Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να μπεις σε τροχιά Επιτυχίας - Men's Bible

Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να μπεις σε τροχιά Επιτυχίας

Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να μπεις σε τροχιά Επιτυχίας

Στην πορεία να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και να τον βάλουμε σε τροχιά επιτυχίας, συνηθίζεται να ξεκινάμε από τις αδυναμίες μας.

Όπως ο κηπουρός ξεριζώνει τα αγριόχορτα από τον κήπο για να τον καλλωπίσει, έτσι κι εμείς προσπαθούμε αρχικά να απαλλαχθούμε απ’ τις ατέλειες μας.

Μόνο που στην πορεία ανακαλύπτουμε πως πρόκειται για δύσκολο έργο. Βάζουμε τα δυνατά μας, ζοριζόμαστε, χύνουμε τόνους ιδρώτα, αλλά όσο και αν παλεύουμε να «ξεριζώσουμε» τις αδυναμίες μας, αυτές παραμένουν.

Νιώθουμε πως η πρόοδος είναι απελπιστικά αργή και ίσως και μάταιη. Σκεφτόμαστε πως δεν έχει τελικά και τόσο νόημα.

Ό,τι και αν κάνουμε, οι ατέλειες αυτές μοιάζει να μένουν μαζί μας. Ίσως με τον καιρό αλλάζουν μορφή ή μαθαίνουμε να τις κρύβουμε καλύτερα, μα συνεχίζουν να δίνουν το παρόν για χρόνια, δεκαετίες ή ακόμα και όλη μας τη ζωή.Ώρα για αλλαγές! Βάλε καινούργιους Στόχους, Πραγματική Αυτοβελτίωση: Πως να μπεις σε τροχιά Επιτυχίας

Το μυστικό της επιτυχίας: Ξεκίνα από τις δυνάμεις σου

Η αλήθεια είναι πως το να ξεκινάς από τις αδυναμίες σου, δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Τον βάζεις σε πορεία απογοήτευσης με αυτή την τακτική. Και ως γνωστόν, δύσκολα συνεχίζεις και μένεις συνεπής σε κάτι, όταν μόνιμα νιώθεις πως προσπαθείς μάταια.

Γι’ αυτό λοιπόν εστίασε στις δυνάμεις σου. Δώσε βάση στους σπόρους εκείνους που είναι ισχυροί για να φυτρώσουν, αψηφώντας τα ζιζάνια που τους περιβάλλουν.

Για να το πω λιγότερο ποιητικά. Εξέλιξε τις δυνάμεις σου. Γίνε ακόμα καλύτερος σε αυτό που είσαι ήδη καλός.

Το ίδιο ισχύει και για τη βελτίωση στο φλερτ.

Έχεις καλό χιούμορ; Ξεκίνα απ’ αυτό και γίνε ακόμα καλύτερος στο πείραγμα και στο να βρίσκεις την αστεία και αισιόδοξη πλευρά κάθε κατάστασης.

Έχεις ταξιδέψει πολύ; Βελτιώσου στην αφήγηση ιστοριών και ξεκίνα να αφηγείσαι στις κοπέλες που γνωρίζεις, τις πολλές εμπειρίες που έχεις ζήσει στα διάφορα μέρη του κόσμου ώστε να τις κάνεις να νιώθουν σαν να ήταν και αυτές μαζί σου.

Είσαι καλός ακροατής και «διαβάζεις» καλά τους ανθρώπους; Ξεκίνα να μιλάς στην κοπέλα που φλερτάρεις για τον εαυτό της, να τις λες τί έχεις καταλάβει για εκείνη, για τα συναισθήματα της, για τις εμπειρίες της και να την κάνεις να νιώσει ότι την «διαβάζεις» σαν ανοιχτό βιβλίο.

Ξεκίνα την αυτοβελτίωσή σου χτίζοντας πάνω στις δυνάμεις σου για να βάλεις τον εαυτό σου σε τροχιά επιτυχίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι πρώτες μικρές επιτυχίες έρχονται ευκολότερα και η διαπίστωση πως μπορείς να τα καταφέρεις, σε ωθεί να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο.

Πολλαπλασίασε τις θετικές εμπειρίες

Έρευνες δείχνουν πως δεν υπάρχει γάμος χωρίς έντονες διαφωνίες και συγκρούσεις. Όσο όμως αυτές οι αρνητικές αλληλεπιδράσεις αντισταθμίζονται από ακόμα περισσότερες θετικές εμπειρίες, τότε το ζευγάρι παραμένει δεμένο.

Το ίδιο συμβαίνει και σε όλες τις άλλες πλευρές της ζωής.

Τίποτα δε θα είναι εκατό τις εκατό τέλειο. Όσο όμως τα θετικά κάθε κατάστασης είναι δυνατότερα, τα αρνητικά επισκιάζονται.

Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούμε να εξομαλύνουμε και τα διάφορα πάθη μας.

Κάποιος που πίνει πολύ, τρώει πολύ ή είναι εθισμένος στο πορνό, διαπιστώνει πως οι πειρασμοί αυτοί αραιώνουν όταν γεμίζει τη ζωή του με θετικές εμπειρίες.

Συχνά λοιπόν δε χρειάζεται τόσο να παλεύουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, όσο το να αλλάξουμε αυτά με τα οποία ασχολούμαστε.

Γι’ αυτόν τον λόγο κάνε κάτι πολύ απλό.

Σκέψου σε ποιον τομέα θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Ποιος είναι ο στόχος σου;

Θες να γίνεις καλύτερος στο φλερτ; Θες να γίνεις καλύτερος στη δουλειά σου; Θες να γίνεις καλύτερος σύντροφος, πατέρας ή φίλος;

Έπειτα πάρε ένα φύλλο χαρτί και με μια γραμμή χώρισε το στη μέση και στις δυο στήλες που θα σχηματιστούν, κατάγραψε τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου.

Κατά πάσα πιθανότητα οι αδυναμίες θα έρθουν πιο εύκολα στο μυαλό σου. Ίσως μάλιστα νιώσεις πως είναι πολλές ή πως είναι πιο σημαντικές.

Γι’ αυτόν το λόγο θέλω να αφιερώσεις διπλάσιο χρόνο να σκεφτείς τα δυνατά σου σημεία. Θέλω να στύψεις το μυαλό σου και να γράψεις όσα περισσότερα γίνεται, όσο πιο συγκεκριμένα γίνεται.

Έπειτα διάλεξε δύο, τρία από αυτά τα δυνατά σημεία που παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο στην επίτευξη του στόχου σου και δεσμεύσου να τα βελτιώσεις ακόμα περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες.

Κάνοντας το αυτό, θα διαπιστώσεις πως μπαίνεις σε ένα θετικό σπιράλ εξέλιξης, που κάνει την αυτοβελτίωση να μοιάζει με παιχνίδι.

Αυτό είναι και το σημαντικό. Γιατί όταν βλέπεις ότι μπορείς, δίνεις με ενθουσιασμό τον καλύτερο σου εαυτό.

Θες να μπεις σε τροχιά επιτυχίας στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!