Πώς να κάνεις τον εαυτό σου Περήφανο - Men's Bible

Πώς να κάνεις τον εαυτό σου Περήφανο

Πώς να κάνεις τον εαυτό σου Περήφανο

Υπάρχουν πολλοί άνδρες που συνεχώς ψάχνουν εξωτερική επιβεβαίωση του ποιοι είναι και του τι κάνουν. Ζητούν επιβεβαίωση από τους γονείς τους, την σύντροφό τους, το αφεντικό τους. Και ξεχνούν ότι το πιο σημαντικό είναι να κάνουν οι ίδιοι τον εαυτό τους περήφανο.

Αν μπορείς να κοιταχτείς στον καθρέφτη γνωρίζοντας ότι κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να γίνεις ένας ελκυστικός άνδρας, τότε έχεις ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να κάνεις τον εαυτό σου περήφανο.

Γιατί το να κοιτάς σε άλλες εξωτερικές πηγές για επιβεβαίωση, είναι συνταγή αποτυχίας. Και να γιατί:

Δεν είναι αξιόπιστο

Οι άνθρωποι πάνε κι έρχονται. Αλλάζουν απόψεις και οπτική. Με το να ψάχνεις επιβεβαίωση από τους άλλους, δεν έχεις κάπου να βασιστείς και οι απογοητεύσεις θα αρχίσουν να έρχονται.

Επιπλέον αν στηρίζεσαι στην οπτική κάποιου άλλου, πιθανότατα δεν ζεις τη ζωή σου στο μέγιστο βαθμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χαμηλές προσδοκίες από τη ζωή τους. Όταν θες να κερδίσεις την αποδοχή τους, μετράς την επιτυχία σου με τα στάνταρ τους.

Παραβλέπεις τον αυθεντικό εαυτό σου

Παλιότερα, συνέκρινα τον εαυτό μου με το τι έκαναν οι άλλοι, πως το έκαναν και γιατί το έκαναν. Ξεκίνησα να πιστεύω ότι ήμουν loser επειδή δεν είχα την επιτυχία που είχαν άλλοι. Και ένας σημαντικός λόγος που το έκανα αυτό ήταν επειδή παρέβλεπα αυτά στα οποία ήμουν δυνατός.

Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην εμπειρία σου, κουλτούρα σου, background, πεποιθήσεις, ιδέες που έχεις που σε κάνουν κατάλληλο να κάνεις κάτι που ο διπλανός σου δεν μπορεί, γιατί δεν έχει ακριβώς τις ίδιες εμπειρίες, πεποιθήσεις και ιδέες.

Μην συγκρίνεις λοιπόν τον εαυτό σου με τους άλλους. Μην κάνεις τα πράγματα με ίδιο τρόπο. Κάνε τα με τον δικό σου τρόπο. Αν κάτι σου φαίνεται σημαντικό και ενδιαφέρον κάνε το για εσένα. Πώς να κάνεις τον εαυτό σου Περήφανο

Τι χρειάζεται όμως να κάνεις για κοιτάς στον καθρέφτη στα ίσια τον περήφανο εαυτό σου;

#1 Κάνε το πλάνο σου

Αν προχωράς στην τύχη, αν κάνεις βεβιασμένες κινήσεις και απλά ελπίζεις κάτι να λειτουργήσει, είναι πολύ πιθανό να άγεσαι και να φέρεσαι από τον καθένα. Όμως δεν πρέπει να υποκύπτεις στα στάνταρ των άλλων. Χρειάζεται να έχεις τα δικά σου στάνταρ και το δικό σου πλάνο.

Στο τέλος κάθε ημέρας, δες τις σημειώσεις σου και κατάγραψε τι ακριβώς θέλεις από την επόμενη ημέρα. Είναι φυσικό βέβαια, να μην επιτευχθούν όλα. Αλλά το να έχεις το πλάνο σου σε βοηθάει να ορίσεις και να μετρήσεις τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

#2 Κάνε αυτά που σε τρομάζουν

Όλοι μιλούν για τον φόβο λες και δεν είναι αληθινός. Όμως υπάρχει, είναι ένα συναίσθημα κι αυτός, μια εμπειρία. Είναι σχεδιασμένος για να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, ταυτόχρονα όμως μπορεί και να σε σαμποτάρει.

Στη ζωή μας φοβόμαστε τόσο πολύ που δεν κάνουμε ακόμα και απλά πράγματα που μπορεί να μας κάνουν να νιώσουμε άβολα. Κι όταν αποφεύγουμε αυτά τα πράγματα, ακόμα κι αν παριστάνουμε το αντίθετο, ξέρουμε μέσα μας ότι δεν κάναμε ότι μπορούσαμε γιατί κρυφτήκαμε εξαιτίας του φόβου.

Πάρε λοιπόν ένα μολύβι και ένα κομμάτι χαρτί και κατάγραψε όλα όσα θέλεις να κάνεις στη ζωή σου και ειδικά όσα σε φοβίζουν.

#3 Γιόρταζε τις νίκες

Μερικές φορές πάνω στη βιασύνη μας να προχωρήσουμε, παραμελούμε να γιορτάσουμε τις μικρές ή μεγάλες νίκες μας.

Δεν είναι κακό αυτό, αλλά αν δεν μπορείς να σταματήσεις λίγο και να σκεφτείς το τι ακριβώς κατάφερες, δεν προσφέρεις καλές υπηρεσίες στον εαυτό σου. Και δεν χρειάζεται να είναι κάποιο μεγάλο επίτευγμα. Μπορεί να είναι η ολοκλήρωση ενός project στη δουλειά, το ότι βγήκες ραντεβού με μια κοπέλα που σου αρέσει, ότι έκανες μια δύσκολη κουβέντα με τη γυναίκα σου, ότι ξεκίνησες καράτε. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο τεράστιο επίτευγμα για να είσαι περήφανος για αυτό.

Γιόρταζε τις νίκες. Ωστόσο μην μένεις σε αυτές. Μην μένεις στο παρελθόν. Αφού έχεις γιορτάσει και ανταμείψει τον εαυτό σου, προχώρα σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

#4 Έχε υπομονή και επιμονή

Πολλοί θεωρούν ότι είναι αποτυχίες αν δεν πετύχουν το καλύτερο άμεσα,. Φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια, χρειάζεται από κάπου να ξεκινήσεις.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Κοντά στο σπίτι μου είναι ένας λόφος. Πριν από 2 μήνες που ξεκίνησα τρέξιμο δεν μπορούσα ούτε την μισή ανηφόρα να βγάλω τρέχοντας και αναγκαζόμουν να σταματήσω για λίγο και να περπατήσω το υπόλοιπο μέρος.

Κάθε φορά που προσπαθούσα όμως, έτρεχα και λίγο πιο μακριά. Μέχρι που τελικά πρόσφατα κατόρθωσα να τον ανεβοκατέβω χωρίς να χρειαστεί να σταματήσω καθόλου. Αυτό δεν θα μπορούσα να το πετύχω αν δεν είχα συνεχίσει να επιμένω.

Χρειάζεται λοιπόν και να ξεκινήσεις και να επιμείνεις. Θα υπάρξουν περιπτώσεις που θα θελήσεις να τα παρατήσεις επειδή δεν είσαι τόσο καλός όσο επιθυμείς. Και αυτό είναι που κάνουν και οι περισσότεροι άνθρωποι. Ελπίζουν, εύχονται, προσεύχονται για να γίνει κάποιο θαύμα και να καταφέρουν κάτι στο οποίο στοχεύουν.

Όταν όμως αναλάβεις δράση και αρχίσεις να προσπαθείς με συνέπεια, θα έχεις με αργά και σταθερά βήματα πρόοδο. Έτσι γίνεσαι καλύτερος. Και σύντομα δεν θα αναγνωρίζεις τον άνδρα που ήσουν και θα είσαι περήφανος για τον άνδρα που είσαι.

Ώρα να κάνεις τον εαυτό σου πραγματικά περήφανο. Δες εδώ

#5 Δες τον εαυτό σου αντικειμενικά

Ως άνδρας, χρειάζεται να μπορείς να δεις καθαρά και αντικειμενικά τον εαυτό σου, το ποιος είσαι και το ποιος μπορείς να γίνεις.

Αυτό δεν είναι για να γίνεις πολύ σκληρός με τον εαυτό σου, ούτε και να επαναπαυτείς με όσα κατάφερες. Είναι για να μην αγχώνεσαι για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και να αναλύσεις την απόδοσή σου και τα αποτελέσματά σου.

Έχουμε την τάση να δενόμαστε ψυχολογικά με το αποτέλεσμα. Λέμε στον εαυτό μας ότι ήμασταν χαζοί ή ανίκανοι, ότι είμαστε losers.

Πρέπει όμως να αφήσουμε αυτή τη λογική πίσω. Να κοιτάξουμε που ήμασταν και πόσο μακριά έχουμε φτάσει. Αυτό σημαίνει να είσαι αντικειμενικός. Και όσο περισσότερο μπορείς να το κάνεις, τόσο περισσότερο καθαρά θα βλέπεις και θα μπορείς να προχωρήσεις.

Θέλω να κάνεις τον εαυτό σου περήφανο. Τον εαυτό σου, όχι εμένα, του γονείς σου, τους φίλους σου, την κοπέλα σου, τους γείτονες σου, τους άγνωστους στο ίντερνετ. Θέλω να μπορείς να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να κατανοήσει ότι μπορείς να κατορθώσεις σημαντικά πράγματα και ότι μπορείς να καταφέρεις ακόμα περισσότερα. Και τότε όντως θα κάνεις τον εαυτό σου πραγματικά περήφανο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!