Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας; - Men's Bible

Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας;

Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας;, Τι σημαίνει να είσαι άντρας αξίας;

Το να είμαστε cool, ωραίοι και σπουδαίοι γίνεται καμιά φορά εμμονή και αυτοσκοπός. Καταλήγουμε να γίνουμε επιφανειακοί στο κυνήγι της πλαστής αυτής τελειότητας. Cool είναι όποιος ακολουθεί το στυλ περιοδικών μόδας, ή όποιος έχει ακραίες αντιλήψεις περί τέχνης και πολιτισμού. Ψηλός, μελαχρινός, καλοντυμένος, μαύρο γυαλί, ξέρετε. Κι αυτά είναι πολύ cool, κι αν δεν τα έχεις δεν είσαι καθόλου cool.

Ωστόσο, το να είσαι cool, άνδρας αξίας ή γοητευτικός ή όπως θέλεις πες το, δεν είναι ζήτημα εξωτερικής εμφάνισης. Ή εξωτερικής συμπεριφοράς γενικότερα. Ούτε τα δερμάτινα σε φτιάχνουν, ούτε τα τατουάζ, ούτε οι γυμνασμένοι κοιλιακοί. Έχει να κάνει με τον εσωτερικό κόσμο κάποιου. Με την εν γένει συμπεριφορά του και με τον χαρακτήρα του.

Που δεν επηρεάζεται ούτε από το Αρμάνι σου, ούτε από το παλιό σου τριμμένο τζιν.

#1 Να μην υπερ-αντιδράς

Το πρώτο πράγμα που σε κάνει cool και άνδρα αξίας, είναι φυσικά η ψυχραιμία.

Αν το καλοσκεφτείς οι περισσότεροι cool τύποι, έχουν το κοινό της συναισθηματικής ηρεμίας, είναι όλοι …zen.

Δεν βιάζονται, δεν αγχώνονται. Ξέρουν ότι το 99% των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω τους είναι ασήμαντα. Και το ένα τοις εκατό που τυχαίνει να είναι κάπως σημαντικό, είναι και αυτό απολύτως ελεγχόμενο. Και εν πάση περιπτώσει, ακόμη και ο κόσμος να έρθει ανάποδα δεν πρόκειται να τα χάσουμε. Cool.

Σημασία έχει να μην αφήνεις να σε χαλάνε οι ανοησίες και τα μικροπράγματα. Οτιδήποτε και αν είναι ασήμαντο, απλώς δεν αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σου.

Το να παθαίνεις πανικό αν θα σου στείλει μήνυμα η κοπέλα σου μέσα σε πέντε λεπτά ή μισή ώρα, ας πούμε, δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Είναι χαμένη ενέργεια, σου μουδιάζει το νου σου χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας;

Το να χάσεις την ψυχραιμία σου σε μία τέτοια περίπτωση, είτε εκείνη σου αναβάλει το ραντεβού, είτε την πας σε κάποιο μαγαζί και δεν βρίσκετε να καθίσετε επειδή είναι γεμάτο, είτε οτιδήποτε – δεν θα σε βοηθήσει να διορθώσεις την κατάσταση. Το αντίθετο. Θα σε κάνει ακόμη πιο ευάλωτο, ακόμη πιο νευρικό, ακόμη πιο επιρρεπή σε γκάφες και μικροαναποδιές.

Προσπάθησε να κρατάς την ενέργειά σου για πραγματικά σημαντικά ζητήματα, ας πούμε θέματα ζωής ή θανάτου, και ακόμη και τότε να τα διαχειρίζεσαι με όσο το δυνατόν περισσότερη ψυχραιμία. Στις δύσκολες καταστάσεις, ο πανικός είναι το τελευταίο πράγμα που βοηθάει.

Δεν είπαμε να γίνεις σαν ρομπότ, ψυχρός και αγέρωχος και ατσαλάκωτος και γύρω σου να ανατινάζονται σπίτια. Είπαμε να διατηρήσεις μία ικανότητα ώστε να διαχειρίζεσαι, όσο το δυνατόν, τις απρόβλεπτες καταστάσεις που λίγο ως πολύ αντιμετωπίζουμε όλοι. Αυτό θα σου δώσει αυτοπεποίθηση. Ακόμη κι αν από μέσα τρέμει το φυλλοκάρδι σου.

Αν νιώθεις ότι δεν έχεις αυτοπεποίθηση σαν άνδρας, δες εδώ

Υπάρχει λοιπόν διαφορά μεταξύ του είμαι cool και ψύχραιμος και του είμαι cool και αναίσθητος και βαριέμαι τα πάντα, διότι τα πάντα είναι ασήμαντα για «Κάποιον Σαν Εμένα».

Ένας αληθινά ψύχραιμος άνθρωπος κάνει τα πάντα να δείχνουν ευκολότερα. Μοιάζει να διαχειρίζεται με άνεση την όποια κατάσταση, όπως ένας κύκνος, κομψός και υπέροχος, που γλιστράει με γαλήνια μεγαλοπρέπεια πάνω στα νερά… ενώ από κάτω, στο κομμάτι που δεν φαίνεται, τα πόδια του κινούνται σαν τρελά.

#2 Να μην φοβάσαι να είσαι ευάλωτος

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν πρόβλημα να δείξουν ότι είναι ευάλωτοι. Έχουν πρόβλημα να αφήσουν να φανεί η συναισθηματικότητά τους.

Νομίζουν πως δείχνουν αδύναμοι, ανίκανοι, ανήμποροι, χίλια δύο άλλα. Νιώθουν πως το να είναι κανείς ευάλωτος μοιάζει με δειλία: σαν να κάθεσαι στη γωνιά σου μυξοκλαίγοντας και παρακαλώντας να μην σε πληγώσουν.

Από την άλλη, κάποιος πιο ισορροπημένος θα καταλάβει ότι το να μην φοβάσαι να δείξεις ευάλωτος είναι στην πραγματικότητα ένδειξη δύναμης. Είναι σαν να νιώθεις τόσο σίγουρος με τον εαυτό σου που δεν σε νοιάζει, τελικά, τι θα κάνουν και τι θα πουν οι άλλοι για σένα, ή πώς θα σε κρίνουν.

Το να δείχνεις πως είσαι ευάλωτος σημαίνει ότι επιτρέπεις στους άλλους και να σε πληγώσουν και να σε απορρίψουν, αν έτσι επιθυμούν. Σημαίνει ότι αντέχεις να σε πληγώσουν και να σε απορρίψουν. Αυτό είναι κάτι που το αναλύουμε και στο βίντεο πιο κάτω: 

Σημαίνει ότι εσύ θα βρίσκεις πάντα τον τρόπο να πηγαίνεις παρακάτω και να αντεπεξέρχεσαι, οσοδήποτε και αν πονέσεις. Σημαίνει ότι είσαι δυνατότερος από οτιδήποτε μπορεί να σου κάνουν ή να μην σου κάνουν οι άλλοι, και πως αυτή σου τη δύναμη την γνωρίζεις πολύ καλά.

Ένας πραγματικά cool άνθρωπος τα έχει βρει με τον εαυτό του. Τα έχει βρει με τα καλά και με τα στραβά του. Τα γνωρίζει, μπορεί να τα διαχειριστεί. Δεν τον ενδιαφέρει τι θα σκεφτούν οι άλλοι για αυτόν.

Έχει αποδεχτεί το ποιος είναι. Αξιολογεί τον εαυτό του και όχι τη γνώμη του καθενός. Δεν εξαρτάται η αξία του από την έγκριση των άλλων, ή την αποδοχή τους.

Είναι αυτός που είναι. Έχει τα συναισθήματά του και τα αποδέχεται, έχει τα κίνητρα για την κάθε συμπεριφορά του, και δεν χρειάζεται να δικαιολογηθεί για κάτι. Δεν έχει ανάγκη να δικαιολογήσει, ας πούμε, το ενδιαφέρον του για μία γυναίκα. Μία γυναίκα του αρέσει και βγαίνει μαζί της.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Μπορεί και να τον απορρίψει εκ των υστέρων η γυναίκα αυτή. Δεν τον καθορίζει όμως αυτή η απόρριψη. Δεν την απολαμβάνει, βέβαια, και όσο περισσότερο ενδιαφέρεται για τη γυναίκα αυτή, τόσο περισσότερο τον πονάει η απόρριψή της.

Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας;

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλάξει τον εαυτό του για να της αρέσει, για να μην απορριφθεί, για να μην τον κρίνει ο οποιοσδήποτε για οτιδήποτε.

Όταν είσαι ευάλωτος λοιπόν, όταν είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις και να πληγωθείς, είναι στην πραγματικότητα ένδειξη δύναμης. Είναι ένδειξη ότι δεν φοβάσαι μήπως τυχόν φανείς αδύναμος, ή γελοίος, ή ανεπαρκής. Είναι ένδειξη δύναμης να αποδέχεσαι ότι μπορεί να πονέσεις, να μπερδευτείς, να πληγωθείς χωρίς να νιώθεις ντροπή και άγχος για αυτό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πληγώνεσαι.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να πονάς. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι που είσαι φυσιολογικός άνθρωπος.

Υπάρχει βέβαια και το άλλο άκρο. Οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται τι θα πουν ή τι θα σκεφτούν οι άλλοι για αυτούς σε βαθμό υπερβολικό, τόσο που να καταντούν ναρκισσιστές ή κοινωνιοπαθείς.

Μπορεί να χρησιμοποιούν αυτή τη συμπεριφορά ως δικαιολογία, για να μην αλλάξει η συμπεριφορά τους ή για να μην υποχρεωθούν να βελτιωθούν σε οτιδήποτε. Μπορεί να θεωρούν ακόμη ότι είναι αρετή και θετικό η άρνησή τους να αλλάξουν για οποιονδήποτε.

Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ακόμη ένας τρόπος να απαρνηθείς το ότι είσαι τρωτός και ευάλωτος. Πρόκειται για ανθρώπους που προσπαθούν να πείσουν τους άλλους ότι όποια τυχόν ελαττώματά τους είναι στην ουσία προτερήματα, και αρνούνται πεισματικά να αλλάξουν θέση και άποψη.

Οι πραγματικά cool άνθρωποι, οι άνθρωποι αξίας, έχουν υπόψη τους τα ελαττώματά τους και δεν φοβούνται να τα αποδεχτούν και να τα αντιμετωπίσουν. Προσπαθούν να τα διορθώσουν χωρίς πανικούς, και αποδέχονται πάνω από όλα τον εαυτό τους ως έχει. Αποδέχονται ότι δεν είναι άπταιστοι, αποδέχονται την ανθρωπιά τους.

#3 Να έχεις πάθος

Το να έχεις πάθος και να φαίνεται, είναι πολύ σημαντικό. Το να έχεις πάθος σε κάνει ελκυστικό. Το να είσαι παθιασμένος με κάτι σημαίνει ότι έχεις έναν σκοπό στη ζωή σου. Ένα κίνητρο για να προχωράς στη ζωή, από τη μία μέρα στην άλλη. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι απλώς και μόνο να υπάρχουν. Όχι να ζουν. Και ο παθιασμένος άνθρωπος ζει.

Το πάθος μοιάζει με την πυξίδα. Το πάθος καθοδηγεί τον άνθρωπο. Ένας άνθρωπος χωρίς πάθος είναι ένας άνθρωπος χωρίς πυξίδα, είναι ένας άνθρωπος που έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Για αυτό οι παθιασμένοι άνθρωποι είναι ελκυστικοί. Μοιάζουν και αυτοί με τη σειρά τους, με πυξίδες μέσα στον αποπροσανατολισμένο κόσμο.

Οι περισσότερο άνθρωποι ξυπνάνε, κοιμούνται, δουλεύουν στο ενδιάμεσο, ψάχνουν κάποιο νόημα ή είναι υπερβολικά απασχολημένοι για να ψάξουν ακόμη και για αυτό. Ενώ ο παθιασμένος άνθρωπος έχει ένα κίνητρο να προχωρήσει.

Ξέρει τι θέλει, τι να κάνει για να το πετύχει και πώς να αγωνιστεί για αυτό. Και δεν ενδιαφέρεται τι θα σκεφτούν οι άλλοι για τα κίνητρα και τους αγώνες του.Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας;

Βρες λοιπόν το πάθος σου. Βρες τι σου αρέσει, τι σου φέρνει χαρά και πληρότητα. Βρες τι σε ενθουσιάζει, τι σε κάνει να νιώθεις σαν παιδί. Και όταν το βρεις, μην φοβηθείς να επιδιώξεις να το κατακτήσεις. Βρες έναν τρόπο να κυνηγήσεις το στόχο σου. Μπορεί να μην είναι η καριέρα σου. Μπορεί να είναι οτιδήποτε δίνει νόημα και αξία στη ζωή σου.

#4 Να είσαι σίγουρος και ξεκάθαρος

Οι cool άνθρωποι μοιάζουν να έχουν μία αίσθηση βεβαιότητας για το τι θέλουν από τη ζωή τους και τους άλλους. Μία αίσθηση βεβαιότητας που οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε, δυστυχώς. Δεν αμφιβάλλουν εύκολα για τον εαυτό τους. Δεν εξετάζουν ξανά και ξανά τα πράγματα. Δεν ταλαιπωρούνται με σκαλίσματα, ψαξίματα, ξεψειρίσματα. Παίρνουν μία απόφαση και την τηρούν.

Προηγουμένως είπα, μοιάζουν να έχουν. Προσέξτε το αυτό. Όλοι έχουμε αμφιβολίες κατά καιρούς. Όλοι έχουμε μέσα στα κεφάλια μας την μικρή ενοχλητική φωνή που αμφιβάλλει για όλα και μας βάζει τρικλοποδιές. Απλώς, πρέπει να μάθεις να αγνοείς τη φωνή αυτή όσο το δυνατόν. Πρέπει να μάθεις να τη φιμώνεις.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι τρομερά εύκολο να πέσεις στην παγίδα του εάν. Εάν είχε συμβεί αυτό και όχι εκείνο, αν είχα κάνει ετούτο και όχι το άλλο. Το να κάνεις σενάρια πιθανοτήτων είναι χρονοβόρο, επώδυνο, και δυστυχώς τρομακτικά εύκολο.

Σχεδόν το απολαμβάνουμε. Ακούγοντας διαρκώς αυτό το μηχανάκι μέσα στο μυαλό σου, απλώς δεν αποτολμάς τίποτα. Ο άνθρωπος με αξία ξέρει πώς να πιάσει τον τράγο από τα κέρατα και να ορμάει. Έτσι απλά.

Διαλέγει τον δρόμο του και τον ακολουθεί όποιες και αν είναι οι συνέπειες. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως πηγαίνει στα τυφλά. Εξετάζει τα πράγματα. Αλλά δεν αφήνει την εξέταση να καταλαμβάνει το χώρο και την ενέργεια της πραγματικής δράσης.Τι σημαίνει να είσαι cool και άνδρας αξίας;

Η υπερβολική σκέψη, η υπερβολική αμφιβολία είναι μία χαρά δικαιολογία για να μην δράσουμε ποτέ. Ο άνθρωπος κάποτε πρέπει να αποφασίζει και να τολμάει. Στο κάτω-κάτω το μέλλον είναι άγνωστο. Δεν μπορεί να το ελέγξει. Και έχει αποδεχτεί την αλήθεια αυτή.

Το κλειδί για να επιτύχεις μία τέτοια στάση ζωής είναι η βεβαιότητα ότι έχεις πάρει τη σωστή απόφαση, κάθε στιγμή της ζωής σου. Η βεβαιότητα πως, ό,τι αποφάσισες, το αποφάσισες για καλό. Ότι θα προχωρήσεις το δρόμο που διάλεξες και θα αντλήσεις ό,τι καλό έχει ο δρόμος αυτός να σου προσφέρει.

Το να το σκαλίζεις ξανά και ξανά, μόνο κακό μπορεί αν σου κάνει. Ή, όπως λέει και το Ευαγγέλιο, το ναι-ναι, και το ου-ου. Τα ενδιάμεσα είναι εκ του πονηρού.

Δεν σημαίνει ότι κάθε απόφαση που παίρνεις θα αποδεικνύεται πάντοτε η σωστή. Ένας άνθρωπος με αξία έχει μάθει να το αποδέχεται αυτό. Και έχει αναλάβει την ευθύνη να προσπαθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, να διορθώσει όσα διορθώνονται και να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί τα αδιόρθωτα.

Εσύ ποια από αυτά τα στοιχεία θες να καλλιεργήσεις περισσότερο; Επικοινώνησε μαζί μου για να σε βοηθήσω να τα αποκτήσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!