωριμίες.

Φυσικά αν θες να γίνεις κοινωνικά θαρρετός, επικοινώνησε μαζί μου για να σε βοηθήσουμε στην πράξη.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!