Οι άλλοι δεν με Συμπαθούν. Τι κάνω; - Men's Bible

Οι άλλοι δεν με Συμπαθούν. Τι κάνω;

Οι άλλοι δεν με συμπαθούν. Τι κάνω;

Κάθε άνθρωπος πρέπει να ρισκάρει να μην τον συμπαθούν κάποιοι, προκειμένου να τον αγαπούν κάποιοι άλλοι. Γιατί το να σε αγαπούν κάποιοι σημαίνει και αντίστοιχα ότι δεν θα είσαι του γούστου τους για άλλους.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο ευκολότερος τρόπος να σε αγαπήσουν είναι να αγκαλιάσεις όλα όσα σε κάνουν μοναδικό.

Ότι σε κάνεις να γελάς, ότι σε κάνει χαρούμενο, ότι σου «τη σπάει», μοιράσου το χωρίς φίλτρα. Ακολούθησε το πάθος σου για ζωή χωρίς φραγμούς.

Όταν το κάνεις αυτό είναι πολύ πιο εύκολο για τους άλλους να σε συμπαθούν ή ακόμα και να σε λατρέψουν.

Πάρε για παράδειγμα τους πιο διάσημους τραγουδιστές. Όποιοι κι αν σου έρθουν στο μυαλό, παρατήρησε ότι προέβαλλαν ιδιαίτερα την προσωπικότητά τους. Κι αυτός ήταν ο λόγος που οι fans τους τούς λάτρευαν.

Ναι, οκ, είχαν και haters. Αλλά πόσοι ήταν αυτοί μπροστά στο σύνολο; Λίγοι και αποτελούν το τίμημα του να βγάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω. Αλλά είναι ένα τίμημα που αξίζει να πληρώσεις.

Γιατί αυτός είναι ο τρόπος να κάνεις τους ανθρώπους να ενδιαφερθούν πραγματικά για εσένα και να σε συμπαθούν.

Όμως, θα το έχεις παρατηρήσει, οι περισσότεροι κάνουμε το ακριβώς ανάποδο:

Προσπαθούμε να κρύψουμε τις παραξενιές μας και την προσωπικότητά μας. Κρατάμε το κεφάλι σκυμμένο, δεν παίρνουμε ρίσκα και προσπαθούμε να χαθούμε μέσα στο πλήθος.

Εν ολίγοις, προσπαθούμε να τους κάνουμε όλους να μας συμπαθήσουν.

Και η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί ως ένα σημείο. Όταν κρύβεις τον πραγματικό εαυτό σου, όλοι πιστεύουν ότι είσαι ένας οκ χλιαρός τύπος. Το καλό παιδί. Κανείς δεν σε αντιπαθεί. Εδώ που τα λέμε δεν έχει λόγο να το κάνει.

Αλλά εδώ που τα λέμε δεν έχει και ιδιαίτερο λόγο να σε συμπαθεί ή να νιώθει ενθουσιασμό για εσένα. Κανείς δεν «καίγεται» για εσένα.

Όμως αν θέλεις να ελκύεις τους ανθρώπους χρειάζεται να τους σαγηνεύεις. Και πως θα το κάνεις αυτό αν απλά προσπαθείς να ταιριάζεις με όλους;

Απλά δεν γίνεται.

Αντίθετα, χρειάζεται να αγκαλιάσεις αυτά που σε κάνουν μοναδικό, να μοιραστείς τα συναισθήματά σου και να κάνεις ειρήνη με το γεγονός ότι κάποιοι δεν θα σε συμπαθούν. Και τι έγινε;

Γιατί σε αγχώνει το αν σε συμπαθούν;

Το να αγνοείς τους haters δεν είναι και τόσο εύκολο.

Είναι λογικό να νιώθεις άβολα όταν κάποιος σε αντιπαθεί, πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι περισσότεροι.

Ο φόβος έχει βιολογική προέλευση. Προέρχεται από την εποχή που οι άνθρωποι ζούσαμε σε μικρές φυλές και ομάδες. Εκείνη την εποχή, αν δεν τα πήγαινες καλά με την ομάδα σου, μπορούσες να εξοριστείς από αυτήν κάτι που σήμαινε μηδενικό φαγητό και προστασία και άρα βέβαιο θάνατο.

Φυσικά στις μέρες μας δεν αντιμετωπίζουμε τον ίδιο κίνδυνο, αλλά ο εγγενής αυτός φόβος παραμένει. Ειδικά μάλιστα εάν είχες επικριτικούς γονείς ή υπέστης bullying στο σχολείο, τότε είναι πιθανό αυτός ο φόβος να είναι πιο δυνατός μέσα σου.

Στην τελευταία περίπτωση το να αναγνωρίσεις τα γεγονότα είναι το πρώτο βήμα προς την επίλυση.

Θα αναφέρουμε πιο κάτω βέβαια μια σειρά από τρόπους για να το διαχειριστείς, αλλά ας ξεκινήσουμε με το να αντιμετωπίσεις το θέμα με τη λογική:

Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί εάν κάποιος δεν σε συμπαθεί;

Αν για παράδειγμα είσαι σε ένα μπαράκι και φλερτάρεις με μια κοπέλα και σε απορρίψει, οι πιθανότητες να χαλάσει η φήμη σου είναι ελάχιστες. Όμως ισχύει το αντίθετο αν φλερτάρεις κάποια συνάδελφο στον εργασιακό σου χώρο.

Στον ευρύτερο κόσμο λοιπόν, δεν υπάρχει λογική στο να σε απασχολεί αν κάποιος δεν σε συμπαθήσει. «Γιατί οι άλλοι απλά δε με Συμπαθούν;»

Πώς να ξεπεράσεις τον φόβο του να μην σε συμπαθούν

Κοίτα, δεν κατεβαίνεις για πρωθυπουργός. Δεν χρειάζεται η πλειοψηφία του κόσμου να σε συμπαθεί. Κι αν το παρατηρήσεις, ακόμα κι οι πολιτικοί δεν προσπαθούν να αρέσουν σε όλους. Ο καθένας έχει το κοινό του και απευθύνεται σε αυτό.

Τι γίνεται όμως όταν:

– Θες να βρεις κοπέλα και να έχεις γεμάτη προσωπική ζωή;

– Θες να δημιουργήσεις έναν στενό κύκλο φίλων που νοιάζεται ο ένας τον άλλο;

– Θες να πουλάς κάποιο προϊόν ή υπηρεσία

– Θες να ηγηθείς μια ομάδας ανθρώπων;

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν κερδίζεις τίποτα αν όλοι θεωρούν ότι είσαι απλά «οκ τύπος». Επίσης δεν χάνεις τίποτα αν δεν σε συμπαθούν όσοι είναι εκτός τους στόχου σου.

Αλλά όσους είναι στο target group σου, όντως χρειάζεται να τους κάνεις να σε συμπαθούν και να ελκύονται από εσένα.

Αναπόφευκτα αυτό δεν θα αρέσει σε όλους, αλλά εσένα σε ενδιαφέρει περισσότερο το κοινό σου.

Οπότε ας δούμε συγκεκριμένους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το φόβο του να μην σε συμπαθούν

Βάλε πείραγμα

Αν φοβάσαι ότι δεν θα σε συμπαθήσουν οι γύρω σου, τότε πιθανότατα δεν χρησιμοποιείς αρκετά το πείραγμα.

Ίσως νομίζεις ότι είναι αγενές ή επιθετικό. Η αλήθεια είναι όμως ότι οι καλοί φίλοι πειράζουν ο ένας τον άλλο συνέχεια. Είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι δύο άνθρωποι νιώθουν άνετα ο ένας με τον άλλο.

Όταν κάνεις πείραγμα σε κάποιον είναι σημάδι, ότι νιώθεις άνετα με την παρουσία του. Δεν αισθάνεσαι κατώτερος ή απειλημένος. Είσαι στο ίδιο επίπεδο.

Όσοι έχουν υψηλό στάτους (άνδρες και γυναίκες) το προτιμούν να περιβάλλονται από ίσους. Έχουν βαρεθεί να περιτριγυρίζονται από ανθρώπους που προσπαθούν να τους καλοπιάσουν ή επιζητούν την αποδοχή τους, όπως οι περισσότεροι.

Για το πώς θα βάλεις πείραγμα, μιλάμε αναλυτικά στα μαθήματά μας, έχε κατά νου πάντως να το κάνεις με έναν χιουμοριστικό και ανάλαφρο τρόπο. Κάνε αστεία για μικρά πράγματα που δεν έχουν κατά βάση αλήθεια. Χαμογέλα, ώστε οι άλλοι να καταλάβουν ότι αστειεύεσαι.

Έχε κατά νου και τις αντιδράσεις τους για να διαπιστώσεις αν τυχόν το παράκανες. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να αναλάβεις διορθωτική δράση.

Δοκίμασε το και θα παρατηρήσεις ότι οι περισσότεροι επιζητούν  περισσότερο την παρουσία σου. Σίγουρα δεν θα αρέσεις σε όλους, αλλά θα καταλάβεις ότι δεν έγινε και κάτι, γιατί θα δεις ότι υπάρχουν και πολλοί που θέλουν να είναι στη ζωή σου.

Θες να μάθεις όλα τα μυστικά της επικοινωνίας; Δες εδώ

Μην κρύβεις τις παραξενιές σου

Αν κάποιος αναφέρει κάποιο χόμπι που δεν σου αρέσει, πες το.

Μην το κρατήσεις μέσα σου από ευγένεια. Αλλά δώσε στους άλλους την πραγματική εικόνα του εαυτού σου με χιούμορ.

Ο στόχος είναι να αναδείξεις την προσωπικότητά σου, αυτά που σου αρέσουν και αυτά που δεν σου αρέσουν. Αυτά που σε κάνουν αυτό που είσαι. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να «στρογγυλέψεις» τις εντυπώσεις.

Γιατί όλες αυτές οι προτιμήσεις είναι που δείχνουν ποιος είσαι. Και θα παρατηρήσεις ότι σχεδόν κανείς δεν θα προσβληθεί από αυτές. Οι περισσότεροι, ακόμα κι αν προσωπικά διαφωνούν, θα εκτιμήσουν τον πραγματικό σου εαυτό, με τα «ωραία» του και τις «παραξενιές» του.

Μίλα για τα πάθη σου και όσα σου αρέσουν

Οι περισσότεροι δεν μιλούν για τα πάθη τους όσο θα έπρεπε. Μάλιστα, συνήθως υποβιβάζουν την αγάπη τους για αυτά, επειδή φοβούνται ότι θα γίνουν βαρετοί ή ότι οι άλλοι θα τους επικρίνουν.

Αυτό είναι μεγάλο κρίμα, γιατί μιλώντας με πάθος για τα ενδιαφέροντά σου ελκύεις ανθρώπους με παρόμοιες προσωπικότητες κοντά σου.

Αλλά και όσοι δεν έχουν ενδιαφέρον για αυτά και πάλι είναι πιθανό να σε θαυμάσουν και να σε σεβαστούν για τις προτιμήσεις σου αυτές.

Θες να το δοκιμάσεις και στην πράξη; Τράβηξε με το κινητό σου ένα μικρό βίντεο στο οποίο μιλάς για το μεγαλύτερο πάθος σου και δημοσίευσέ το στα social media. Κάνε το μάλιστα και live stream αν είσαι γενναίος.

Θα δεις ότι αρκετοί θα το αγνοήσουν και είναι οκ αυτό. Όμως θα υπάρξουν και κάμποσοι που θα το γουστάρουν πολύ.

Όπως καταλαβαίνεις, αξίζει να ασχοληθείς με αυτούς που θα το λατρέψουν και είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσένα. Και όσο περισσότερους τέτοιους δημιουργείς, τόσο λιγότερο θα σε απασχολούν οι haters.

Αγκάλιασε λοιπόν το πάθος σου για τη ζωή.

Πες «όχι»

Όταν κάνεις τα πάντα για τους άλλους, τότε θα σε έχουν δεδομένο. Θα σε εκμεταλλευτούν. Δεν θα σε σέβονται. Θα είσαι χαλί να σε πατήσουν.

Όταν δεν φοβάσαι να πεις «όχι», οι άνθρωποι σε σέβονται περισσότερο. Ασχολούνται περισσότερο με το να κερδίσουν την αποδοχή σου. Και το εκτιμούν και περισσότερο όταν τελικά λες «ναι». Γιατί είσαι ένα σημαντικό άτομο που δίνει αξία στον χρόνο του και περιφρουρεί τα προσωπικά του όρια.

Οπότε, ξεκίνα να λες «όχι» στο πράγματα που δεν θέλεις. Όχι μόνο δεν θα χρειαστεί να τα κάνεις, αλλά θα σου φέρονται και οι άλλοι καλύτερα.

Όλοι μας γνωρίζουμε κάποιον που δείχνει να μην ενδιαφέρεται για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνον. Ακόμα κι αν μας ενοχλεί λίγο αυτό, πιθανότατα τον σεβόμαστε. Ίσως μάλιστα να ευχόμαστε περισσότερο να ήμασταν σαν αυτόν.

Βλέπεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται μήπως οι άλλοι δεν τους συμπαθούν και αυτό ακριβώς είναι που μας κάνει να τους συμπαθούμε.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!