Γνήσια Αυτοεκτίμηση: Πώς να πιστέψεις στην Αξία σου - Men's Bible

Γνήσια Αυτοεκτίμηση: Πώς να πιστέψεις στην Αξία σου

Γνήσια αυτοεκτίμηση: Πώς να πιστέψεις στην Αξία σου

Αν αποφάσισες να μάθεις περισσότερα για το φλερτ, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθεις να κάνεις είναι να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση σου και την πίστη στον εαυτό σου.

Περισσότερο από το τι θα πεις, το πως δείχνεις αλλά και η θετική εικόνα και η εκτίμηση που έχεις για τον εαυτό σου είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις με τις γυναίκες.

Αυτά τα χαρακτηριστικά όμως δεν μπορείς να τα προσποιηθείς, ούτε να παραστήσεις πως τα έχεις. Πρέπει να βγαίνουν αυθεντικά και γι’ αυτό χρειάζεται να τα αναπτύξεις.

Οι άνδρες που έχουν πίστη στις δυνάμεις τους, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και σιγουριά πως θα πετύχουν, τείνουν να κερδίζουν στο παιχνίδι του φλερτ και των σχέσεων.

Ευτυχώς, αν νιώθεις πως κάτι τέτοιο σου λείπει, να ξέρεις πως η καλλιέργεια αυτού του είδους της αυτοεκτίμησης και της πίστης στην δική σου αξία, είναι απλά μια διαδικασία και όχι κάτι έμφυτο.

Μια διαδικασία εσωτερική, μια διαδικασία που θέλει το χρόνο της και μια διαδικασία που δεν σχετίζεται με αλλαγή συνήθειών και συμπεριφοράς, αλλά και με αλλαγή νοοτροπίας.

Τι σημαίνει αυτοεκτίμηση;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάνεις να ορίσει την αυτοεκτίμηση. Όμως με απλά λόγια, αυτοεκτίμηση σημαίνει πως εγώ ο ίδιος ορίζω την αξία μου και δεν την επηρεάζει κανένας εξωγενής παράγοντας.

Αυτοεκτίμηση λοιπόν σημαίνει εμπιστοσύνη στην αξία μου.

Αρκετοί άνδρες πιστεύουν πως μπορούν να προσποιηθούν αυτή την πίστη στον εαυτό τους και τις ικανότητες τους, όμως οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να αντιληφθούν διαισθητικά αν όντως την έχουν.

Για αυτό και ο άνδρας που προσπαθεί πολύ στο φλερτ χάνει.

Οι άνδρες που είναι πραγματικά σίγουροι για τον εαυτό τους, δεν έχουν την ανάγκη να προσποιηθούν, δεν έχουν την ανάγκη να εντυπωσιάσουν, ούτε έχουν την ανάγκη να κερδίσουν οπωσδήποτε τη συμπάθεια μιας κοπέλας.

Αυτή η νοοτροπία είναι απαραίτητη για εκείνον που θέλει πραγματικά να βελτιωθεί στο φλερτ.

Επίσης, αν δεν έχεις αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση σε άλλες πλευρές τις ζωής σου, όπως η καριέρα ή οι σπουδές, το φλερτ καθαυτό γίνεται δυσκολότερο.

Η αυτοεκτίμηση τείνει να έχει καθολική ισχύ. Αν πιστεύεις στην αξία σου και είσαι αποφασισμένος να πετύχεις σε έναν τομέα της ζωής σου, αυτή η νοοτροπία εξαπλώνεται και στην επιτυχία σου με τις γυναίκες.Γνήσια αυτοεκτίμηση: Πώς να πιστέψεις στην Αξία σου

Πώς να καλλιεργήσεις γνήσια αυτοεκτίμηση: Σπάσε νοητικές συνήθειες

Ο βασικός πυρήνας της χαμηλής αυτοεκτίμησης, προέρχεται από αρνητικά μοτίβα σκέψεων που ενισχύονται με το πέρασμα του χρόνου.

Κάποια από τα πιο συνηθισμένα μοτίβα αρνητικών σκέψεων είναι τα εξής:

«Δεν είμαι αρκετά ωραίος για να αρέσω στις γυναίκες.»

«Δεν είμαι αρκετά επιτυχημένος.»

«Δεν έχω χιούμορ και αρκετή ευφυία για να γοητεύσω μια γυναίκα.»

Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι πραγματικότητα, όμως αν τα δέχεσαι ως αδιάψευστες αλήθειες και τα σκέφτεσαι συνεχώς, τότε αυτές οι σκέψεις θα διαμορφώσουν την πραγματικότητα σου.

Για να αναπτύξεις γνήσια αυτοεκτίμηση χρειάζεται να ξεκινήσεις αναγνωρίζοντας αυτά τα μοτίβα αρνητικών σκέψεων και σταματώντας τα.

Ναι, είναι δύσκολο και θέλει χρόνο. Χρειάζεται να παρατηρείς τον εαυτό σου. Να βάζεις ένα στοπ κάθε φορά που κάνεις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου και τις ικανότητες σου και να συλλογιστείς κατά πόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αναρωτήσου: «Τι αποδείξεις έχω για αυτό;», «Μήπως βάζω τα πράγματα σε κουτάκια;», «Μήπως απλά φέρνω την καταστροφή;».

Αναρωτήσου πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι οι σκέψεις που κάνεις. Σκέψου πώς σε επηρεάζουν. Κάτσε και εξέτασε αυτές όπως ένας επιστήμονας εξετάζει το πειραματόζωο του.

Ο στόχος είναι να τις δεις ως απλές λέξεις, ως κάτι έξω από εσένα και όχι ως κάτι που αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Και σταδιακά να αρχίζεις να τις αλλάζεις.

Γιατί η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου παίζει τον κρίσιμο ρόλο

Ο τρόπος που βλέπεις τον εαυτό σου καθορίζει και την εικόνα που θα σχηματίσουν οι γυναίκες για εσένα.

Αν δεν νιώθεις καλά με το ποιος είσαι και με τις ατέλειες σου, τότε το ωραίο στυλ, οι έξυπνες ατάκες αλλά και οτιδήποτε άλλο επιστρατεύσεις για να τις εντυπωσιάσεις, δεν θα αρκεί.

Αν αισθάνεσαι μειονεκτικά και θεωρείς πως χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτό το κάτι παραπάνω, όπως λεφτά, καλλίγραμμο σώμα κλπ, για να είστε ισότιμοι με την γυναίκα που σου αρέσει, τότε να ξέρεις πως και εκείνη θα το καταλάβει αργά ή γρήγορα.

Γι’ αυτό το πρώτο πράγμα που πρέπει να δουλέψεις για να βελτιωθείς στο φλερτ είναι το μέσα σου και πως βλέπεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου.

Σίγουρα βοηθάει να τον φροντίζεις. Το να ξεκινήσεις γυμναστήριο, να αρχίσεις κάποιο χόμπι ή το να αλλάξεις το στιλ σου βοηθούν όταν θες να ενισχύσεις την πίστη στην δική σου αξία.

Αλλά όπως είπα, θα πρέπει να το κάνεις για εσένα, ως κομμάτι της αυτοφροντίδας σου. Όχι για να εντυπωσιάσεις τις γυναίκες με το σώμα σου, τα χόμπι σου και το στυλ σου.

Γιατί, μάντεψε, αν το κάνεις καθαρά γι’ αυτό, συνεχίζεις να έχεις σε μεγαλύτερη υπόληψη τη γνώμη των άλλων για εσένα (και συγκεκριμένα των γυναικών), από τη γνώμη που έχεις εσύ για τον εαυτό σου.

Προσπαθείς να καλύψεις τις αδυναμίες σου και να κρύψεις τις ατέλειες σου.

Φρόντισε τον εαυτό σου: Το κλειδί για την γνήσια αυτοεκτίμηση

Συχνά υποτιμάμε το πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Να επενδύσουμε πάνω του και να τον φροντίσουμε όπως του αξίζει.

Το μυαλό και το σώμα συνδέονται σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Όταν φροντίζουμε το σώμα μας και την υγεία μας το μυαλό ακολουθεί. Όταν ξεκουράζουμε το μυαλό μας και ηρεμούμε πνευματικά, το σώμα επίσης δυναμώνει.

Αν λοιπόν δεν φροντίζεις τον εαυτό σου, για τον εαυτό σου, η διάθεση σου γκρεμίζεται όπως και η αυτοεκτίμηση σου.

Είναι δύσκολο να σταθείς μπροστά στην κοπέλα που σου αρέσει πολύ και να τη φλερτάρεις, όταν πρώτα απ’ όλα δεν φέρεσαι στον εαυτό σου με τον σεβασμό που του αξίζει.

Θες πραγματικά να επενδύσεις στον εαυτό σου; Δες εδώ

Ο εύκολος τρόπος να αποκτήσεις αυτοεκτίμηση

Τον περισσότερο καιρό οι απόψεις που σχηματίζουμε για τον εαυτό μας πλάθονται από το περιβάλλον μας. Συγκεκριμένα από τους ανθρώπους γύρω μας. Αν λοιπόν τα άτομα αυτά είναι τοξικά, τότε μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο πως εμείς βλέπουμε τον εαυτό μας.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι πως η επίδραση τους δεν είναι προφανής. Ίσως ο φίλος που σου λέει να μην πλησιάσεις εκείνη την κοπέλα στο μπαρ, να στο λέει καλοπροαίρετα. Όμως σε αποτρέπει απ’ το να αποκτήσεις εμπειρία και να ανακαλύψεις τι μπορεί να συμβεί αν αντιμετωπίζεις τη ζωή με θάρρος.

Ή πάλι μπορεί οι συνεχόμενες διορθώσεις που σου έκαναν οι γονείς σου καθώς μεγάλωνες να ήταν για το καλό σου, όμως το μήνυμα που σου έστειλαν είναι πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα καλά.

Για να ανατρέψεις αυτή την αρνητική εικόνα, χρειάζεσαι ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη μιας θετικής νοοτροπίας. Ένα περιβάλλον που ευνοεί την εξέλιξη και την βελτίωση σου.

Δες το θετικά

Η γνήσια αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση στηρίζονται στο να αντιμετωπίζεις τη ζωή με μια ανάλαφρη νότα. Να μην βλέπεις τα πάντα με αυστηρή σοβαρότητα και να μη υποθέτεις πως το χειρότερο σενάριο είναι και το πιο πιθανό.

Το μυαλό είναι ένα όργανο φτιαγμένο για να λύνει προβλήματα και η φυσική του τάση είναι να εστιάζει σε αυτά. Για αυτό είναι συχνά δύσκολο να επικεντρωθείς στα θετικά μιας κατάστασης απ’ ότι στα αρνητικά της. Όμως αν κρατήσεις μια απόσταση και κοιτάξεις πιο αντικειμενικά θα δεις πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα νομίζεις.

Διατήρησε την ανάλαφρη διάθεση σου, δες τα ταλέντα σου και αξιοποίησε τα για να γίνεις η καλύτερη σου εκδοχή. Και να θυμάσαι πως δεν τρέχεις σε κάποιον αγώνα δρόμου, ούτε είσαι σε διαγωνισμό για το ποιος θα γίνει καλύτερος πιο γρήγορα.

Αν η κατάσταση στραβώσει, δοκιμάζεις ξανά την επόμενη ημέρα, και την επόμενη, και πάει λέγοντας. Η γνήσια αυτοεκτίμηση αποκτάται όταν συγκρίνεις τον εαυτό σου μονάχα με τον παρελθοντικό σου εαυτό και με κανέναν άλλο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!