Λέξεις και Συναισθήματα: Το πώς Διατυπώνεις τις Σκέψεις σου έχει Σημασία - Men's Bible

Λέξεις και Συναισθήματα: Το πώς Διατυπώνεις τις Σκέψεις σου έχει Σημασία

Λέξεις και Συναισθήματα: Γιατί το πώς Διατυπώνεις τις Σκέψεις σου έχει Σημασία, Μπορείς να είσαι και Επιτυχημένος και Ευτυχισμένος

Ο τρόπος που σκέφτεσαι και διατυπώνεις τις σκέψεις σου είναι τα πάντα. Στο μυαλό σου ξεκινούν όλα και εκεί τελειώνουν. Λέξεις και συναισθήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Αν το καλοσκεφτείς, όσες φορές έχεις διστάσει να προσεγγίσεις μία κοπέλα είναι γιατί σκέφτηκες κάτι που σε έκανε να σταματήσεις.

Το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Ο λόγος που διστάζεις να ζητήσεις αύξηση, ο λόγος που δεν επιστρέφεις ένα πιάτο φαγητό όταν δεν είναι καλό, ο λόγος που δεν φλερτάρεις, ακόμα και ο λόγος που δεν βάζεις τους συγγενείς σους τη θέση τους όταν σε μειώνουν. Έχεις αποφασίσει στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να το κάνεις, οπότε αυτό συμβαίνει.

Καθώς το μυαλό σου δεν αναγνωρίζει την διαφορά ανάμεσα στην κυριολεξία και την μεταφορά. Οτιδήποτε κι αν σκεφτείς, όσο εξωπραγματικό κι αν είναι, το μυαλό σου θα το πάρει κυριολεκτικά και θα λειτουργήσει θεωρώντας το δεδομένο.

Ας κάνουμε ένα μικρό πείραμα

Σκέψου ότι κρατάς ένα πορτοκάλι στο χέρι σου. Είναι ένα έντονα πορτοκαλί, ζουμερό πορτοκάλι. Το πιέζεις μέσα στην παλάμη σου για να μαλακώσει, έπειτα το κόβεις στη μέση και το ξεφλουδίζεις. Τώρα κρατάς στο χέρι σου μισό λεμόνι, γεμάτο ζουμί. Τώρα βάζεις το πορτοκάλι στο στόμα σου και το μασάς.

Το στόμα σου γεμίζει γευστικό χυμό από το πορτοκάλι… Τώρα τσέκαρε το στόμα σου. Έχει γεμίσει σάλια ακόμα κι αν το πορτοκάλι ήταν στο μυαλό σου. όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, όλα είναι μέσα στο μυαλό σου. Εικόνες, λέξεις και συναισθήματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.Λέξεις και Συναισθήματα: Γιατί το πώς Διατυπώνεις τις Σκέψεις σου έχει Σημασία

Προγραμμάτισε το μυαλό σου

Το μυαλό σου μπορεί να είναι ένα αρχαίο εργαλείο αλλά μπορεί να προγραμματιστεί. Μπορείς να το εκπαιδεύσεις, να το προγραμματίσεις να λειτουργεί έτσι όπως θέλεις εσύ και όχι έτσι όπως στο προγραμμάτισαν άλλοι. Ίσως έχεις ακούσει ότι χρειάζονται 21 ημέρες για να σου γίνει κάτι συνήθεια.

Αυτό σημαίνει ότι, αν κάνεις κάτι επαναλαμβανόμενα, τότε το μυαλό σου θα το υιοθετήσει ως τρόπος σκέψεις και λειτουργίας. Έτσι γίνεται με τη διατροφή, έτσι γίνεται με την άσκηση, έτσι γίνεται με το φλερτ (γι’ αυτό κι επιμένουμε στο να βγαίνεις και να μιλάς με γυναίκες συνέχεια), έτσι γίνεται ακόμα και με τις λέξεις που χρησιμοποιείς.

Λέξεις και συναισθήματα: Άλλαξε τα συναισθήματα σου αλλάζοντας το λεξιλόγιο σου

Ας δούμε μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και που θα μπορούσαμε να τις αποβάλουμε και να χρησιμοποιήσουμε κάποιες άλλες.

Τέλος πάντων: Η έκφραση υποδηλώνει ότι όλα τελειώνουν, ενώ κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Είναι προτιμότερο να πεις «Εν πάση περιπτώσει» ή «Σε κάθε περίπτωση». Αυτή η έκφραση αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο και σαφώς είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη.

Αλλά, όμως: Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να χρησιμοποιούμε το αλλά και το όμως σε κάθε μας πρόταση, ακόμα και όταν δεν είναι απαραίτητο.

Το αλλά και το όμως είναι αντιθετικοί σύνδεσμοι και ο ρόλος τους είναι να ακυρώνουν οτιδήποτε προηγείται στην πρόταση. «Είναι καλό παιδί αλλά δεν διαβάζει». Αυτή είναι μία κλασσική ατάκα που ακούμε στα σχολεία και που υποδηλώνει ότι παρόλο που κάποιος είναι καλός χαρακτήρας, δεν διαβάζει.

Αυτό δεν αφήνει περιθώρια για βελτίωση και θα δυσκολέψει κάποιον. Αντίστοιχα και στο φλερτ «Μου αρέσει πολύ αυτή η κοπέλα αλλά δυσκολεύομαι να της μιλήσω». Αν αλλάξουμε το αλλά με και, τότε η πρόταση θα γίνει «Μου αρέσει πολύ αυτή η κοπέλα ΚΑΙ δυσκολεύομαι να της μιλήσω».

Βλέπεις πως αφήνει ένα μικρό παράθυρο για βελτίωση; Έχει μια διαφορετική αίσθηση όταν το διαβάζεις.

Φοβερό, τρομερό: Πολύ συχνά αναφερόμαστε σε κάτι που μας αρέσει και λέμε ότι είναι φοβερό ή τρομερό. Ο φόβος κι ο τρόμος είναι αρνητικά συναισθήματα και δεν ταιριάζουν σε κάτι που μας αρέσει. Αν κάτι μας αρέσει και μας τρομάζει ταυτόχρονα, τότε μιλάμε για δέος.

Σίγουρα όμως δεν θα χρησιμοποιήσεις τον φόβο και τον τρόμο για κάποια κοπέλα που γνώρισες. Μπορεί να ήταν όμορφη, μπορεί να ήταν καταπληκτική, χαμογελαστή, γλυκιά, θετική. Μπορείς λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις άλλες, πιο θετικές λέξεις.

Το μυαλό σου βασίζεται στις θετικές εμπειρίες και τους συσχετισμούς. Όταν βιώνεις κάτι θετικό, το ενισχύεις στο μυαλό σου όταν χρησιμοποιείς θετικές λέξεις.

Αυτό θα εκπαιδεύσει το μυαλό σου να χρησιμοποιεί θετικές λέξεις ακόμα πιο συχνά γιατί αυτό θα κάνει τις εμπειρίες σου καλύτερες. Θα φτάσεις σε ένα σημείο όπου θα δημιουργήσεις νέες εγκεφαλικές συνάψεις, που θα σε κάνουν να προσεγγίζεις τις καταστάσεις (και φυσικά και τις γυναίκες) με άλλο μάτι!

Θες να σκέφτεσαι και να συμπεριφέρεσαι ως νικητής στη ζωή; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!